Προς το περιεχόμενο

MK808B Plus. Ένα μικρό Android box για σύνδεση με την TV

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα. Περιμένω να μου έρθει το ΜΚ808Β. Θέλω να το χρησιμοποιώ και για σερφάρισμα, οπότε θα χρειαστώ πληκτρολόγιο και ποντίκι. Έχω ένα σετ ασύρματο ΜΚ logitech(σύνδεση όχι με bluetooth) και προβληματίζομαι αν θα είναι συμβατά με το android. Βλέπω τώρα μία προσφορά στο ΤΖΑΜΠΑ 

Link.png Site: αυτή

...να την χτυπήσω ή θα κάνω δουλειά με το logitech;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Περιμένω να μου έρθει το ΜΚ808Β. Θέλω να το χρησιμοποιώ και για σερφάρισμα, οπότε θα χρειαστώ πληκτρολόγιο και ποντίκι. Έχω ένα σετ ασύρματο ΜΚ logitech(σύνδεση όχι με bluetooth) και προβληματίζομαι αν θα είναι συμβατά με το android. Βλέπω τώρα μία προσφορά στο ΤΖΑΜΠΑ 

Link.png Site: αυτή

...να την χτυπήσω ή θα κάνω δουλειά με το logitech;

99% κάνεις δουλειά φίλε

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 1 μήνα περίπου μου ήρθε αυτό που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω. Δεν είναι, όμως, το Plus...και μια διαφορά που εντόπισα είναι ότι έχει το Android 4.2 κι όχι το 4.4 που έχει το Plus. Ξέρετε αν υπάρχουν άλλες; Ελπίζω να είναι μόνο αυτή η διαφορά και να μην έκανα πατάτα. Στο wifi δεν ξέρω αν έχουν διαφορά γιατί δεν έχει τόσο καλό δέκτη όσο λένε τα παιδιά στο thread.

Τι διαφορές έχει το 4.4 με το 4.2;

Τέλος, επειδή android σε δική μου συσκευή πρώτη φορά χρησιμοποιώ (ακόμα και κινητό έχω WP), έχω μια απορία.

Συνέδεσα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Συμβατό φαίνεται αν και ,φυσικά, δεν είναι όλα τα πλήκτρα ίδια στο android keyboard. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ έβαλα ως επιλογή τα ελληνικά και αλλάζω το πληκτρολόγιο, αν πληκτρολογώ από το φυσικό πληκτρολόγιο κι όχι από αυτό της οθόνη, τότε εμφανίζει πάλι λατινικά κι όχι τα ελληνικά που είναι επιλεγμένα. Τι πρέπει να κάνω για να το ρυθμίσω;

Ευχαριστω

Μπούρδες...τώρα παρατηρώ ότι το Plus έχει quad-core επεξεργαστή και το άλλο dual core. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Νόμιζα ότι ο φίλος tornado είχε προτείνει το ίδιο μοντέλο αλλά από ebay κι έβγαινε πιο φτηνά και με ό,τι εγγύηση προσφέρει το ebay-paypal. Την πάτησα!

Επεξ/σία από prezakis

• 2 μήνες μετά...

Το έχω εδώ και περίπου 1 μήνα. Με το firmware 107k4, το οποίο φορούσε και με προεγκατεστημένο το XBMC Gotham, μπόρεσα από την πρώτη στιγμή να το συνδέσω σε A/V ενισχυτή μέσω του HDMI και να δω οποιαδήποτε ταινία 1080 είχα, με ήχο DTS ή Dolby Digital.

Το σερφάρισμα είναι πολύ γρήγορο, αν και πρέπει ο router να μην είναι σε μεγάλη απόσταση. Επειδή υπάρχει ένα θέμα με την υλοποίηση του wifi, παράγγειλα και ένα usb to ethernet adapter, το οποίο περιμένω να έρθει σύντομα. Στη θύρα OTG σύνδεσα ένα ασύρματο πληκτρολόγιο - ποντίκι Logitech που είχα και το οποίο δούλεψε χωρίς προβλήματα.

Χθες το φλάσαρα και με την έκδοση firmware 1.1 του finless για μεγαλύτερη συμβατότητα με τον adapter και του εγκατέστησα και το καινούριο Kodi Helix.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, με 30 περίπου ευρώ μετατρέπεις οποιαδήποτε τηλεόραση σε Smart TV, και μπορείς να σερφάρεις, να δεις ταινίες 1080p (το Kodi - XBMC είναι φοβερό πρόγραμμα) αλλά και να δεις σε streams ταινίες και ζωντανά παιχνίδια μέσω acestream ή sopcast. Γενικά οι δυνατότητες είναι άπειρες...

Το να σου παρουσιάζουν (έστω και με υστεροβουλία) μέσω κάποιου άρθρου ένα προϊόν δεν είναι απαραίτητα κακό. Το ψάχνεις κι αν σου κάνει, το αγοράζεις. Πολλές φορές λειτουργεί και ανάποδα, αφού μέσα από το ψάξιμο μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο...

Τέλος, επειδή android σε δική μου συσκευή πρώτη φορά χρησιμοποιώ (ακόμα και κινητό έχω WP), έχω μια απορία.

Συνέδεσα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι. Συμβατό φαίνεται αν και ,φυσικά, δεν είναι όλα τα πλήκτρα ίδια στο android keyboard. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ έβαλα ως επιλογή τα ελληνικά και αλλάζω το πληκτρολόγιο, αν πληκτρολογώ από το φυσικό πληκτρολόγιο κι όχι από αυτό της οθόνη, τότε εμφανίζει πάλι λατινικά κι όχι τα ελληνικά που είναι επιλεγμένα. Τι πρέπει να κάνω για να το ρυθμίσω;

Αυτό φίλε μου έιναι και το δικό μου πρόβλημα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λύση.

Ευχαριστώ για την απάντηση sixoremenos. Ήσουν κατατοπιστικότατος. 

Βέβαια, με Logitech ασύρματο (ποντίκι+πληκτρολόγιο) ΜΚ250  είχε μεγάλο lag, κι έτσι αποφάσισα να πάρω bluetooth μικρό πληκτρολόγιο(κινεζιά). Πήρα ένα από το gearbest και είχε το ίδιο πρόβλημα με το logitech συν του ότι κάθε restart ήθελε και επανασυγχρονισμό. Αποτέλεσμα...πριν λίγες μέρες να το στείλω πίσω.

Ρώτησα ένα φίλο από το φόρουμ εδώ και μου είπε ότι έχει πάρει κι αυτός ένα μικρό αλλά ασύρματο(κινεζιά κι αυτό) και του δουλεύει μια χαρά. Ίσως ακολουθήσω το παράδειγμά του και να πάρω ένα απλό ασύρματο με δέσμευση usb θύρας...αν και το logitech τέτοιο ήταν και πάλι είχε καθυστερημένη απόκριση.

Ευχαριστώ και καλό Πάσχα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Το έχω κι εγώ το mk808b plus και δουλεύει μια χαρά. Του έβαλα και ένα ποντίκι logitech των 10 ευρώ και είναι κομπλέ. Μπορεί να είναι λίγη η ram αλλά δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από xbmc. Για εφαρμογές έχουμε έχουμε πισί, κινητά, τάμπλετ κλπ δεν είναι ανάγκη να τις βάλουμε και στην τηλεόραση. Για xbmc λοιπόν παίζει μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα και ξεχνάς το κατέβασμα ταινιών και σειρών. Για τηλεκοντρόλ, εκτός από τη λύση του ασύρματου ποντικιού/πληκτρολογίου υπάρχουν και εφαρμογές android με τις οποίες μπορείτε να κάνετε τηλεκοντρόλ το κινητό σας και να χειρίζεστε το xbmc.

• 8 μήνες μετά...

Επανέρχομαι στο θέμα των Ελληνικών για να πληροφορήσω όσους ψάχνονται ότι με το app Greek HW keyboard μπορούμε να γράφουμε Ελληνικά και με πληκτρολόγιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...