Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως θα κανω share forder μεταξυ 2 απομακρισμενων σημείων ?

πιστευα οτι με την υπαρξη του vpn θα ηταν εφικτο, αλλα απο οτι βλεπω δεν ειναι αρκετο αυτο

Δημοσ.

Μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς θές να κάνεις;

Αν π.χ συνδεθεις με vpn σε ενα δίκτυο, τότε μπορείς να βλέπεις τα network shares του δικτύου αυτου

Δημοσ.

υπαρχει ενα δικτυο σε ενα χωρο Α και ενα αλλο δικτυο σε εναν αλλο χωρο Β. αυτα τα 2 δικτυα εαν ειναι πισω απο διφορετικο subnet. εαν απο το ενα δημιουργηθεί vpn serner και γινει συνδεση με το client απο την αλλη μερια, τοτε τα share του Α (που ειναι share οταν ειναι τοπικα) δεν φαινονται οταν ειμαι στο δικτυο Β.

Το ζητουμενο ειναι να μπορεσει καποιος απο το δικτυο Β να βλεπει τα share folders του δικτυου Α.

Δημοσ.

Εξαρτάται πως έχει ρυθμιστεί η σύνδεση VPN.

Π.χ. με OpenVPN αν επιλεγεί σύνδεση Bridge (TAP), τότε είναι σαν όλες οι συσκευές να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, άρα βλέπουν κανονικά όλα τα shares.
Αν όμως επιλεγεί σύνδεση Routed (TUN), τότε μιλάμε για 2 διαφορετικά δίκτυα και πρέπει απαραίτητα να υπάρχουν κατάλληλοι κανόνες στα 2 router. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον όλα δουλεύουν σωστά, τα shares δεν εμφανίζονται στο δίκτυο, αλλά μπορούν να προσπελαστούν πληκτρολογώντας την διαδρομή τους (π.χ. \\192.168.1.10\Pictures) και φυσικά να γίνουν mapped για ευκολία στην πρόσβαση.

Δημοσ.

Εγω αυτα τα κανω με το hamachi ή το remombo. Δημιουργω εικονικα vpn δικτυα. Ολα γινονται μεσα σε 2 λεπτα. Shares, remotes, τα παντα.

Δημοσ.

δεν θελω να το κανω με προγραμματα στα μηχανακια που υπαρχουν μεταξυ των 2 δικτυων για διαφορους λογους. τα vpn ειναι επανω στα router που ειναι επανω στα δικτυα και θα ηθελα να βρω εανα τροπο να γινεται ετσι.

Η αληθεια ειναι οτι δοκιμασα το (π.χ. \\192.168.1.10\Pictures) που ειπε ο jkoukos και δουλεψε κατα το ημιση. δηλαδη, ναι μεν ανοιξε το folder αλλα οχι μεσα απο το microsoft window file manager, αλλα μου το ανοιξε μεσω browser !!!

σημερα που θα κανω μια δοκιμη με κατι αλλο που θελω και θα επανελθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...