Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ λακωνικός είσαι...!

θέλεις να κάνεις εγκατάσταση windows στο δίσκο ή τον έβαλες σαν 2ο σε pc; Είναι μεγάλος και θέλεις να τον χωρίσεις ή θέλεις να δημιουργήσεις ένα partition σε όλον τον δίσκο; Μήπως ο δίσκος είναι εξωτερικός;

Για εγκατάσταση, το κάνεις κατά την εγκατάσταση των win. Στο σημείο που διαλέγεις δίσκο πατάς επιλογές δίσκου και εκεί δημιουργείς τα partitions όπως τα θέλεις.

Αν τον έβαλες 2ο, το κάνεις ή μέσα από τη διαχείριση δίσκων (δεξί κλικ->διαχείριση στο εικονίδιο Υπολογιστής και μετά ->διαχείριση δίσκων) ή με κάποιο πρόγραμμα (το προτείνω) σαν το δωρεάν easeus partition manager. Το easeus είναι ποιο ασφαλές γιατί μπορείς να δοκιμάσεις αρκετές φορές τη διαμόρφωση και να αναιρέσεις ότι έκανες χωρίς πρόβλημα. Όταν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα πατάς Apply/Εφαρμογή και το πρόγραμμα θα μονιμοποιήσει τις αλλαγές. Μέχρι να το κάνεις Apply όλες οι ρυθμίσεις είναι εικονικές και δεν γίνεται καμία αλλαγή στο δίσκο.

Αν είναι εξωτερικός πάλι με το easeus θα κάνεις ότι θέλεις.

Δημοσ.

καλημέρα!δεν είμαι λακωνικος απλα δεν το εχω καθολου(ασχετος θα ελεγα)!θελω να κανω εγκατασταση σε καινουριο δισκο είναι μεγαλος και λεω να τον χωρησω (ετσι μου ειπαν).

δηλαδή για να καταλαβω εφόσον εχω αρχησει την εγκατασταση τοτε θα μου βγαλει για την επιλογή δισκου;;

σε ευχαριστω πολύ

Δημοσ.

Αν παντως δεν το κανεις κατα την εγκατασταση καντο μετα οπως ειπε και ο micos με το easeus partition manager  (εναλλακτικη επιλογη minitool partition wizard home ) .Ανοιξε το easeus , κανε δεξι κλικ στον δισκο και πατα την επιλογη resize.Και μετα apply .To δευτερο partition  , το κενο ,καντο format μεσα απο το προγραμμα παλι

Και καλυτερα να το κανεις μετα για να δεις και ποσο χωρο θα σου πιασουν και τα προγραμματα +παιχνιδια που θα περασεις (εκτος απο τα windows ) ,και ποσο χωρο , αναλογα την χρηση , θα αφησεις για το καθε partition.

• Like 1
Δημοσ.

ωραιος φιλε το εκανα ηδη ευχαριστω πολύ!!!!!!!!!

τα καιω σε dvd και μετα κανω φορματ σωστα ως εδώ;;και το κλειδι το παιρνω αφου εχω κανω φορματ!(είναι καινούριος υπολογιστης και δεν εχει λειτουργικο μεσα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...