valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ειμαι κάτοχος μιας samsung nx2000 και θέλω να μάθω αν υπάρχουν φλας για την συγκεκριμένη φωτογραφική (εκτός απο αυτό που ειχε μεσα )! βρήκα ενα της samsung αλλα δεν ξέρω αν ταιριάζει για την συγκεκριμένη φωτογραφική! επίδης ειδα κ κάποια yongnuo για τα οποία έχω διαβάσει αρκετά καλά λόγια αλλα επίδης δεν ξέρω αν ταιριάζουν για αυτό το μοντέλο! ευχαριστώ εκ των προτέρων ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras-accessories/ED-SEF580A/US κάτι τέτοιο λές? το συγκεκριμένο ταιριάζει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ναι αυτό έλεγα αλλα επειδή ειναι είμαι αρχάριος και θα ειναι και το 1ο φλας είπα να ψάξω για κάτι πιο οικονομικό γιαυτό σκέφτηκα κάτι σε yongnuo αλλα δεν ξέρω αν ταιριάζουν! αυτή την εταιρία την γνωρίζεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Συμφωνώ, μην δώσεις τόσα λεφτά για Flash Ναι έχω 4-5 yognuo. Για τι χρήση το θές το flash? θές να ειναι αυτόματο (ttl) ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 θέλω να πειραματιστώ βασικά! :Ρ δεν ξέρω τίποτα απο φλας κ απλά θέλω ν θέσω μια βάση απο την οποία θα ξεκινήσω! και επειδή δεν θέλω ν δώσω πολλά λεφτά για αρχή ειπα να κοιτάξω προς τ εκει! ξέρεις αν ταιριάζουν για τ συγκεκριμένο μοντέλο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Μπορώ να κοιτάξω τι ταιριάζει αλλά... το πειραματιστώ ειναι σχετικό, θές να πειραματιστείς με το να το χτυπάς στους τοίχους κτλπ , θές να το πάς σε off camera? Η βασική διαφορά ειναι οτι άμα έχει ttl το φλάς επικοινωνεί με την μηχανή και αφου γινει η φωτομέτρηση αποφασίζει αυτόματα με πόση δυναμη θα ρίξει ωστε να έχεις "σωστή"¨έκθεση Αν δεν έχει ttl ρυθμίζεις εσύ μόνος σου με πόση δυναμη θές να ρίξει το flash Το πιο ευκολο ειναι με ttl , manual flash θα χρειαστείς πολυ πειραματισμο για να μάθεις να το χειριζεσαι Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2014 από Rush13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 θέλω να προσπαθήσω να τραβήξω πορτραίτα (δεν ξέρω αν αυτό χρειάζεται maluan η οχι ) λογικά θ γίνεται και με τους 2 τρόπους αλλα με ttl θα ειναι πιο έυκολος για αρχή τουλάχιστον αρα ας προσανατολιστούμε προς τα εκει! αν έιναι manual δεν θα έχει και την δυνατότητα του ttl? :/ συνήθως έτσι πάνε αυτά :Ρ δεν ξέρω τίποτα απο ότι κατάλαβες ! επίσης τυχαίνει ν έχω στα χέρια μου ενα nikon sb-800! αν το βάλω πάνω στην φωτογραφική και δοκιμάσω ν τραβήξω λες να πάθούν τίποτα? αν δουλέψει πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) sb 800 ε... Αν το βάλεις πάνω στην μηχανή δεν προκειται να δουλέψει.(Το πιο πιθανό),,, Αν πάρεις (λογικα θα υπάρχουν) ραδιοσυχνότητες μπορείς να το κάνεις να δουλέψει αλλα όχι πάνω στην μηχανή. Θα πρέπει να το στηρίξεις κάπου Έτσι και αλλιώς για να βγάζεις πορτραίτα δεν βαράς το flash στην μάπα με το flash πάνω στην μηχανή.... Θα πρότεινα να πάρεις ραδιοσυχνότητες ενα τριποδο, μια κεφαλή και μια ομπρέλα και να αρχισεις τα πειράματα (με μια μικρή ματιά δεν υπάρχουν επίσημα ραδιοσυχνότητες για samsung αλλα πολλοι λένε οτι δουλευουν οι yognuo rf καποιου τύπου, θέλει λιγο ψάξιμο αυτό) Eπίσης υπάρχει η λύση να μπορείς να κάνεις να ανάβει το sb 800 χρησιμοποιόντας το flash που ειχε μέσα η samsung... Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2014 από Rush13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το νικον δεν Θ μείνει στα χέρια μου απλα άπο περίεργια και μόνο ρώτησα! Θελω να αγοράσω ενα καινούργιο! ξέρεις καποιο μοντέλο της yognuo που ν ταιριάζει ? Αυτό με την ομπρέλα άπο οτι έχω δει γίνεται κ με καποιο εξάρτημα που λέγεται trigger αν δεν κανω λάθος! Ολα τ φλας μπορούν ν δουλέψουν με αυτόν τον τροπο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Yongnuo απ'οτι είδα δεν υπάρχει για samsung... Oπότε πάς σε κάτι τέτοιο http://www.amazon.co.uk/Metz-44-AF1-Digital-Flashgun-Samsung/dp/B00C2C8VGE Ειναι καλα flashάκια τα Metz αρκετά αξιόπιστα, το συγκεκριμένο έχει και ttl Trigger ειναι οι ραδιοσυχνότητες που λέω παραπάνω. Με ενα μικρό search επίσημα ραδιοσυχνότητες για samsung δεν υπάρχουν αλλα πολλοι λένε οτι δουλευουν κάποιες και ας μην ειναι για samsung...πρεπει να το ψάξεις λιγο αυτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 ολα τα φλας,εκτος μινολτα σονυ,δουλευουν με την νχ,αλλα σε χειροκινητες ρυθμισεις......και τα γιονκγκνουο το ιδιο.μονο σαμ φλας για αυτοματο.παιξε με το νικον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 έβαλα σήμερα τ πρωί το σβ-800 και παραδόξως δούλεψε αλλα δεν βαρούσε σε κάθε λήψη δεν ξέρω γιατι :/ δούλευε κάθε 2η φορά ! ρυθμίσεις δεν άλλαξα καθόλου γιατι δεν είχα κ χρόνο να το ψάξω! υπάρχει δηλαδή περίπτωση να πάρω άλλο φλας η έστω ν κρατήσω αυτό και να δουλεύει χειροκίνητα ?( οχι με ttl δηλαδή) γιατί ο ένας μου είπε οτι τ yongnuo δεν τασιριάζουν και ο άλλος λέει δουλεύουν μονο χειροκίνητα :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Εφόσον το flash δεν ειναι εχει φτιαχτεί για να παιζει σε samsung δεν μπορεί κανεις να σου εγγυηθεί οτι το κάθε yongnuo η nikon η nissin ή οτιδηποτε θα παιζει σωστά στην μηχανή σου...Παιρνεις ρίσκο Αν θές να εισαι σίγουρος οτι θα δουλευει σωστά πάρε η το Samsung η το Metz που σου έστειλα που θα δουλευουν σίγουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valex123 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 μια φίλη μου είπε οτι η υπολειτουργία του φλας μπορεί ν οφείλεται και στις μπαταρίες αν δεν ειναι γεμάτες καλά ! ( εγώ έβαλα κάτι απλές που μπορεί ν ήταν κ σχεδό άδειες ) ! οσο για το μετζ δεν ξέρω τις λειτουργίες του και πόσο καλό είναι και αν ειναι vfm αλλα η ιδέα του φλας με 60-70 ευρώ μ είχε αρέσει για αρχή πάντα για να κάτσω να το ψάξω! και δυστυχώς 150ε πόσο μάλλον 300-400 για το samsung δεν παίζουν! :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 βαλε επαναφορτιζομενες ,διοτι αργει με τις αλκαλικες να φορτισει τον πυκνωτη.διαβασε το εγχειριδιο του φλας ,για να μαθεις να το δουλευεις.ΟΛΑ τα φλας ψηφιακων μηχανων εκτος μινολτα σονυ,δουλευουν στην σαμ σαν χειροκινητα................. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα