Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.

Πελάτης μου έδωσε ένα χρέπι λάπτοπ του τίτλου,με το εξής πρόβλημα:

με το που εμπαινε στο λειτουργικο (windows 7 64bit) μετα απο συντομο αλλα οχι σταθερο χρονο εσβηνε.Θεωρησα πως ισως ειναι καποιος ιος.Αργοτερα παρατηρησα οτι εκαιγε το λαπτοπ οποτε το εριξα στις θερμοκρασιες.Αφου το ανοιξα,οντως ειχε ενα τεραστιο στρωμα απο σκονη.Το καθαρισα λεπτομερως και τις γριλιες και το ανεμηστηρακι και βεβαιωθηκα πως λειτουργει (σιγουρα γυριζει).Το ανοιγω παλι τα ιδια.Ξεκιναω να το κανω φορματ λοιπον σαν εσχατη λυση,βαζω το σιντακι (εχει ξαναδουλεψει σε πολλους υπολογιστες) φορτωνει τα αρχεια των windows(μαυρη οθονη με ασπρα γραμματα) και με το που μπαινει στο windows logo σβηνει σαν να χανει ρευμα.Επεισης εβαλα lubuntu και linux και κολουσε οταν τα φορτωνε.Ετρεξα διαγνωστικα για τις μνημες (memtest 86+) και εβγαλε σφαλμα.Ωραια λεω αυτο ειναι το προβλημα,παρηγκειλα νεες μνημες ιδιου τυπου κτλπ το βαζω ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.καταφερα με τα πολλα να μπω απο safe mode και να τρεξω chkdsk και μου εβγαλε σφαλμα στο mft.Εβαλα νεο σκληρο απο ενα λαπτοπ που ΣΙΓΟΥΡΑ δουλευε και απλα δε το φορτωνει.Και οταν παω για φορματ το ιδιο.ΒΟΗΘΕΙΑ η εστω τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

αλλαξα τον δισκο τελειως ειναι καινουριος δισκος ο οποιος ετρεχε απροβληματιστα,θα το κανω και αυτο στον καινουριο δισκο

Δημοσ.

update πριν το hirens. Mε τον παλιο δισκο εβαζα το gparted και μου κολαγε οταν φορτωνε πραγματα δε θυμαμαι ακριβως τι αλλα φορτωνε με μεγαλα λευκα γραμματα οχι με τα μικρα.τωρα με τον νεο δισκο φορτωσε μεχρι εκει π μου λεει τον τροπο για το πληκτρολογιο και εκλεισε σαν να του εβγαλες το ρευμα :/ θα τρελαθω.

Δημοσ.

την μπαταρια της μητρικης του .....την μετρησες;η cr2032 συνηθως βγαζουν καποια κουλα προβληματα μετα απο χρονια λειτουργιας.

Δημοσ.

δε ξερω καν που ειναι και δε εχω τον εξοπλισμο για να την μετρησω οπως και για να δοκιμασω αλλη :/

update μετα το hirens:ετρεξα το seagate discwizard και αφου εκανε ενα check 24/24mb το πισι μαυρισε η οθονη και δεν εκανε τιποτα σαν να μην λειτουργουσε :/

Δημοσ.

Αναφέρεις ότι ήταν φραγμένο από σκόνη και το καθάρισες.

Μήπως εξακολουθεί να αναπτύσσει υψηλή θερμοκρασία?

Αν ναι, άλλαξες θερμοαγώγιμη πάστα σε όποια από τα υποσυστήματα δεν έχουν Thermal pads? (CPU, GPU, CHIPSET)

Υπάρχει πιθανότητα κάποια από τις ψύκτρες να μην εφάπτεται σωστά πάνω στον πυρήνα του chip και να μη μπορεί να απάγει σωστά τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να σβήνει από θερμοκρασία για προστασία..

Όπως και να 'χει, άλλλαξε πάστα / Thermal pads όπου χρειάζεται.

Δημοσ.

Πριν απο καμια 10αρια μερες μου εφερε ενα παιδι ενα τετοιο.

Του περασα ssd σαν πρωταρχικο δισκο, ολοκληρωσα το φορματ, ολα καλα.

Η 9500 (ή 9600 φοραει, δεν θυμαμαι) ηταν στους 98 βαθμους και ηταν για φουντο. Το καθαρισα, νεα παστα.

Πηγαμε στους 72 αλλα και παλι ειναι πολυ ψηλα. Πολλες φορες δουλευει οκ, πολλες φορες μαυριζει ολη η οθονη και δεν κανεις τιποτα.

Σε αυτο που ειχα εγω, ηταν/ειναι στα τελευταια της η καρτα γραφικων και θελει αλλαγη.

Δημοσ.

Εφ όσον ελέγξεις τον φορητό με μια λειτουργική συμβατή κάρτα γραφικών (διότι είναι συχνό φαινόμενο οι nVidia που βγαίνει στην παραγωγή ο συγκεκριμένος φορητός να παρουσιάζουν προβλήματα αρκετές), άλλες μνήμες, άλλο δίσκο, επιβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις αναπαραχθεί, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες το πρόβλημα να είναι υπαιτιότητα κυκλώματος διαχείρισης ρευμάτων του επεξεργαστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...