doctorized Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Έχω δύο ντιμάκια της Corsair 4GB το καθένα τα οποία αγοράστηκαν χωριστά, πρόκειται για την CMV4GX3M1A1333C9. Παρόλο που αγοράστηκαν χωριστά η μητρική τις δουλεύει κανονικά σε dual channel. Μιας και παίζω παιχνίδια βαριά όπως το τελευταίο Call of Duty που απαιτεί, μόνο για τον εαυτό του, 6GB RAM, σκέφτομαι να αγοράσω επιπλέον μνήμες για να πάω στα 16GB. Θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα μιάς και δεν είμαι πάρα πολύ σχετικός. 1) Θα ήταν προτιμότερο να πάρω μνήμες της ίδιας εταιρείας για να "ταιριάξουν" με τις υπάρχοντες ή δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο; Αν όντως παίζει ρόλο, να πάρω 2 ίδιες μνήμες που πουλιούνται ακόμη στη αγορά; 2) Αντί για 2 νέα ντιμάκια των 4GB το καθένα, μήπως θα ήταν καλύτερα από άποψη απόδοσης να ξεφορτωθώ τα 2 υπάρχοντα ντιμάκια και να πάρω 2 ντιμάκια των 8GB το καθένα; 3) Αν πάρω 2 ντιμάκια στα 8GB το καθένα και τα προσθέσω στις υπάρχουσες μνήμες τότε οι μνήμες θα δουλεύονται σε dual ganged channel. Αυτό θα είναι καλύτερο σε απόδοση από το απλό dual channel; (Ξέρω ότι θα δουλεύουν σε dual ganged channel καθώς προσέθεσα προσωρινά 2 ντιμάκια των 2GB το καθένα για να παίξω το Call of Duty και το CPUZ και άλλα προγράμματα ανέφεραν dual ganged.)
Physiciant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δε χρειάζεσαι παραπάνω από 8GB ram για gaming..για τώρα είναι μια χαρά. Στο μέλλον προσθέτεις λίγο ακόμα 1
doctorized Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δε χρειάζεσαι παραπάνω από 8GB ram για gaming..για τώρα είναι μια χαρά. Στο μέλλον προσθέτεις λίγο ακόμα Με το που ανοίγω τον υπολογιστή γεμίζουν περίπου 2,2GB RAM. Όταν παίζω το Call of Duty χωρίς να έχω κλείσει νωρίτερα μερικά προγράμματα, μου πετάγεται παράθυρο το οποίο ζητά να κλείσω το παιχνίδι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη φυσική μνήμη. Έτσι αναγκάζομαι να κλείσω μερικά προγράμματα για να ελευθερωθούν μερικά ΜΒ μνήμης και να παίξω. Δεν λέω ότι αύριο το πρωί θα αγοράσω επιπλέον μνήμη. Ρωτάω για να ξέρω τι να κάνω όταν έρθει η ώρα η οποία δεν βλέπω να αργεί.
SPANK Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις παραπάνω απο 6 8gb για να μην έχεις θέματα οσο αφορά την μνήμη , τωρα για αυτο που λές με τα 2.2gb εμενα μου φαίνεται οτι καποιο πρόγραμμα η trojan σου κάνει την ζημιά και ρουφάει την μνήμη κανε scan με malwarebytes και adwcleaner
Physiciant Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δυστυχώς δεν έχω κατεβάσει ακόμα το Call of Duty να το δοκιμάσω, αλλα δε νομίζω να υπάρχει θέμα. Και γω 8GB Ram έχω και με το που ξεκινάει το pc έχω περίπου 3gb χεησιμοποιημενα, αλλά τρέχουν αρκετά προγράμματα στο background.
doctorized Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις παραπάνω απο 6 8gb για να μην έχεις θέματα οσο αφορά την μνήμη , τωρα για αυτο που λές με τα 2.2gb εμενα μου φαίνεται οτι καποιο πρόγραμμα η trojan σου κάνει την ζημιά και ρουφάει την μνήμη κανε scan με malwarebytes και adwcleaner Και με φίλους που έχω μιλήσει όλοι κάπου εκεί είναι στα 2 με 2,5GB. Άλλωστε πριν 5 μέρες έκανα φορμάτ δεν υπάρχει η πιθανότητα ιού ή κάτι παρομοίου. Εσύ τι λιετουργικό έχεις και πόση χρήση ΡΑΜ γίνεται όταν ανοίγει; Εγώ έχω win 7 x64 ultimate. To adwcleaner τρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς να βρει κάτι, ούτε και το ΝOD.
Physiciant Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Και γω το ίδιο λειτουργικό με σένα έχω ακριβώς. Θα σου στείλω αργότερα πόση είναι η χρήση της ram, όταν θα κάνω ένα restart, για να μη σου λέω στο περίπου 3.16GB χτυπάει με το που ανοίγει..αλλά τρέχουν τα εξής προγράμματα (gyazo, logitech webcam, logitech profiler, Wifi, Bluetooth, razer synapse, roccat talk, hp digital imaging monitor, magician software, avast, geforce experience, asus all suite) Τώρα άμα είναι και κανένα άλλο δε ξέρω.. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2014 από Physiciant
doctorized Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Και γω το ίδιο λειτουργικό με σένα έχω ακριβώς. Θα σου στείλω αργότερα πόση είναι η χρήση της ram, όταν θα κάνω ένα restart, για να μη σου λέω στο περίπου 3.16GB χτυπάει με το που ανοίγει..αλλά τρέχουν τα εξής προγράμματα (gyazo, logitech webcam, logitech profiler, Wifi, Bluetooth, razer synapse, roccat talk, hp digital imaging monitor, magician software, avast, geforce experience, asus all suite) Τώρα άμα είναι και κανένα άλλο δε ξέρω.. Το ίδιο λέμε φίλε μου. Απλώς εγώ δεν τρέχω όλα αυτά που τρέχεις εσύ και έτσι έχω 1GB RAM επιπλέον ελεύθερη. Εγώ με 4GB ελεύθερα μου βγαίνει αυτό:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα