tseal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σας, Εδω και πολύ και ο υπολογιστής μου εκεί που λειτουργεί ξαφνικά κολλάει και λίγα δευτερόλεπτα μετά βγάζει το μήνυμα της εικόνας και επανεκεινεί κάνοντας έλεγχο στον δίσκο. Παλιότερα το έκανε μια δύο φορές και στην συνέχεια έστρωνε. Τον τελευταίο καιρό το έκανε εντονότερα και τώρα έχει επέλθει σε αυτή την κατάσταση και ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Η μητρική μου είναι INTEL DX58SO, επεξεργαστής Ι7, κύριος δίσκος SSD Samsung, δύο HDD για αποθήκευση αρχείων, τροφοδοτικό 600Watt κτλ. Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι;; μου μοιάζει για hardware πρόβλημα, αλλα δεν είμαι και ιδιαίτερος γνώστης.. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Kostasspil Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δοκίμασες να κάνεις repair με το CD των Windows?
benign Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Τρεξτε ενα προγραμμα που λεγεται hard disk sentinel και μετα ενα αλλο memtest για να δουμε και τις μνημες.
Theo1903 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα ,το μήνυμα της εικόνας λέγεται BSOD (blue screen of death ) και συμβαίνει οταν το pc σου δεν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργεία λόγω κάποιου σοβαρού προβλήματος είτε στο hardware είτε στους drivers του hardware .Πρώτα απ'ολα να τονίσω οτι δεν είναι φυσιολογικό να σου βγάζει 2 BSODs και μετα να δουλεύεις σαν άνθρωπος...Το καλύτερο λοιπόν (δεδομένου οτι δεν έχεις κάνει φορματ τον τελευταίο καιρό που συμβαίνει) είναι να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα για να δούμε τα Minidumps (τα log αρχεία με τα errors που προκύπτουν απ'τα BSOD) μπας και υπάρχει κάποιο error που επαναλαμβάνεται και να καταλάβουμε τι φταίει. θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτό : http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
tseal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έτρεξα το memtest86+ και μου έβγαλε pass οπότε φαίνεται εκεί να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το πρόγραμμα για να δούμε το αρχείο των μπλε οθονών που είπε ο φίλος Theo1903 δυστυχώς δεν μπορώ να το τρέξω διότι ποια ο υπολογιστής όταν ανοίξει και τα windows bootαρουν, κλείνουν σε μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζοντας πάλι μπλε οθόνη.. Σχετικά με το repair των windows το prospáuhsa me to CD αλλά στην οθόνη που σου εμφανίζει σε ποιον σκληρό είναι αποθηκευμένο το λειτουργικό δεν φαίνεται να βρίσκει κανένα δίσκο η λίστα με τους δίσκους είναι κενή!!!!
ennia Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2014 υπάρχει πιθανότητα να έχει ψοφήσει και ο δίσκος. δοκίμασε να τον βάλεις σε ένα άλλο μηχάνημα να δεις αν ανοίγει αλλά και την υγεία του με το hard disk sentinel , όπως ανέφερε και ο φίλος @benign πιο πάνω. αν έχεις χρήσιμα αρχεία βγάλτα και ρίξε και κανα φορμάτ.
tseal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπερα σας και παλι. Λοιπον, εκανα φορματ και επανεγκατσταση των windows 4 - 5 φορες τις τελευταιες μερες. Καθε φορα και ενα διαφορετικο προβλημα. Γινοταν κανονικα η εγκατασταση του λειτουργικου των drivers κτλ αλλα την μια οταν πηγενα να τρεξω καποιο προγραμμα μου ελεγε οτι τα windows δεν εχουν αρκαιτη μνημη και εκλεινε τα παντα (ενω παλιοτερα με το ιδιο ακριβως συστημα ετρεχαν κανονικα ολα), την αλλη ο υπολογιστης εσβυνε για αγνωστη αιτια και τωρα στο τελος η ιδια μπλε οθονη του πρωτου μου μυνηματος... το memtest εδειξε pass το hatd disc sentiel λεει οτι η υγεια του ssd μου ειναι 100%. Πριν περιπου ενα χρονο ειχα βαλει τον ssd και για τα αρχεια μου ενα hdd. Λιγο καιρο μετα ειχε αρχησε να μου πεταει τον hdd και να πρεπει να επανεκινησω καποιες φορες για να τον ξαναδει, αφγοτερα το εκανε συχνοτερα και τωρα βρισκομαι στην κατασταση που περιγραφω σε ολο το thread. Μηπως η επιλογη των επιμερους τμηματων του υπολογιστη μου δεν δενει; μηπως εχω καποιο hardware προβλημα; τι να πω..
tseal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Υπαρχει καποιος softwareκος τροπος να τεσταρω την μητρηκη; Σχετικα με τον SSD εφ οσον το hard disk sentien τον βγαζει υγειη 100% και η εφαρμογη που τον συνοδευει εχει και αυτη την ιδια αποψη θεωρουμε οτι ειναι οκ η υπαρχει περιπτωση να υπαρχει προβλημα που δεν βλεπουν αυτα τα προγραμματα; Ευχαριστω προκαταβολικα
Poincareγρ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Την ίδια ακριβώς εικόνα με τον ίδιο κωδικό (0xF4) είχα αντιμετωπίσει και εγώ. Το πρόβλημα ήταν στην μπαταρία της μητρικής όπου δεν αποθήκευε τις ρυθμίσεις και την ημερομηνία, με αποτέλεσμα κάθε φορά που έμπαινε στα Windows να μου πετάει μπλε οθόνη. Δεν ξέρω αν η αιτία θα είναι ιδια και σε σένα, άλλα δοκίμασε το. Μπορεί να είσαι τυχερός. Edit: τώρα είδα που είπες πως σου εσβηνε ο υπολογιστής. Αν έχεις την δυνατότητα δοκίμασε με άλλο Τροφοδοτικό.
tseal Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα και καλή εβδομάδα, το memtest το έτρεξα περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα, μέχρι να μου βγάλει pass. Η αλήθεια είναι οτι παρατήρησα οτι όσο το άφηνα συνέχιζε αλλά φαντάστηκα οτι ξεκινά απο την αρχή μιας και θεώρησα οτι είχε τελειώσει όταν μου έβγαλε το pass.
driftingcris Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2014 αστο το βραδυ να τρεχει και πες μας το πρωι τι λεει. μιση ωρα δεν ειναι τπτ
tseal Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Μετα απο ολονυκτιο τρεξιμο τα αποτελεσματα του memtest ειναι αυτα που βλεπετε στην εικονα
driftingcris Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2014 Άρα και από μνήμες είσαι κομπλέ. Είπαμε και ο σκληρός είναι οκ, άρα δοκίμασε αυτό που είπε ο φίλος πάνω με την μπαταρια (φθηνή ειναι) και αν κάνει τα ίδια στρεσαρε την κάρτα γραφικών με furmark. Αν και από εκεί όλα Οκ, βρες και δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό
tseal Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Ποση ωρα θα πρεπει να τρεξω το furmark; να περιμενω μεχρι να ολοκληρωσει μονο του; το αφησα περιπου μιση ωρα και δεν ειχε τελειωσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα