Physiciant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καλημέρα..θα ήθελα τη γνώμη σας γι' αυτές τις δύο μητρικές όσον αφορά το overclock. Έχω τον Q6600-G0 σε ένα παλιό pc και θέλω να τον ανεβάσω λίγο 3.0-3.2Ghz οπότε έψαχνα μια Asus P5Q αλλά δε βρήκα καμία. Τελικά ένα φιλαράκι έχει μια Gigabyte και είπε να μου την δώσει φθηνά αλλά δε θέλω να την πάρω αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με την Asrock χωρίς κίνδυνο να κάψω τίποτα. Ποια νομίζεται ότι είναι καλύτερη γι' αυτή τη χρήση; Όπως τις βλέπω η Asrock έχει 4 φάσεις ενώ η Gigabyte 6, αν δε κάνω λάθος. Απλά σκέφτομαι μήπως η Asrock σα μοντέλο είναι πιο καινούρια, άρα μήπως είναι καλύτερη γι' αυτό που θέλω να κάνω. Με προβληματίζει λίγο και το γεγονός ότι η Gigabyte δέχεται μέχρι 8Gb ram(αν και εγώ 4x2GB έχω και δε σκοπεύω να βάλω παραπάνω). Anyway ποια θα προτιμούσατε; Ορίστε και τα λινκς: Asrock http://www.asrock.com/mb/intel/p45de/ Gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2288#ov
nmn Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Διαισθητικά, Gigabyte. Εκείνη την περίοδο νομίζω ότι η Asrock είχε θέματα. Τελευταία αλλάξαν τα πράγματα.
Physiciant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ίσως..γιατί και γω τα τελευταία χρόνια έχω εκτιμήσει την Asrock. Παρόλ' αυτά θα ήθελα να ακούσω και μια πιο εμπεριστατωμένη γνώμη
blitzNikos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Από το P965 chipset μέχρι το P45, που ήταν το τελευταίο και καλύτερο σε πλατφόρμα 775, υπάρχει σοβαρή διαφορά.... Όσο και αν προτιμώ τη Gigabyte, εκείνης της εποχής, από την Asrock, θα επέλεγα τη (σημαντικά) νεότερη και συγχρονότερη μητρική της Asrock. Η Gigabyte έχει FSB μητρικής στα 1066Mhz και μνήμες μέχρι 800Mhz ενώ η Asrock, αντίστοιχα 1600Mhz+ και 1200Mhz. Στη Gigabyte ο επεξεργαστής παίρνει ρεύμα από 4pin, στην Asrock από 8pin, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη παροχή ρεύματος στον επεξεργαστή... O Q6600 έχει FSB στα 1066Μhz, άρα στη Gigabyte είναι ήδη στα όρια... Αυτά νομίζω είναι αρκετά για να επιλέξεις...
besttt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 ειχα και τα δυο αυτα μαδερμποαρντ και λεω το εξης asrock απαραδεκτο το ξεχνας ουτε 200 μεγκαχερτζ παραπανω δεν θα σου δωσει γκιγκαμπαιτ=λαμποργκινι
EddieObscurant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 οτι σου πε ο blitzNikos παραπάνω, το p965 της gigabyte ειναι παμπάλαιο και δεν υπάρχει περιπτωση να ανεβάσει τον quad. Το καταλαβαίνεις και απο το cpu support list της gigabyte Site: λινκ που δεν υποστηρίζει cpu με fsb πανω απο 1066 Αν δεν ανεβασεις το voltage στον q6600 (που λογικά μέχρι τα 3ghz δεν θα χρειαστει να το ανεβασεις) λογικα δεν θα χεις προβλημα, αν και κανεις δεν μπορει να το αποκλεισει, κάποια στιγμή να σου σκάσει αν τον δουλεύεις 24/7 στο max καθώς μιλαμε για μητρική 6-7χρονων. Προσωπικα με ενα q6600 @ 3.6Ghz, με 1,49vcore απο το 1,26 που ειναι το default, τον χρησιμοποιουσα για 24/7 encoding. Mια 3-phase mobo και μία 5-phase που την αντικατεστησε και οι δυο εσκασαν τα mosfet σε λιγοτερο απο 2 χρονια και ηταν μεσα στην εγγύηση. Η τελευταια που πήρα ήταν μια 16-phase η οποια και ζει ακόμα, αν και θεωρω οτι και μια 8-phase θα ταν μια χαρα.. Ωστοσο αν δεν αυξήσεις το vcore (μην τα αφήσεις στα auto γιατι θα στα αυξήσει μόνο του) και τον ζοριζεις μόνο οταν παιζεις κάποιο παιχνιδι (μερικές ώρες τη μερα δλδ) δεν νομίζω να χεις κάποιο πρόβλημα.
Physiciant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Προς υπεράσπιση της Gigabyte θα πω ότι έχει 8pin τροφοδοσία, απλά στην φωτογραφία είναι καλυμμένα τα 4pin με πλαστικό καπάκι, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό δεν αρκεί με τόσο παλιό chipset, σωστά; Δηλαδή αν τον ανεβάσω μέχρι όσο πάει χωρίς να πειράξω το Vcore(ελπίζω να πάει κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα) δε θα έχω πρόβλημα, σωστά; Η χρήση θα είναι Internet, movies και λίγο gaming αλλά όχι πολύ απαιτητικοί τίτλοι. Δηλαδή το cpu usage δε νομίζω να ανεβαίνει ποτέ πάνω από 60%
EddieObscurant Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 αν θες ιντερνετ και movies και κανα fifa δεν βλεπω τον λόγο να τον κάνεις o/c. Και ενα 24ωρο να τον εχεις στο 100% δεν θα παθει τπτ, απλώς όλα τα πραγματα κάποια στιγμή χαλάνε και εσύ απλώς με το o/c το επιταχύνεις
Physiciant Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ε εντάξει fifa δε θα είναι..ας πούμε θέλω να δοκιμάσω το Call of Duty Advanced Warfare. Πιο πολύ ανησυχώ για την μητρική παρά για το cpu. Ο επεξεργαστής ξέρω ότι αντέχει, ειδικά στη δική μου περίπτωση που δε θα τον κλοκάρω πάρα πολύ και ίσως να μην χρειαστεί να ανεβάσω καν το Vcore. Αν έχεις σωστή ψήξη και διατηρείς το hardware σε χαμηλές θερμοκρασίες, όσες ώρες και να το χρησιμοποιείς τη μέρα, δε νομίζω ότι θα πάθει "ποτέ" τίποτα. Τέλος πάντων, θα μείνω με την Asrock και αν βρω κάποια άλλη φθηνή με το ίδιο chipset και περισσότερες φάσεις μπορεί και να την πάρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα