ektor7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Εγώ προσφέρω. Αυτοί έρχονται; Γιατί όσο ζούμε σε μια χώρα που σνομπάρει το ελεύθερο λογισμικό όπου μπορεί, αυτό ακούγεται ουτοπικό.Ωραια μαζευτειτε και οργανωθειτε,για να καλυψετε πανελλαδικα την μαζα του κοσμου που θα ενδιαφερτει,γιατι μπορει να σας κατεβουν "καταλαθος" μερικες χιλιαδες που οι πιο πολλοι θα ειναι ασχετοι και θα πρεπει να σπαταλησεται πολλες εργατοωρες για να καλυψετε την υλη. Και οταν θα εχετε και ολα τα καλουδια.pc,softwares,αιθουσες(ή τα σαλονια των σπιτιων σας) μπορειτε να ζητησετε να αναλαβετε την εκπαιδευση των ανεργων,μαθητων,φοιτητων και παει λεγοντας. Και αν στο αρνηθουν,μπορειτε καλλιστα να βαλετε ανακοινωσεις στο ιντερνετ,οτι ξεκινατε ενα προγραμμα για δωρεαν επαγγελματικη καταρτηση πανω στο free open source os! Δεν υπαρχει δεν μπορω,αλλα δε θελω και δε με νοιαζει! Και στην περιπτωση της MS(και καθε MS)και ΘΕΛΕΙ και την ΝΟΙΑΖΕΙ,να μας μαθει να δουλευουμε στο λογισμικο και στα προιοντα της!Γι'αυτο και σπονσαρει την εκπαιδευση μας και το κρατος και οποιοδηποτε αρμοδιοι,βολευονται και αραζουν ως συνηθως! 1
Oxygene Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ωραια μαζευτειτε και οργανωθειτε,για να καλυψετε πανελλαδικα την μαζα του κοσμου που θα ενδιαφερτει,γιατι μπορει να σας κατεβουν "καταλαθος" μερικες χιλιαδες που οι πιο πολλοι θα ειναι ασχετοι και θα πρεπει να σπαταλησεται πολλες εργατοωρες για να καλυψετε την υλη.Και οταν θα εχετε και ολα τα καλουδια.pc,softwares,αιθουσες(ή τα σαλονια των σπιτιων σας) μπορειτε να ζητησετε να αναλαβετε την εκπαιδευση των ανεργων,μαθητων,φοιτητων και παει λεγοντας.Και αν στο αρνηθουν,μπορειτε καλλιστα να βαλετε ανακοινωσεις στο ιντερνετ,οτι ξεκινατε ενα προγραμμα για δωρεαν επαγγελματικη καταρτηση πανω στο free open source os!Δεν υπαρχει δεν μπορω,αλλα δε θελω και δε με νοιαζει! Υποδομές υπάρχουν. Στην Αθήνα αυτό το έχει αναλάβει το Hackerspace. Όποιος ψάχνει βρίσκει!
ektor7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Υποδομές υπάρχουν. Στην Αθήνα αυτό το έχει αναλάβει το Hackerspace. Όποιος ψάχνει βρίσκει!1ο με τετοιο ονομα θα κατεβουν κατα ορδες, οι ενδιαφερομενοι για να εμπιστευτουν την επαγγελματικη τους καταρτηση σ'αυτους! 2ο οταν αναλαβεις ενα τεραστιο εγχειρημα/προτζεκτ φροντιζεις να καλυψεις ολη την χωρα και οχι μονο την προτευουσα γιατι δεν γινεται ολη η Ελλαδα να δουλευει π.χ. με windows και η Αθηνα με linux!
Oxygene Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ποτε δεν κατάλαβα γιατί το λογισμικό που παράγετε πρέπει να είναι ντε και καλα ελεύθερο. Εγώ τοτε θέλω τα αυτοκίνητα να ειμαι τσάμπα ή ο ταξιτζής να με πηγαίνει τσάμπα. Το λογισμικό είναι γνώση και η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη. Από τη στιγμή που γράφω ένα λογισμικό και λέω ότι είναι ελεύθερο το να το κάνει κάποιος αντίγραφο δεν θα έχει καμία οικονομική επίπτωση σε 'μένα. Αν πάω σε ένα ταξιτζή και του πώ "κόπιαρε το ταξί σου και δώσ' το μου" στην καλύτερη θα μου πεί "τι μαλακίες λες;" και στην χειρότερη θα με πάρει με τις κλωτσιές (και με το δίκιο του).
NickTG Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό θυμίζει τον γρίφο με την κότα και το αυγό. Αν είναι να εξαπλωθεί η χρήση ελεύθερου λογισμικού εννοείται ότι θα πρέπει να γίνει σε όλα τα κλιμάκια, και όχι μονομερώς. Όταν εξαπλωθεί λοιπόν σε αυτούς που πληρώνουν θα εξαπλωθεί και σε αυτούς που θέλουν να μάθουν. Το ανάποδο δύσκολο.
Oxygene Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 1ο με τετοιο ονομα θα κατεβουν κατα ορδες, οι ενδιαφερομενοι για να εμπιστευτουν την επαγγελματικη τους καταρτηση σ'αυτους!2ο οταν αναλαβεις ενα τεραστιο εγχειρημα/προτζεκτ φροντιζεις να καλυψεις ολη την χωρα και οχι μονο την προτευουσα γιατι δεν γινεται ολοι η Ελλαδα να δουλευει με windows και η Αθηνα με linux! 1. Ναι το όνομα σε χάλασε. Εάν βαφτίσω ένα σεμινάριο "Πίκατσου" και στο προσφέρω δωρεάν, μην έρθεις. 2. Σε όλες τις μεγαλουπόλεις υπάρχουν τέτοιες υποδομές, ανέφερα την Αθήνα γιατί εκεί μένω.
androu Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 πάντως δεν ειδα τρόπο ακόμα να γραφτείς ! ακόμα λογικά δεν άνοιξε για τις αιτήσεις.
BritGreek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Θα προτιμούσα νά 'βλεπα εκπαίδευση πάνω αε ανοιχτό λογισμικό, οι εξαρτήσεις από εταιρείες μόνο καλό δεν κάνουν, όσο free και να είναι. Και όταν θα πάει μετά να δουλέψει κάπου που έχουν όλοι τα προγράμματα της Microsoft τι θα τους πει? Αυτο ακριβως. Εδω το ιδιο το κρατος τις φορμες που απαιτει να στελνουμε, πχ στο παρατηρητηριο τιμων, τις θελει σε excel με προεπιλεγμενη γραμματοσειρα Calibri.
Oxygene Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Όταν εξαπλωθεί λοιπόν σε αυτούς που πληρώνουν θα εξαπλωθεί και σε αυτούς που θέλουν να μάθουν. Το ανάποδο δύσκολο. Πληρώνουν το ΕΛΕΥΘΕΡΟ λογισμικό. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό.
ektor7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Το λογισμικό είναι γνώση και η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη. Από τη στιγμή που γράφω ένα λογισμικό και λέω ότι είναι ελεύθερο το να το κάνει κάποιος αντίγραφο δεν θα έχει καμία οικονομική επίπτωση σε 'μένα. Αν πάω σε ένα ταξιτζή και του πώ "κόπιαρε το ταξί σου και δώσ' το μου" στην καλύτερη θα μου πεί "τι μαλακίες λες;" και στην χειρότερη θα με πάρει με τις κλωτσιές (και με το δίκιο του).Αντε και το βολεψαμε με τα μαθηματα και γενικα την εκπαιδεψη του open source,τις εταιριες πιο θα τις προμηθευει με software και το support? Οποταν δε πρεπει καποιος να εξασφαλισει πρωτα τις αναγκες του εργοδοτη και της εταιριες και μετα του υπαλληλου? Δλδ δεν πρεπει πρωτα το linux να επεκταθει στους oem(HP,Dell,Lenovo,Toshiba) που αυτοι θα ειναι οι υπευθηνοι για ολο το PC κομματι της εταιριας(hardware&software&support)? Αν το linux καιρδισει τις εταιριες και τους OEM,ο υποψηφιος υπαλληλος θα μαθει να δουλευει θελει δε θελει στο linux και στα open source softwares! Η επιλογη του λογισμικου σε τετοιες πρωτοβουλιες, επιλεγεται ΠΑΝΤΑ με το τι ζητα το παζαρι και οι εργοδοτες αυτων που εκπαιδευονται και οχι με το τι ειναι δωρεαν και συμφερει!
NickTG Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Πληρώνουν το ΕΛΕΥΘΕΡΟ λογισμικό. Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Ίσως δεν το έγραψα καλά. Αν και δεν έγραψα κάπου πως πληρώνουν το ελεύθερο λογισμικό. Όταν αυτοί που πληρώνουν για να πάρουν κάποιον στη δουλιά τους αποκτήσουν ελεύθερο λογισμικό τότε θα πάει και ο κόσμος να μάθει. Όσο έχουν προγράμματα της Microsoft για παράδειγμα δεν υπάρχει και λόγος. Το ανάποδο δεν γίνεται. Δεν θα πάω εγώ να μάθω τα ελεύθερα και θα πω μετά στον εργοδότη να ξηλώσει ότι έχει για να βάλει αυτά που ξέρω.
ektor7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 1. Ναι το όνομα σε χάλασε. Εάν βαφτίσω ένα σεμινάριο "Πίκατσου" και στο προσφέρω δωρεάν, μην έρθεις. 2. Σε όλες τις μεγαλουπόλεις υπάρχουν τέτοιες υποδομές, ανέφερα την Αθήνα γιατί εκεί μένω."Σιγα μη στειλω το παιδι μου να γινει χακερας"! "Δες εφτιαξαν σχολη και χακερς,τωρα" "-Που πηρες την εκπαιδευση σου,στους Η.Υ.? -Στο Hackerspace? -Ααα,οκ.Ευχαριστω που ηρθες,"θα σε ειδοποιησουμε"...!" 3
dterzakis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά, προφανώς και η Microsoft το κάνει αυτό με απώτερο σκοπό.Όπως και προφανώς αν κάποιος ψαχτεί από μόνος του, μπορεί μάθει και από ανοιχτό λογισμικό μέχρι και matlab..Ο ρόλος του ΟΑΕΔ δεν είναι να θεσπίσει στάνταρ στην αγορά, ο ρόλος του είναι να διαβάζει την αγορά και σε βοηθήσει να βγεις σε αυτή με λιγουλάκι περισσότερα εφόδια. Κακήν καλώς η αγορά κατακλύζεται από προϊόντα Microsoft, και το καλύτερο που θα μπορούσε να προσφέρει ο ΟΑΕΔ για άμεση κατάρτιση, είναι εκπαίδευση σε προϊόντα Microsoft.Και στην τελική αν τα μαθήματα "προγραμματισμού" είναι vb.net, τότε μιλάμε για εκπαίδευση σε -οσονούπω- ανοιχτό λογισμικό 1
Oxygene Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 @ektor7 Η φιλοσοφία μας δεν είναι θα μάθεις/θα ασχοληθείς/θα δουλέψεις με κάποιο αντικείμενο, ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ. Αυτή ακριβώς είναι η διαχωριστική γραμμή από τις εταιρείες. Εμείς προσφέρουμε κοινοφελές έργο χωρίς αντάλλαγμα. Οι εταιρείες (όποιες και να είναι αυτές) σιγά-σιγά και με ύπουλο τρόπο σε "δένουν" στα προϊόντα τους και ΑΝ εσύ μεθαύριο θελήσεις να πας αλλού (ακόμα και σε άλλη εταιρεία), η μετάβαση γίνεται πολύ δύσκολη.
ektor7 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 @ektor7 Η φιλοσοφία μας δεν είναι θα μάθεις/θα ασχοληθείς/θα δουλέψεις με κάποιο αντικείμενο, ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ. Αυτή ακριβώς είναι η διαχωριστική γραμμή από τις εταιρείες. Εμείς προσφέρουμε κοινοφελές έργο χωρίς αντάλλαγμα. Οι εταιρείες (όποιες και να είναι αυτές) σιγά-σιγά και με ύπουλο τρόπο σε "δένουν" στα προϊόντα τους και ΑΝ εσύ μεθαύριο θελήσεις να πας αλλού (ακόμα και σε άλλη εταιρεία), η μετάβαση γίνεται πολύ δύσκολη. Δεν ειναι θεμα φιλοσοφιας,δεν ειναι θεμα λογισμικου(open or close)! Ειναι θεμα ποιος ειναι πισω απο καθε λογισμικο και software και ποσα εκατομυρια,ειναι διατεθημενος να επενδυσει για να προωθησει και να υποστηριξει το προιον του,σε τεραστια βαση καταναλωτων και επιχειρισεων! Δε κερδιζονται με τις φιλοσοφιες παζαρια που σκοπο εχουν ΜΟΝΟ το κερδος!!! Και δε θα εκπαιδευτω και δε θα εκπαιδευσω το παιδι μου,πρωτα για κατι που δε θα τον εξασφαλισει επαγγελματικα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα