Προς το περιεχόμενο

Με την αγορα Powerline βγηκε προβλημμα.....

gkarabid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετα απο πολλα παραπονα τον παιδιών μου για χαλια ταχυτητες internet,διακοπες στην συνδεση (ασυρματο με στικακια) αγορασα ενα ζευγαρι powerline τα TP-Link 500mb.

Ειναι με δυο θυρες αφου στο δωματιο υπαρχουν δυο σταθεροι υπολογιστες.

Την πρωτη ημερα λειτουργησαν αξογα,την δευτερη ημερα ειδα διακοπη στο internet (και απο τους δυο υπολογιστες) με αποτελεσμα να βγαλω απο την μπριζα τα Tp ωστε να υπαρχει παλι επικοινωνια μεταξυ τους.Τωρα εδω και τρεις ημερες αρχισαν τα παραπανω να πεφτουν βροχη ως προς πολυ μεγαλο ping στο παιχνιδι   League of Legends φτάνοντας απο τα λεγομενα του μικρου στα 250-300 ,με αποτελεσμα να λαγκαρι συνεχεια.

Για το Ping παραπανω με δεν απο τα παιδια οταν ειχα ασυρματα τους υπολογιστες.

Μπορω με καποιο τροπο να ριξω το Ping εστω να μειώσω την ταχυτητα του internet?

Μπορω να κανω καποιο test ωστε να δειτε καποια νουμερα απο την συνδεση μου,και τελος αν υπαρχει καποια εφαρμογη να ριχνει τα ping στα παιχνιδια.

Η συνδεση που εχω ειναι forthnet

Να αναφερω οτι τα powerline απλως τα εβαλα στην πριζα,δηλαδη δεν ετρεξα καμια εφαρμογη απο τον υπολογιστη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα συγκεκριμένα παίζουν με τριφασικό...

Δοκίμασε να αλλάξεις πρίζα. Αν το καλώδιο διακλαδίζεται σε όλο το σπίτι τότε υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης έχει σημασία αν έχεις συσκευές ανοιχτές που "βάζουν" παράσιτα όπως θερμοσίφωνας, κουζίνα, παλιές συσκευές ακόμα και παλιές λάμπες!

Τα συγκεκριμένα παίζουν με τριφασικό...

Δοκίμασε να αλλάξεις πρίζα. Αν το καλώδιο διακλαδίζεται σε όλο το σπίτι τότε υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης έχει σημασία αν έχεις συσκευές ανοιχτές που "βάζουν" παράσιτα όπως θερμοσίφωνας, κουζίνα, παλιές συσκευές ακόμα και παλιές λάμπες!

τοτε τι να το κανεις αυτο το πραγμα ρε φιλε? δε θα κανει ο αλλος μπανιο για να μη χαλασει τα pings του LOL??

• Like 1

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για της απαντησεις σας.

Τριφασικο ρευμα στο σπιτι δεν εχω , η ηλικια του σπιτιου ειναι περιπου 9 ετων (το αναφερω απλα για μην λεμε πλαια καλωδια κλπ) και τελος πριζα δεν μπορω να αλλαξω με τιποτα.Τωρα σχετικα αν εχω παρασιτα απο αλλες συσκευες δεν ξερω , αλλα πιστευω οτι κατι τετοιο δεν ισχυει γιατι οπως ανεφερε και ο FarCry δεν θα τρωγαμε στο σπιτι καν.

Καπου ειχα διαβασει οτι σε παρομοια προβλημματα φιλον μελη ρωτουσαν να αναβασει ο φιλος με το προβλημμα καποια στοιχεια απο το ρουτερ του η αν μπορει να παρει τον παροχο του τηλ ωστε να τον κατεβασει .......(αυτο ειναι που δεν θυμαμαι καθολου)

Παντως απο χθες το απογευμα τα poweline δεν εχουν χασει την επαφη τους και το παραπονο τον παιδιων ειναι μονο και μονο στο μεγαλο Ping που εχουν στο παιχνιδι lol.

Εκει θελω να ρωτησω αν αυτο διορθώνεται απο τον παροχο η απο καποια εφαρμογη που χρειαζεται να κατεβασω.

Καλημερα

Τωρα πηρα τηλ την forthnet και σε κουβεντα που εκανα με εναν τεχνικο ,αφου με ανεφερε οτι το ρουτερ ειναι συγχρονισμένο στα 13 μβ και οτι δεν υπηρχε αποσυνδέσεις το τελευταίο 24 στην γραμμη ,μου προτεινε να κανουν fastpath στην γραμμη,ωστε να δουμε καλυτερα ping!!

ισχυει κατι τετοιο παιδια?

Παρόλο που τα έχουμε ξαναγράψει για τα powerlines θα τα πω εν συντομία.

Έχω συνολικά 6 powerlines σπίτι μου (4 Devolo  & 2 tp-link) σε τριφασικό ρεύμα τα οποία συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και έχω ένα δίκτυο πολύ πιο σταθερό και γρήγορο από όλες τις λύσεις wifi που είχα δοκιμάσει! Στριμάρω άνετα ταινίες mkv 1080p!

Όμως σε μία πρίζα της τηλεόρασης αναγκάστηκα να περάσω κατευθείαν καλώδιο από τον πίνακα, διότι το καλώδιο πήγαινε και σε όλα τα φώτα του σπιτιού (μετά ανακάλυψα ότι ένα φωτιστικό δημιουργούσε το πρόβλημα) και η βελτίωση ήταν θεαματική.

Από εκεί και πέρα ότι το σπίτι είναι καινούργιο δεν λέει τίποτα. παίζει ρόλο το πάχος του καλωδίου και οι διακλαδώσεις που κάνει. πχ αν ο πίνακάς σου έχει λίγες ασφάλειες αυτό σημαίνει ότι έχεις πολλές διακλαδώσεις!

Εγώ είχα ζητήσει από τον ηλεκτρολόγο κάθε δωμάτιο να έχει μια ενισχυμένη πρίζα που πάει κατευθείαν στον πίνακα με χοντρό καλώδιο -16αρα ασφάλεια. Σε αυτές τις πρίζες τα powerlines αγγίζουν τις ονομαστικές τους ταχύτητες! 

Επίσης είπα μερικές συσκευές που ΜΠΟΡΕΙ να δημιουργήσουν πρόβλημα όπως και το wifi επηρεάζεται από άλλες ασύρματες και ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές έτσι συμβαίνει και με τα powerlines. Γι αυτό κυκλοφορούν και ειδικά φίλτρα για τέτοιες συσκευές. Και ένας απλός μετασχηματιστής/τροφοδοτικό της πλάκας μπορεί να γεμίσει το ηλεκτρικό δίκτυο παράσιτα! Ακόμα και καλώδιο ethernet να βάλεις που είναι και η καλύτερη λύση, αν αυτό περνάει δίπλα από το καλώδιο του θερμοσίφωνα μιας και το σχολιάσατε, θα έχεις πρόβλημα.

Και επειδή το "έξυπνο σπίτι" χρησιμοποιεί παραπλήσια τεχνολογία με τα powerlines, γι αυτό και οι καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές έχουν ενσωματωμένα φίλτρα κατά των παρεμβολών στο ηλεκτρικό δίκτυο και το διαφημίζουν πχ οι λάμπες led λόγω της τεχνολογίας τους δεν έχουν καθόλου ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και είναι από τα πρώτα πράγματα που γράφουν στο κουτί τους!

Τέλος οι ρυθμίσεις του ρούτερ ή της γραμμής δεν έχουν καμία σχέση με τα powerlines. Δοκίμασε το Ping κατευθείαν από το ρουτερ μήπως έχεις πρόβλημα εκεί, αλλά το ξαναλέω δεν έχει καμία σχέση αυτό με τα powerlines. Τα powerlines όμως έχουν και αυτά ρυθμίσεις όσον αφορά το qos και τα ρυθμίζεις αν θες χρήση video, internet, παιχνίδια κλπ. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει αν το ψάξεις...

οποτε κανεις test στο  http://www.speedtest.net/ αλλα και στο game και βλεπεις ping .

που?διπλα στο μοντεμ με ethernet - wifi - αλλα και σε κοντινη μπριζα με powerline  .κανεις το ιδιο και στο δωματιο

δοκιμασε να βγαλεις οσες περισσοτερες συσκευες μπορεις απο μπριζες και τα ξαναδοκιμαζεις με το παραπανω τροπο..

μετα παιρνεις καλυτερο -λαστ βερσιον   powerline (νομιζω devolo και netgear ειναι οι καλες)αλλα με  τιμες τουλ.100ε..

Παιδες σορυ για την καθυστερήσει να απαντησω ,ειχα καποια τρεχαματα υγειας (οχι σοβαρα) με τα μικρα

Τελικα για της αποσυνδεσεις,εχουν σταματησει εντελως,το μονο θεμα επανω στα powerline ειναι οταν αναβω τον υπολογιστη δεν εχει αμεσα συνδεση με το internet , με αποτελεσμα ο μικρος (απο οτι μου ειπε) να σβηνει το ρουτερ και να το ανοιγει ωστε να δει συνδεση.

Πιστευω οτι αυτο οφειλετε στο οτι τα powerline πεφτουν σε αδρανεια (οπως γραφουν μεσα στης οδηγιες) για οικονομια ρευματος :-) .

Τεσπα 

Για το ping οπωςεγραψα και ποιο επανω ο παροχος εκανε την γραμμη fastpath ,αλλα δεν τπ δοκιμασαμε σε παιχνιδι να δουμε πως παει.

Εγω χθες σε ενα speed test ειδα γυρω στα 2mib λιγοτερο ταχυτητα με 37ping (στα 47 ηταν στην σελιδα που ανεφερα).

σημερα πιστευω να βρουμε χρονο να το δοκιμασουμε και στο lol.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...