SupaCoopa Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Προχθες πηρα ενα m/b Epox 4PCA3+ (μαλλον βλακεια εκανα) και εναν Maxtor 160GB S/ATA (μαλλον βλακεια εκανα). Εχω επισης αλλον εναν Maxtor 60GB P/ATA, ενα DVD-ROM και ενα DVD-RW. Το m/b εχει 2 S/ATA ports, 2 IDE ports και 4 RAID IDE ports. Αλλα εγω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΟΥΤΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ! Συνδεω τον S/ATA δισκο στο S/ATA 0, τον P/ATA δισκο στο IDE 1 και τα 2 DVD μαζι στο IDE 2. Απο το BIOS η μονη επιλογη που εχω ειναι το S/ATA να γινεται εξομειωση σε IDE, οποτε μου τρωει ενα καναλι, ή το primary ή το secondary. Υποτιθεται οτι υπαρχει επιλογη Enhanced για να εχεις και S/ATA και 2 καναλια IDE, αλλα τετοια επιλογη δεν εχω στο BIOS. Υποτιθεται δηλαδη οτι μπορεις να βαλεις ως και 14 συσκευες πανω στο m/b αλλα ή εγω ειμαι ασχετος ή καποιος με δουλευει... Με RAID δεν εχω μπλεξει καθολου, παρολα αυτα εβαλα τους drivers μετα την εγκατασταση στα XP και στο device manager τα βγαζει εκτος λειτουργιας. Κανας φιλος εχει καμια ιδεα;
paravatis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 dokimase kat'arxas na deis mipos yparxei kapoio neo bios kathos i mobo einai sxetika kainouria kai olo kai kati tha eoxun ksexasei apo tin etairia. episis, exo tin entyposi oti se win2k kai winxp opoiosdipote driver afora controllers peran ton ide(sata, raid, scsi) prepei na mpainei kata to arxiko stadio tis egatastasis tou leitourgikou... apo trofodotiko pos pas? ta kalodia einai standard ok kai patane kala pano stis syskeves??
pseira Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Egw pou exw sto abit 2 ATA diskous kai 2 CD, an balw ena S-ATA disko akoma prpei na kanw tpt sto bios ektos apo to na energopoiisw to S-ATA controller? asxeto alla eida fws kai mpika. (fws = SATA)
SupaCoopa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Φιλε paravati το τροφοδοτικο ειναι 550W και τα καλωδια ειναι ενταξει. Αυτο που λες για το bios ειναι η επομενη κινηση που θα κανω, εχει οντως βγει πιο νεο απο αυτο που εχει το m/b επανω αλλα στο changelog δεν ειδα να λεει τιποτα για S/ATA. Θα το βαλω παντως ετσι και αλλιως να δω τι θα παιξει... Σχετικα με τους drivers τωρα, το κουτι ειχε μεσα δυο δισκετες. Μια ηταν για το IDE RAID και μια για το "Intel RAID" το οποιο πιθανως να ειναι το S/ATA - αλλα δεν το εγραφε επανω. Το προβλημα ειναι οτι αν δεν εκανα IDE emulation τον S/ATA δισκο, το setup των XP μου ελεγε οτι στο συστημα δεν υπαρχει σκληρος! Νομιζω οτι αυτο το ελεγε πριν ζητησει drivers, αλλα τωρα που το σκεφτομαι μπορει να εκανα και λαμακία... Στο manual λεει για να εχεις και S/ATA και 2 καναλια IDE (συνολο 6 συσκευες) πρεπει να εχεις Windows 2000 ή XP και να βαλεις Εnhanced mode. Πως ομως κανεις setup τα WinXP σε εναν δισκο που θελεις WinXP για να τον χρησιμοποιησεις; :? Μηπως πρεπει να ξεκινησω με IDE emulation το setup, μετα να βαλω drivers και οταν εγκατασταθουν τα XP να μπω στο bios και τοτε θα εχει ενεργοποιηθει το Enhanced mode (S/ATA + 2 καναλια IDE) το οποιο το βλεπω στο manual αλλα δεν υπαρχει πουθενα τωρα; Ε,ρε μπλεξιμο...
KWSN_Men Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2003 Όταν κάνεις setup τα ΧP δε σε ρωτάει αν θες να εγκαταστήσεις controllers;
SupaCoopa Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Λοιπον... Bios update κυριοι... Εγινε μεσα απο Windows με το "αυτοματο" προγραμματακι της Epox και μου "ανοιξε" την επιλογη "S/ATA Enhanced". Τωρα εχω επιτελους και 2 S/ATA και 2 καναλια IDE, συνολο 6 συσκευες. Thanks σε ολους
Stratos1 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2003 Ασε που το καινουριο Βιος εχει και καλυτερο bandwidth μνημης....χεχε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.