@ngelos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Πήρα αυτές τις μνήμες :http://www.e-shop.gr/gskill-f3-2400c10d-8gtx-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-19200-2400mhz-tridentx-dual-channel-kit-p-PER.556272Κι έχω αυτή την μητρική:http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-z97x-soc-retail-p-PER.526984 Ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στα bios για να τρέξουν οι μνήμες σωστά και γρήγορα στα 2400MHz;
SPANK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Τα 2400 υποστηρίζονται μονο με overclock οποτε αρχικά μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο έτοιμο προφίλ που θα έχει το bios μεσα για τα 2400 να δείς αν παίζουν σταθερά αλλιώς μετά θα πρέπει να ψάξεις να βρείς τις σταθερότερες ρυθμίσεις για τις μνήμες σου και δεν θέλει υπομονή , να ξέρεις πάντως πως και στα 1600 και στα 2400 να τρέχουν δεν θα καταλάβεις καποια διαφορά
@ngelos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μου είπαν ότι στο μοντάζ βίντεο έχει διαφορά!Άσε που θέλω κάνω O.C. τον επεξεργαστή μου και χρειάζεται κι εκεί...
@ngelos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μπορώ να τις κάνω να τρέξουν στα 2400MHz. Και στο profile 1 και στο profile 2 σβήνει το pc και με πηγαίνει στα bios προτείνοντάς μου να τις επαναφέρω στις default ρυθμίσεις.Ξέρει κανείς τι άλλο μπορώ να κάνω;
Theo1903 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος ??? Έχω ακριβώς τις ίδιες ,ίδια cpu και παρόμοια μητρική (z97x-ud5h) και το μονο που έκανα είναι load optimized defaults και μετά xmp profile 1 και όλα δουλεύουν ρολόι . 1
@ngelos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Τώρα μου είπαν απο eshop ότι οι μνήμες μου δεν υποστηρίζουν xmp profile...
pnick Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως έχεις κάνει κάτι λάθος ??? Έχω ακριβώς τις ίδιες ,ίδια cpu και παρόμοια μητρική (z97x-ud5h) και το μονο που έκανα είναι load optimized defaults και μετά xmp profile 1 και όλα δουλεύουν ρολόι . Αυτό έκανα και εγώ με τις Ares στα 2400. Πρέπει απαραίτητα να γίνει ένα load optimized defaults για να σβήσει όποια άλλη ρύθμιση υπάρχει από πριν και να γίνει έλεγχος αν η τάση των μνημών έχει αλλάξει σε 1.65V όταν ενεργοποιηθεί το XMP profile. Αν κρατάει 1.5V και βάλεις XMP εννοείται ότι θα δώσει bsod. Εγώ έβαλα με το χέρι 1.65V στο memory voltage στο BIOS. Τώρα μου είπαν απο eshop ότι οι μνήμες μου δεν υποστηρίζουν xmp profile... Ό,τι νά ναι σου είπαν. Οι Trident είναι από τις καλύτερες overclockers αυτή την στιγμή.
@ngelos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό έκανα και εγώ με τις Ares στα 2400. Πρέπει απαραίτητα να γίνει ένα load optimized defaults για να σβήσει όποια άλλη ρύθμιση υπάρχει από πριν και να γίνει έλεγχος αν η τάση των μνημών έχει αλλάξει σε 1.65V όταν ενεργοποιηθεί το XMP profile. Αν κρατάει 1.5V και βάλεις XMP εννοείται ότι θα δώσει bsod. Εγώ έβαλα με το χέρι 1.65V στο memory voltage στο BIOS. Ό,τι νά ναι σου είπαν. Οι Trident είναι από τις καλύτερες overclockers αυτή την στιγμή. Έκανα τώρα load optimized defaults και τις έβαλα στο profile 1. Άλλαξε η τάση σε 1.65v. Έχω το email από eshop. Μάλλον ο "τεχνικός" ούτε που το έψαξε. Έπαθα πλάκα όταν μου είπε ότι δεν υποστηρίζουν x.m.p. profile. Ενημέρωσα το eshop και μου ζήτησαν συγνώμη για την λανθασμένη ενημέρωση.
pnick Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Έκανα τώρα load optimized defaults και τις έβαλα στο profile 1. Άλλαξε η τάση σε 1.65v. Έχω το email από eshop. Μάλλον ο "τεχνικός" ούτε που το έψαξε. Έπαθα πλάκα όταν μου είπε ότι δεν υποστηρίζουν x.m.p. profile. Καλά, μην εκπλήσσεσαι. Θα ακούσεις διάφορα... Σου έδωσε πάλι μπλε οθόνη ή εντάξει αυτή τη φορά; Τσέκαρε στο BIOS αν τα timings είναι όπως τα ορίζει η G.Skill, 11-12-12-31.
@ngelos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Καλά, μην εκπλήσσεσαι. Θα ακούσεις διάφορα... Σου έδωσε πάλι μπλε οθόνη ή εντάξει αυτή τη φορά; Τσέκαρε στο BIOS αν τα timings είναι όπως τα ορίζει η G.Skill, 11-12-12-31. Προς το παρόν είναι ok. Θα δούμε... Ναι, 10-12-12-31..
pnick Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Προς το παρόν είναι ok. Θα δούμε... Ναι, 10-12-12-31.. Νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα στο εξής. Και εγώ πήρα bsod πριν φορτώσω τα defaults και λογικό είναι. Πληροφοριακά, αν δείς ότι περνάνε μερικές μέρες και δεν έχεις θέμα, άλλαξε στο BIOS το Command Rate από 2Τ σε 1Τ αν δεν γίνεται αυτόματα με το XMP.
@ngelos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Ένα memory fast boot (κάπως έτσι) που έχει, τι είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα