@_zerocool Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Fact: H gpu δεν υλοποιείται σωστά. Μια λύση είναι να περιμένουμε την apple να το φτιάξει αλλά το κόβω χλωμό να γίνει άμεσα. Άρα η λύση είναι πιο δυνατή cpu; Δηλαδή σε Air με i7 δεν τα κάνει;
haHa Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Fact: H gpu δεν υλοποιείται σωστά. Μια λύση είναι να περιμένουμε την apple να το φτιάξει αλλά το κόβω χλωμό να γίνει άμεσα. Άρα η λύση είναι πιο δυνατή cpu; Δηλαδή σε Air με i7 δεν τα κάνει; Ουσιαστικα χρειαζεσαι συνδυασμο δυνατοτερης gpu και cpu, γιατι το mac os x δεν κανει πληρες offloading στην gpu, αλλα χρησιμοποιει αρκετα και την cpu για το UI. To θεμα ειναι οτι οταν πας σε mac μηχανημα μεε δυνατοτερη cpu/gpu, τοτε ειναι retina που εχουν υψηλοτερες αναλυσεις και ανεβαινουν οι απαιτησεις. Η οριστικη λυση θα ηταν η καλυτερη εκμεταλλευση της gpu απο το compositing window manager του mac os x, το Quartz Compositor.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Προφανώς και δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου. Το αρχικό σου ποστ για το UI και τα windows ήταν εντελώς λανθασμένο και πάνω σε αυτό σχολίασα. Δυστυχώς αντί να κάτσεις να διαβάσεις κάποια βασικά πράγματα αρχιτεκτονικής λειτουργικών, άρχισες να κάνεις πάλι copy-paste ότι σου επέστρεψε το google και edit τα ποστ σου κάνοντας το χειρότερο αφού ξεκάθαρα δεν έχεις τις γνώσεις για να αξιολογήσεις την πληροφορία που βρίσκεις. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να εκτίθεσαι...
haHa Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Προφανώς και δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου. Το αρχικό σου ποστ για το UI και τα windows ήταν εντελώς λανθασμένο και πάνω σε αυτό σχολίασα. Δυστυχώς αντί να κάτσεις να διαβάσεις κάποια βασικά πράγματα αρχιτεκτονικής λειτουργικών, άρχισες να κάνεις πάλι copy-paste ότι σου επέστρεψε το google και edit τα ποστ σου κάνοντας το χειρότερο αφού ξεκάθαρα δεν έχεις τις γνώσεις για να αξιολογήσεις την πληροφορία που βρίσκεις. Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να εκτίθεσαι... Tα δικα σου ποστ ειναι λανθασμενα που λες οτι δεν εχει σχεση η εκμεταλλευση της gpu με το ποσο smooth ειναι το UI. Οταν καταλαβεις οτι φυσικα και παιζει σχεση η εκμεταλλευση του hardware και της gpu(οπως και το ποσο δυνατη ειναι η gpu) στο ποσο smooth ειναι το UI, τοτε ισως να μπορεσεις να κανεις διαλογο χωρις να το πηγαινεις επι του προσωπικου. Οσο για τα ms windows, ειναι γεγονος οτι εχουν καλυτερη εκμεταλλευση του hardware οσον αφορα την gpu κατι το οποιο φαινεται και σε αλλες εφαρμογες εκτος απο το λειτουργικο, πχ games, browser, επαγγελματικες 3d εφαρμογες κλπ. Η πλειονοτητα των 3d games, των επαγγελματικων 3d εφαρμογων θα τρεξει καλυτερα σε windows απο οτι σε mac os x. Μην ξεχνας αλλωστε οτι μεχρι το προσφατο παρελθον το mac os x ηταν αισθητα πισω και στην υποστηριξη των opengl extensions και δεν υποστηριζε τα τελευταια, σε αντιθεση πχ με windows/linux. To ιδιο και οι drivers. The sad state of OpenGL on MacOS X Πχ, τo yosemite παραμενει πισω(θα το ελεγξω στο mac μου μολις παω σπιτι) στην υποστηριξη opengl σε σχεση με τα windows που υποστηριζουν πιο προσφατη εκδοση. Κοιταξα τωρα στο macbook air μου και πραγματι το mac os x (yosemite) συνεχιζει να μην υποστηριζει τοσο προσφατη εκδοση οσο τα windows (8.1) : Yosemite, υποστηριζει μεχρι opengl 4.1: Windows 8.1,υποστηριζει μεχρι opengl 4.3(γιατι τοσο υποστηριζει αυτη η καρτα, nvidia/ati καρτες υποστηριζουν και opengl 4.4 σε windows): Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2014 από haHa
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δε παίρνεις χαμπάρι...συνέχισε αφού σε ευχαριστεί.
itsgosu Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 ρε φάζι αντε πες μας ρε ψηλέ γιατί δεν έχουμε smooth λειτουργικό όπως στα windows?γιατί εγώ δεν σε πιάνω.τελικά επιβαίωνεις ότι υπάρχει lag στο λειτουργικο;και αν όχι και πως high end μηχανήματα των 2500 ευρώ δείχνουν "κουρασμένα" μπροστά σε windows μηχάνημα τριών ετών με απλώς εναν SSD και 4GB ram?μετά από SL το ξαναλέω όλα πάτος.και τι μηχάνημα έχεις εσυ που τα βλέπεις όλα καλά;σύφμωνα με το quote σου ένα retina."Το pro retina που εχω, δοκιμασμένα εδω και τρεις μήνες το δουλεύω με 3 οθόνες και δεν εχω παρατηρήσει τίποτα παρόμοιο με αυτο που αναφέρεις."εγώ με quad imac και GTX 780M 4GB ακόμα και το resize κόλλάει. και σας βάζω όλους ένα challenge, => Μήλο -> About this Mac -> More infoκάνε εναλλαγές μετά στις καρτέλες Display Storage κλπ (το λες smooth αυτό εκαλά το άνοιγμα πολλαπών tab σε Finder δεν θα το σχολιάσω κάν. λες και θέλει κανά σεκ να πάρει μπροστά.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2014 ρε φάζι αντε πες μας ρε ψηλέ γιατί δεν έχουμε smooth λειτουργικό όπως στα windows? γιατί εγώ δεν σε πιάνω. τελικά επιβαίωνεις ότι υπάρχει lag στο λειτουργικο; και αν όχι και πως high end μηχανήματα των 2500 ευρώ δείχνουν "κουρασμένα" μπροστά σε windows μηχάνημα τριών ετών με απλώς εναν SSD και 4GB ram? μετά από SL το ξαναλέω όλα πάτος. και τι μηχάνημα έχεις εσυ που τα βλέπεις όλα καλά; σύφμωνα με το quote σου ένα retina. "Το pro retina που εχω, δοκιμασμένα εδω και τρεις μήνες το δουλεύω με 3 οθόνες και δεν εχω παρατηρήσει τίποτα παρόμοιο με αυτο που αναφέρεις." εγώ με quad imac και GTX 780M 4GB ακόμα και το resize κόλλάει. και σας βάζω όλους ένα challenge, => Μήλο -> About this Mac -> More info κάνε εναλλαγές μετά στις καρτέλες Display Storage κλπ (το λες smooth αυτό ε καλά το άνοιγμα πολλαπών tab σε Finder δεν θα το σχολιάσω κάν. λες και θέλει κανά σεκ να πάρει μπροστά. 1.80 είμαι ρε άρχοντα δε με λες και ψηλό! Λοιπόν πρόσεξε, έχω Air mid 2012 8GB, Retina Mid 2014 15 8GB, Mac mini Late 2012 i7 16GB. Για να μη μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες και βαρεθούμε τη ζωή μας, με το που πήγα σε Yosemite είχα θέματα με το redraw και στα 3. Οπότε τα γύρισα όλα σε Mavericks που δουλεύουν άψογα όπως πριν. Αυτό που λέω και το είπα και στην αρχή είναι ότι το Yosemite πάσχει από κάποιο memory leak bug ή απλά κακό σχεδιασμό στο UI του που πιθανώς το απέκτησε με το redesign και την είσοδο του transparency. Επομένως ή κάνεις υπομονή και περιμένεις update όταν με το καλό βγει ή πας στο Mavericks όπως εγώ και είσαι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα