Προς το περιεχόμενο

Αγορα της πρωτης DSLR ... :) (nikon d3100??)

DannyB.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όντος κάποιοι φακοί για mirrorless aps-c είναι ακριβότεροι απο τα αντίστοιχα μήκη για dslr αλλα δεν ξέρω κατα πόσο είναι αντιστοιχα και στην ποιότητα όταν μιλάμε για zeiss touit kai fuji fx φακούς.. Γενικά το οικονομικό είναι στην δυνατότητα να χρησιμοποιείς παλιούς φακούς αλλα και φακούς τον dslr οπότε και έχεις όλη την γκάμα τελικά  ( με metabones se sony έχεις και focus) χάνεις φορήτοτητα θα μου πεις μετά αλλά εντάξει δεν είναι φακοί για κάθε μέρα αυτοί..

δεν βγήκαν και φέτος οι mirrorless φαντάζομαι θα υπάρχουν πόλλοι που θα έχουν φτάσει της 50+ κ κλίκ και δεν κυκλοφορεί καμία φήμη οτι χαλάνε.. 

γενικά θεώρω οτι ένας ερασιτέχνεις που έχει σκόπο να ψαχτεί με την φωτογραφία είναι καλύτερα να πάρει μια MIrrorless λόγο ογκού βάρους και λόγο μεγάλης ποικιλίας παλιών φακών με λίγα λεφτά ολα αυτά σε σχέση με τα εισαγωγικά μοντέλα nikon canon ειδικά  νικον π είχα ( nikon d80)  δεν θα ξεχάσω οτι δεν φωτομετρούσε με νικον παλιούς φακούς που είχα αλλα ούτε τα νέα μοντέλα δ3ΧΧΧ... κλπ δεν παίζουν απο όσο ξέρω..

αν κάποιος θέλει full frame και 24-70 2.8 70-200 2.8 σείρα L η τις νικον ναι τότε ίσως πρέπει να πάρει dslr αλλα κάποιος σε τέτοιο επίπεδο δεν θα ρώταγε στο Insomnia ti Μηχανή να πάρει.

επίσεις η λογική πέρνω Nikon canon για να μου μείνουν οι φακοί δεν ισχύει όταν πέρνεις dx φακούς και υποτίθεται όταν μάθεις καλα μια δ5χχχ κλπ και θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω θα πρέπει να πάς σε full frame  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι mirrorless απο οτι εχω καταλαβει ειναι ακριβες στην Ελλαδα, 

Εδω στο Λονδινο, αλλα και στην NY, βρισκεις ανετα μεταχειρισμενες πολυ φθηνα…. οπως επισης και τους φακους, τους εχουν φθηνους.

για μεταχειρισμενα μιλαμε παντα.

:-)

Επεξ/σία από Unabomber

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είναι καλύτερα να πάρει μια MIrrorless λόγο ογκού βάρους και λόγο μεγάλης ποικιλίας παλιών φακών με λίγα λεφτά

Που είναι η μεγάλη ποικιλία παλιών φακών με λίγα λεφτά ;
Δεν έχω δει πουθενά κάτι τέτοιο.
Γι'αυτό πρώτη DSLR που θα πάρω , ως τελείως ερασιτέχνης χομπύστας , που δεν θέλει να ξοδέψει πάνω 1000€ για σώμα, φλας και 2 βασικούς φακούς , σκέφτομαι dslr entry level.
Επεξ/σία από Dr_73

Δες στο ebay τι φακούς vintage μπορείς να πάρεις έως 200ευρω.. Γιατί να πάρεις μια entry level dslr ποια τα προτερήματα? Τι κερδίζεις σε σχέση με μια mirrorless? Αν σου αρέσει το σχήμα η σε βολεύει το πιασιμο πάω πάσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προτείνω εγώ κατι; Ας πάρει το παιδί μια d3200 να μάθει με τον κιτ φακό άντε κ κανά τελε και αφού τη λιώσει ας πάρει σε 3-4 χρόνια απο τώρα οτι ff μοντέλο θέλει..<br> Είτε mirror less είτε οχι..<br><br> Δε πιστεύω να διαφωνεί κανεις οτι η d3200 ειναι τίμια για τα λεφτά της..<br> Να μάθει όμως πρωτα..<br><br> Αντί να κάνουμε το θέμα vs και να ξεφεύγουμε επικίνδυνα... Το να λέμε οτι η d3200 ειναι μάπα επειδη ειναι εισαγωγικό μοντέλο ενώ ίσως το άτομο να μην έχει ιδέα απ τα βασικά δεν έχει νόημα..<br><br> Το σίγουρο ειναι πως όταν μάθει να έχει απαιτησεις για τη λεπτομέρεια και το σεταριςμα δε θα μείνει στην 3200 αλλα δε θα χει χάσει κ μια περιουσία..<br> Μη τρελαθούμε όμως..<br><br> Με τον 18-55 άντε και κανά 55-200 ή κανά 35αρη 1.8 στα 180 ευρώ για περισσότερη ποιότητα θα ειναι αρκετά καλυμμένος για καιρό..<br><br> Και το κυριότερο; Θα μάθει...<br> Καθώς θα έχει και ένα σωρό άτομα στα φόρουμ που θα μπορούν να τον συμβουλεύουν σε οτι ρωτήσει για τη d3200 ,χαρακτηριστικά, ρυθμίσεις, και πως θα ρθει το αποτέλεσμα.. Αν κάποιος διαφωνεί ας ρίξει κ μια μάτια στο dpgr να δει πως αν το χεις μέχρι και θαύματα κανεις με τέτοιες μηχανές....<br><br> Sent from my iPad using Insomnia</p></blockquote> <br><br> Sent from my iPad using Insomnia

Επεξ/σία από KAKADI
  • Like 1

επίσεις η λογική πέρνω Nikon canon για να μου μείνουν οι φακοί δεν ισχύει όταν πέρνεις dx φακούς και υποτίθεται όταν μάθεις καλα μια δ5χχχ κλπ και θέλεις να κάνεις το βήμα παραπάνω θα πρέπει να πάς σε full frame  

Ξέρω άτομα (ερασιτέχνες πάντα) , που από D5100 πήγαν σε D7100.

Νομίζω ότι είδαν βελτίωση και βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες.

Εννοείται χωρίς απαιτήσεις για τεράστιες εκτυπώσεις ή τρελά fps.

Αν βέβαια δεν έχει κανείς οικονομικό όριο , ακόμη και ερασιτέχνης,

σίγουρα όσο πιο ψηλά πάει , τόσο πιο απολαυστικό θα είναι το χόμπυ.

Θα είχε πλάκα να είχαμε μία Hasselblad για να βγάζουμε φωτογραφίες στα ... πάρτυ των παιδιών ...

Θα είχε πλάκα να είχαμε μία Hasselblad για να βγάζουμε φωτογραφίες στα ... πάρτυ των παιδιών ...

Προχθες ''επαιζα'' με μια Η4D-40 με 80mm  φακο.

Την ειχε φερει ενας director στην δουλεια…. και χαζεψα…..  :-D

Γερο εργαλειο……  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...