Προς το περιεχόμενο

Αγορα της πρωτης DSLR ... :) (nikon d3100??)

DannyB.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα σου πουλαγα τη δικη μου αλλα τη θελω :P

ψαξε εδω μεσα ειδα αρκετες αγγελιες,αν σπανε πακετα βγαινει καλη τιμη.

βασικα αυτο το πακετο εδω ειναι τσαμπα

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/345403-nikon-d5100-kit-18-55-nikkor-dx-af-s-35mm-18g/

παρτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη η προσφορα δν λεω ... αλλα πρωτου δω το μηνυμα σου εψαχνα για μεταχειρ. D3200 και δν βρισκα τιποτα (στην Ελλαδα). Τι γινεται ?

Εννοω σε προσιτη τιμη ... αν σκεφτεις οτι καινουργια ειναι 380 €

Επεξ/σία από DannyB.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ...

http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Sony-Alpha-A3000

σου λέει καλύτερη η D3200.

Επίσης με Nikon , έχεις το πλεονέκτημα ότι βρίσκεις περισσότερους φακούς και σε καλύτερες τιμές

στα μεταχειρισμένα.

Από την άλλη με τη Sony, καθαρίζεις με 249€ τελική.

Μμμμ. Τελικα υπαρχουν ατομα ακομα που κοιτανε snapsort... 

ξεκαθαρισε στον εαυτο σου κατι,αν εισαι διατεθιμενος να κουβαλας ογκο και βαρος μαζι σου οταν  βγαινεις εξω

την θες για να βγαινεις μια στο τοσο μονο για φωτογραφιση η κανα ταξιδι= παιρνεις dslr

την θες για να την εχεις μαζι σου και σε κλαμπ,διακοπες,παρτυ= παιρνεις κατι μικροτερο σαν καλη κομπακτ(δεν το προτεινω) η σαν κατι μεσο σε μεγεθος οπως μια Mirrorles.(για μενα η ιδανικη λυση)

αυτα απο καποιον που σχεδον καθε μερα κουβαλαει 10κιλη τσαντα εξοπλισμου και εχει πιαστει η μεση του.

Αν παρει dslr δε χρειαζεται να κουβαλαει 10 κιλα μαζι του.. Και δε χρειαζεται να παιρνει τα παντα σε καθε εξοδο..

Εγω προτεινω να παρει μια entry level σαν την 3200 ή αν μπορει 5100 και μετα να μαζεψει λεφτα.. 

Η διαφορα στη ποιοτητα θα ερθει απ τους φακους και το αν ειναι καλοι και μονο..

Εγω σε mirrorless δε θα πηγαινα τωρα.. Ειδικα σε τετοιο ευρος τιμης. Η εξηγηση που δινω ειναι πως επειδη βγαινουν mirrorless σαν τα μανιταρια για να παρουν μεριδα απ την αγορα οτι παρει τωρα σε ενα χρονο αντε 2 το πολυ θα ειναι καμμενο χαρτι..

Ασε που δεν υπαρχουν φακοι...

Και οποιος θελει να διαφωνησει μαζι μου καλυτερα να ριξει μια ματια τι παιζει με μεταχειρισμενους για nikon, canon και μετα ας διαφωνησει οσο θελει..

Εκτος αν θελει καποιος να αναλωνεται στο ψαξιμο του minolta lense 20ετιας μπας και κουμπωνει... Ο θεος μαζι του... 

Επισης ας ριξει μια ματια στο dxomark να δει αν οντως οι mirrorless αυτης της τιμολογιακης κατηγοριας αξιζουν ή οχι..

Επεξ/σία από KAKADI

Εγώ απορώ με κάτι άλλο. Πως έμπειροι φωτογράφοι χρησιμοποιούν mirrorless.

Δεν αναφέρομαι στην ποιότητα φωτογραφίας που ανταγωνίζονται επάξια τις dslr αλλά στην έλλειψη viewfinder.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως άτομα που φωτογράφιζαν ανέκαθεν με τη μηχανή στο μάτι, κρατάνε τις mirrorless (που στην πλειονότητα τους δεν έχουν viewfinder) σε απόσταση και βγάζουν με την οθόνη.

Λόγω εικονοσκοπίου/φακού/ποιότητα φωτογραφίας/τιμής είχα προτείνει στον φίλο την sony a3000, έστω κι αν η ποιότητα ματιού και οθόνης είναι πάτος....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι καιροί  αλλάζουν και πολλοί προτιμούν Mirrorless το evf μπορεί να είναι και πλεονέκτημα σε όλα τα είδη φωτογραφίας εκτός από δράσης  μπορείς να δείς το βάθος πεδίου και την έκθεση πρίν βγεί η φωτογραφία. 

Πλέον πολύ επάγγελματιές κυρίως πορτρέτου χρησιμοποιούν Mirrorless πρόσφατα παρακολούθησα ένα σεμινάριο και δούλευαν μόνο με a7 και σε σκοτάδι  έβλεπε καλύτερα απο το οπτικό σκόπευτρο..

επίσεις οι vintage φακοι αν δεν έχεις πρόβλημα με την εστίαση ( που Οι περισσότερες έχουν focus peaking και άρα εστιάζεις πολύ ποιο έυκολα απο dslr ) είναι όλα τα λεφτά μπορείς να βρείς διαμάντια για 100 ευρώ .

Κάποιος που θέλει να πειραματίστει  με την φωτογραφία και δεν θέλει να δώσει μια περιουσία τον βολεύει να δεί ένα καλό μοντέλο MIrrorles γιατί εντάξει ναι μεν οι κανον νικον έχουν πολλούς φακούς άλλα ποσοi απο αυτούς αξίζουν και πόσο κάνουν ?

Και πάλι όλες οι εταιρίες Mirrorless έχουν τους φακούς που μπορεί να χρειαστεί κάποιος πολύ ψαγμένος ερασιτέχνεις και σε προσιτές τιμές 

Επεξ/σία από hayas88

οι καιροί  αλλάζουν και πολλοί προτιμούν Mirrorless το evf μπορεί να είναι και πλεονέκτημα σε όλα τα είδη φωτογραφίας εκτός από δράσης  μπορείς να δείς το βάθος πεδίου και την έκθεση πρίν βγεί η φωτογραφία. 

Πλέον πολύ επάγγελματιές κυρίως πορτρέτου χρησιμοποιούν Mirrorless πρόσφατα παρακολούθησα ένα σεμινάριο και δούλευαν μόνο με a7 και σε σκοτάδι  έβλεπε καλύτερα απο το οπτικό σκόπευτρο 

Μάλιστα. Δεν μιλάω φυσικά ως έμπειρος φωτογράφος, αλλά ως vintage και old school φαν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακόμα και κάποιον old school fun ( και εγώ τέτοιας νοοτροπίας είμαι) θα τον βόλευε μια Mirrorles και μόνο για να χρησιμοποιει ότι vintage φακο έχει απο μ39 έως οτι να ναι.. επίσεις το ποιο κοντινό σε φιλμ είναι η εικόνα που δίνει ο xtrans της Mirrorless fuji..

επίσεις απο τότε που πήρα MIrrorless οι dslr βγαίνει μόνο αμα βρέχει η σε άσχημες συνθήκες  ( και αυτο επιδεί είναι αδιάβροχη) ενώ πριν δουλέψω Mirrorless της κορόιδευα και τις θεωρούσα υποδεέστερες 

Επεξ/σία από hayas88

Με mirrorless έχω την αίσθηση ότι πας

1)και σε πιο ακριβά σώματα, αν σκεφθεί κανείς τι entry level dslr υπάρχουν σήμερα

2)και σε ακριβότερους φακούς

3)και σε πολύ μικρότερη γκάμα φακών

4)και σε σύστημα με ελάχιστους μτχ φακούς, ειδικά στην ελλάδα.

Κάνω κάποιο λάθος ;;

π.χ. δείτε εδώ γκάμα φακών ... εξαιρετικοί μεν , αλλά οι τιμές για χομπύστες ...

http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html

Γενικά για m4/3 έχει τεράστια γκάμα και σε μεταχειρισμενα αλλά εγώ αναφερόμουν σε apc η FULL frame. Οι entry level dslr δεν αξίζουν καθόλου δεν παρέχουν κάτι ούτε καλύτερη εστίαση από mirrorless ίδιας κατηγορίας ούτε οπτικό σκοπευτρο καλό για να πεις ότι αξίζει. Ποιον φακό έχεις σε dslr και δεν υπάρχει σε σύστηματα mirrorless (εκτός από κάνα 600mm αλλά δεν έχω γνωρίσει άτομο να χρειάζεται τέτοιο φακό)

Επίσεις μεταχειρισμενα υπάρχουν ebay άπειρα και δεν ξέρω γιατί να είναι ποιο αξιόπιστο να πάρω από Ελλάδα από έναν που είναι σε ένα φόρουμ όπως εδώ η από ebay με κάλυψη χρημάτων σε περίπτωση Στραβης (ειδικά για κάποιον που είναι επαρχία και πρέπει να του το στείλει)

Και πάλι όλες οι εταιρίες Mirrorless έχουν τους φακούς που μπορεί να χρειαστεί κάποιος πολύ ψαγμένος ερασιτέχνεις και σε προσιτές τιμές 

Θα ήθελα να δω ένα παράδειγμα ... "προσιτού" φακού.

Αυτός

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/accessories/fakoi-lens/Samsung-Lens-45mm-F1-8-EX-S45ANB.htm

π.χ. ;;;

Μου φαίνεται είναι 80% ακριβότερος από απολύτως αντίστοιχο για SLR.

Αυτός ;;;

http://www.plaisio.gr/fotografia-video/accessories/fakoi-lens/Olympus-Lens-M-Zuiko-ED-14-150mm-F4-0-5-6-N3862692.htm

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ...

• Like 1

ακόμα και κάποιον old school fun ( και εγώ τέτοιας νοοτροπίας είμαι) θα τον βόλευε μια Mirrorles και μόνο για να χρησιμοποιει ότι vintage φακο έχει απο μ39 έως οτι να ναι.. επίσεις το ποιο κοντινό σε φιλμ είναι η εικόνα που δίνει ο xtrans της Mirrorless fuji..

επίσεις απο τότε που πήρα MIrrorless οι dslr βγαίνει μόνο αμα βρέχει η σε άσχημες συνθήκες  ( και αυτο επιδεί είναι αδιάβροχη) ενώ πριν δουλέψω Mirrorless της κορόιδευα και τις θεωρούσα υποδεέστερες 

Θεμα γουστου ειναι.. Βεβαια στην αγορα εχουν πλεονεκτημα οι dslr (περιφερειακα κλπ).

Ο καθενας οτι θελει παιρνει. Δεν ειναι απολυτο ομως οτι η μια ειναι καλυτερη απ την αλλη.. Εμενα μ αρεσει το κρατημα στη dslr για παραδειγμα.. Σταθερη και νιωθω πως μου γεμιζει το χερι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

. Ποιον φακό έχεις σε dslr και δεν υπάρχει σε σύστηματα mirrorless (εκτός από κάνα 600mm αλλά δεν έχω γνωρίσει άτομο να χρειάζεται τέτοιο φακό)

Δεν είναι το θέμα "ποιό φακό" αλλά πόσο κάνει ο καθένας.

Για σύνολο σώμα και 3 φακών που σε μία apsc dslr θέλεις 1200€ , για mirrorless θέλεις ένα 30% παραπάνω.

Και θα έχεις και πολύ μικρότερη ανάλυση (χρήσιμη για crop , άρα επιπλέον ζουμ).

Καλή η κομψότητα των mirrorless , αλλά ακριβότερο σπορ.

Οποιαδήποτε σύγκριση τιμών , προς αυτή την κατεύθυνση πάει.

Και όσοι παινεύουν τις mirrorless , παροτρύνουν συνήθως άλλους να τις πάρουν.

Δεν γράφει κανείς να έχει ο ίδιος εμπειρία.

Ούτε ξέρουμε πόσα κλικ περιμένεις να βγάλει η κάθε mirrorless πριν πάει για κανά service

κάποιων κατοστάρικων ή για ανακύκλωση.

Επεξ/σία από Dr_73

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ομορφες οι ατιμες ομως... Ειδικα το διαμαντακι μου...

Μετα την M9 την θεωρω beautiful....

Αλλα λεω να να την κανω την απιστια και να την αλλαξω με Fuji…..  :)

Επεξ/σία από Unabomber

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ομορφες οι ατιμες ομως...

Το ίδιο και οι Lamborghini ...

(και οι μοντέλες της Victoria Secret ...)

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...