Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλημέρα.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα παραγγείλει από UK Google Play το Nexus 5 32 GB λευκό. Φέτος, ένα χρόνο μετά μου παρουσίασε αυτό το πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι ότι θα μου το αντικαταστήσουν με καινούριο Nexus 5 από την Google, αλλά επειδή έχω μπει σε μια διαδικασία που με έχει κουράσει πολύ λόγω της παραεισαγωγής, μόλις μου το στείλουν θα το «σκοτώσω» σε αγγελία ή σε κατάστημα και θα πάρω άλλο κινητό με ελληνική εγγύηση (ή εγγύηση καταστήματος τελοσπάντων).

Το ερώτημα είναι: ποιό κινητό να επιλέξω;

Συζητάμε μόνο για android συσκευή και επειδή όλες σχεδόν οι συσκευές έχουν δικά τους implementations, προτιμώ κάτι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο vanilla android (αν και μάλλον, ότι συσκευή να πάρω, θα της βάλω vanilla).

Χρησιμοποιώ το κινητό για πολύ και heavy gaming. Οπότε θέλω 3 GB RAM (cpu δεν αναφέρω γιατί όλες οι ναυαρχίδες πλέον παίζουν σε 800-801-805 ή σε ισοδύναμες cpu's, οπότε είναι «τέρατα» σε αυτό το κομμάτι). Επίσης, επειδή streamάρω παιχνίδια από το PC μου στο κινητό μου, θέλω οπωσδήποτε ac wifi (το αναφέρω γιατί σε πάρα πολλά κινέζικα κινητά με top specs το ac wifi λάμπει δια της απουσίας του και είναι κρίμα να δίνει κανείς 400άρες και 500άρες χωρίς τα αυτονόητα). Παρομοίως, για γκέιμινγκ λόγους, θα ήθελα 2 front speakers, αντί για ένα.

Επίσης, λόγω της φύσης της δουλειάς μου (αρτοποιός) και επειδή χρησιμοποιώ αρκετά το κινητό μου κατα τη διάρκειά της, θέλω κάτι που να αντέχει σε σκόνες, νερά, πεσίματα και να έχει -αν γίνεται- μεταλλικό περίβλημα (εννοείται ότι θα φοράει και θήκη το κινητό, αλλά the more the better). Μέγεθος οθόνης προτιμώ με σειρά προτεραιότητας: 5,5" -> 5" -> 6". Οτιδήποτε μικρότερο ή μεγαλύτερο απορρίπτεται (αν και ήδη στις 6" έχουμε ξεφύγει).

Οικονομικώς, αν καταφέρω και δώσω το Nexus 5 για 250 ευρώ περίπου, τότε μπορώ να διαθέσω άλλα τόσα για καινούρια συσκευή, άρα πάμε γύρω στο 500άρικο.

Συσκευές που έχω ήδη στα υπόψιν μου:

- LG G3 32 GB. Καλύπτει όλα τα specs, αλλά με χαλάει ελαφρώς η πλαστικούρα, δεν αρμόζει σε premium κινητό.

- Sony Z3. Στην περιγραφή που έχω κάνει, αυτό το κινητό ταιριάζει καρμπόν. Μεγάλο συν η μπαταρία που κρατάει δύο μέρες. Με χαλάει λίγο η οθόνη που είναι «μόνο» 1080p, αλλά θα ζήσω και χωρίς QHD στο κινητό μου, τι να κάνουμε.

Καμιά άλλη συσκευή έχετε να προτείνετε;

Δημοσ.

LG G3, κυρίως λόγω σέρβις σε περίπτωση που χρειαστεί. Αν σου κάτσει στραβη σε Sony εδώ, θα νοσταλγήσεις τις μέρες του Nexus 5 που το έστειλες σε σερβις στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια δε βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσεις το Z3 έναντι του Z2. Το ίδιο πράγμα θα πάρεις αν πάρεις το Ζ2 και μάλιστα φτηνότερα.

Αφου σε ενδιαφέρει κάτι σε όσο πιο vanilla γίνεται, τότε πας σε Sony, που ξεκλειδώνει και Bootloader, ενώ η Sony είναι αρκετά πιο "φιλική" σε custom roms. Απο την άλλη τεράστιο αρνητικό(απ'οτι διαβάζω) είναι το θέμα της Arvato. Είναι κρίμα να τρέχεις να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας στην περιπτωση που χρειαστείς Service.

Δημοσ.

Ζ3 μονόδρομος. Κάνει και stream από ps4 αν θες, έχει και υποδοχή για το χειριστήριο.

Τα 1080p είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, μια και οι GPU που φοράνε τα soc αυτά είναι ακόμα λίγη για QHD ανάλυση.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Ανακατεύω τα quotes για να απαντήσω σε όλους:

LG G3, κυρίως λόγω σέρβις σε περίπτωση που χρειαστεί. Αν σου κάτσει στραβη σε Sony εδώ, θα νοσταλγήσεις τις μέρες του Nexus 5 που το έστειλες σε σερβις στο εξωτερικό.

Απο την άλλη τεράστιο αρνητικό(απ'οτι διαβάζω) είναι το θέμα της Arvato. Είναι κρίμα να τρέχεις να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας στην περιπτωση που χρειαστείς Service.

Τόσο πόνο δίνει η Arvato; Ένας θείος μου πάντως με Z2 που είχε ένα μικροπρόβλημα πήγε εκεί και τους ζάλισε τον έρωτα μέχρι να το φτιάξουν επιτόπου μπροστά του, όπερ και εγένετο.

Να σου πω την αλήθεια δε βλέπω κανένα λόγο να προτιμήσεις το Z3 έναντι του Z2. Το ίδιο πράγμα θα πάρεις αν πάρεις το Ζ2 και μάλιστα φτηνότερα.

Το Z3 έχει δύο πράγματα που με ενδιαφέρουν: καλύτερη προστασία από τη σκόνη και καλύτερο επεξεργαστή. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα όμως αν αυτά τα δύο είναι κατά 150 ευρώ πιο ενδιαφέροντα. Σε κάθε περίπτωση το Z2 είναι στα υπόψιν, αν και εφόσον καταλήξω σε Sony συσκευή.

Αφου σε ενδιαφέρει κάτι σε όσο πιο vanilla γίνεται, τότε πας σε Sony, που ξεκλειδώνει και Bootloader, ενώ η Sony είναι αρκετά πιο "φιλική" σε custom roms.

Το G3 δεν ξεκλειδώνει; Περίεργο μου φαίνεται. Αν δεν ξεκλειδώνει ή αν πρέπει να μου ζαλίσει τον έρωτα για να ξεκλειδώσει, τότε απορρίπτεται από πιθανή αγορά.

Ζ3 μονόδρομος. Κάνει και stream από ps4 αν θες, έχει και υποδοχή για το χειριστήριο.

+1 για Ζ3 που μπορείς να παίξεις και Ps4 και έχει πολύ καλή αυτονομία . 

Κατ' αρχάς, PS4 δεν έχω (ακόμα), αλλά ακόμα και αν είχα το PS4 remote play δεν το λαμβάνω υπόψιν, γιατί υπάρχει ήδη hack που το ενεργοποιεί σε όλες τις android συσκευές. Δεν με καίει τόσο να το κάνει oob. Η αυτονομία είναι τεράστιο συν σε κάθε περίπτωση.

Τα 1080p είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, μια και οι GPU που φοράνε τα soc αυτά είναι ακόμα λίγη για QHD ανάλυση.

Ναι κι εγώ αυτό σκέφτομαι για τα κινητά με αναλύσεις άνω των 1080p. Αφού ούτως ή άλλως στις 5 και στις 6 ίντσες ακόμα και με Full HD δεν ξεχωρίζεις κουκίδα, τι σκοτώνονται όλοι να ανεβάσουν ανάλυση; Ακόμα και παιχνίδια που στριμάρω από το pc στα 720p το κάνω (για να πιάνω 60 hz) και πάλι δεν με ενοχλεί σε τόσο μικρή οθόνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...