Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας..
Εχω ενα MacBook Late 2008 .. προσφατα αντικατεστησα τον hdd δισκο μου με εναν ssd και μπορω να πω πως οι επιδωσεις του μηχανιματος αυξηθηκαν κατα πολυ και αν και ειναι ενα μηχανιμα αρκετων χρονων τα παει ακομα μια χαρα χωρις ιδιαιτερη δυσκολια!!!
το μηχανιμα ειχε απο τη "Μαμα" του  2x1gb ram (δλδ 2 gb) στα 1066 MHz ..
εχω διαβασει αρκετα σχετικα με το θεμα των Ram αυτου του μηχανιματος και οι αποψεις διαφερουν αφηνοντας πολλα αναπαντητα ερωτηματα.. θελοντας να πειραματιστω αποφασισα να αντικαταστησω τις μαμισιες μνημες με τις μνημες ram που ειχα στο ποιο παλιο μου λαπτοπ (hp pavilion dv6 6100sv)
οι οποιες ειναι μια 4 gb και αλλη μια 2 gb (δλδ 6gb) οι οποιες ειναι χρονισμενες στα 1333 MHz..
συμφωνα oμως με την apple το μηχανιμα μπορει να διαβασει μνημες συγκεκριμενου κατασκευαστη και μεχρι 1066 ΜΗz ..
το mac στις πληροφοριες του συστηματος διαβαζει κανονικα τις νεες ραμ που του εχω βαλει ενω εμφανιζει πως ειναι και χρονισμενες στα 1333 MHz ..
Το ερωτημα λοιπον ειναι.. 
Το μηχανιμα μπορει οντως να τρεξει τις μνημες στα 1333 MHz οπως τις εμφανιζει και στο συστημα??
γιατι αν οντως μπορει να τις τρεξει κανονικα στα 1333MHz πιστευω πως θα αξιζε να παρω αλλη μια 4σαρα 
και να το παω στα 8 gb με 1333 mhz ..
Αν καποιος γνωριζει οτιδηποτε σχετικα με το θεμα της συμβατοτητας και αν αξιζει να αυξησω τη μνημη Ram στα 8 γιγα..
παρακαλω να μου ριξει τα φωτα του..

Δημοσ.

Ποιο Macbook έχεις ακριβώς (Model Number)??

Διότι σύμφωνα με την Apple τα Late 2008 βλέπουν μόνο 4GB Max...

To παρακάτω βέβαια λέει μέχρι 8GB μετά απο κάποιο update διότι υπήρχε θέμα με το max που έβλεπε το MacOS...

http://blog.macsales.com/9102-secret-firmware-lets-late-08-macbooks-use-8gb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το ίδιο MBP με το δικό σου (late 2008) και πρόσφατα μαζί με το yosemite έβαλα ένα SSD και είδα κι εγώ μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις. Είχα κάνει ήδη πριν απο μερικά χρόνια αναβάθμιση σε 2x2GB ram και τώρα δοκίμασα και 2x4GB. Αποτέλεσμα: το μηχάνημα βλέπει μόνο 6GB (4+2) μάλλον επειδή η 4αρα ειναι 1333mhz κι όχι 1066. Απο ό,τι διάβασα σε διάφορα fora, αν και οι δυο 4αρες που δοκίμασα ήταν 1066, θα τις έβλεπε κανονικά φτάνοντας στα 8GB. Αν ειναι να την κανεις την αναβάθμιση, πρόσεξε να ειναι 1066 οι μνήμες.

Επεξ/σία από polydoroskatharakis
  • Like 1
Δημοσ.

@SaFis MacBook 13 inch (MacBook5,1 Late 2008)
Model Number :  MB467xx/A
αν και πιστευω πως με τα yosemite θα εχει επιλυθει το θεμα σε σχεση με το οριο

κατι μου λεει βεβαια πως για να διαβασει μεχρι 8gb θα πρεπει να ειναι στα 1066
μαλλον θα ειναι καλυτερα να μη το ρισκαρω για 1333

Δημοσ.

Πάντως όλα τα site μνημών που είδα (crucial, corsair, kingston) λένε για 4GB max.Για τα 6GB που λέει στο παραπάνω link δεν είναι μόνο καθαρά θέμα λειτουργικού, όσο και της ROM του Boot που αναβαθμίζεται.Δες σύμφωνα με τον οδηγό στο link για να βεβαιώσεις ποια έκδοση φοράς μην πας για 8GB και τελικά βλέπεις μόνο 6GB...

Δημοσ.

Είχα ανοίξει παρόμοιο θέμα

http://www.insomnia.gr/topic/549885-macbook-late-2008-8-gb-ram/

Εγώ παράγγειλα 2x4GB crucial 1067

από ότι είδα παίρνει μνήμες 1333 αν και η δυο είναι 1333.

Όμως πολύ αναφέρουν ότι το μηχάνημα κρασάρει και γίνετε ασταθές.

Δημοσ.

SaFis Θα το τσεκαρω...
Skierpetros εμενα ειναι και οι δυο (2gb & 4gb) 1333MHz .. και το μονο που μου παρουσιασε τους 3 μηνες που τις εχω βαλει ειναι ενα 
ξαφνικο shutdown πριν λιγο.. δεν ξερω βεβαια αν οφειλετε στις μνημες η στο κυριολεκτικα γεματο δισκο (SSD Curcial M4 128gb) :/

Δημοσ.

Φίλτατοι συμφορουμίτες,

Με όλο το θάρος και σεβασμό, πριν κάνετε οποιοδήποτε σχόλια ανατρέξτε λίγο και στα παλαιότερα threads, κυρίως όταν δεν είσαστε σίγουροι, γιατί πολλά θέματα έχουν ήδη απαντηθεί και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε χάος χωρίς λόγο σε άτομα που ενεδεχομένως να ενδιαφέρονται.

Δεν είμαι moderator φυσικά και ξανατονίζω πως τα παραπάνω τα γράφω με κάθε σεβασμό.

Στο θέμα.

Το  συγκεκριμένο macbook αναγνωρίζει μέχρι 8Gb RAM. Τελεία και παύλα. Δεν ξαναγράφω γιατί. 

Για να πας 8Gb ΠΡΕΠΕΙ να τρέχουν και τα δύο SO-DIMMS στα 1066MHz. Μέχρι 6Gb προφανώς αναγνωρίζονται και στα 1333MHz. ΜΗΝ επιχειρήσεις όμως να βάλεις άλλο τεσάρι γιατί ΔΕΝ θ'αναγνωριστεί. Αν όμως (υποθετικά) αναγνωριστεί, ενδεχομένως να έχεις freezes κλπ κλπ, όπως ήδη αναφέρουν πολλοί χρήστες στα διεθνή φόρα :)

Γνώμη μου λοιπόν, είτε μείνε με 6 στα 1333 και είσαι άρχοντας, είτε πάρε 2χ4 στα 1066MHz. Μην το ψάχνεις άλλο.

Και πάλι όλα τα γράφω ΦΙΛΙΚΑ (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων :)

• Like 1
Δημοσ.

mistr4l λεω να μεινω στα 6 με 1333 
και στη περιπτωση που βρω ram 2x4gb 1033 απο κανα φιλο η τεχνικο θα κανω το update (της rom)
και θα το τεσταρω το mac..
μην κανω αγορα και τα κλεω μετα τα χρηματα ..
Και συγνωμη για τη δημιουργια απαντημενου θεματος .. ειμαι καινουριος και δεν το εχω μαθει/ψαξει 
πολυ καλα το forum ακομα..  :unsure:

Δημοσ.

Paris_Kts όχι, καλά έκανες και άνοιξες το post, αλοίμονο. Δεν το λέω για σένα. Απλά διάβασα τις απαντήσεις στα γρήγορα χθες και είδα πως πάλι αναφέρεται το γεγονός πως τα late 08 υποστηρίζουν μέχρι 4Gb RAM κλπ κλπ. Αυτά τα έχω ξαναγράψει πολλές φορές, επαναλαμβανόμαστε και νοιώθω και λίγο γραφικός :) Επειδή όμως έχω το ίδιο μηχάνημα (late 08) κι έχω κάνει όλα τα παραπάνω, γνωρίζω αρκετά καλά τί συμβαίνει και προφανώς χαρά μου να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου και τις όποιες γνώσεις έχω μαζί σας.

Αν έχεις περάσει σε mountain lion os, σίγουρα δέχεσαι μέχρι 8Gb RAM. Το update της rom έχει γίνει αυτόματα δηλαδή. Συμφωνώ όμως μαζί σου, αν σου βρεθεί μνήμη extra (ή αν πας σε κάποιο μαγαζί ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις) κάνε το. Από εκεί κ πέρα, όλες οι μνήμες στα 1066MHz κάνουν. Η μάρκα δεν παίζει (συνήθως) ρόλο. Τώρα με τα 8 θα είσαι σίγουρα καλύτερα, αλλά αν δεν κάνεις extra απαιτητικές δουλειές, με τον SSD και 6Gb RAM είσαι και πάλι οκ. Οπότε αφού μέχρι τώρα δεν σου έχει στοιχίσει τίποτα χρηματικά, keep it that way :)

Τέλος, πολλοί στο ίντερνετ και στα διάφορα ξένα forum σπέρνουν τον πανικό, αλλά έχε υπ'όψιν πως η άγνοιά τους τις περισσότερες φορές είναι απίστευτη, με αποτέλεσμα να οδηγούν τους υπόλοιπους σε λανθασμένα συμπεράσματα. Όταν δηλαδή το μηχάνημα απαιτεί 1066MHz κι εσύ βάζεις 1333MHz δεν μπορείς να έχεις απαίτηση ν'αναγνωρίζονται τα 8 χωρίς προβλήματα και να καταλήγεις μάλιστα σε συμπεράσματα πως τα 8Gb είναι προβληματικά σε macbook (and pro) late 08. ;)

Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε :)

• Like 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επειδή εδώ και αρκετό καιρό θέλω να αναβαθμίσω το macbook late 2008 στα 8Gb ram και έχοντας ψάξει αρκετά το θέμα, θα ήθελα να μου προτείνετε μοντέλα RAMs που θα ήταν συμβατά με το συγκεκριμένο μοντέλο. Θα σας είμαι υπόχρεος.

Με εκτίμηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...