Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Έχω κάνει το ψαξιματάκι μου σε φόρουμ και site και έχω διαβάσει συγκριτικά για τους 2 επεξεργαστές.

Συγκεκριμένα μου άρεσε το συμπέρασμα σε αυτή τη δοκιμή : http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-G3420-vs-Intel-Core-i3-4130/1968vs1621

όπου αναφέρει συγκεκριμένα:

" The Pentium-G range have very strong single and dual core performance but lag far behind the group leaders in terms of multi-core processing (MCP). MCP is important for tasks such as audio/video encoding, or software development. For regular PC use such as surfing the web, listening to music, watching movies and playing the vast majority of games, MCP is not required. The G3420 currently retails for less than one fifth of the price of a top of the range 4770K but has an effective speed of 81.2 which is just 4% lower than the average of the current group leaders. The vast majority of users will notice no difference even by paying five times more for a top end multi-core processor. The G3420 is my top value CPU pick for 2014"

Αξίζει λοιπόν να δώσω τα μισά λεφτά από όσα κάνει ο I3 (110 ευρώ) και να πάρω τον G3420(55 ευρώ) και με τα υπόλοιπα χρήματα που θα μείνουν να επενδύσω σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών?

Δεν ασχολούμαι με επεξεργασία βίντεο και εφαρμογές πχ autocad κλπ που εκμεταλλεύονται την ύπαρξη πολλών πυρήνων.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κοίταξε τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζεις.Εγώ έχω τον 4770κ,έχω στήσει σύστημα στην κοπέλα μου με ι3 και gtx750ti και άλλο σύστημα για φίλο με pentium g και r9 260x.Η διαφορά των παραπάνω συστημάτων είναι παραπάνω απο εμφανής.Ο pentium ζορίζεται όχι μόνο σε επεξεργασία βίντεο κτλ αλλά ακόμα και αν ανοίξεις ένα παράθυρο youtube,ένα facebook και ταυτόχρονα πάς να κάνεις κάποια άλλη εργασία..Στο gaming σε σύγχρονα βαριά παιχνίδια πάλι θα έχουν διαφορές(εξαρτάται και τι κάρτα θα βάλεις).Για μένα αξίζει ο pentium μόνο αν θές να παίξεις με oc,να δείς μέχρι που σε καλύπτει αλλά αν δεν σε καλύπτει να έχεις την δυνατότητα να τον αλλάξεις με κάτι πιό δυνατό.Μην έχεις όμως και την εντύπωση οτι θα βάλεις τον pentium με μια gtx 970 και θα παίζεις assasin's creed unity σε ultra ρυθμίσεις.Σε τέτοια σενάρια θα τρώει αρκετό bottleneck η κάρτα..

Δημοσ.

Αντί για τον G3420 δες τον : g3258

ο οποίος είναι στην ουσία ένας g3420 με δυνατότητα καλού overclocking .

πάει άνετα στα 4.1-4.2 Ghz χωρίς προβλήματα θερμοκρασίας και σε απλή motherboard

(πχ ASROCK H81M-HDS)

Δημοσ.

υποψην οτι τα καινουρια games δεν ξεκινάνε καν εαν δουν κατω απο 4cores. just saying (τον i3 τον βλέπουν για 4core)

για μενα ή παιρνεις 6300 ή πας για i5. γενικα στην ερωτηση σου, κανεναν απο τους δυο, υπομονη και μαζεψε για i5.

πες μας τι εχεις τωρα απο hardware και ποσα σκοπεύεις να δώσεις

ειναι κρημα να δωσεις τωρα 55-110 ευρω και να εχεις θεματα απο του χρονου και ακομα και τωρα, παρε εναν i5 (170-200€) να τον εχεις 5 χρονια.

γνωμη μου παντα, οσο για τους δυο cpu που ειπες, σου απάντησα ιδη, τα games ζητάνε 4cores

(value for money αναμεσα στους δυο που λες ειναι ο pentium αλλα ο i3 ειναι καλύτερος)

• Like 1
Δημοσ.

υποψην οτι τα καινουρια games δεν ξεκινάνε καν εαν δουν κατω απο 4cores. just saying (τον i3 τον βλέπουν για 4core)

Τα καινούργια παιχνίδια,που είναι γραμμένα για ps4/xbox τα οποία τρέχουν το λειτουργικό τους στους πρώτους 2 πυρήνες,όταν η εταιρία που τα «μεταφέρει» σε pc δεν κάνει καν τον κόπο να βγάλει τον περιορισμό του λειτουργικού και να αφήσει τα νήματα να ξεκινάνε και από τον πρώτο πυρήνα,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ δεν ξεκινάνε σε δυο πυρήνες.

Νάνε καλά οι hacker που βγάζουν κάνα injector γιατί άμα περιμένουμε από τα επίσημα patch ζήτω που καήκαμε.

Α ναι,Ontopic μόνο αν ζορίζεσαι πολύ από άποψις χρημάτων πάνε στον g3258 και είσαι μια χαρά όχι τέλεια,εκτός από strategy emulation simulation που τρέχουν με 1-2 νήματα,εκεί με oc θα είσαι σε επίπεδα i5-i7 K ,αλλά ούτε και χάλια ακόμα και σε crysis 3 κτλ για τα λεφτά που δίνεις θα είσαι πολύ καλά,με τον i3 θα είσαι ποιο άνετα σε μερικά πράγματα χωρίς να χρειαστεί oc.  

Δημοσ.

ναι εγω οφειλα να του πω πως εαν παει να τρεξει cod aw δεν θα τον αφηνει με τον pentium, τωρα για τα hacks, τον ρωτας εαν θελει να ασχοληθεί; εγω και εσυ μπορει να τα εχουμε για την πλακα μας αυτα, ενα tutorial και ειναι ετοιμο, αυτος μπορει να μην εχει ουτε τον χρονο ουτε την υπομονη για να ασχοληθει..

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ απλά αισθάνθηκα ότι οφείλω να εξηγήσω που οφείλεται αυτό το πρόβλημα.

Σοβαρά τώρα, κάθονται τόσα χρόνια να φτιάξουν τόσο ωραία παιχνίδια και μετά δεν φτιάχνουν ούτε τα controls ούτε τα ποντίκια στα μενού, αφήνουν της ρυθμίσεις των γραφικών για της κονσόλες στης εκδώσεις για pc και άλλα τόσα,δεν παίζονται ώρες ώρες οι εταιρίες. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το ανέφερα παραπάνω γιατί δεν ήθελα να μπω σε άσχετες λεπτομέρειες αλλά το Pc μου ζήτησε ένας φίλος να το φτιάξω γι αυτόν.

Το σύστημα λοιπόν που έφτιαξα στα γρήγορα είναι αυτό που βλέπετε στην συνημμένη εικόνα. Ο λόγος που ανέφερα τον G3420 είναι γιατί τον έχω και εγώ τον τελευταίο μήνα σε ένα πισάκι που έφτιαξα.

Το σύστημα μου πέρα από τον G3420 έχει:

Αsus H81M-C ,

ATI 6850HD 1GB

Kingston Hyperx 1866 4GB,

SSD Sandisk 64GB,

Τα παιχνίδια που παίζω είναι Civ 5 και Need for Speed: The Run σε Ultra Settings και δεν υπάρχεια υποψία κολλήματος. Το συστημα μου από το start button μέχρι να σερφάρω θέλει 20sec και σε ότι το έχω χρησιμοποιήσει ανταποκρίνεται άμεσα.

Ο φίλος μου είπε ότι θέλει να παίζει το τελευταίο total war και θεώρησα ότι θα του αρκεί ο Pentium αν αρκεί για το Civ 5 και το NFS. Είναι πιο βαρύ παιχνίδι??

Απ ότι κατάλαβα μου προτείνετε όλοι μια αναβάθμιση σε Ι5 πχ 4460 για να καταλήξω κάπου

και σίγουρα μια καλύτερη μητρική?

Για OC δεν με απασχολεί πάντως :)

post-74515-0-03942000-1417977455_thumb.jpg

Δημοσ.

ζηταει

min Processor:2 GHz Intel Dual Core processor / 2.6 GHz Intel Single Core processor

και

recommended Processor:2nd Generation Intel Core i5 processor (or greater)

με λιγα λογια θα το παιζει με τον pentium αλλα οχι στο full. θα το παιζει ομως.

αν θελει μπορει να παει σε αυτον τον pentium και στο μελλον οταν θα θελει να παιξει κανα απαιτητικό παιχνιδι να βαλει i5

ps, δεν βλεπουμε συνημμένη εικονα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστό κι αυτό. Αφού δεν είναι και κανάς τρελός gamer ας παίξει με τον Pentium και μετα κοιτάει για αναβάθμιση. Τo socket το ίδιο είναι ευτυχώς.

post-74515-0-69539200-1417977594_thumb.jpg

Επεξ/σία από koliri
Δημοσ.

με λιγα λογια θα το παιζει με τον pentium αλλα οχι στο full. θα το παιζει ομως.

Τι εννοείς με full;

Το μόνο όπου μπορεί να υστερεί είναι στον υπολογισμό των γύρων και να αργεί λίγο παραπάνω,που όμως ιδίως αν κάνει oc δεν παίζει,τα γραφικά δεν παίζουν ρόλο με τον επεξεργαστή αν πάρει αρκετά καλή vga θα τα δείχνει τα γραφικά στο φουλ.  

Δημοσ.

δεν ξερω το παιχνιδι, υπαρχουν ρυθμισεις που επηρεάζουν τον επεξεργαστη και ρυθμίσεις που επηρεάζουν gpu, ε αυτες για τον cpu ισως να μην μπορει να την ανεβασει, εαν υπαρχουν σε αυτο βεβαια. αλλα για να λεει στα Min οτι παιζει με single core και για recomented θελει i5..

οπως και ναχει θα το παιζει.

Δημοσ.

Ωραία . Είναι διατεθειμένος να δώσει κανά 600αρι οπότε ίσως πάει στον I5 κατευθείαν.

Για τα υπόλοιπα του hardware που έχω βάλει κάποια επισήμανση? 

Δημοσ.

ναι τα 4gb ram. αν μπορει ας τα κανει 8τωρα ή και μετα βαζει αλλη μια ιδια 4αρα

δεν προορίζετε μονο για total war ετσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...