aouaas Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 γεια σας. ψαχνω για καινουργια οθονη αυτες τις μερες και επεσα στην ιστοσελιδα pcgamer.com οπου σε χθεσινο αρθρο της μεταξυ αλλων αναφερει την οθονη viewsonic vx2370smh ως μια απο τις καλυτερες αγορες σημερα για gaming: http://www.pcgamer.com/the-best-gaming-monitors/#page-4ποια ειναι η γνωμη σας; αξιζει μια τετοια αγορα σημερα; την προτεινει κυριως για την αξια τιμη/αποδοση αλλα στα ιδια χρηματα(πανω-κατω) υπαρχουν επιλογες και σε αλλες μαρκες οπως πχ lg 24mp55hq, samsung s24d390hl.
Fulgore Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Ενταξυ ειναι Ips 23ρι το Monitor που ειναι κατι το καλο.Παρολα αυτα σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν και αλλες προτασεις απο Samsung με Pls panel και σε Dell με 3 χρονια εγγυηση. Προσωπικα δεν πολυ εμπιστευομαι την Viewsonic οταν μπορω με λιγα παραπανω να παρω εταιριες με αψογο After Sales support οπως Lg και ειδικα η Dell.
oneofthem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 η λογική με την οποία προτείνουν τη συγκεκριμένη οθόνη για gaming είναι απλή: συνδυάζει ips panel και υψηλό refresh rate αν ο μέσος gamer χρειαζόταν οπωσδήποτε υψηλά refresh rate όλοι θα παίζαμε ακόμη σε οθόνες με tn panel που έχουν υψηλό refresh rate και χάλια εικόνα όπως κάνουν/έκαναν οι επαγγελματίες gamer αν πας στη συγκεκριμένη οθόνη δλδ πιθανόν να πληρώσεις για επιπλέον refresh rate που μπορεί να μην σου είναι απαραίτητο και να χάσεις σε ποιότητα εικόνας (δυστυχώς δεν βρίσκω αξιόπιστα review για τη συγκεκριμένη που σε ενδιαφέρει οπότε είμαστε στο σκοτάδι) προσωπικά και λόγω έλλειψης review, δεν νομίζω πως πρέπει να περιορίσεις τις επιλογές σου μόνο για το συγκεκριμένο χαραχτηριστικό δεν έχω να προτείνω κάτι όμως, απλώς προσπάθησα να εξηγήσω γιατί προτείνουν τη συγκεκριμένη οθόνη εγώ θα κοιτούσα άλλα σχετικά και πρόσφατα θέματα στο insomnia ψάχνωντας για 23-24 ίντσες, και πάλι σε ips/pls/ahva panel για να δω τι έχει προταθεί σε αυτά τα πλαίσια γράφω πιο αναλυτικά τη γνώμη μου σε ένα spoiler και αν σε ενδιαφέρει και θες, το διαβάζεις ips panel σημαίνει: - καλή ομοιογένεια των χρωμάτων στην έκταση του panel και σχετικά καλή αποτύπωση χρωμάτων με εξαίρεση των μαύρων και των σχεδόν άσπρων - καλές γωνίες θέασης πράγμα που επηρεάζει και το τι βλέπεις όταν κοιτάς από μπροστά αφού πάλι τις άκρες της οθόνης τις βλέπεις υπό γωνία - ips glow, το μειονέκτημα των ips panel που εμφανίζεται στο σκοτάδι με σκοτεινά χρώματα, κάτι σαν αντανάκλαση του χώρου στην οθόνη (τονίζω το 'σαν') όλα αυτά κάνουν το ips πολύ ανώτερο από το φθηνότερο tn panel που είναι πολύ χάλια σε όλα εκτός από ένα σημείο, το refresh rate υψηλό refresh rate σημαίνει: μεγαλύτερη αξιοπιστία κινήσεων γιατί το αντίθετο αυξάνει τη χρονική διαφορά μεταξύ της σκηνής που βλέπεις στην οθόνη και της σκηνής που στην πραγματικότητα εξελίσεται στο παιχνίδι στον υπολογιστή/server που εσύ θα τη δεις μερικά millisecond αργότερα για αυτό το λόγο πολλοί επαγγελματίες gamer επιλέγουν το χειρότερο tn panel, με χάλια χρώματα και χάλια γωνίες θέασης προκειμένου να κερδίσουν υψηλό refresh rate με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουν να παίζουν σε πολύ χαμηλές αναλύσεις προκειμένουν να μην αργεί καθόλου το παιχνίδι και να είναι αποδοτικοί στο gaming (δεδομένου ότι έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα θέματα που προκαλούν παρόμοια φαινόμενα) για αυτό ακριβώς ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη οθόνη προτείνεται για gaming γιατί συνδυάζει και τα δύο μάλλον απευθύνεται σε πιο επαγγελματίες gamer όμως αναρωτήσου για παράδειγμα, θα έπαιζες σε χαμηλή ανάλυση προκειμένου να είναι ελάχιστα πιο γρήγορη η απεικόνιση του παιχνιδιού στην οθόνη;
Fulgore Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Σε παρακαλω μην βαζεις του επαγγελματιες gamers στην κουβεντα.Αυτοι ειτε τους παρεχουν οι σπονσορες τον εξοπλισμο για να τους διαφημιζουν ειτε πληρωνονται και εχουν Monitors τερατα που τα χρησιμοποιουν και για Streaming.Οχι ο επαγγελματιας gamer δεν θα κοιταξει σε φτηνιαρικο Monitor.Εσυ εισαι επαγγελματιας gamer και σε νοιαζουν τοσο πολυ τα παραπανω που γραφεις ??? 1
oneofthem Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 ο άνθρωπος ρώτησε γιατί η συγκεκριμένη οθόνη προτείνεται για gaming εσύ δεν του απάντησες ή μάλλον του απάντησες ότι είναι καλή επειδή είναι ips, άσχετα με το αν υπάρχουν άλλες χίλιες οθόνες που είναι ips... για αυτό πρόσθεσα τη δική μου άποψη ότι λογικά την προτείνουν επειδή συνδυάζει συγκεκριμένα το υψηλό refresh rate με το ips διαφωνείς σε κάτι από αυτά καλέ μου άνθρωπε? δεν είμαι guru, αλλά δεν βλέπω και πού ακριβώς διαφωνείς... το τόσο υψηλό refresh rate πώς σχετίζεται με το gaming? σχετίζεται επειδή οι επαγγελματίες gamer ζητάνε υψηλό refresh rate διαφωνείς σε κάτι από αυτά καλέ μου άνθρωπε? καταλάβαμε πού κολλάνε οι επαγγελματίες gamer ή ακόμη? πως κατατάσσονται οι τεχνολογίες panel βάσει refresh rate? tn panel > va/ips panel διαφωνείς σε κάτι από αυτά καλέ μου άνθρωπε? μέχρι να βγει η πρώτη εξαίρεση, η σειρά foris που είναι mva/ips panel και προσφέρει άπειρα hz, οι gamer έπαιζαν σε tn panel διαφωνείς σε κάτι από αυτά καλέ μου άνθρωπε? όσο και να διαφωνείς αγαπητέ, αυτά τα refresh rate ΔΕΝ υπήρχαν σε άλλα panel μέχρι τότε... οπότε όλα αυτά που λες για 'monitor τέρατα' κτλ δεν καταλαβαίνω καν που κολλάνε και αμφιβάλω αν ξέρεις καν τι εννοείς με αυτή τη φράση ακόμη και τώρα οι foris βρίσκονται στις κορυφαίες σε αυτές τις ίντσες για gaming γιατί ο περισσότερος ανταγωνισμός είναι είτε tn panel είτε χαμηλού refresh rate είτε άλλων κακών χαραχτηριστικών και για να κλείσουμε το θέμα 'monitor τέρατα', τα monitor που χρησιμοποιούν στα event δεν τα έχουν κατά ανάγκη και σπίτι τους ok την ίδια αγορά λοιπόν που χτύπησε η σειρά foris προσπαθεί να χτυπήσει και η viewsonic γιατί είναι πολύ εύκολη αφού δεν υπάρχουν πολλά ips/va μοντέλα σε αυτή τη κατηγορία πού στο καλό διαφωνείς, ακόμη να καταλάβω... χαλάρωσε λοιπόν και αν διαφωνείς σε κάτι σχετικό με αυτά που ενδιαφέρουν το φίλο, να το συζητήσουμε το πόσο με νοιάζουν ή όχι αυτά που γράφω όμως δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που ρώτησε ο φίλος και δεν με ενδιαφέρει καν να απαντάω σε γενικότητες λες και σου δίνω λογαριασμό έχεις να προσθέσεις κάτι στο θέμα ή θα συζητάμε μήπως θίξαμε τη φατριά των pro gamer? τι να πω...
Zergoulini Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) γεια σας. ψαχνω για καινουργια οθονη αυτες τις μερες και επεσα στην ιστοσελιδα pcgamer.com οπου σε χθεσινο αρθρο της μεταξυ αλλων αναφερει την οθονη viewsonic vx2370smh ως μια απο τις καλυτερες αγορες σημερα για gaming: http://www.pcgamer.com/the-best-gaming-monitors/#page-4 ποια ειναι η γνωμη σας; αξιζει μια τετοια αγορα σημερα; την προτεινει κυριως για την αξια τιμη/αποδοση αλλα στα ιδια χρηματα(πανω-κατω) υπαρχουν επιλογες και σε αλλες μαρκες οπως πχ lg 24mp55hq, samsung s24d390hl. Καλημερα. την ειχα την συκγεκριμενη οθονη και την χρησιμοποιουσα σε Gaming. Η συκγεκριμενη ειναι 60 hz αλλα μπορεις να την κανεις overclock στα 72-75hz. Ειναι μονιτορ με χαμηλο Input Lag, ιδιως στα 72hz ενοιωθες οτι ειναι ποιο αμεσα ανταποκρισιμη. Πολυ καλη ποιοτητα εικονας και πολυ ομορφη οθονη. 2 πραγματα δεν μου αρεσανε: 1) Εχει χαμηλο Contrast, που σημαινει οτι σε Games ισως να μην εχει τοσο μεγαλη φωτεινοτητα. Τωρα εδω οι αποψεις δισταντε διοτι, εμενα μου αρεσει να ειναι πολυ φωτεινη η οθονη οταν παιζω Games, σε αλλους μπορει να ειναι ΟΚ. 2) Δεν ειναι Vesa Mount (ο λογος που την εδωσα και πηρα αλλη). Δεν μπορεις να την στηριξεις με aftermark βαση, ουτε σε τοιχο, Δεν εχει καν τρυπουλες απο πισω. Ελπιζω να βοηθησα Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2014 από Zergoulini
aouaas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2014 ωραιοι ολοι σας, ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας.
g.shock Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Εγω απλά θέλω να συμπληρώσω οτι εχω μια viewsonic και ενα μήνα πριν λήξη η εγγύηση έβγαλε μια ασπριλα επάνω δεξιά. Επικοινώνησα με την alman Hellas, το service της viewsonic, και με δική τους χρέωση ( διαμένω στην θεσσαλονικη ), την έστειλα κάτω στην Αθήνα. Μετά απο 9 μέρες παρέλαβα ενα καινούριο μόνιτορ και τελείωσε εκεί η ιστορία. Δεν εχω αντίστοιχη εμπειρία με αλλες εταιρίες μόνιτορ αλλα προσωπικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με την συγκεκριμένη εταιρία και το βασικότερο χωρις να πληρώσω φράγκο για το πανε - έλα. 2
Zergoulini Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Ειχα και εγω αναλογη εμπειρια απο Alman Hellas. Απολυτα ευχαριστημενος. Μπραβο που και τετοιους καιρους υπαρχουνε σοβαροι επαγγελματιες!
oneofthem Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 αν και πιθανόν να μην παρακολουθεί ακόμη ο topic starter, ας ρωτήσω anyway zergoulini μήπως ξέρεις να μας πεις αν έχουν pwm αυτά τα monitor που ενδιαφέρουν το φίλο μας γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι; νομίζω πως ενδιαφέρει τους gamer επειδή κάθονται πολλές ώρες στην οθόνη - αν έχει pwm, εσένα σε ενοχλούσε το flickering; κι επίσης πάνω σε αυτά που έγραψα, μιας και την έχεις, βάσει της εμπειρίας σου τι θα επέλεγες μεταξύ μιας καλύτερης οθόνης σε εικόνα αλλά με χαμηλότερο refresh rate στα ίδια χρήματα χοντρικά;
Zergoulini Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 αν και πιθανόν να μην παρακολουθεί ακόμη ο topic starter, ας ρωτήσω anyway zergoulini μήπως ξέρεις να μας πεις αν έχουν pwm αυτά τα monitor που ενδιαφέρουν το φίλο μας γιατί εγώ δεν βρήκα κάτι; νομίζω πως ενδιαφέρει τους gamer επειδή κάθονται πολλές ώρες στην οθόνη - αν έχει pwm, εσένα σε ενοχλούσε το flickering; κι επίσης πάνω σε αυτά που έγραψα, μιας και την έχεις, βάσει της εμπειρίας σου τι θα επέλεγες μεταξύ μιας καλύτερης οθόνης σε εικόνα αλλά με χαμηλότερο refresh rate στα ίδια χρήματα χοντρικά; Η συγκεκριμενη οθονη ειναι pwm free. Δεν μπορω να πω οτι με κουραζε και μετα απο πολλες ωρες. Απο την αλλη, ειχα και οθονη παλια οπου ειχε pwm flicker και παλι δεν με ενοχλουσε. Ειναι στο ματι του καθενος, ποσο ευαιασθητο ειναι. Οπως και να εχει, καλο ειναι να πρωτοειμουμε μονιτορς με pwm fliker free. Η διαφορα απο 60 με 72 hz ειναι ελαχιστη. Εγω την ενοιωθα ποιο ανταπροκρισημη στα 72 hz αλλα ισως τελικα ειναι θεμα ψυχολογιας. Οποτε ναι, θα διαλεγα με 60 hz εφοσον εχει καλυτερη ποιοτητα και φυσικα ελαχιστο input lag.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα