Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας ssd μπορεί να αναστήσει και το πιο ψόφιο μηχάνημα όπως είναι το δικό σου (no offence :D) και θα σου μείνει για οποιοδήποτε μελλοντικό build.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια με αφορμη αυτο το θεμα και για να μην ανοιξω καινουργειο θελω να κανω μια ερωτηση αν αξιζει ο Sandisk Ultra II 120GB? σκεφτομουν για τον crucial απλα μπορω να παρω πολυ φθηνοτερα τον Sandisk για αυτο το σκεφτομαι ευχαριστω :-D

προκειτε για το συστημα της υπογραφης και λειπει μονο ο ssd

Δημοσ.

Στο δικο μου, πρωτα θα εβαζα ραμ. Όσο και να το αναστησει, με 2 ραμ δε παω πουθενα.

Οσο για το μελοντικο μπιλντ, ναι μονο για εκει αξίζει (ο μονος λογος που ακόμη μη σκεφτομαι να τον παρω)

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια με αφορμη αυτο το θεμα και για να μην ανοιξω καινουργειο θελω να κανω μια ερωτηση αν αξιζει ο Sandisk Ultra II 120GB? σκεφτομουν για τον crucial απλα μπορω να παρω πολυ φθηνοτερα τον Sandisk για αυτο το σκεφτομαι ευχαριστω :-D

προκειτε για το συστημα της υπογραφης και λειπει μονο ο ssd

πιο γρήγορος ειναι ο sandisk ultra 2 απο τον crucial mx100

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα και απο εμενα..

χθες πηρα απο crazy sunday τον συγκεκριμενο δισκο και εως τωρα εχω δει τρομερη διαφορα στην ταχυτητα του υπολογιστη.

για τα λεφτα του δεν υπαρχει θεωρω καλυτερη επιλογη...

Σκεφτομουνα πολυ καιρο τον evo840 με 120gb αλλα εχει 20ε διαφορα και ειπα δεν αξιζει..οι διαφορες θα ηταν απειροελαχιστες στο ματι..

Παντως αξιζει η αγορα ssd...ανασταινει το μηχανημα..δεν το περιμενα τοσο μεγαλη διαφορα..

Οπωτε αριστη επιλογη για τα λεφτα του..

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

πήρα τον συγκεκριμένο δίσκο για το laptop μου.

είναι sata2 βέβαια αλλά δε πειράζει.

το πρόβλημα μου είναι ότι η παρακάτω εικόμα δε μου φάινεται και τόσο καλή.

όσες φορές και να τρέξω το test βγάζει παρόμοιο γράφημα.

με όσους καλούς δίσκους έχω δοκιμάσει (ποτέ SSD) το γράφημα είναι ας πούμε ευθεία εδώ βλέπω τρελά σκαμπανεβάσματα.

μήπως κάτι δε πάει καλά;

Να προσθεσω πως ένας 3,5' WD 1T (sata2) που έχω στον σταθερό έχει μεγαλύτερο burst rate και αν θυμάμαι καλά ελαφρώς μεγαλύτερη μέση ταχύτητα. (ομαλό γράφημα)

ο SSD απλά πιάνει μεγαλύτερη μέγιστη καθώς και μικρότερο access time

είναι λογικά όλα αυτά;

post-163565-0-32361900-1423561395_thumb.png

Δημοσ.

παιδιά για ρίξτε μια ματιά και σε αυτό να μου πείτε αν είναι όλα οκ

ναι μια χαρα ειναι , αυτες ειναι οι επιδόσεις του δισκου

το firmware του δισκου φανταζομαι δεν το αλλαξες εσύ, αλλα ετσι τον πήρες σωστά?

Ρωτάω γιατι εμένα έχει το προηγουμενο 1.9 και δεν βλεπω στο site της intenso να χει βγει κάποιο update, οποτε μάλλον δεν θα το δώσουν στο κοινο

Δημοσ.

όχι, δεν άλλαξα κάτι εγώ. όπως το πήρα είναι.

βασικά με προβληματίζει το γράφημα το οποίο είναι εξαιρετικά ανώμαλο.

είναι δυνατόν να πηγαίνει έτσι πάνω κάτω;

παρόμοια γραφήματα βγάζουν κάτι cd γεμάτα γρατσουνιές.

Δημοσ.

όχι, δεν άλλαξα κάτι εγώ. όπως το πήρα είναι.

βασικά με προβληματίζει το γράφημα το οποίο είναι εξαιρετικά ανώμαλο.

είναι δυνατόν να πηγαίνει έτσι πάνω κάτω;

παρόμοια γραφήματα βγάζουν κάτι cd γεμάτα γρατσουνιές.

αν λες για το hd tune η εκδοση που χρησιμοποιεις βγηκε πριν 10 χρονια. Το cpu usage στο  -1% δεν σε προβληματισε? Τρεξε μια πιο καινουρια εκδοση ή τρεξε το atto.

μικρο write δεν εχει;;;;;;;;;

μπα οχι αυτες ειναι οι επιδόσεις του. Το 4κ θα μπορουσε να ναι λιγο υψηλοτερο στα 26read/44write αλλα εξαρταται απο λεπτομερειες του στυλ πόσο γεματο τον έχει, σε τι controller και driver τον έχει, αν εχει εξοικονομισεις ενεργειας κλπ

Στους phison s8,s9 παιζει μεγαλο ρολο αν χρησιμοποιουνται όλα τα καναλια και όπως στους περισσοτερους ssd με μικρες χωρητικοτητες αυτα δεν χρησιμοποιουνται. Απλώς έχουν κάποιες τεχνολογιες (turbowrite της samsung, ncache της sandisk , plexturbo της plextor κλπ) που χρησιμοπουνε για buffer κάποια συγκεκριμένα gb και αυτο δεν φαινεται στα benchmark. Mολις όμως τελειωσουν αυτα τα gb (3,5,10) oι επιδοσεις πεφτουν πολυ (κατω απο 200mb/s για τις μικρες χωρητικοτητες)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή υπάρχει αυτό το τόπικ το ξεθάβω για να μην ανοίξω άλλο. Θέλω να ρωτήσω το έξεις.

Θέλω να βάλω σε ένα Macbook Aluminium Unibody 2008/ Core 2 Duo 2.0GHz 4GB Ram 1066MHz / nVidia GeForce 9400 256MB αυτόν εδώ τον Intenso High Performance 120GB Read 520MB/s & Write 500MB/s.

Ξέρουμε τι controller έχει;

Ξέρω ότι το Macbook έχει SATA 2 επάνω και ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα δω αυτές τις ταχύτητες. Απλά δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για να βάλω κάτι καλύτερο πχ Samsung EVO θα πάνε χαμένα τα χρήματα.

Σας ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...