zio10 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Βλέπω πάντως ότι στο εξωτερικό κάνουμε συμβιβασμούς στο θέμα σπίτι (μακριά, συγκατοίκηση, ενοικίαση ενός δωματίου μόνο κλπ) που εδώ δεν κάνουμε... 1
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μίλησε κανείς για κέντρο, αλλά για "κοντά στο κέντρο" Επίσης σπίτι με 20 μισθούς? Πως ακριβώς κάνεις την πράξη γιατί δεν μου βγαίνει.... Επίσης που ακριβώς είναι η παραπληροφόρηση και γιατί δεν πρόκειτε για αγορά? Που και ποιές οι διαφορές? Όταν ο μισθός είναι 25k τον μήνα και το σπίτι κοστίζει 500k δεν είναι 20 μισθοί; Εκτός αν τα 25 είναι τα ετήσια έσοδα, διευκρινήστε τότε. Και όταν δεν αγοράζεις τίτλους κυριότητας, δεν είναι αγορά ακινήτου. Αγορά είναι όταν είναι δικό μου, το έχω και το αφήνω όπου μου καπνίσει, το χαρίζω όπου γουστάρω. Εδώ καταλαβαίνουμε πως αν πεθάνει ο ιδιοκτήτης, το σπίτι θα πουληθεί σε άλλον δεν πάει στους κληρονόμους.
zio10 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Όταν ο μισθός είναι 25k τον μήνα και το σπίτι κοστίζει 500k δεν είναι 20 μισθοί; Εκτός αν τα 25 είναι τα ετήσια έσοδα, διευκρινήστε τότε. Και όταν δεν αγοράζεις τίτλους κυριότητας, δεν είναι αγορά ακινήτου. Αγορά είναι όταν είναι δικό μου, το έχω και το αφήνω όπου μου καπνίσει, το χαρίζω όπου γουστάρω. Εδώ καταλαβαίνουμε πως αν πεθάνει ο ιδιοκτήτης, το σπίτι θα πουληθεί σε άλλον δεν πάει στους κληρονόμους. Χωρίς να είμαι σίγουρος εγώ κατάλαβα ότι τα ποσά που αναφέρουν τα παιδιά σαν μισθούς είναι ετήσια και όχι μηνιαία
DrLo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Χωρίς να είμαι σίγουρος εγώ κατάλαβα ότι τα ποσά που αναφέρουν τα παιδιά σαν μισθούς είναι ετήσια και όχι μηνιαία Τα ποσά φαίνεται να είναι μηνιαία αλλά σε SEK (1SEK ~ 0,11EUR)
leukonas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Όταν ο μισθός είναι 25k τον μήνα και το σπίτι κοστίζει 500k δεν είναι 20 μισθοί; Εκτός αν τα 25 είναι τα ετήσια έσοδα, διευκρινήστε τότε. Και όταν δεν αγοράζεις τίτλους κυριότητας, δεν είναι αγορά ακινήτου. Αγορά είναι όταν είναι δικό μου, το έχω και το αφήνω όπου μου καπνίσει, το χαρίζω όπου γουστάρω. Εδώ καταλαβαίνουμε πως αν πεθάνει ο ιδιοκτήτης, το σπίτι θα πουληθεί σε άλλον δεν πάει στους κληρονόμους. Το σπίτι το κάνεις ότι θέλεις, το χαρίζεις, το νοικιάζεις, το πουλάς, μόνο να το γκρεμίσεις δεν μπορεις(ούτε στην Ελλάδα μπορείς - αναφερόμαστε σε διαμερίσματα). Τα 30κ είναι σε κορώνες προ-φόρων, που σημάινει στο χέρι 22-23κ το μήνα, απο τα οποία γύρω στα 8-10κ είναι τα έξοδα διαβίωσης. Επίσης μην ξεχνάς οτι χρειάζεσε το 15% της συνολικής αξίας για να προβείς σε αγορά. Μπερδέψαμε λίγο τα ευρώ με τις κορώνες, οπότε πολύ χοντρικά, έχουμε και λέμε. 3.000.000(αξία σπιτιού) - 450.000(15% προκαταβολη) = 2.250.000/10.000 = 225δόσεις.... κάτι παραπάνω απο 21 χρόνια με την προυπόθεση οτι έχεις cash τα 450.000 ....
paparovic Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το σπίτι το κάνεις ότι θέλεις, το χαρίζεις, το νοικιάζεις, το πουλάς, μόνο να το γκρεμίσεις δεν μπορεις(ούτε στην Ελλάδα μπορείς - αναφερόμαστε σε διαμερίσματα). Ναι ε; Bostadsrätt (roughly translate "right to accommodation") is the Swedish version of the condominium. However, the owner of a bostadsrätt does not really own the place. Instead, the house is owned of a cooperative, and the bostadsrätt is a share of that. So, technically the bostadsrätt is more like a club membership which gives the exclusive right to live in a certain appartment. The exclusive right to live in the appartment does not extend to others. The owner has to live in the appartment. If he wants to rent out the place to others, he has to get a permit. This permit is usually temporary. If the rules are not obeyed, the cooperative may in some cases even initiate a forced sale of the share of one member. Tenants have to pay the monthly fee (avgift). This covers maintenance for the house and its facilites. Furthermore the cooperative has to invest into renovations and other things from time to time. If the cooperative has debts, it is also used for the back payment. Depending on the financial health of the cooperative, the fee may be anything from zero to 10.000 SEK. Αγοράζεις μερίδιο στον συνεταιρισμό, όχι το διαμέρισμα. Σου παραχωρούν το δικαίωμα να μένεις εσύ και να το υπ-ενοικιάζεις με την άδειά τους.
GreyHorse Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Το σπίτι το κάνεις ότι θέλεις, το χαρίζεις, το νοικιάζεις, το πουλάς, μόνο να το γκρεμίσεις δεν μπορεις(ούτε στην Ελλάδα μπορείς - αναφερόμαστε σε διαμερίσματα). Τα 30κ είναι σε κορώνες προ-φόρων, που σημάινει στο χέρι 22-23κ το μήνα, απο τα οποία γύρω στα 8-10κ είναι τα έξοδα διαβίωσης. Επίσης μην ξεχνάς οτι χρειάζεσε το 15% της συνολικής αξίας για να προβείς σε αγορά. Μπερδέψαμε λίγο τα ευρώ με τις κορώνες, οπότε πολύ χοντρικά, έχουμε και λέμε. 3.000.000(αξία σπιτιού) - 450.000(15% προκαταβολη) = 2.250.000/10.000 = 225δόσεις.... κάτι παραπάνω απο 21 χρόνια με την προυπόθεση οτι έχεις cash τα 450.000 .... Φιλαράκι, δεν ξέρω πόσο κάνουν τα σπίτια εκεί, ούτε το έχω ψάξει γιατί δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ξέρω ότι στην πρώτη σελίδα κάποιος πόσταρε ότι ο μισθός junior που σίγουρα είναι πάνω από τον βασικό είναι 25k και ότι με 400-500k αγοράζεις σπίτι. Απάντησα ρωτώντας αν είναι δυνατόν 20 μισθοί να είναι η αξία ενός σπιτιού, ούτε αυτός απάντησε ούτε κανείς άλλος. Τώρα λες ότι το σπίτι πάει στα 3 εκατομμύρια, άρα υποθέτω ότι ο άλλος εννοούσε ότι με 500k (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ) αγοράζεις σπίτι βάζοντας τα υπόλοιπα γραμμάτια. Θα μυρίσω τα νύχια μου να καταλάβω την (άθελη ίσως) παραπληροφόρηση επειδή δεν ξέρει κάποιος να εκφράζεται ούτε κάποιος άλλος γνώστης μπορεί να διευκρινίσει ή να διορθώσει. Και όσον αφορά τους 20 μισθούς, μίλησα για μισθούς, δεν μίλησα για υπόλοιπο 20 μισθών που θα σου μένουν στην άκρη στο τέλος του μήνα. Μια χαρά εκφράστηκα. Και όσον αφορά το σπίτι, δες το ποστ του paparovic και διευκρίνησε
leukonas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2014 Φιλαράκι, δεν ξέρω πόσο κάνουν τα σπίτια εκεί, ούτε το έχω ψάξει γιατί δεν με ενδιαφέρει. Εγώ ξέρω ότι στην πρώτη σελίδα κάποιος πόσταρε ότι ο μισθός junior που σίγουρα είναι πάνω από τον βασικό είναι 25k και ότι με 400-500k αγοράζεις σπίτι. Απάντησα ρωτώντας αν είναι δυνατόν 20 μισθοί να είναι η αξία ενός σπιτιού, ούτε αυτός απάντησε ούτε κανείς άλλος. Τώρα λες ότι το σπίτι πάει στα 3 εκατομμύρια, άρα υποθέτω ότι ο άλλος εννοούσε ότι με 500k (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ) αγοράζεις σπίτι βάζοντας τα υπόλοιπα γραμμάτια. Θα μυρίσω τα νύχια μου να καταλάβω την (άθελη ίσως) παραπληροφόρηση επειδή δεν ξέρει κάποιος να εκφράζεται ούτε κάποιος άλλος γνώστης μπορεί να διευκρινίσει ή να διορθώσει. Και όσον αφορά τους 20 μισθούς, μίλησα για μισθούς, δεν μίλησα για υπόλοιπο 20 μισθών που θα σου μένουν στην άκρη στο τέλος του μήνα. Μια χαρά εκφράστηκα. Και όσον αφορά το σπίτι, δες το ποστ του paparovic και διευκρίνησε Μην αρπάζεσε, κουβέντα κάνουμε, όπως εξήγησα, στο ένα ποστ ο μισθός ήταν σε κορώνες και στο άλλο η τιμή του σπιτιού σε ευρώ, νομίζω το ξεκαθάρισε αρκετά στο επόμενο μου ποστ. Ναι ε; Αγοράζεις μερίδιο στον συνεταιρισμό, όχι το διαμέρισμα. Σου παραχωρούν το δικαίωμα να μένεις εσύ και να το υπ-ενοικιάζεις με την άδειά τους. Ναι... καλά το μετέφρασες, αλλα δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ώντος υπάρχουν οι συναιτερισμοί, όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα, στις πολοικατικίες... υπάρχει ο διαχειριστής και το αντίστοιχο συμβούλιο των ιδιοκτητών(έτσι τουλαχιστον ήταν εκεί όπου έμενα) Όσο αναφορά το avgift σε ελεύθερη μετάφραση είναι τα κοινόχρηστα (ρευμα κοινόχρηστων χώρων, συντηρήσεις, αποταμίευση για τυχών ανακαινίσεις, ενοίκιο οικοπέδου - αν η πολυκατοικία έχει χτιστεί σε νοικιασμένο οικόπεδο, κλπ κλπ). To avgift έχει άμμεση εξάρτηση απο την "υγεία" της εταιρίας που κατέχει την πολυκατοικία, και για αυτό απαιτείτε αρκετό ψάξιμο πριν την αγορά. Υπάρχει και το drift το οποίο αναφέρετε συνήθως στο ρεύμα το οποίο δεν υπολογίζετε πάντα μές το avgift και στο internet όσο αναφορά παλαιότερες πολυκατοικίες. Όσο για το αν μεταφέρετε το συμβόλαιο ή όχι, ακόμα και τα συμβόλαια ενοικίου, τα οποία είναι πρώτο χέρι (κατευθίαν απο την εταιρία) γίνετε να μεταφερθούν. Αυτό για το permit για την επι ενοικίαση είναι καθαρά τυπικό και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί το συμβούλιο. Υπάρχουν βέβαια συγκρκιμένοι κανονισμοί που πρέπει να τυρούντε, για παράδειγμα μέγιστο καπέλο στο ενοίκιο, μέγιστος αριθμός ατόμων κλπ. Επίσης το συμβόλαιο επινοικίασης έχει ισχύ ένα μόνο χρόνο, χωρίς να απαγορέυετε να ξαναδοθεί για άλλο ενα χρόνο στην ίδιο ενοικιαστή. Παρόλαυτα, δεν απαγορέυετε η πώληση, η ενοικίαση, η ανακαίνηση, η μεταφορά συμβολάιου σε άλλο όνομα κλπ κλπ. Ξεφύγαμε αρκετά απο το θέμα, αν όντως κάποιος ψάχνει για αγορά σπιτιού ή θέλει άλλες πληροφορίες σχετικά με τη Στοκχόλμη, ας ανοίξουμε άλλο θέμα ή με pm
andreoio Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2014 Γειά χαρά, για Γερμανία μπορώ να πω τα εξής: υπάρχει το xing.com το οποίο είναι το αντίστοιχο γερμανικό linkedin. Έχει πολλές αγγελίες και δημιουργείς προφίλ. Recruiters ψάχνουν αρκετά στο xing για άτομα, ειδικά σε software/web development. Αν δεν κάνω λάθος, όλες ή περισσότερες αγγελίες είναι στα γερμανικά. Υπάρχουν αγγελίες και για Αυστρία και Ελβετία. Υπάρχει το http://www.webentwickler-jobs.de/php το οποίο είναι για δουλειές σε php, typo3, magento… ( το typo3 το δουλεύουν πάρα πολύ στην Γερμανία) Και πάλι οι αγγελίες είναι στα γερμανικά. Είδα όμως σε κανα δυο, ότι ανέφεραν ότι θέλουν από τον υπόψηφιο άπταιστα αγγλικά, και τα γερμανικά ως πρόσθετο προσόν. Για Java το http://www.webentwickler-jobs.de/java Για μισθό από Γερμανούς που δουλεύουν στον τομέα αυτό, έχω ακούσει ότι με πτυχίο πληροφορικής (bachelor), δίχως εργασιακή εμπειρία, ξεκινάς με 3000 ευρώ μεικτά. Καθαρά είναι περίπου 1900 ευρώ. Για senior δεν γνωρίζω τι μισθούς παίρνουν. Πολλές φορές οι recruiters αναφέρουν θέσεις με 50.000 ή 60.000 ευρώ μεικτά τον χρόνο Σχετικά με την γλώσσα. Υπάρχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες στις οποίες μιλάνε αγγλικά, και δεν είναι απαραίτητη η γλώσσα των γερμανικών. Στις μικρότερες κυριαρχούν τα γερμανικά, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να σε πάρουν κι ας μιλάς μόνο αγγλικά. Για τα ενοίκια εξαρτάται σε ποια πόλη θα ψάξεις. Αμβούργο, Φρανκφούρτη και Μόναχο ξέρω ότι τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά. Το Βερολίνο, αν και πρωτεύουσα έχει καλύτερες τιμές, αν και εκεί με τον καιρό φαίνεται να τα αυξάνουν. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα