Vaguras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Παίδες γεια χαρά Τις προάλλες βρήκα σε ένα παλιό 486 κάτι σημαντικά αρχεία βάσεων δεδομένων από εποχή DOS βλέπε DbaseIII Plus. Επειδή το συγκεκκριμένο pc τα έχει παίξει και είναι κομματάκι δύσκολο και ανώφελο να το ξαναστήσω με MS DOS 6.22 θεώρησα λογικό το ερώτημα μήπως γίνεται να μεταφέρω τα αρχεία σε ένα σύγχρονο μηχάνημα και αν είναι δυνατόν αυτά να μετατραπούν σε μορφή access με κάποιον converter φυσικά... Σημειωτέον ότι έχω την Dbase III plus αλλά θέλω να αποφύγω την χρήση της σε περιβάλλον win, κυριότερα όμως λόγω του δύσχρηστου και απαρχαιωμένου interface της (σημειώστε ότι ο χρήστης του pc δεν σκαμπάζει και πολλά από υπολογιστές πόσο μάλλον από DOS!!!) Ειναι εφικτό κάτι τέτοιο ή απαγορευτικό λόγω των διαφορετικών δομών των βάσεων συνυπολογίζοντας και την δεκάχρονη και βάλε διαφορά των προγραμμάτων;;; Αν όχι Please προτείνετε καμιά ιδέα.. Ίσως με export των αρχείων σε επεξεργάσιμη μορφή ώστε να τα ξαναπεράσω σε μια δική μου access μορφή;; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας... :?: :?: :?:
damdim Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Σε Access 2003 τα ανοίγει κατευθείαν από ότι βλέπω. Δεν νομίζω, όμως, να διαφέρουν οι προηγούμενες εκδόσεις.
Vaguras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2003 Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου... Πώς δεν το είχα δει νωρίτερα;;;; Παρεπιμπτόντως ακόμα και το excel ανοίγει dbf files!!! thanks !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.