Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Για την ακρίβεια, το παλιό μου σύστημα, λίγο πριν γίνει 5 ετών, το οποίο πήγε στον αδερφό μου.

Το ιστορικό:

Άνοιξα το πλαϊνό κάλυμμα, βιαστικά, έκοψα τα 2 απο τα 3 καλωδιάκια του ανεμιστήρα που είχε απάνω, δεν το πήρα χαμπάρι (με κλειστό το σύστημα).

Πριν 3 ώρες, πήγε να τον ανάψει ο μικρός...η μητρική παίρνει ρεύμα, το ίδιο και τα ανεμιστήρια (αλλά πολύ αργά, σε χαμηλές στροφές, εκτός φυσικά από το κομμένο) και μένει εκεί, δεν postάρει καν.

Έβγαλα τον χαλασμένο, τπτ. Έβγαλα τα πάντα εκτός από CPU, τπτ πάλι.

Clear CMOS μήπως κάτι κόλλησε, τα ίδια.

Στο "διαγνωστικό" της μητρικής, βγάζει "FF" (initialize cpu) και μένει εκεί.

Το σύστημα: Phenom2 955, MSI 790FX-GD70, Corsair HX520w.

Σε τί να "ελπίζω"? Μητρική ή και επεξεργαστή?

Ιδέες?

Αύριο, ελπίζω να προλάβω να τα λύσω όλα και να το στήσω από την αρχή, μήπως και βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Λες να παίρνει ρεύμα η βρωμιάρα και να το κρατάει για τον εαυτό της?

Πραγματικά, δεν ξέρω τί προτιμώ.

Μητρική, θα βρω αξιοπρεπέστατη ΑΜ3+ με 70-90€, να μείνει κιόλας.

Επεξεργαστή για ΑΜ3, μτχ μόνο και δεν είναι κι ότι αξίζει η επένδυση (εκτός κι αν βρω κανέναν 1090Τ στα 40€).

Βαριέμαι να ξεστήνω τον δικό μου και να βάζω τον Phenom απάνω να δω αν λειτουργεί.

Γμτ...

Update:

Έβγαλα και τη CPU, και καμμία αλλαγή στη συμπεριφορά.

Αν δεν κάνω λάθος, θα έπρεπε να σφυράει προσπαθώντας να postάρει.

Πιθανότατα αύριο θα έχω έναν άλλο πύργο με AM3+,να δω εκεί αν λειτουργεί ο επεξεργαστής μου.

Giga/Asrock 970 σου έρχομαι...

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με το πλαινο μου εχει τυχει, ευτυχως το ειχα δει και απλα πεταξα τον ανεμιστηρα στα σκουπιδια, ουτε καν να το ρισκαρω να ξανασυνδεσω τα καλωδια. Not worth it για 3-4 ευρω που κανει ενας ανεμιστηρας..

Ελπιζω να βρεις μια λυση παντως, κριμα ο επεξεργαστης..

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ καλά τα λες, αλλά πού ήσουν χτες πριν την κάνω τη μλκία?

Πάω τώρα να αναβαθμίσω ένα ΑΜ3 σύστημα σε φίλο, πήρα και τον 955 μαζί να δω αν εκεί θα δουλέψει.

• Like 1
Δημοσ.

πως τα εκοψες τα καλωδια;  το τραβηξες με δυναμη; παντως η msi βγαζει καλες πλακετες καπου ειχα ακουσει για μια σειρα που επιανε πολυ ζεστη το chipset και ειχανε προβλημα λογω κακης κατασκευης αλλά πρεπει να το φτιαξανε αυτο

Δημοσ.

Πέτρο, καλό θα ήταν να αποφύγεις asrock σε 970 διότι έχουν προβληματικό ιστορικό στην πλειοψηφία τους, από υπερθερμάνσεις και throttling μέχρι αρκετά ελαττωματικά προϊόντα (όχι ότι δεν μπορούν να τύχουν ελαττωματικά κομμάτια σε άλλες μάρκες, απλά αν ψάξεις στο internet θα δεις ότι στις asrock όπως και στις msi είναι κάπως συχνό φαινόμενο). Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι σε gigabyte ή asus καθώς έχουν αποδεδειγμένη αξιοπιστία στα χρήματα τα οποία δίνεις. Η καλύτερη επιλογή στα χρήματα αυτά είναι αυτή από gigabyte: http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-970a-ud3p-retail-p-PER.526958 και αυτή από asus: http://www.e-shop.gr/asus-m5a97-r20-p-PER.522975. Και οι δύο έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες και το μεγάλο πλεονέκτημα της gigabyte είναι η 10φασική παροχή ρεύματος σε αντίθεση με την 6φασική στην asus. Σε περίπτωση που θελήσεις να βάλεις κάποιον 83xx, μπορείς να τον κλοκάρεις πιο πάνω στην gigabyte από ότι στην asus(όσο το δυνατόν γίνεται με αυτή την μητρική) και με μεγαλύτερη σταθερότητα χάρη στην μεγαλύτερη παροχή ρεύματος. Γενικότερα η gigabyte είναι καλύτερη από την asus, προσφέρει για τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει σε αντίθεση με την asus ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Επόμενη και λίγο ακριβότερη αλλά καλύτερη εναλλακτική, δοκιμασμένη και αξιόπιστη είναι αυτή: http://www.e-shop.gr/gigabyte-990xa-ud3-retail-p-PER.526085 Οτιδήποτε και να πάρεις καλοδούλευτο από εμένα.

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα, τί να πω...

Επιστρέφω μετά από 8 ώρες που πάλευα με το άλλο μηχάνημα (ξεπριτσίνωμα, κόψιμο, αλχημείες, μαγεία, κατάρες -αλλά λειτούργησε με εξαίρεση ένα λάθος σχεδιασμού που θα επιστραφεί στο μαγαζί), όπου διαπίστωσα πως ο επεξεργαστής όντως λειτουργεί.

Κάθομαι να συμμαζέψω το ξαντεριασμένο του αδερφού μου για να πάει σε τεχνικό αύριο (είχα λύσει τα πάντα εκτός από PSU/MoBo κι ένα ανεμιστήρα ο οποίος λειτουργούσε, αλλά σε χαμηλές στροφές, χωρίς να έχει πειραχτεί στο όλο σκηνικό απο τη στιγμή που ξεκίνησε χτες).

Λύνω πλέον τα πάντα, τα ξαναστήνω, και το μπ...λο λειτούργησε!

Δεν έχω ιδέα γιατί, αυτή τη στιγμή δε με νοιάζει κιόλας. Πιθανότατα το καλώδιο του ανεμιστήρα τράβηξε μαζί του και κάτι άλλο το οποίο και δεν πήρα χαμπάρι πριν αρχίσω το ξεστήσιμο.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές και οδηγίες σας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...