Προς το περιεχόμενο

Skystar S2 HD PCI σε xUbuntu 14.04


k_antoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, τα εύσημα για αυτό τον οδηγό πρέπει να πάνε στον capthookb που με πολύ υπομονή με βοήθησε να στήσω την κάρτα στο μηχάνημά μου! Πολλά από αυτά που σας γράφω είναι δικές του ιδέες και λύσεις!

 

Το σχέδιο: ήθελα να γλυτώσω τα έξοδα αγοράς δορυφορικών δεκτών στο σπίτι, που θα τοποθετούνταν σε 3 δωμάτια. Με τον file server μου και με μια Skystar S2 PCI θέλησα να μοιράσω το τηλεπτικό σήμα όπου υπήρχαν υπολογιστές και RasPi's, δηλαδή να μπορώ να βλέπω στο καθηστικό δορυφορικά κανάλια (ελεύθερα) με το RasPi και όταν δουλεύω στο γραφειάκι μου με τον φορητό να έχω ένα παραθυράκι με το αγαπημένο μου κανάλι! Ουσιαστικά θα είχα δορυφορικούς δέκτες "παντού" χωρίς να ξοδέψω (σχετικά) πολλά χρήματα (γύρω στα 60 γιούργια βγήκε η Skystar). Το διαμοιρασμό του σήματος τον είχα δοκιμάσει με την Liveview μου και το tvheadend και είχα ενθουσιαστεί με τις δυνατότητες!

 

Το πρόβλημα: η Skystar S2 HD PCI αναγνωρίζεται μεν από το xUbuntu 14.04, φορτώνει το κατάλληλο module, αλλά όχι για το frontend

[ 4.234318] b2c2-flexcop: no frontend driver found for this B2C2/FlexCop adapter

Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το revision της κάρτας: 2.3, 2.6 και 2.8 είναι τα πιο συνηθισμένα! Φόρτωσα τα modules mt312 και stv0299, αλλά κανένα δε λειτούργησε! Συνέχιζα να έχω πρόβλημα με το frontend.

 

Η λύση: άνοιξα την κάρτα και κοίταξα τους κωδικούς από τα τσιπάκια και στην κάρτα: TechniSat DIGITAL, 6411-0500-V3.0, SCH-V2.0 και στο τσιπάκι FLEXCOP IIB, MQFW6-000, 0928. Δε βρήκα βέβαια να φορτώσω το module, αλλά από ένα γερμανικό φόρουμ οδηγίες εγκατάστασης του liplianin-s2-liplianin-v39 ένα κομμάτι του v4l με υποστήριξη για αρκετές κάρτες dvb (εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρος πιο module μπήκε)!

sudo apt-get install libproc-processtable-perl subversion mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential git
wget https://www.dropbox.com/s/ikdlp0biuctur64/liplianin-s2-liplianin-v39-SkyStar-dvb-s2_3.16.tar.gz
tar -xf liplianin-s2-liplianin-v39-SkyStar-dvb-s2_3.16.tar.gz
cd liplianin-s2-liplianin-v39
make
sudo make install
sudo reboot

Το dmesg | grep b2c2-flexcop έδειξε:

[    4.250147] b2c2-flexcop: B2C2 FlexcopII/II(b)/III digital TV receiver chip loaded successfully
[    4.298139] b2c2-flexcop: MAC address = 00:08:c9:e0:ce:d6
[    4.350938] b2c2-flexcop: ISL6421 successfully attached.
[    4.350944] b2c2-flexcop: found 'Conexant CX24120/CX24118' .
[    4.351046] b2c2-flexcop: initialization of 'Sky2PC/SkyStar S2 DVB-S/S2 rev 3.3' at the 'PCI' bus controlled by a 'FlexCopIIb' complete

Οπότε είμαστε πλέον κομπλέ! Το Kaffeine είδε κατευθείαν την κάρτα ως πηγή. Το ίδιο και το tvheadend... δε μπόρεσα να σκανάρω για δορυφόρους ακόμα, γιατί έχω ένα θέμα με το πιάτο μου! Ωστόσο στις επόμενες μέρες σε αυτό το νήμα θα σας πω εντυπώσεις!

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον capthookb που βοήθησε με τις συμβουλές του καθώς και άλλους φίλους εδώ στο φόρουμ που έχουν πάντα διάθεση για βοήθεια! Ελπίζω με τη σειρά μου να βοήθησα κι εγώ όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη κάρτα ή κάποια παρόμοια! Δεν ξέρω κατά πόσο οι παραπάνω οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες διανομές ή σε διαφορετικούς πυρήνες... ελπίζω όμως να είναι μια αρχή για όσους πειραματίζονται!

 

Καλές τηλεθεάσεις ;-) κι εδώ είμαστε όλοι για να βοηθήσουμε!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως σου είπα και στο pm, το make, make install, δουλεύει αλλά αφήνει το σύστημα λίγο χύμα.

Σε ενδεχόμενη επόμενη ανβάθμιση του πυρήνα δε θα σου δουλεύει, και θα πρέπει να το ξανακάνεις. Επίσης, αν υπάρχει make uninstall έχει καλώς. Αλλιώς;

 

Καλύτερα, ψάξε μήπως υπάρχει πακέτο διαθέσιμο με το όνομα liplianin (κάπου είδα ένα s2-liplianin-dkms σε ubuntu, debian; Δε θυμάμαι.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ δε συμπαθώ ιδιαίτερα εγκαταστάσεις με make, γιατί όντως αφήνουν χημείο το λειτουργικό!

 

Με ένα πολύ βιαστικό γουγλάρισμα, δε βλέπω πακέτο deb, όλοι,σχεδόν, εγκαθιστούν το liplianin με τον τον παραπάνω τρόπο. Είναι όπως είπες και θέμα revision της κάρτας, εγώ έχω την 3.3, ενώ οι περισσότεροι οδηγοί είναι για 2.6, 2.8. Μια λύση είναι να μείνω με τον πυρήνα που έχω, χωρίς να κάνω αναβαθμίσεις... προς το παρόν δε βλέπω το λόγο γιατί το μηχάνημα είναι ήδη με διανομή LTS και όχι για desktop χρήση. Και πρακτικά δε βλέπω λόγο να πάω σε άλλο πυρήνα! Πριν εγκαταστήσω το tvheadend έκανα όλες τις αναβαθμίσεις και μετά το έβαλα. 

 

Πλέον είμαι της φιλοσοφίας "You never touch a running machine". Το στησα μια φορά και δεν ξαναπειράζω! Θα προτιμούσα να βάλω σε debian 7 stable, αλλά λόγω χρόνου δε μπαίνω στη διαδικασία να ξαναστήσω λειτουργικό και υπηρεσίες, αν κ μου είναι πιο γρήγορο από τα windows :-P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου λείπουν οι δεξιότητες να κάνω κάτι τέτοιο και ακόμα χειρότερα ο χρόνος να τις αποκτήσω! Οπότε η πακετοποίηση για μένα είναι ένα μυστήριο προς το παρόν!

 

Δεν το ήξερα το checkinstall γιατί μέχρι τώρα είτε χρησιμοποιούσα τα repos ή κατέβασα έτοιμα πακέτα deb. Ωστόσο θα το έχω υπόψη την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βάλω πάλι το module μετά από αναβάθμιση πυρήνα! Thnx!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Για κάποιον λόγο το module που ταιριάζει στον ubuntu server 14.04 με πυρήνα 3.13.0-48-generic δεν είναι τα 3.13, αλλά τα 3.16. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά όταν έβαλα το 3.13 δεν το αναγνώρισε! Οπότε, εάν κάποιος έχει την κάρτα με το παραπάνω rev, ας δοκιμάσει και το 3.16 από εδώ: https://www.dropbox.com/sh/ebkn8u532ri1qwa/AACnMHjM66-AhScCEMDoqctLa?dl=0

 

Επίσης δεν είχα αποτέλεσμα με το liplianen dkms. Πάντως σε Debian δεν είχα κανένα θέμα με το module της skystar, έβαλα το αντίστοιχο του πυρήνα!

 

Το βάζω για να γλιτώσω χρόνο και ταλαιπωρία σε όποιον την έχει ή σχεδιάζει να την πάρει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...