Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Λέω να κάνω μία αναβάθμιση που να με κρατήσει για αρκετά χρόνια. 

Λοιπον, cpu: i7 5820k

mobo: Msi sli plus ή Asrock extreme 4 ή Asus την απλή

όσο για την ραμ θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πάρω 2χ4 στην αρχή και μέτα να να πάω 4χ4 κτλπ ή θα πρεπει κατευθειαν να κανω quad channel. επίσης αν καποιος μπορεί να μου πει οι ταχυτητες της ραμ, που σε οφειλουν πραγματικα;

Δημοσ.

Για gaming είναι overkill η ddr4 και ο εξαπύρηνος intel αλλά επειδή σκέφτομαι και εγώ να πάω σε 2011-3 και το έχω ψάξει το θέμα πιστέυω οτι η διαφορά στην τιμή μεταξύ  ενός συστήματος με τον i7 4790k και ενός ι75820κ δεν είναι και τραγικά μεγάλη.Αν σκεφτείς οτι σύμφωνα με τις τιμές του e-shop η πιο φθηνή 8 gb ddr3 μνήμη σε dual channel κοστίζει 75 ευρώ,πιστεύω αξίζει να πάρεις ddr4 με 50 ευρώ παραπάνω που έχει τις  crucial ddr4 πάλι σε 8 gb dual channel.To ίδιο και ο 5820κ κάνει μόλις 50 ευρώ παραπάνω απο τον 4790κ,όπως και μία μητρική με χ99 chipset κοστίζει περίπου 50 παραπάνω απο z97.Oπότε πιστεύω αξίζει ένα σύστημα με 2011-3 socket με 150 ευρώ διαφορά στην τιμή.Προτείνω να μήν πάς σε quad channel ακόμα και να πάρεις στο μέλλον ακόμα άλλα 8 gb μόλις πέσουν οι τιμές των ddr4.

Δημοσ.

ε οχι και ετσι..με τιμες e-shop οντως οι 2 cpu εχουν 50 διαφορα,αλλα μητρικη η πιο φθηνη x99 εχει 220 ενω και με 110 παιρνεις αρκετα καλη z97 χωρις να μιλαω γιια την πιο φθηνη, οποτε αλλα 110 ευρω,ραμ επισης εχεις δικαιο για τα 50 ,αλλα ενας καλος λογος για ddr4 ειναι το quad channel που το χανεις...ετσι παμε στα 210 διαφορα χωρις quad channel που δεν χρησιμευουν εκτος αν κανεις οντως πολυ βαριες εργασιες που σχεδον παντου θα σε καλυψει και ενας με ddr3...ετσι φτανουμε στα 210 ευρω διαφορα που οπωσδηποτε δεν τα λες και λιγα..τωρα οσο για το futureproof ισως ειναι αλλα φαντασου οτι οταν εδραιωθει η τεχνολογια αυτη οσοι αγορασαν με το παραπανω κριτηριο θα τραβαν τα μαλλια τους με τις τοτε τιμες...και για να απανταμε και στον ts και ενας ι5 θα κανει πολυ καλα την δουλεια του με λιγο πανω απο το μισο κοστος,και οταν βλεπεις δεν τραβαει αναβαθμιζεις..Αυτα τα ολιγα :D

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δέν θα έβαζα μητρική των 120 ευρώ που λές  με επεξεργαστή των 330 ευρώ,αλλά είναι και στις επιλογές του καθενός.Αν έκανα αναβάθμιση τώρα θα πήγαινα σε 2011-3 οπότε δέν θα προτείνω κάτι άλλο απο αυτό που θα έκανα εγώ,είναι στην επιλογή του ts αν θέλει να δώσει κάποια λεφτά παραπάνω για να έχει ένα ποιό future proof σύστημα που θα του δώσει την επιλογή να καθυστερήσει την επόμενη αναβάθμιση που θα κάνει μετά απο χρόνια. 

Δημοσ.

για επαγγλεματικη χρηση σαφως και θα πας σε 2011-3 για  gaming πηγαινε σε 1150 και καθαρισες ετσι και αλλιως οι παραπανω πυρηνες δεν δινουν παραπανω fps

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν και στο μέλλον θα συνεχίσουν να δίνουν καλά fps οι τετραπύρηνοι της intel.Είμαι σίγουρος οτι τα επόμενα χρόνια οι εφαρμογές και παιχνίδια που θα βγούν θα χρειάζονται κάτι παραπάνω απο i5 επεξεργαστή.Αυτό λέει η λογική καθώς οι εταιρίες έχουν συμφέρον απο τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των εφαρμογών καθώς έτσι σου δίνουν κίνητρα για να αγοράζεις συνέχεια καινούργια προιόντα.

Δημοσ.

Το watch dog νομίζω έτσι λέγεται, έχω διαβάσει ότι χρησιμοποιεί και τους έξι πυρήνες σε 5820 - 5930. Λογικά θα αρχίσουν και αλλά παιχνίδια στο μέλλον. Τώρα βασικά άμα κάποιος παίρνει pc μόνο για παιχνίδια πάει σε 1150. Πάνε λίγο καλύτερα και γλυτώσεις χρήματα,σχετικά. Τώρα αν χρησιμοποιείς Photoshop - Vegas κλπ μονόδρομος 2011-3

Δημοσ.

Εφτιαξα το συστημα μου πριν απο 1.5 χρονο και θα το ξεχρεωνω για αλλο μισο.. σκεφτομαι να κανω αυτη την αναβαθμιση μονο και μονο για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο για το μελλον.. δηλαδή μια επένδυση 3-4 ετών.

Μια απορεια αν μπορειτε να μου λύσετε: ταmhz τι πραγματικό διαφορα εχουν κι επίσης τι προτερήματα εχει το quad channel έναντι του dual.

Δημοσ.

Εγω πως το ειχα καταλαβει το dual και quad και μου αρεσε: εστω εχεις 2 μπουκαλια του λιτρου που τα αδειάζεις σε μια λεκάνη,και εστω εχεις 4 ιδια μπουκάλια,ρίχνοντας ετσι διπλασιο ογκο νερου.ετσι θα εχεις και γρηγοροτερη ροη δεδομενων,οχι βεβαια με τοσο χαωτικη διαφορα αλλα νομιζω καταλαβαινεις που θελω να καταληξω..μπορει και να ειναι και μπαρμπουτσαλα γιατι ιντερνετ ειναι,πολλα μπορεις να βρεις..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...