Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα καλώδιο ethernet περίπου 10-15 μέτρα να συνδέσω ένα υπολογιστή στο ήδη υπάρχον δύκτιο μου.

Καλώδιο έχω αλλα πώς μπορώ να βάλω στης 2 άκρες του αυτά τα φισάκια του ethernet?

Πρέπει να έχω κάποιο ειδικό εργαλείο?

και άν ναι με ποιά σειρά χρωμάτων πρέπει να μπούν τα καλώδια?παίζει ρόλο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για της απαντήσεις σας!

Τι είναι το straight και crossover?Εγώ ποιό πρέπει να κάνω?

λογικα θελεις να συνδεσεις το καλωδιο δυκτιου σε ενα modem/router και την αλλη ακρη σε ενα υπολογιστη οποτε χρειαζεσαι τη straight συνδεση...

Δημοσ.

Θέλω να συνδέσω ένα υπολογιστή πάνω σε ένα switch το οποίο switch έχει ήδη συνδεδεμένους κάποιους άλους υπολογιστές και παρέχει ίντερνετ σε όλους τους υπολογιστές του δικτίου.

Δημοσ.

οπως ειπε και ο φιλος καλυτερα παρε ενα ετοιμο. Για να μην παιδευεσαι. Εκτος να θες να το κανεις για την εμπειρια και να σου μεινει η πενσα για αλλη φορα.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ήδη έχεις το καλώδιο, τι πιο απλό, ασφαλές και φθηνό, απ' το να πας σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά και να ζητήσεις να σού «κουμπώσουν» τα κλιπάκια στις άκρες με τη δική τους πρέσα; Όλοι έχουν. 

Δημοσ.

Θλελω να το φτιάξω μόνος μου και για τήν εμπειρία αλλά και γιατί έχω τα υλικά.Εξάλου στη ζωή όλα μια εμπειρία είναι παρήγειλα και το εργαλείο σήμερα αργά η γρήγορα κάπου θα μου ξαναχρειαστεί και το εργαλείο αλλά και οι γνώση του να ξέρω να φτάχνω το καλώδιο.

Τελικά στήν περίπτωσή μου τι σύνδεση πρέπει να κάνω?straight η crossover?

Δημοσ.

<p>Θλελω να το φτιάξω μόνος μου και για τήν εμπειρία αλλά και γιατί έχω τα υλικά.Εξάλου στη ζωή όλα μια εμπειρία είναι παρήγειλα και το εργαλείο σήμερα αργά η γρήγορα κάπου θα μου ξαναχρειαστεί και το εργαλείο αλλά και οι γνώση του να ξέρω να φτάχνω το καλώδιο.</p>

<p>Τελικά στήν περίπτωσή μου τι σύνδεση πρέπει να κάνω?straight η crossover?</p>

Straight

Αποστολή από το LT26i με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Κλασσικό λάθος πρωτάρη (την είχα πατήσει και εγώ) είναι να γυμνώνεις τα καλώδια στις άκρες.

ΜΗΝ το κάνεις!!!!

Όταν το πιέσεις με τη πρέσα τα δοντάκια θα περάσουν μέσα από το πλαστικό και θα πιάσουν το χαλκό. Χωρίς το πλαστικό το καλώδιο θα βγαίνει.

Τώρα για τα χρώματα. Το straight σημαίνει ότι με οποία σειρά και αν τα βάλεις στη μια άκρη, την ίδια να έχεις και στην άλλη. Απλά για λόγους τυποποίησης καθορίστηκε ο τρόπος Α και ο Β (βλέπε εικόνες).

Το straight και το crossover δεν έχουν πια τόση σημασία. Όλα τα switch "βλέπουν" το καλώδιο και παίζουν ανάλογα. Αυτό ίσχυει για σύνδεση pc με pc ή μέσω hub παλιότερα.

Δημοσ.

Δεν έγινε μόνο για λόγους τυποποίησης, αλλά για εξάλειψη της αλληλοπαρεμβολής των σημάτων.

Αυτό επιτυγχάνεται διότι κάθε χρωματικό ζεύγος έχει διαφορετικό ρυθμό συστροφής από τα υπόλοιπα.

Αν απλά χρησιμοποιήσεις στην τύχη όποιο καλώδιο θέλεις τερματίζοντας το ίδιο και στα 2 άκρα, ναι μεν θα παίξει το δίκτυο σε μικρές αποστάσεις και πιθανότητα σε μικρότερη ταχύτητα, αλλά σε μεγαλύτερες (ανάλογα την συνδεσμολογία) ούτε καν θα ενεργοποιείται η ένδειξη σύνδεσης στην κάρτα δικτύου. Αυτό το λάθος κάνουν πολλοί και μετά ρωτάνε τι φταίει.

• Like 3
Δημοσ.

εχω το ιδιο προβλημα πανω κατω απλα εμενα το ενα pc ειναι στον επανω οροφο 18m διαδρομης και δεν ξερω πως να περασω το καλωδιο απο την μπαλκονοπορτα χωρις να τρυπισω τοιχο ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...