Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και στις 19 Δεκεμβρίου θα γίνει switch off στη Δυτική Μακεδονία, θα ήθελα να μου προτείνετε μία κάρτα τηλεόρασης. Τώρα έχω μια kworld pci για τα αναλογικά κανάλια, αλλά μετά τις 19 του μηνός δε θα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω. 
Usb ή pci να αγοράσω, δεν έχω ιδέα για τα θετικά και τα αρνητικά (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά θα συνδεθεί σε σχετικά παλιό υπολογιστή).
Τέλος, χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει Linux (τώρα είμαι με Technical Preview 2014), αλλά στο μέλλον δεν το αποκλείω, οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα να είναι συμβατή και με Linux η κάρτα τηλεόρασης.

Δημοσ.

Ανατολική Μακεδονία που είμαι εγώ, χρησιμοποιώ ένα απλό USB στικάκι NOT. http://www.skroutz.gr/s/408068/Lifeview-Not-Only-TV-DVB-T-USB-Deluxe.html

Το χειριστήριο του δεν νομίζω να λειτουργεί με άλλο software εκτός από αυτό που δίνουν. Γιατί το λέω αυτό;

Με μεγάλη επιτυχία το χρησιμοποιώ για να βλέπω τηλεόραση μέσα από το VLC ή το Windows Media Center(σε windows 7 πάντα). Εφόσον λοιπόν το VLC είναι διαπλατφορμικό η λογική λέει ότι θα παίζει και σε linux κτλ. Επιπλέον έχει και ένα πολύ γνωστό τσιπάκι μέσα, της RealTek.(google -> hdsdr rtl2832)

Το κακό με το VLC είναι ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατήσεις τις συχνότητες και τα προγράμματα ούτως ώστε να μην τα πληκτρολογείς κάθε φορά.(έχω στα σκαριά και κάποιο πρόγραμμα που το κάνει αυτό)

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Βασικά, προς το παρόν δεν ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για Linux (προφανώς τις περισσότερες πληροφορίες τις δίνεις για Linux). 

Αυτό δικό του πρόγραμμα δεν έχει για να παίζει σε windows; Βασικά εγώ έχω τώρα windows 10, ελπίζω να μην έχει καμία ασυμβατότητα

Δημοσ.

Αυτό δεν το ξέρω για τα windows 10. Κανονικά πρέπει να λειτουργεί γιατί ο driver του έρχεται μέσα από το windows update. Επιπλέον τρέχει κανονικά με το windows media center.

Το πρόγραμμα που φτιάχνω είναι για να ανοίγει το VLC και να βάζει αμέσως το κανάλι που έχεις επιλέξει χωρίς να δίνεις συχνότητες κ.α. που πρέπει να ψάξεις.

Στο windows media center έκανα scan και μου βρήκε όλα τα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Επιπλέον δουλεύει σωστά και το EPG.(που λέει τι έχει μετά κτλ κτλ) Συν των άλλων κάνει και κανονικά εγγραφή κάποιου προγράμματος σε προγραμματισμένη ώρα κτλ

Δημοσ.

Αφού έρχεται με το windows update δεν έχουμε πρόβλημα. Δηλαδή, αυτή η κάρτα δεν έρχεται με κάποιο δικό της πρόγραμμα προβολής των καναλιών; Απλά ψάχνω εγώ και βρίσκω το καλύτερο; Για έγγραφη, πολύ σπάνια να γράψω κάτι και όχι μέσω προγραμματισμού αλλά εκείνη την ώρα να το εγγράψω. 

Την έχεις συνδέσει κανονικά με κεραία; 

Δημοσ.

Έρχεται αλλά (από όσο θυμάμαι) είναι μια κινούμενη σαπίλα το μανίσιο πρόγραμμα.

Ναι το έχω συνδέσει με την κεραία στην ταράτσα. Επιπλέον έχω βάλει και ένα καλώδιο USB(Fe-Ma) για προέκταση από το στικάκι στο πσ(γιατί το καλώδιο τις κεραίας είναι χοντρό και είναι δύσκολο να το έχεις με το στικάκι στο πσ.

Δημοσ.

Ναι κομπλέ είναι η εικόνα. Και nerit HD βλέπω κανονικά.(εξαρτάτε και από τη δύναμη του η/υ σου για την HD) Αυτό που μετράει είναι η οθόνη σου απ' εκεί και πέρα

Το καλώδιο μια απλή προέκταση από το στικάκι στον η/υ είναι για να μην σπάσει καμιά θύρα USB από την δύναμη που της ασκείτε λόγο του χοντρού καλωδίου της κεραίας.(μπορεί και να μην το χρειαστείς καν. Το αναφέρω άμα σου τύχει να ξέρεις πως μπορείς να ξεμπλέξεις)

Δημοσ.

Καλά κάνεις και μου το λες για την προέκταση, γιατί μου έδωσες ιδέα γιατί δεν είχα ποτέ usb κάρτα τηλεόρασης. Με την οθόνη δεν έχω πρόβλημα, είναι μια 24αρα Dell (1920X1200).

Δημοσ.

Εγώ θα το δοκίμαζα το στικάκι. Νομίζω κι' όλας ότι έχεις 7 μέρες αν δεν σου αρέσει να το επιστρέψεις πίσω βάση νόμου.(ψάξτο καλύτερα, δεν το έχω 100% σίγουρο)

Εγώ αυτό που βρήκα ιδιαίτερα καλό σε στικάκι είναι ότι και να πάω κάπου και έχω το λαπτοπ και την κεραία του (που σου δίνουν στη συσκευασία) και μπορώ να δω κανονικά τηλεόραση.(αρκεί να καλύπτεται το μέρος από Digea βέβαια)

Δημοσ.

εγω0 θα προτεινα εσωτερικη καρτα τλεωρασεις απο hauppauge pci/pcie εχουν ετοιμο προγραμμα αριστους drivers και οι περισοτερες καρτες τους έχουν και ράδιο και δορυφορικο δέκτη και με ενα 30 βρισκεις hvr3000 και εισαι οκ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...