Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουμε μινει πισω σχετικα... μιν κατεβαζετε περισσοτερο απο 20γιγα την ημερα γιατι θα χαλασει ο ssd και δεν θα εχει εγγύηση. θα ηθελα να γινει Ενα τεστ απολιτης καταπονισης ssd που καθε μερα θα ξαναγραφεται 1ΤΒ ημερισιως για να δουμε ποσο θα αντεξει με υπομονη δηλαδη αν ειναι 250αρης ποσο αραγε θα αντεξει, θα ξεπερασει τα ορια του κατασκευαστη χωρις να κλαταρει. στο τριμηνο - εξάμηνο το πολυ θα τα φτύσει.

Φιλε, ελαχιστοι εχουν καν ssd 1tb για να γραφουν τοσο ημερισιως. Τα κατεβαστηρια και γενικα ταινιες και μουσικη πανε στον hdd, που ναι μεν θα χαλασει το ιδιο γρηγορα (η και γρηγοροτερα συνηθως) αλλα τουλαχιστον ειναι φτηνος.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το καλο ειναι οτι οι αντοχες συνεχως ανεβαινουν. Το κακο ακομα ειναι οτι για ενα υπολογιστη στον οποιο κανεις μονταζ επαγγελματικα για παραδειγμα, το petabyte ειναι υποθεση εξαμηνου και αν. Υπαρχει καποιο προγραμμα ωστε να μπορουμε να δουμε τον συνολικο ογκο δεδομενων που γραφτηκαν στον δισκο απ τη στιγμη που μπηκε σε λειτουργια? Ακομα κι αν εχουμε κανει format η εχουμε αλλαξει υπολογιστη.

Δημοσ.

Για τα αυθεντικα cd/dvd που τα δεδομενα γραφονται με πρεσα μπορει να ισχυει αυτο η και παραπανω ισως.

Σου εχουν χαλασει αυθεντικα δισκακια απλως λογω παλαιοτητας? Εμενα παντως οχι.

τα cd/dvd r και rw ειναι αλλη υποθεση

Άρχισα να αγοράζω cd μουσικής και υπολογιστή cd-r, dvd-r πριν περίπου 10 χρόνια, δεν έχει χαλάσει κανένα από αυτά. Αλλά έχω γνωστούς που έχουν δει προβλήματα σε πολύ παλιά αυθεντικά cd μουσικής της δεκαετίας του 1980, 1990, χωρίς να τα έχουν χαλάσει ή καταπονήσει οι ίδιοι, φαίνεται πως αλλοιώθηκαν από μόνα τους. Επίσης έχω διαβάσει και σε περιοδικά και στο internet ότι σαφώς τα cd, dvd έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και μπορούν να χαλάσουν ξαφνικά από το πουθενά και χωρίς εμφανή αιτία.

Όλα τα δισκάκια δεν είναι ίδια, θεωρητικά τα πιο ακριβά από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου μπορούν να κρατήσουν για αρκετές δεκαετίες, ως και 100 χρόνια νομίζω πως έχουν πει, τα πολύ φτηνά μαλλον δε πρόκειται να κρατήσουν πολύ. Τα πολύ φτηνά cd-r, dvd-r από no name μάρκες έχουν συχνά και προβλήματα στην εγγραφή, ενώ τα ακριβότερα γράφονται πάντα άψογα.

Δε ξέρω πόσο παλιά είναι τα δικά σου και δεν έχεις δει ακόμα πρόβλημα.

Δημοσ.

Το καλο ειναι οτι οι αντοχες συνεχως ανεβαινουν. Το κακο ακομα ειναι οτι για ενα υπολογιστη στον οποιο κανεις μονταζ επαγγελματικα για παραδειγμα, το petabyte ειναι υποθεση εξαμηνου και αν. 

Δεν ξέρω είναι η αλήθεια τι χρήση έχει ένας υπολογιστής που κάνει επαγγελματικό μοντάζ αλλά μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; 

Με κάτι γρήγορες υπολογισμούς στο excel θα πρέπει να γράφεις κοντά στα 230 giga κάθε ώρα όλο το 24ωρο για να συμβεί αυτό που λες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το καλο ειναι οτι οι αντοχες συνεχως ανεβαινουν. Το κακο ακομα ειναι οτι για ενα υπολογιστη στον οποιο κανεις μονταζ επαγγελματικα για παραδειγμα, το petabyte ειναι υποθεση εξαμηνου και αν. Υπαρχει καποιο προγραμμα ωστε να μπορουμε να δουμε τον συνολικο ογκο δεδομενων που γραφτηκαν στον δισκο απ τη στιγμη που μπηκε σε λειτουργια? Ακομα κι αν εχουμε κανει format η εχουμε αλλαξει υπολογιστη.

Αυτός που χρειάζεται ssd για επαγγελματικους λόγους να τα σκάσει για enterprise series, αν τον έχει πράγματι τόσο ανάγκη θα τα βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του...

Όποιος θέλει ssd επειδή το hobby του το "απαιτεί" ας τα σκάσει επίσης, τα μεταξωτα βρακια θέλουν κι επιδεξιους κωλους...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια...μονο για τον ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ βγηκε..ψυχραιμια!

<p>αυτονοητο !</p>

<p>δεν εχουν μηχανικα μερη αρα οι μονοι εχθροι τους ειναι η θερμοκρασια και η υγρασια , οπως και οι τασεις ρευματος και η κακη καλωδιωση . (ολα δηλαδη μπορουν να προληφθουν και να αντιμετωπιστουν ) </p>

Δημοσ.

..."στον αγαπητό μου εγγονό αφήνω τον Samsung 850 Pro με τα FLAC και τα πορνό που μου κρατούσαν παρέα όλα αυτά τα χρόνια" .... :-D :-D :-D

Το πιο γαμάτο σχόλιο του θέματος, μακράν!

Δημοσ.

Σε ένα χρονο λειτουργιας του 830 εχω γράψει 5.5 terabyte και εχει και παιχνιδια πανω..

με αυτον τον ρυθμο , και αν βαλουμε οτι χαλανε στα 700 τερα και οχι στα 2 πετα(το)

ισα ισα που σου βγαζει 126 χρονια ακομη .

Δημοσ.

βασικα τα παιχνιδια μονο διαβαζουν απο τον δισκο δεν γραφουν σχεδον τπτ σωστα? (εκτως απο τα ΜΜΟ με τα updates)

Δημοσ.

Δεν υποτίθεται ότι μέσα στα τόσα χρόνια θ' αλλάξει το format των... πάντων και ό,τι και να έχουμε αποθηκευμένο δεν θα μπορούμε να το δούμε;

Δημοσ.

xm κατι που δεν σκεφτεστε ειναι οτι αυξανεται καθε χρονο ο συνολικος αριθμος TB εγγραφων/αναγνωσεων.

Σε 10 χρονια μπορει ο μεσος συνολικος αριθμος εγγραφων/αναγνωσεων να ειναι PetaByte οποτε θα ψωφισουν σε λιγοτερο απο ενα χρονο

Δημοσ.

όμορφο το παραμύθι τους, σιγά μην κρατάει και αιώνες η διάρκεια ζωής τους λες και η ζωή τους εξαρτάται μονο από το copy τον δεδομένων, παραλείψανε να μας πούνε ότι τα ολοκληρωμένα που χρησιμοποιούνε είναι επιφανειακής στήριξης άρα θα βγάζουνε τις ίδιες ζημιες που βγάζουνε τα onboard vga gpu στα λαπτοπος, εφόσον από συστολή διαστολή ,κρύο ζεστη χαλάνε η κολλήσεις τους .. τρία με πέντε χρονάκια το πολύ αν βγάλουνε ζήτημα είναι κατά τι γνώμη μου 

• Like 2
Δημοσ.

Με σχετικά "lite" χρήση του SSD 840Evo για ενάμιση χρόνο έβγαλα κοντά στα 17,54ΤΒ σε "169" 24ώρα χρήσης σε Ultrabook σηνφωνα με το Hard Disk Sentinel. Μου έχει βγάλει κ ένα μήνυμα λάθους #177 αλλά συνεχίζει να δουλεύει καλά κ αδιάλειπτα.

To μηνημα λεει οτι καποιο μερος του δισκου εχει φτασει στο maximum των εγγραφων διαγραφων.

ID # 177 Wear Leveling Count This attribute represents the number of media program and erase operations (the number of times a block has been erased). This value is directly related to the lifetime of the SSD. The raw value of this attribute shows the total count of P/E Cycles. post-98446-0-28410900-1418041999_thumb.jpg

post-98446-0-82063400-1418042001_thumb.jpg

post-98446-0-29491500-1418042760_thumb.jpg

Δημοσ.

Νομίζω ότι η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο ραγδαία, που κάποια πράγματα θα αχρηστευθούν εκ των πραγμάτων, ακόμα κι αν λειτουργούν (όπως π.χ. το κασετόφωνο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...