Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα με ένα λαπτοπ και θα ήθελα την βοήθεια σας 

έχω το sony vaio VGN-FW41M μοντέλο PCG-3H1M όπου ενώ ανάβει το λαμπάκι λειτουργίας το λαπτοπ δεν το βλέπω να δουλεύει 

μερικές φορές τυχαίνει να ανοίγει το λαμπάκι λειτουργίας αλλά μετά απο 1 δευτερόλεπτο σβήνει 

μετά απο προσπάθειες μπορει να αναψει κανονικά το λαμπάκι αλλά δεν ακούω να δουλεύει το ανεμηστηράκι μόνο ο σκληρός 

σήμερα που το άνοιξα έβγαλα σκληρό,wifi adapter,άλλαξα θέσεις μνημών,έβγαλα ξανα έβαλα πληκτρολογιο με αποτέλεσμα να ανάβει μόνο το πράσινο λαμπάκι και να μην δουλεύει τίποτε άλλο 

το κουλό είναι πως μια φορά μόνο άνοιξε κανονικά και κόλλησε εδώ attachment.php?attachmentid=146146&d=141

(η εικόνα είναι για παράδειγμα)

μήπως είναι της μητρικής το πρόβλημα ?

πως άνοιξε όμως μόνο μια φορά κανονικά? hmmm.gif

δοκίμασα αυτό που κάνει αυτός εδώ  αλλά δεν έχω άλλο ίδιο πληκτρολόγιο να βάλω
πάντως και που αποσύνδεσα το wifi adapter δεν είδα διαφορά 

ευχαριστώ πολύ παιδιά !!!

Δημοσ.

αποσυνδεοντας το πληχτρολογιο ,δεν εκανε καποια διαφορετικη κινηση?εχεις κανα στικακι με κανα hirens να δοκιμασεις και χωρις τον σκληρο?ή κανα cd εγκαταστασης?η μητρικη,αν το δουλευες λογικα,δεν παθαινεις ζημια.

και λεγοντας λογικα,εννοω,να μην υπερθερμαινοταν μονιμως,με κανα βαρυ παιχνιδι-εργασια,να μην εχει υγρασια εκει που το δουλευεις,να μην το βγαζεις απο ζεστη σε κρυο και το δουλευεις αμεσως,προτου πιασει την θερμοκρασια χωρου,να μην εχει φαει βουτα-γροθια,να μην το δουλευεις στα παπλωματα πανω-μεσα  κλπ  κλπ.......και βεβαια,αν εισαι τυχερος,δεν παθαινει ζημια ,ακομη και τα παραπανω να μην ακολουθεις.αν εισαι γκαντεμης,και τα παραπανω να ακολουθεις,θα την παθεις.οι κατασκευαστριες πλεον,τα κατασκευαζουν με συγκεκριμενο χρονο ζωης.κλεφτες θα γινουν?

Δημοσ.

Πές μας και δοκίμασε με μπαταρία χωρίς το ρεύμα επάνω και με το ρεύμα επάνω μονο χωρίς την μπαταρία , αν το ανεμιστηράκι δεν δουλεύει καθόλου τοτε πιθανόν να ανεβάζει θερμοκρασίες για αυτο και ανάβει όποτε θέλει δηλαδή να έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης , επίσης δοκίμασε και με ενα εξωτερικό μόνιτορ

Δημοσ.

Πές μας και δοκίμασε με μπαταρία χωρίς το ρεύμα επάνω και με το ρεύμα επάνω μονο χωρίς την μπαταρία , αν το ανεμιστηράκι δεν δουλεύει καθόλου τοτε πιθανόν να ανεβάζει θερμοκρασίες για αυτο και ανάβει όποτε θέλει δηλαδή να έχεις πρόβλημα υπερθέρμανσης , επίσης δοκίμασε και με ενα εξωτερικό μόνιτορ

ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά !!

είχα βγάλει το πληκτρολόγιο και δεν έκανε τίποτα την ίδια συμπεριφορά είχε 

δοκίμασα με άλλη οθόνη και δεν έδειχνε τίποτα 

όπως καταλαβαίνεται  δεν booταρει καθόλου το λαπτοπ 

και cd linux που έβαλα το cd player ακουγόταν πως δούλευε αλλά δεν είδα τίποτα στην οθόνη 

με και χωρίς την μπαταρία είτε θα παραμεινει ανοιχτό το λαμπάκι και δεν θα κάνει τίποτε, είτε θα κάνει επανεκκίνηση μόνο του ανα 10 δευτερόλεπτα  είτε θα ανάψει κανονικά σκληρός,dvd player  (όσα ακούγονται να λειτουργούν δηλαδή ) και δεν bootαρει καν 

επίσης να αναφέρω πως έχω κάνει clear cmos αποσυνδέοντας την μπαταρία μητρικής χωρίς αποτέλεσμα 

το ανεμιστηράκι ανάβει όποτε θέλει μερικές φορές ανάβει για λεπτά και σβήνει πάλι  

μου φαίνεται πρόβλημα μητρικής αλλά φοβάμαι να το ρισκάρω  :wacko:

Δημοσ.

Η πιο συχνή βλάβη - η οποία έχει και τα ίδια συμπτώματα με αυτά που αναφέρεις - στο μοντέλο του φορητού σου, είναι να εμφανίζει πρόβλημα στην ενσωματωμένη στην μητρική πλακέτα κάρτα γραφικών. 

Για να το επιβεβαιώσεις, μπορείς να θερμάνεις ελαφρά την κάρτα γραφικών, ή να αφήσεις τον φορητό ανοικτό για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια να τον κλείσεις και να τον ανοίξεις ξανά και να δεις εάν θα πάρεις Post Screen.

Δημοσ.

Η πιο συχνή βλάβη - η οποία έχει και τα ίδια συμπτώματα με αυτά που αναφέρεις - στο μοντέλο του φορητού σου, είναι να εμφανίζει πρόβλημα στην ενσωματωμένη στην μητρική πλακέτα κάρτα γραφικών. 

Για να το επιβεβαιώσεις, μπορείς να θερμάνεις ελαφρά την κάρτα γραφικών, ή να αφήσεις τον φορητό ανοικτό για 5-10 λεπτά και στην συνέχεια να τον κλείσεις και να τον ανοίξεις ξανά και να δεις εάν θα πάρεις Post Screen.

με αλλαγή μητρικής από εδώ  θα φτιάξει το πρόβλημα ?

θέλω να το αναστήσω το μηχάνημα 

Δημοσ.

με αλλαγή μητρικής από εδώ  θα φτιάξει το πρόβλημα ?

θέλω να το αναστήσω το μηχάνημα 

Αυτό ΔΕΝ μπορώ να στο επιβεβαιώσω, εφ όσον δεν έχω προχωρήσει σε βλαβοληψία του φορητού σου ώστε να εντοπίσω την υπαιτιότητα της βλάβης.

Στην προηγούμενη απάντησή μου ανέφερα τι μπορείς να κάνεις για να το επιβεβαιώσεις.

Οι συγκεκριμένες μητρικές πλακέτες βγαίνουν στην παραγωγή με κάρτες γραφικών που λόγο κατασκευαστικής υπαιτιότητας τείνουν να εμφανίζουν προβλήματα. Αρκετές είναι επισκευασμένες. Αυτό θα πρέπει να το λάβεις υπ όψιν σου εφ όσον σκοπεύεις να προχωρήσεις σε αγορά.

Δημοσ.

Αυτό ΔΕΝ μπορώ να στο επιβεβαιώσω, εφ όσον δεν έχω προχωρήσει σε βλαβοληψία του φορητού σου ώστε να εντοπίσω την υπαιτιότητα της βλάβης.

Στην προηγούμενη απάντησή μου ανέφερα τι μπορείς να κάνεις για να το επιβεβαιώσεις.

Οι συγκεκριμένες μητρικές πλακέτες βγαίνουν στην παραγωγή με κάρτες γραφικών που λόγο κατασκευαστικής υπαιτιότητας τείνουν να εμφανίζουν προβλήματα. Αρκετές είναι επισκευασμένες. Αυτό θα πρέπει να το λάβεις υπ όψιν σου εφ όσον σκοπεύεις να προχωρήσεις σε αγορά.

κατάλαβα το είδος του προβληματος που αναφέρεις 

δοκίμασα να το αφήσω 15-20 λεπτά ανοιχτό μιας και είχε ζεσταθεί αλλά και με τα ρεσταρτ που έκανα δεν είδα εικόνα 

θα δοκίμαζα με πιστολάκι να ζεστάνω εκείνο το σημείο αλλά δυστυχώς δεν έχω 

όσο για την αγορά μητρικής αυτό που με ανησυχεί είναι στο ότι μην την πάρω τζάμπα δεν δουλεύει πάλι το λαπτοπ 

αν και πιστεύω πως είναι θέμα μητρικής αλλά όχι με τόσο σιγουριά  :wacko:

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις σε αγορά μητρικής, δοκίμασε να κάνεις reflow μόνος σου στον φούρνο της κουζίνας.

Αν δουλέψει, τότε είναι πρόβλημα μητρικής.

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις σε αγορά μητρικής, δοκίμασε να κάνεις reflow μόνος σου στον φούρνο της κουζίνας.

Αν δουλέψει, τότε είναι πρόβλημα μητρικής.

εδώ αναφέρει πως πρέπει να βγάλω και τους πυκνωτές μιας και δεν αντέχουν σε τέτοια θερμοκρασία 

με πιστολάκι μαλλιών δεν θα κάνει κάποια δουλεία ?

να βρω την αιτία του προβλήματος θέλω 

Δημοσ.

εδώ αναφέρει πως πρέπει να βγάλω και τους πυκνωτές μιας και δεν αντέχουν σε τέτοια θερμοκρασία 

με πιστολάκι μαλλιών δεν θα κάνει κάποια δουλεία ?

να βρω την αιτία του προβλήματος θέλω 

Για να γίνει reflow χρειάζονται τουλάχιστον 180 βαθμοί.

Δεν νομίζω ότι πιστολάκι μαλλιών φτάνει σε τέτοια θερμοκρασία, διαφορετικά θα έκαιγε τα μαλλιά.

Αν θέλεις να κάνεις την δουλειά με πιστολάκι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις επαγγελματικό heatgun με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα θερμοκρασία. 

Κάτι σαν αυτό δηλαδή:

http://www.conrad.com/ce/en/product/1233298/Steinel-352202-Electronically-controlled-hot-air-tool-HL-2020-E?ref=list

Οι πυκνωτές στον φούρνο σίγουρα ταλαιπωρούνται, αλλά στους 180 βαθμούς δεν καταστρέφονται.

Έτσι κι' αλλιώς, το reflow στον φούρνο είναι το τελευταίο βήμα πριν την αγορά νέας μητρικής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...