Προς το περιεχόμενο

Street Fighter V [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Allokotos είπε

Αν βάλεις το connection να είναι μεταξύ 4 - 5 μπάρες είναι πρακτικά αδύνατο να συνδέεσαι με Αμερικάνους. Εδώ και στην Ευρώπη για να βρεις αρκετούς πρέπει να το βάλει πάνω από 3ς μπάρες.

Αχα, οκ, θα το γυρίσω σε 4-5 αν είναι μπας και γλιτώσω από την άλλη άκρη του ατλαντικού. 

• Απαντ. 830
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εκανα μια επιστροφή πίσω στον Urien αφού έπαιξα μέχρι τώρα 100 αγώνες με τον Bison έτσι για να δω και να συγκρίνω. Νταξ, με Urien έχω παίξει αρκετούς παραπάνω αλλά έπειτα από 100 αγώνες με τον άλλον μπορώ σίγουρα να διακρίνω τις διαφορές. Καταρχήν με το που επέστρεψα στον Urien είχα μια απότομη δυσκολία σε συνθήκες και καταστάσεις που για τον Bison είναι παιχνιδάκι να αντιμετωπίσει ή έστω να χειριστεί αξιοπρεπώς όπως επίσης και η τεράστια μεγαλύτερη δυσκολία χρήσης του Urien. Πραγματικά master level χαρακτήρας, δεν προτείνεται για αρχάριους εκτός και αν θέλουν να μπουν στα βαθιά από νωρίς με αδυναμίες που βγάζουν μάτι. 

Συγκριτικά το μόνο πλεονέκτημα του Urien έναντι του Bison είναι ότι έχει overhead attack από το έδαφος και ότι έχει invincible EX skill. Κανένα από τα δυο όμως δεν υπερισχύουν των υπολοίπων πλεονεκτημάτων και εργαλειών που διαθέτει ο Bison. Φαινομενικά αργός ο Bison αλλά απόλυτα εκρηκτικός με εξαιρετικά εργαλεία για μετακίνηση. Πολύ ευκολότερα set up για τρελό damage σε σχέση με τον Urien και πολύ λιγότερος κίνδυνος από μπλοκαρισμένες επιθέσεις. Το καλύτερο; Οτι έχει επίθεση των 3 frame και μπορείς να τα βάλεις με grabers σχετικά άνετα. Με Urien εκτός από τους γνωστούς άγνωστους που έχει τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει επίσης θέματα με τους γρήγορους grabers όπως η Laura και η Mika μιας και σε μια ταυτόχρονα επίθεση command grab με light attack κερδίζει πάντα το command grab γιατί και οι δυο επιθέσεις έχουν 4 frames start up. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά όποιος θέλει να τις μαζέψει σήμερα γίνεται χαμός από smurfs. Χαμός όμως. Σίγουρα μιλημενοι είναι. 

Χα και όμως κέρδισα αγώνα από smurf. Απλά ήμουν όσο πιο εκνευριστικός μπορούσα και για τον αγώνα αυτό και απλά έχασε την υπομονή του εκτός και αν ήθελε απλά να δοκιμάσει διάφορα που απλά νίκησα κατά λάθος. Το πουλάκι μου ήταν με τον G και δεν ήταν ο μόνος που έπαιζε, απλά αυτόν τον μελέτησα το profile του. Στο smurf account του είδα καμιά 15αριά χαρακτήρες από 2000+ αγώνες στον κάθε ένα (με ρεκόρ τον Zangief του που είχε πάνω από 6000 και 95% win rate ακριβώς όπως με την R.Mika με τη διαφορά ότι αυτή είχε "μόνο" γύρω στους 3500 αγώνες) με καθολικό win rate σε ranked και casual πάνω από 90% έκαστο. 

Πάντως παιδιά άλλη μαγεία να παίζεις εναντίον κάποιου που πραγματικά ξέρει τι κάνει. Μιλάμε αισθάνεσαι απόλυτα ανήμπορος και φαντάζει αδύνατον το οτιδήποτε. Απίστευτα αντανακλαστικά, απίστευτο guess work, απίστευτο footsie work, δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς το οποιοδήποτε λάθος σου θα σου αφαιρέσει για τιμωρία τουλάχιστον 20 με 30% HP για πλάκα κιόλας. Γενικά βλέπεις που βρίσκεσαι σε σχέση με αυτούς και είναι πολύ μα πάρα πολύ χαμηλά. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι χαμένος χρόνος να παίζεις με smurf γιατί είναι σίγουρος θάνατος χωρίς να έχεις δυνατότητα να κάνεις κάτι αλλά διαφωνώ. Είναι χρόνος για να μελετήσεις ορισμένα πράγματα στη μάχη. Να δεις πως και που αντιδρούν, με πιο τρόπο σε παγιδεύουν, πως μετράνε τα βήματα τους. Γενικά η εμπειρία που παίρνεις είναι μεγαλύτερη από ότι απλά τις τρως. Παίξε εσύ όσο καλύτερα μπορείς και δες το σαν μάθημα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω και μηνες(μην πω και παραπανω)εχει γεμισει το ranked απο smurfs.Τα λεγαμε κατι σελιδες πιο πισω.

Εμενα γνωστος μου που το αγορασε πριν κανα μηνα περιπου ενω στο tekken πχ μπορουσε να κερδισει αρκετους αγωνες,στο SF δεν μπορουσε να σταυρωσει νικη.
Και μιλαμε για rookie ranked.Και εγω που ειδα 2 απο τα παιχνιδια του ο αλλος εκανε κανονικα και combo και special και ολα.

Βεβαια το ενδιαφερον του περισσοτερου κοσμου καθε φορα ειναι στην πρωτη 1-2 εβδομαδες οταν πρωτοβγαινει ενας νεος χαρακτηρας και μετα μειωνονται αρκετα τα νουμερα.Εξου και οι smurfs στα χαμηλοτερα ranks.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chaos3X είπε

Τι είναι οι Smurfs ρε παιδιά; 🤔

Οταν εχεις τον βασικο σου λογαριασμο που ειναι πχ diamond ή platinum και φτιαχνεις ενα δευτερο λογαριασμο απο την αρχη.Ο δευτερος λογαριασμος λεγεται smurf.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Fulgore είπε

Εδω και μηνες(μην πω και παραπανω)εχει γεμισει το ranked απο smurfs.Τα λεγαμε κατι σελιδες πιο πισω.

Εμενα γνωστος μου που το αγορασε πριν κανα μηνα περιπου ενω στο tekken πχ μπορουσε να κερδισει αρκετους αγωνες,στο SF δεν μπορουσε να σταυρωσει νικη.
Και μιλαμε για rookie ranked.Και εγω που ειδα 2 απο τα παιχνιδια του ο αλλος εκανε κανονικα και combo και special και ολα.

Βεβαια το ενδιαφερον του περισσοτερου κοσμου καθε φορα ειναι στην πρωτη 1-2 εβδομαδες οταν πρωτοβγαινει ενας νεος χαρακτηρας και μετα μειωνονται αρκετα τα νουμερα.Εξου και οι smurfs στα χαμηλοτερα ranks.

Μην ανησυχείς, και στο casual έχει smurfs, απλά όχι τόσα πολλά όσα στο ranked. Εχει όμως. Είναι αναγκαίο κακό όμως για να μάθεις έναν χαρακτήρα χωρίς να φορτώνεις τον λογαριασμό σου με ήττες και χωρίς να κινδυνεύεις με rank down αλλά για τους απαίδευτους λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας γιατί τρώνε πολύ ξύλο και αισθάνονται μόνιμα ένα rage. 

Ακριβώς το αντίθετο από εμένα δηλαδή, εγώ καλωσορίζω τις μάχες με τα smurfs και ας τις τρώω ανελέητα γιατί σίγουρα κάτι μαθαίνεις και σίγουρα σε πιέζουν να παίξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορείς και να μηχανευτείς και νέους τρόπους επίθεσης ή να μάθεις άμυνα. 

Πάντως μπορώ να πω με σιγουριά ότι ο G είναι κάπως overpowered όπως και ο Guile. Εχουν ακριβώς την ίδια λογική στα skills τους και στις normal τους. Μπόλικο priority και πολύ καλό range και πολλαπλή safe χρήση. 

Δημοσ.

Ναι αλλα χανει το νοημα του το ranked ετσι.

Οκ να πετυχω smurfs στο mid/high silver πχ,αλλα να πετυχαινεις στα αρχικα επιπεδα rookie και bronze και τοσο πολυ καταστρεφει το Ladder ετσι.

Εμενα γιαυτο το λογο σκεψου ο φιλος μου και σταματησε να παιζει ranked και οπως ειπες και εσυ παιζει μια στο τοσο κανενα Casual.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, ευχαριστώ για την απάντηση αλλά κι εγώ πιστεύω ότι χάνει το νόημα και την ισότητα του rank ladder... 

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ναι αλλα χανει το νοημα του το ranked ετσι.

Οκ να πετυχω smurfs στο mid/high silver πχ,αλλα να πετυχαινεις στα αρχικα επιπεδα rookie και bronze και τοσο πολυ καταστρεφει το Ladder ετσι.

Εμενα γιαυτο το λογο σκεψου ο φιλος μου και σταματησε να παιζει ranked και οπως ειπες και εσυ παιζει μια στο τοσο κανενα Casual.

Ναι αλλά και πάλι το ίδιο θα ήταν, δηλαδή αν υποθέσουμε ότι είσαι platinum και θες να αλλάξεις χαρακτήρα για τον Χ, Ψ λόγο αυτόματα βγαίνεις εκτός συναγωνισμού από τους άλλους του ίδιου rank γιατί θα είσαι νουμπάς στον νέο χαρακτήρα σου. Δέχομαι ότι έχεις πολύ καλύτερη αντίληψη και εκτέλεση των βασικών του παιχνιδιού και γίνεσαι νταής στους νέους αλλά και πάλι οι νέοι είναι αυτοί που θα πρέπει να έρθουν σε αυτό το επίπεδο και όχι το αντίθετο. 

Είναι αναγκαίο κακό λοιπόν. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρχε rank για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά οι καλοί παίκτες πάλι θα έσπαγαν τα μούτρα των rookies και θα ήταν και με τη βούλα "ίδιο" rank με αυτούς οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό από πουθενά. Ηταν, είναι και θα είναι πάντα το πρόβλημα με τα fighting παιχνίδια. Είναι απλά πολύ δύσκολα και χρονοβόρα για να ασχοληθεί κάποιος και πάντα θα υπάρχουν αυτοί που είναι πολύ καλύτεροι από εσένα. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος αντιμετώπισης εκτός και αν αλλάξει και επιτρέπεις ένα και μοναδικό account με ένα και μοναδικό profile το οποίο μάλλον κανείς δεν θέλει. 

Αποψη μου είναι ότι από τη στιγμή που παίζεις τέτοιο παιχνίδι από τη φύση και μόνο του παιχνιδιού απλά να το κάνεις γαργάρα και παίξεις και να μαθαίνεις όσο πας. Προπόνηση, προπόνηση και πάλι προπόνηση. Οπως και εγώ, παίζω και με έναν δικό μας που είναι σε μεγάλο silver επίπεδο (τον Shironui) ο οποίος στην αρχή δεν μπορούσα να τον αγγίξω καλά καλά και πλέον του κλέβω αραιά και που από κάνα ματσάκι. Θα έρθει η ώρα με τον καιρό που θα παίζουμε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Προς το παρόν υπολείπομαι καμιά 400αριά ώρες για κάτι τέτοιο αλλά η βελτίωση μου είναι εμφανέστατη παρά τη διαφορά επιπέδου που μας χωρίζει. 

Δημοσ.

Παρατήρησα πάντως ότι τα smurfs έχουν καθολική παρουσία σε ένα Mode τη φορά. Χτες παράδειγμα ήταν φουλ στο casual και έτσι μπήκα να δω ranked το κακό. Ε τελικά το ranked μια χαρά μου έκατσε και έφαγα και rank up. Μόλις 2 ητες με 16 συνεχόμενες νίκες. 

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ ωραία match up είχα σήμερα, τα ευχαριστήθηκα δεόντως και αυτό γιατί πολέμησα με μπόλικους ξεχωριστούς χαρακτήρες. Ανέβηκα rank ένα ακόμα και πέρασα σε low silver επίσης. Αυτή τη στιγμή 266 αγώνες με Bison (4 ακόμα για να φτάσω τον Urien) με 70% win-rate στο ranked και 74% win rate στο casual τη στιγμή που με Urien έχω ακριβώς 50% win rate σε όλα. Bison μεγάλη μορφή. Μιλάμε είναι χάρμα από άποψη επιθετικών επιλογών. Ναι οκ ζορίζει κάπως όταν αντιμετωπίζεις rush down χαρακτήρες γιατί δεν έχεις κάτι να αμυνθείς άμεσα από το rushdown εκτός από το counter ή αν είσαι κοντά να ανάψεις V-trigger όπου εκεί εύκολα γυρνάς τη ζυγαριά υπέρ σου με λίγο έξυπνο παιχνίδι. 

Απολαυστικοί οι αγώνες που παίζω τώρα. Δίνω και παίρνω, μαθαίνω ένα σωρό νέα πράγματα και επίσης αυξάνει και αντιδραστικότητα μου. Εκπληκτικό πάντως όταν το παιχνίδι αρχίζει να κάνει "κλικ" και ενστικτωδώς μπορείς να αναγνωρίσεις καταστάσεις και να ανταποκριθείς. Τεράστια η διαφορά ποιότητας κάποιων παικτών που ξέρουν ή προσπαθούν να παίξουν ορθά από το να παίζεις εναντίον button mashers και jumpers που μπορεί να σου κλέψουν μερικές νίκες στην αρχή αλλά μέχρι να συγχρονιστείς στο στυλ μάχης τους και μετά τους πετάς το ένα perfect πίσω από το άλλο. 

Πολλά ελληνάκια επίσης σήμερα εκτός και αν γενικότερα παίζουμε αρκετοί Ελληνες. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/8/2018 στις 12:36 ΠΜ, GhostRiderLSOV είπε

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε δηλαδή, θα με κάνεις ασήκωτο βλέπω. :P

Νομίζω ότι τώρα πρέπει να βρισκόμαστε περίπου στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει να στήσουμε κάνα battle lounge να κάνουμε κάνα ματσάκι.

Δημοσ.
Στις 20/8/2018 στις 3:43 ΠΜ, ikaruga24 είπε

Πάντως παιδιά άλλη μαγεία να παίζεις εναντίον κάποιου που πραγματικά ξέρει τι κάνει. Μιλάμε αισθάνεσαι απόλυτα ανήμπορος και φαντάζει αδύνατον το οτιδήποτε. Απίστευτα αντανακλαστικά, απίστευτο guess work, απίστευτο footsie work, δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς το οποιοδήποτε λάθος σου θα σου αφαιρέσει για τιμωρία τουλάχιστον 20 με 30% HP για πλάκα κιόλας. Γενικά βλέπεις που βρίσκεσαι σε σχέση με αυτούς και είναι πολύ μα πάρα πολύ χαμηλά. Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι χαμένος χρόνος να παίζεις με smurf γιατί είναι σίγουρος θάνατος χωρίς να έχεις δυνατότητα να κάνεις κάτι αλλά διαφωνώ. Είναι χρόνος για να μελετήσεις ορισμένα πράγματα στη μάχη. Να δεις πως και που αντιδρούν, με πιο τρόπο σε παγιδεύουν, πως μετράνε τα βήματα τους. Γενικά η εμπειρία που παίρνεις είναι μεγαλύτερη από ότι απλά τις τρως. Παίξε εσύ όσο καλύτερα μπορείς και δες το σαν μάθημα. 

Αυτό το μαθα πρώτη φορά στο ladder του tekken. Πραγματικά είσαι ανήμπορος και βλέπεις πόσο χαώδης είναι η διαφορά. Εμένα μου την εδωσε προσωπικά και δεν ξανασχοληθηκα hardcore με παιχνίδια ξανά. Απλά κατάλαβα ότι και εγώ μπορώ να το κάνω αυτό, αλλά απαιτεί χρόνο που δεν τον έχω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...