Προς το περιεχόμενο

[VR Goggles] ColorCross Virtual Reality Μάσκα 20$

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι διαβάζω το Homido είναι ακόμα μια κατηγορία μόνο του και μάλλον τελικά αξίζει τα λεφτά του..

Τα υπόλοιπα πλαστικά 'κουτιά' κυκλοφορούν αρκετό καιρό τώρα στην Κίνα μια και εκεί είναι μεγάλη μόδα αλλά και πολύ πιο οικονομικό να πάρεις ένα τέτοιο για να βλέπεις ταινίες παρά μια 50ρα τηλεόραση. Έτσι υπάρχει ολόκληρη αγορά γι αυτά που προσανατολίζεται καθαρά στο 3D αλλά και γενικά στη θέαση ταινιών. Μην ξεχνάμε ότι στην Κίνα είναι απαγορευμένο το google play, και μολονότι υπάρχουν εναλλακτικές αυτές περιορίζονται καθαρά για την κινέζικη αγορά με αποτέλεσμα το VR να είναι ακόμα πίσω εκεί πέρα σε δημοφιλία..

Αυτός είναι και ο λόγος που οι βιομηχανίες εκεί δεν έχουν προσανατολιστεί ακόμα στην παραγωγή τέτοιων κουτιών (HMD) με φακούς που θα έχουν μεγάλο οπτικό πεδίο καθαρά για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας..

Στην κατάσταση αυτή, το homido και ένα-δυο άλλα που βγήκαν τελευταία (όπως το snailvr.com, το site όλο στα κινέζικα όμως)-, αποτελούν μονόδρομο και χρεώνουν όσο θέλουν. Το κόστος φυσικά θα πέσει σιγά σιγά, όσο το VR γίνεται ευρύτερα γνωστό και μεγαλώσει η ζήτηση...... Μέχρι τότε οι κινέζοι θα ξεστοκάρουν τα 3d γυαλιά τους..

Αρκετός κόσμος από ότι βλέπω πειραματίζεται πάντως με αντικατάσταση ή και δυο σετ φακών, ένα για VR και ένα για 3D.... Στην περίπτωση αυτή το colorcross βολεύει γιατί αποσπώνται οι θήκες των φακών και μπορείς να κάνεις πιο εύκολα πατέντες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Japetus επειδή το έχεις ψάξει, συγκριτικά με homido τι λες?

Έχω το Homido εγώ.

Οκ, τα αξίζει τα χρήματα του. Αλλά από ένα σημείο και μετά θα το έχεις μόνο για ταινίες. Έτσι τουλάχιστον έγινε με μένα.

Το μόνο που με πειράζει στη παρούσα φάση, είναι η ανάλυση του κινητού μου. 1920χ1080, όσο ναναι, έχω κάποιο πιξέλιασμα. Όχι ότι είναι τόσο ενοχλητικό, αλλά.

Σίγουρα, πάντως, το homido υπερτερεί πάρα πολύ σε σύγκριση με colorcross (το έχω και το cc).

Από εκεί και πέρα, μόνο θέμα η τιμή. 70€ δεν είναι λίγα.

Αν θες κάποια άλλη πληροφορία, πες μου Storm, επειδή βιάζομαι τώρα και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Επεξ/σία από giorgos147
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τhanks guys!

George μια τελευταια ερωτηση. Σε σχεση με το CC απο ποιοτητα κατασκευης τι λεει? Φανταζομαι δεν εχει αυτο το χρακ χρουκ που γινεται στο CC και ειναι πιο βολικο οταν το φορας ε?

Το ιδανικοτερο βεβαια μιας και εχω το Note 4 ειναι το Gear Vr αλλα σε καμια περιπτωση δε δινω τοσα χρηματα στη σαμσουνγκ για ενα πλαστικο κουτι με φακους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

George μια τελευταια ερωτηση. Σε σχεση με το CC απο ποιοτητα κατασκευης τι λεει? Φανταζομαι δεν εχει αυτο το χρακ χρουκ που γινεται στο CC και ειναι πιο βολικο οταν το φορας ε?

Το ιδανικοτερο βεβαια μιας και εχω το Note 4 ειναι το Gear Vr αλλα σε καμια περιπτωση δε δινω τοσα χρηματα στη σαμσουνγκ για ενα πλαστικο κουτι με φακους.

Είναι μακράν πιο άνετο και πιο ποιοτικό. "Χρακ-χρουκ" φυσικά δεν υπάρχει, αφού έχει άλλο μηχανισμό για να κρατάει το κινητό.

Ίσως το μόνο σημείο που έχω θέμα είναι ότι κάποιες φορές θολώνει ο δεξιά φακός και πρέπει να το φτιάξω λίγο στο πρόσωπο μου για να σταματήσει (μάλλον δεν είμαι αρκετά συμμετρικός  :lol:  :lol: ).  Άλλες φορές με ενοχλεί το πλαστικό που ακουμπάει δίπλα στη μύτη, αφού σε εκείνο το σημείο δεν έχει σφουγγαράκι, αλλά και πάλι με λίγο κούνημα φτιάχνει.

Το μόνο που με ενόχλησε αρκετά, είναι ότι τη πρώτη μέρα και αφού "έπαιζα" με τους φακούς για να δω τι με βολεύει (τους έβαζα και τους έβγαζα από τις θήκες του), φαγώθηκαν σε κάποια μικρά σημεία περιμετρικά. Φυσικά αυτό δεν έχει κανένα αντίκτυπο κατά τη προβολή αφού τα σημεία που φαγώθηκαν είναι στις άκρες και καλύπτονται ούτως ή άλλως όταν τους βάζεις στη θήκη τους, αλλά.

Επεξ/σία από giorgos147
  • Like 1
Δημοσ.

Εμενα η εμπειρια μου με ο CC ηταν αρνητικη,ελειπεις εικονα στο ενα ματι με το αλλο, ξεκεντραρισμα, μεγαλητερη οθονη απο το οπτικο μου πεδιο, focus ισως οχι τοσο χαλια , αλλα μετριο αξιζει να δοκιμασω με καποιο αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα η εμπειρια μου με ο CC ηταν αρνητικη,ελειπεις εικονα στο ενα ματι με το αλλο, ξεκεντραρισμα, μεγαλητερη οθονη απο το οπτικο μου πεδιο, focus ισως οχι τοσο χαλια , αλλα μετριο αξιζει να δοκιμασω με καποιο αλλο?

Πόσες ίντσες είναι η οθόνη σου; Μου φαίνεται περίεργο όλο το παραπάνω.

Επεξ/σία από giorgos147

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...