feinuper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Σιγα σιγα στηνω το pc της υπογραφης και τωρα ειμαι σε αυτην την φαση του psu σκεφτομουν για ενα 750αρι αλλα δεν με ενδιαφερει ουτε το oc τοσο ουτε 2 gpu οποτε μου φανηκε υπερβολικο οποτε θα για ενα 600αρι ή 550αρι και σκεφτομαι αν υπαρχει καποιος σοβαρος λογος να δωσω αυτα τα 20-30 ευρο παραπανω για ενα modular τροφοδοτικο ή οχι ξερω οτι θα εχω καλυτερο airflow και ολα αυτα αλλα ποσο σημαντικη διαφορα θα εχει απο ενα απλο τροφοδοτικο με ενα καλο cable management Ευχαριστω 1
TRILOBYTER Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Καμια διαφορα, μονο το οτι μπορεις να κανεις καλυτερο cable management. Πιστευω δεν το χρειαζεσαι. Επισης αναλογα με την καρτα γραφικων σου και τα 600 βατ μπορει να ειναι πολλα. 1
defacer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Αν δεν πρόκειται να κάνεις καφρίλες και τα 600 πολλά είναι. Και τα 500 ακόμα πολλά είναι. Όπως μπορείς να δεις πολύ εύκολα (παράδειγμα) για να φύγεις πάνω από 400 χωρίς διπλή κάρτα γραφικών πρέπει πραγματικά να καταβάλλεις προσπάθεια. Τα περι airflow είναι καθαρά marketing και ουσία πρακτικά μηδέν. Είναι βολικό ότι δεν έχεις να παλεύεις με τόσα καλώδια μέσα στο κουτί και θα είναι και λίγο πιο τακτοποιημένο αλλά μέχρι εκεί. Αν το "βολικό" δεν αξίζει για σένα 20-30 ευρώ (και στην τελική πρέπει να σκεφτείς και κάθε πότε θα βάζεις χέρι μέσα στο κουτί, εδώ από άτομο σε άτομο παίζει αρκετά το πράγμα) γνώμη μου είναι να μην τα δώσεις. 1
feinuper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Καμια διαφορα, μονο το οτι μπορεις να κανεις καλυτερο cable management. Πιστευω δεν το χρειαζεσαι. Επισης αναλογα με την καρτα γραφικων σου και τα 600 βατ μπορει να ειναι πολλα. Αν δεν πρόκειται να κάνεις καφρίλες και τα 600 πολλά είναι. Και τα 500 ακόμα πολλά είναι. Όπως μπορείς να δεις πολύ εύκολα (παράδειγμα) για να φύγεις πάνω από 400 χωρίς διπλή κάρτα γραφικών πρέπει πραγματικά να καταβάλλεις προσπάθεια. Τα περι airflow είναι καθαρά marketing και ουσία πρακτικά μηδέν. Είναι βολικό ότι δεν έχεις να παλεύεις με τόσα καλώδια μέσα στο κουτί και θα είναι και λίγο πιο τακτοποιημένο αλλά μέχρι εκεί. Αν το "βολικό" δεν αξίζει για σένα 20-30 ευρώ (και στην τελική πρέπει να σκεφτείς και κάθε πότε θα βάζεις χέρι μέσα στο κουτί, εδώ από άτομο σε άτομο παίζει αρκετά το πράγμα) γνώμη μου είναι να μην τα δώσεις. καταλαβα εγω στο MAX να βαλω μια 280X στο πολυ max λογω λεφτων ετσι και αλλιως θελω να παιζω τα games σε καλα γραφικα και ασχολουμαι και με video editting και κυριως δεν θελω να κανω oc και αν κανω θα ειναι σχεδον ελαχιστο καμια προταση για τροφοδοτικο ? κατι τετοιο ? http://www.skroutz.gr/s/5604253/Corsair-VS-Series-VS550-80Plus.html#js_usa
coniste Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Γιατι δεν κοιτας αυτο Site: http://www.e-shop.gr/coolermaster-g550m-gm-series-550w-modular-psu-%C2%96-80-bronze-rs550-amaab1-eu-p-PER.811576 εινα αρκετα καλο τροφοδοτικο,bronze, σε πολυ καλη τιμη, εισαι καλυμμενος με τα watt, ειναι semi modular + 5 χρονια εγγυηση 1
Orpheas1992 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 http://www.e-shop.gr/seasonic-s12ii-520-bronze-520w-p-PER.640380 1
8elwADSL Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 ή αυτό http://www.e-shop.gr/thermaltake-sps-630mpcbeu-smart-se-series-630w-cm-87-psu-p-PER.640645 1
feinuper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 ή αυτό http://www.e-shop.gr/thermaltake-sps-630mpcbeu-smart-se-series-630w-cm-87-psu-p-PER.640645 http://www.e-shop.gr/seasonic-s12ii-520-bronze-520w-p-PER.640380 Γιατι δεν κοιτας αυτο Site: http://www.e-shop.gr/coolermaster-g550m-gm-series-550w-modular-psu-%C2%96-80-bronze-rs550-amaab1-eu-p-PER.811576 εινα αρκετα καλο τροφοδοτικο,bronze, σε πολυ καλη τιμη, εισαι καλυμμενος με τα watt, ειναι semi modular + 5 χρονια εγγυηση ευχαριστω πολυ ολους το thermal take με τραβηξε αρκετα μπορω να πω και για τα watt και για την τιμη
8elwADSL Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό έχω και εγω εδω και ενα 3μηνο είναι άψογο ως τώρα.
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Αν δεν πρόκειται να κάνεις καφρίλες και τα 600 πολλά είναι. Και τα 500 ακόμα πολλά είναι. Όπως μπορείς να δεις πολύ εύκολα (παράδειγμα) για να φύγεις πάνω από 400 χωρίς διπλή κάρτα γραφικών πρέπει πραγματικά να καταβάλλεις προσπάθεια. Τα περι airflow είναι καθαρά marketing και ουσία πρακτικά μηδέν. Είναι βολικό ότι δεν έχεις να παλεύεις με τόσα καλώδια μέσα στο κουτί και θα είναι και λίγο πιο τακτοποιημένο αλλά μέχρι εκεί. Αν το "βολικό" δεν αξίζει για σένα 20-30 ευρώ (και στην τελική πρέπει να σκεφτείς και κάθε πότε θα βάζεις χέρι μέσα στο κουτί, εδώ από άτομο σε άτομο παίζει αρκετά το πράγμα) γνώμη μου είναι να μην τα δώσεις. Θα ξεκινήσω από αυτό που συγνώμη αλλά δεν είναι έτσι,φυσικά και τα άχρηστα καλώδια δυσχεραίνουν την ροή αέρα στο κουτί φυσικά και πέρα απο τα συνήθη δηλαδή CPU GPU πρέπει να έχουμε υπ'οψην μας και τα bridges μας που χρειάζονται ανάσες.. Καλύτερα modular λοιπόν παρά άχρηστο αυξημένο Wattage θα πω εγώ. Πάντα να έχουμε υπ'οψην μας ένα πολύ βασικό πράγμα,το σημερινό - άριστο Hardware καταπονείται μόνο από αυξημένες θερμοκρασίες - σκόνη αν διασφαλίσουμε αυτά τα δυο θα χαιρόμαστε τον υπολογιστή μας για πολλά πολλά χρόνια. 2
gdriver Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 συμφωνώ απολύτως με τον moviemakergr. ένα παραμετροποιήσιμο τροφοδοτικό μπορεί εκ πρώτης όψεως να μη φαίνεται πως προσφέρει το οτιδήποτε παραπάνω ,έτσι νόμιζα και εγώ , μέχρι που πήρα ένα, από φίλο για δοκιμή. χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα και αγόρασα και εγώ το τροφοδοτικό μου (δυστυχώς τοτε που το πήρα δεν υπήρχαν πληρως παραμετροποιήσιμα αλλα ημι. ) . αυτά τα τροφοδοτικά δεν περιορίζουν το εύρος των κινήσεων μέσα στο κουτί + άσε που πολύ απλά ό,τι πλεόν δε χρησιμοποιείς (όπως floppy η dvd-rw) απλώς δεν έχεις το καλώδιο του μέσα στο κουτί να καταλαμβάνει χωρο και άρα πολυπλοκότητα μέσα στο κουτί. η οποία πολυπλοκότητα γίνεται περισσότερο ορατή όταν κάνεις μιά τροποποίηση στο σύστημα σου , βάζοντας η βγάζοντας πράγματα. άρα είναι και πιο future proof. εμένα το τροφοδοτικό μου με "συντροφεύει" πάνω κάτω γύρω στα 7-8 χρόνια. αυτό δε σημαίνει πως τα μη τροποποιήσιμα δεν αξίζουν. κάθε άλλο. απλώς παραθέτω την προτίμηση μου και μόνο.
defacer Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Θα ξεκινήσω από αυτό που συγνώμη αλλά δεν είναι έτσι,φυσικά και τα άχρηστα καλώδια δυσχεραίνουν την ροή αέρα στο κουτί φυσικά και πέρα απο τα συνήθη δηλαδή CPU GPU πρέπει να έχουμε υπ'οψην μας και τα bridges μας που χρειάζονται ανάσες.. Καλύτερα modular λοιπόν παρά άχρηστο αυξημένο Wattage θα πω εγώ. Πάντα να έχουμε υπ'οψην μας ένα πολύ βασικό πράγμα,το σημερινό - άριστο Hardware καταπονείται μόνο από αυξημένες θερμοκρασίες - σκόνη αν διασφαλίσουμε αυτά τα δυο θα χαιρόμαστε τον υπολογιστή μας για πολλά πολλά χρόνια. Με μία πρόταση θα πω ότι αυτά για μένα είναι τελείως θεωρητικά. Δυσχεραίνουν τη ροή του αέρα; Για μερικά καλώδια μιλάμε τα οποία θεωρητικά θα τακτοποιήσεις (π.χ. με κολλητική ταινία στο πάτωμα του κουτιού που είναι το απλούστερο), όχι για φύλλα μπανανιάς. Οι θερμοκρασίες σε ένα τυπικό midi tower γενικής χρήσης είναι τελείως αστείες σε σχέση με το τι θα μπορούσε να καταπονήσει όπως λες τα διάφορα components. Να πάρει αέρα το southbridge? Έλεος. Μόνο marketing. Κατανοώ ότι το θεωρητικά καλύτερο είναι απλά "καλύτερο", αλλά αυτό που φαίνεται να ξεχνάς είναι πως μιλάμε για μια διαφορά 20-30 ευρώ (δηλαδή 20-30% και παραπάνω εκτός αν ψωνίζεις high end τροφοδοτικά οπότε πάσο) η οποία στην πράξη θα έχει διαφορά σε θερμοκρασίες... μηδέν; Ή μήπως έχεις υπόψη κάποια σχετική έρευνα με νούμερα για να μη λέμε αμφότεροι λόγια του αέρα; Επίσης κατανοώ και το πού βρισκόμαστε και τα λέμε αυτά. Αλλά αυτό δε δικαιολογεί φαινόμενα όπως είδα πριν 2-3 μέρες που ρωτάει ο άλλος παιδιά τι τροφοδοτικό να πάρω και του προτείνουν SuperFlower (για τον OP και όποιον άλλο δε γνωρίζει, σα να ρωτάς τι αμάξι να πάρω και να σου προτείνουν Ferrari). Αυτή τη στιγμή πάντως σου γράφω από ένα σύστημα με modular τροφοδοτικό που αγοράστηκε το σωτήριο έτος 2008. To ίδιο σε γενικές γραμμές build με κάποιες διαφορές έκαναν μαζί μου και δυο φίλοι. Εγώ έβαλα HX520, αυτοί έβαλαν VX450. Διαφορά στο δια ταύτα: μηδέν. That said μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο αν "αξίζει" αυτά τα λεφτά, και ταυτόχρονα να συμφωνούμε στις επιλογές τροφοδοτικών -- και μένα τα 4 τελευταία μου ήταν modular. Η διαφορά όμως με τον OP είναι πως προσωπικά δε με απασχολούσε το value for money της υπόθεσης. Μου άρεσε να πάρω modular, δε με απασχολούσε η διαφορά στην τιμή, το πήρα. 4
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Θα σου πω μόνο ότι ακριβός με την δική σου λογική της εξομοίωσης, και με δεδομένο ότι τα περισσότερα Pc στον πλανήτη λειτουργούν με κινεζιες τροφοδοτικά,τότε όπως είπα με τα επιχειρήματα που προσπαθείς "επικοινωνιακά" να καταθέσεις,ενα κινέζικο θα ήταν άριστη πρόταση αγοράς.. ε και αν σου χαλάσει παίρνεις άλλο Α ! και κολλάς τα καλώδια με .. ταινία στον πάτο.. γιατί η θεία μου έτσι έχει ένα Pc 10 χρόνια τώρα.. Ναι το τράβηξα,το παρατράβηξα μάλλον αλλά η μεγεθυση μας δείχνει καμιά φορά την σωστή διάσταση. Τώρα για τα τεχνικά θέματα έχεις ακουμπήσει ποτέ το δάχτυλο στο southbridge ? σε μηχάνημα που έχει υποστεί oc έχεις κάνει το ίδιο ? Ξέρεις ότι το τροφοδοτικό είναι η κυριότερη επένδυση και το πιο συχνά μεταφερόμενο κομμάτι στον επόμενο υπολογιστή μαζί με τους δίσκους ? Ξέρεις ότι οι ταινίες μόλις πιάσει λιγο σκόνη κ με την θερμοκρασία θα ξεραθούν και θα ξεκολλήσουν και θ'αρχισουν να αιωρούνται κομματάκια στο εσωτερικό ? Ξέρεις τι σημαίνει στατική πίεση και τι ρόλο παίζει στο airflow του κουτιού ? Any Way ένα modular τροφοδοτικό δεν είναι πανάκεια,ούτε must σε budget μηχάνημα,αλλά σίγουρα είναι πιο καλό τροφοδοτικό από ένα ίδιο non modular.. επίσης όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει σίγουρα δεν το χρειάζεται.. 1
defacer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Αυτή η φάση που όποιος διαφωνεί μαζί μας εξ ορισμού είναι άσχετος ρε παιδί μου... Δε θα πρότεινα σε κανέναν κινέζικο τροφοδοτικό, κάτι που θα έπρεπε να είναι προφανές από αυτά που είπα παραπάνω για HX και VX. Και από αυτά που έχω γράψει πολλές φορές στο φόρουμ, τα οποία δεν έχεις υπόψη χωρίς βέβαια αυτό να σε εμποδίζει να βγάζεις συμπεράσματα out of thin air. Μετά το ποπ δεν έχεις στοπ. Μήπως από τότε που έγινες και συ ας πούμε enthusiast ξέχασες τη διαφορά ανάμεσα στο πάρε κάτι αξιόπιστο και τίμιο και στο πάρε φρου φρου για να γουστάρουμε; Για τα υπόλοιπα δεν έχω τίποτα να πω γιατί καλό είναι να κρατάμε κι ένα ελάχιστο επίπεδο.
MoviemakerGr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε μου κανένας δεν σε είπε άσχετο,άλλο όμως ο σχετικός που έχει στήσει 4 Pc και άλλο 154 Pc. Τροφή για σκέψη και συμπεράσματα σου έδωσα,και είπα την δική μου άποψη .. τώρα εσύ κάνεις και νιώθεις ότι θέλεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα