Sadako Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Εξετάζω την προοπτική αγοράς νέου PC. Η αγορά θα γίνει μόνο εφόσον κριθεί συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως (θα εξαρτηθεί κι από το αν βρω συμφέρουσα περίπτωση να πουλήσω το υπάρχον μηχάνημά μου) ***.. 1. Ποσό Εδώ δυστυχώς δεν έχω 100% ξεκάθαρη απάντηση. Μπορώ να πω από 600-900 ευρώ, αφήνω τόσο μεγάλη απόκλιση επειδή θα παίξει σημαντικό το αν και πόσο θα μπορέσω να πουλήσω το παρόν σύστημά μου.. 2. Χρήση 95% σχεδιαστική. 3DS Max (μαζί με Vray) είναι η πιο βαριά κατάσταση που αντιμετωπίζει το PC μου, κι επειδή έχω παρατηρήσει να αγκομαχάει κάποιες φορές εξετάζω το όλο θέμα του upgrade. Στο υπόλοιπο 5% βάζω την γενική χρήση και το gaming. Σπάνια παίζω παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, υποθέτω ότι PC που θα ανταποκρίνεται στις σχεδιαστικές μου ανάγκες άνετα θα τα βγάζει πέρα με τίποτα NBA2k ή Pro που (ίσως) παίξει. 3. Ειδικά προγράμματα Όπως ήδη ανέφερα, 3DS Max (με Vray, το αναφέρω επειδή μελετάω και την προοπτική του GPU rendering που προσφέρει το Vray-RT, αν και δεν είμαι σίγουρος αν στο μπάτζετ μου μπορώ να βρω κάτι value for money). Πέραν αυτού AutoCAD, photoshop (με ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθώ και με Maya, ZBrush κλπ), αλλά επειδή στο 95% των περιπτώσεων που έχει χρειαστεί προς το παρόν να αντιμετωπίσω σε αυτά τα βγάζει πέρα μια χαρά και το μηχάνημα που έχω τώρα, δεν νομίζω να έχω σοβαρό θέμα. 4. Οθόνη ΟΧΙ 5. Περιφερειακά (mouse, keyboard κλπ) ΟΧΙ 6. Hardware συναρμολόγηση. Δεν έχω τεράστια εμπειρία, αλλά και το μηχάνημα που δουλεύω τώρα εγώ στο έστησα με parts που πήρα από διάφορα καταστήματα. Οπότε δεν είναι κάτι που με τρομάζει. Εξάλλου θα ανοιχτεί το κουτί για να μπουν οι σκληροί/DVD-RW που ήδη έχω. Αν βρεθούν πάντως διαφορετικά parts σε καλύτερες τιμές σε διαφορετικά μαγαζιά, σαφώς και θα προτιμηθεί. Επί της ουσίας, το μπάτζετ θα αναλωθεί σε: - CPU (λογικά μαζί με ψύκτρα) - Motherboard - GPU - PSU (μάλλον δηλαδή, γιατί το Corsair HX520W που έχω φοβάμαι πως δεν θα με καλύψει) - RAM - Case (γιατί το Sileo 500 που έχω μου φαίνεται λίγο μικρό με μέτριο χώρο για cable management, αν το σηκώνει το μπάτζετ μου θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο/καλύτερο) *** Το παρόν σύστημά μου αποτελείται από: CPU: Intel Core i7-860 GPU: Powercolor ATI HD5770 PSU: Corsair HX520W RAM: 8GB (4x2GB Dual Channel) XMS3 DDR3-1333MHz Case: CoolerMaster Sileo 500 CPU Cooler: Prolimatech Megahalems V2 , τα οποία σκέφτομαι και να πουλήσω για να βάλω ό,τι πάρω στο μπάτζετ του νέου PC , θα κρατήσω μόνο τους σκληρούς (SSD και τους HDD), DVD-RW και τα περιφερειακά. Αναφέρω την παρούσα σύνθεση, πρώτον για να καταλάβει κάποιος με τι ακριβώς δουλεύω ως τώρα, να αξίζει δηλαδή τα χρήματα η αναβάθμιση ως προς την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και ίσως να μου πείτε πόσα χρήματα θα μπορούσαν να πιάσουν τα parts αν τα βγάλω προς πώληση. Δυστυχώς είναι αρκετά παλιά, οπότε skroutz δεν παίζει, από τις αγγελίες του insomnia πήρα μια εικόνα μόνο για κάποια από αυτά, ενώ στο eBay που κοίταξα, όλως περιέργως όσα είδα τα δίνουν ακριβότερα από ό,τι εδώ στο insomnia (συνήθως συμβαίνει το αντίθετο)
pnick Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αυτά που θα χρειαστείς σίγουρα είναι έναν i7 4790 για το cpu rendering (πρέπει να έχεις δυνατό επεξεργαστή ως βάση γιατί το gpu rendering δεν είναι πανάκεια, έχει θολά σημεία ακόμα, εξάλλου οι τελειότεροι renderers γενικώς θεωρούνται οι cpu based, όπως το vray, corona, c4d κ.λπ.). Επίσης, με το max θέλεις οπωσδήποτε 16gb μνήμης. Θα χρειαστείς και καλό τροφοδοτικό γιατί ίσως βάλεις και 2η κάρτα πάνω, αν όντως προχωρήσεις με το RT και το iray. Σου βάζω ένα σύστημα που θα σκεφτόμουν στην θέση σου: Για κάρτα θα κοιτούσα μια μεταχειρισμένα gtx 760 (τις βρίσκεις πλέον στα 150-160€) με προοπτική στο μέλλον να προσθέσεις άλλη μια (δεν είναι ανάγκη να υπάρχει sli για να κάνεις gpu rendering και με 2 κάρτες θα έχεις περίπου 2300 shaders να δουλεύουν). Στο σύνολο έρχεσαι περίπου στα 900€. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2014 από pnick 1
Sadako Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι τα 16GB τα είχα κι εγώ σίγουρα... Μάλιστα 8άρια dimm, να μπορώ αν χρειαστεί να βάλω κι άλλα.. Την φάση με το GPU rendering θα την ψάξω λίγο όντως, γιατί πριν λίγο διάβαζα ένα άρθρο, από ό,τι κατάλαβα το Vray-RT πχ έχει κάποιους περιορισμούς με vrayblend materials, δεν υποστηρίζει (???) displacements κλπ. Εγώ είχα θαμπωθεί με κάτι άλλαγές που έβλεπα να κάνει σε real-time και θεώρησα πως renders μισαώρου θα γίνονταν σε δευτερόλεπτα..
pnick Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι τα 16GB τα είχα κι εγώ σίγουρα... Μάλιστα 8άρια dimm, να μπορώ αν χρειαστεί να βάλω κι άλλα.. Την φάση με το GPU rendering θα την ψάξω λίγο όντως, γιατί πριν λίγο διάβαζα ένα άρθρο, από ό,τι κατάλαβα το Vray-RT πχ έχει κάποιους περιορισμούς με vrayblend materials, δεν υποστηρίζει (???) displacements κλπ. Εγώ είχα θαμπωθεί με κάτι άλλαγές που έβλεπα να κάνει σε real-time και θεώρησα πως renders μισαώρου θα γίνονταν σε δευτερόλεπτα.. Μπες και διάβασε προσεκτικά αυτό το site http://pcfoo.com/. Είναι Έλληνας αυτό που γράφει και από τους πλέον ψαγμένους σε θέματα που αφορούν το πώς αλληλεπιδρά το hardware με αυτά τα προγράμματα. Αν θέλεις, στείλ' του και μήνυμα σχετικά με το θέμα σου. Είναι πολύ καλό παιδί και θα σου απαντήσει (έχω πεί και σε άλλους και τους βοήθησε πολύ).
Teojesper Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Για μένα αρχικά κράτα το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά ποιοτικό και σε καλύπτει, μπορεί να σηκώσει άνετα την 760 που αναφέρθηκε! Αν και εφόσον πας για 2η κάρτα τότε βλέπεις και για καινούργιο τροφοδοτικό. Έτσι χωράει και ένα ssd π.χ. http://www.e-shop.gr/samsung-mz-7te120bw-840-evo-series-ssd-120gb-25-sata3-p-PER.306078
Sadako Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μπες και διάβασε προσεκτικά αυτό το site http://pcfoo.com/. Είναι Έλληνας αυτό που γράφει και από τους πλέον ψαγμένους σε θέματα που αφορούν το πώς αλληλεπιδρά το hardware με αυτά τα προγράμματα. Αν θέλεις, στείλ' του και μήνυμα σχετικά με το θέμα σου. Είναι πολύ καλό παιδί και θα σου απαντήσει (έχω πεί και σε άλλους και τους βοήθησε πολύ). Η αλήθεια είναι ότι τα 16GB τα είχα κι εγώ σίγουρα... Μάλιστα 8άρια dimm, να μπορώ αν χρειαστεί να βάλω κι άλλα.. Την φάση με το GPU rendering θα την ψάξω λίγο όντως, γιατί πριν λίγο διάβαζα ένα άρθρο, από ό,τι κατάλαβα το Vray-RT πχ έχει κάποιους περιορισμούς με vrayblend materials, δεν υποστηρίζει (???) displacements κλπ. Εγώ είχα θαμπωθεί με κάτι άλλαγές που έβλεπα να κάνει σε real-time και θεώρησα πως renders μισαώρου θα γίνονταν σε δευτερόλεπτα.. Κατά διαβολική σύμπτωση, σε αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το site αναφερόμουν. Εκεί διάβασα την τελευταία καταχώρηση για το GPU rendering. Θα το ξαναδιαβάσω και είχα σκοπό να του έστελνα κι εγώ.. Για μένα αρχικά κράτα το τροφοδοτικό σου είναι αρκετά ποιοτικό και σε καλύπτει, μπορεί να σηκώσει άνετα την 760 που αναφέρθηκε! Αν και εφόσον πας για 2η κάρτα τότε βλέπεις και για καινούργιο τροφοδοτικό. Έτσι χωράει και ένα ssd π.χ. http://www.e-shop.gr/samsung-mz-7te120bw-840-evo-series-ssd-120gb-25-sata3-p-PER.306078 SSD υπάρχει ήδη, ένας Samsung 830.. Αν το νέο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και με το 520άρι που ήδη έχω, θα το κρατήσω για αρχή όπως λες, όποια πτώση του μπάτζετ κάνει πιο πιθανή την πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος...
tmjuju Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μια άλλη λογική είναι να κρατήσεις *και* το παλιό σύστημα Και να το εκμεταλλεύεσαι σε mini farma μαζί με το νέο pc. Ο παλιός σου ι7 καλά κρατεί ακόμα ( εφόσον δεν πας καν σε 6πυρινη λύση) Και το distributed rendering στο vray δουλεύει εύκολα και καταπληκτικά Θα τον έχεις σε μια γωνιά να τρέχει άλλοτε μόνος του , άλλοτε μαζί με το νέο σου σύστημα Και γενικά όσο πιο πολύ ασχολείσαι, και όσο πιο επαγγελματικάΣταδιακά θα έχεις κι άλλες ανάγκες πέραν του ενός workstation που έχεις μπροστά σου Ένα δεύτερο pc, περάν του ότι θα μπορείς να του ρίχνεις διάφορα render jobs, μπορεί να το έχεις και για backup, nas κ.ο.κ.
Sadako Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Χμμ.. Πώς είχα την εντύπωση πως για distributed rendering έπρεπε όλα τα μέρη της φάρμας να είναι ίδια (τουλάχιστον ως προς κάποια στοιχειώδη μέρη όπως επεξεργαστή); Όχι; Όπως και να'χει, αυτό το σενάριο δεν είναι και πολύ πιθανό καθαρά από οικονομικής άποψης. Δηλαδή και τα 900 έτσι μπραφ δύσκολα να τα δώσω. Αλλά αν πιάσει το παλιό PC (έστω και πετσοκομμένο) έστω 200-250 ευρώ, αν "γλιτώσω" και ακόμα 200-250 ευρώ παίρνοντας το Note 3 αντί για το 4 (γιατί χρειάζομαι και κινητό μιας και το παλιό πέθανε εδώ και κάποιους μήνες και την βγάζω με δανεικό), να βάλω και 300-350 ακόμα και να την κάνω την κίνηση. Απλά θέλω να αξίζει τον κόπο. Δηλαδή αν είναι το render από 18 λεπτά να γίνει 14, ε όχι, δεν αξίζει.. Εγώ ψάρωσα από κάτι τέτοια
Str Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 το vray rt δουλεύει... έχει όμως κάποιους περιορισμούς (displacement-fur κτλ) για να πάρεις όμως material-bump-reflect-refraction-lights-GI-fov ktl είναι ταμάμ... θα πρότεινα μια καλή (με πολλούς CUDA cores) κάρτα γραφικών γιατί μπορείς να την βάλεις να αναλάβει το Active Shade window (το real-time που βλέπεις και πιο πάνω) ρεντάρισμα προτείνω τον επεξεργαστή (δεν γνωρίζω σε τι φάση είναι το production render από vga εξάλλου) BEST value for money αυτή τη στιγμή είναι σε φτήνια-καταραμένη-φτήνια οι οκταπύρινοι της AMD... για βαθύτερα πορτοφόλια κοιτάς τους XEON που προτείνει 1-2 σελίδες πίσω το παλικάρι στο pcfoo.com RAM 16-32 αν μπορείς, SSD σίγουρα καλό τροφοδοτικό και κανένα UPS για να μην κλαις μερικές ώρες πριν την παρουσίαση αυτά τα βασικά νομίζω πως εδώ: http://pcfoo.com/2014/03/1000-cg-workstation-q1-2014/ τα λέει εξαιρετικά
tmjuju Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Χμμ.. Πώς είχα την εντύπωση πως για distributed rendering έπρεπε όλα τα μέρη της φάρμας να είναι ίδια (τουλάχιστον ως προς κάποια στοιχειώδη μέρη όπως επεξεργαστή); Όχι; οχι μαλιστα ο 4πύρινος που διαλέγεις δεν έχει καν τη διπλάσια αποδωση του προκατώχου του. με τον νέο σύν τον παλιό σε distributed, θα έχεις πάνω απο τη διπλασια συνολικά. γενικά, το να δώσεις 900 ευρώ, και να μην πάρεις διπλάσια αποδωση απο το παλιό, θα πρεπει να σκευτείς κατα πόσο σε καλύπτει. δε λέω το πια είναι η πιο σωστή λύση, απλά σαν άλλη μια εναλακτική στο προτείνω 1
Sadako Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 το vray rt δουλεύει... έχει όμως κάποιους περιορισμούς (displacement-fur κτλ) για να πάρεις όμως material-bump-reflect-refraction-lights-GI-fov ktl είναι ταμάμ... θα πρότεινα μια καλή (με πολλούς CUDA cores) κάρτα γραφικών γιατί μπορείς να την βάλεις να αναλάβει το Active Shade window (το real-time που βλέπεις και πιο πάνω) ρεντάρισμα προτείνω τον επεξεργαστή (δεν γνωρίζω σε τι φάση είναι το production render από vga εξάλλου) BEST value for money αυτή τη στιγμή είναι σε φτήνια-καταραμένη-φτήνια οι οκταπύρινοι της AMD... για βαθύτερα πορτοφόλια κοιτάς τους XEON που προτείνει 1-2 σελίδες πίσω το παλικάρι στο pcfoo.com RAM 16-32 αν μπορείς, SSD σίγουρα καλό τροφοδοτικό και κανένα UPS για να μην κλαις μερικές ώρες πριν την παρουσίαση αυτά τα βασικά νομίζω πως εδώ: http://pcfoo.com/2014/03/1000-cg-workstation-q1-2014/ τα λέει εξαιρετικά Δηλαδή δεν μπορώ να πάρω production render στις ταχύτητες (έστω κοντά) του active shade window; Με την προϋπόθεση βέβαια να μην υπάρχουν displacements (η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιώ τόσο συχνά, συνήθως βολεύομαι με bump maps), furs κλπ.. AMD, ε; Ποιοι δηλαδή; οχι μαλιστα ο 4πύρινος που διαλέγεις δεν έχει καν τη διπλάσια αποδωση του προκατώχου του. με τον νέο σύν τον παλιό σε distributed, θα έχεις πάνω απο τη διπλασια συνολικά. γενικά, το να δώσεις 900 ευρώ, και να μην πάρεις διπλάσια αποδωση απο το παλιό, θα πρεπει να σκευτείς κατα πόσο σε καλύπτει. δε λέω το πια είναι η πιο σωστή λύση, απλά σαν άλλη μια εναλακτική στο προτείνω Πολύ σωστά, σε αυτήν την περίπτωση απλά δεν θα το κάνω. Δεν τρέχουν και από τα μπατζάκια τα γιούρια, ούτε είναι εποχή που περιμένουν ουρά οι δουλειές ώστε να γίνει η απόσβεση στο πι και φι. Αν είναι να κάνω την επένδυση, θα πρέπει να αξίζει πραγματικά ο κόπος.. Μου φαίνεται πως θα πρέπει να ξεκοκαλίσω το site του φίλου στο pcfoo, θα μάθω αρκετά πράγματα... Από μια πρώτη ματιά πάντως, βλέπω ότι προτείνει ακόμα πιο μικρό τροφοδοτικό, μου φαίνεται πως το Corsair μου (όταν το είχα πάρει, μου το είχαν προτείνει ως αρκετά καλό ποιοτικά) θα με καλύψει...
Str Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 ... AMD, ε; Ποιοι δηλαδή; ... 8350 μόνο ελάττωμα που έχει αυτή η cpu είναι η ενεργειακή απόδοση... καίει παραπάνω ρεύμα συγκριτικά με τους intel. αλλά για 170€ cpu το render power που παίρνεις συγκρίνεται με intel των +100€ νομίζω αξίζει (κάπου είχα διαβάσει μια άποψη ότι επειδή καίει 35-κάπου watts παραπάνω, θα έχεις κάψει σε 2 χρόνια ξέρω-γω τη διαφορά των χρημάτων σε ρεύμα... αυτό δεν ισχύει γιατί δεν λειτουργεί 24h-7d-52w το μηχάνημα στο 100%)
pnick Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Κατ' εμέ, δεν αξίζει να κρατήσεις το παλιό σύστημα ούτε ως node, εφόσον δεν φτάνουν τα χρήματα για αξιοπρεπές workstation. Η απόδοση του 4790 θα είναι σχεδόν διπλάσια από τον 860 σε rendering, τουλάχιστον αν κρίνω από το σκορ τους στο Cinebench R15 που είναι της Maxon, της εταιρείας που βγάζει το Cinema 4D, και είναι rendering καθαρά cpu based. 450cb περίπου ο παλιός, γύρω στο 850cb ο καινούργιος. Αν μπορούσες μάλιστα να πας σε 4790Κ με 20€ παραπάνω, έχεις αμέσως απόδοση υπερδιπλάσια (πάνω από 950cb αν θυμάμαι καλά). Μια άλλη λύση θα ήταν να πάς σε μεταχειρισμένο σετ 2600Κ/2700Κ με μητρική Ζ68 ή Ζ77. Οι επεξεργαστές αυτοί άνετα ανεβαίνουν πάνω από 4.5GHz και τους βρίσκεις μεταχειρισμένους σε καλές τιμές τώρα τελευταία (μπορεί να βρείς cpu-mobo με 250€ περίπου σύνολο, 150€ κάτω από ένα καινούργιο σετ 4790 με Η97). Σε AMD κοίτα μόνο αν πρόκειται να κάνεις γενναίο oc. Αν όχι, ακόμα και ένας τελευταίος i5 4690 θα σε συνέφερε από πλευράς απόδοσης.
Sadako Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Overclocking δεν πρόκειται να κάνω... Πάντως, έκανα μια σύντομη έρευνα για το σύστημα που προτείνει στο pcfoo, (βέβαια αναφέρεται σε Q1 2014, οπότε μπορεί αυτήν την στιγμή να έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.. Μιας και είμαι Θεσσαλονίκη, όπου υπήρχε η επιλογή στο skroutz προτίμησα VisionStudio, για να αποφύγω μεταφορικά.. CPU: Intel Xeon E3-1230V 3,3GHz (s1150) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=34847&cat=2 270,69 ευρώ RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB DDR3 1600 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41102&cat=4 145,45 ευρώ Motherboard: Gigabyte GA-H87M-D3H Αυτήν δεν την βρίσκω στο skroutz, βγάζει GA-Z87M-D3H, βρήκα μέσω bestprice ένα κατάστημα στην Αθήνα http://www.bestprice.gr/item/2153488067/gigabyte-h87m-d3h.html?fromq=Gigabyte+GA-H87M-D3H 97,20 ευρώ και από Amazon.co.uk (που έκανα μια γενική ψακτική μήπως με τα συνολικά μεταφορικά συνέφερε) http://www.amazon.co.uk/Gigabyte-Motherboard-4thGeneration-IntelCore-Processors/dp/B00CUYOX7A/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1417774954&sr=8-2&keywords=Gigabyte+LGA+1150+Intel+H87 90 ευρώ + μεταφορικά Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την αντικαταστήσω με κάποια άλλη, ίσως και από VisionStudio αφού όλα τα άλλα μπήκαν από εκεί. GPU: EVGA GeForce GTX 750Ti 2GB http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41627&cat=5 148,61 ευρώ Τα οποία μας κάνουν γύρω στα 660 ευρώ.. Κουτί προτείνει ένα Coolermaster N200 που κάνει κανά 40άρι, και τροφοδοτικό ένα Rosewill Capston 450W που οκ, είναι μικρότερο κι από αυτό που έχω, άρα δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω.. Για ψύκτρα ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται.. Με δεδομένο αυτό, 660 ευρώ + 40 ευρώ το κουτί βγαίνει γύσω στο 700άρι... Αρκετά οικονομική λύση... 1
pnick Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Επιτέλους, ένας άνθρωπος που το ψάχνει και λίγο και μόνος του και το βασανίζει πριν αποφασίσει. Μια χαρά είναι το σύστημα σαν vfm και η 750Ti με Maxwell πυρήνα είναι πολύ δυνατή στο compute. Τροφοδοτικό βάλε αν θέλεις και ένα μεγαλύτερο. Αν κάνεις δουλειά με iray μπορεί στο μέλλον να κουμπώσεις άλλη μια κάρτα στη μητρική σου. Δες ένα 600άρι με λίγα παραπάνω χρήματα http://www.skroutz.gr/s/4184620/CoolerMaster-G650M.html Edit: Έχε στο νού σου τέτοιες περιπτώσεις http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/367001-intel-i7-4790k/. Τον βάζεις σε μια οικονομική Ζ97 που βρίσκεις π.χ. http://www.skroutz.gr/s/4985446/Asrock-Z97M-Pro4.html και καταλήγεις με πολύ μεγαλύτερη απόδοση. Το επιπλέον κόστος εδώ μια ψύκτρα των 30€ που χρειάζεται για τον 4790Κ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα