Προς το περιεχόμενο

Αλλάζω την θρησκεία μου σε XviD

Snolly

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι λοιπόν το πήρα απόφαση (τώρα που είμαι και πάλι μόνος στο εξωτερικό και δεν μπορεί η κυρά Σοφία να μου αγοράσει κάθε μέρα άδεια DVD-R) να ξανακάνω DivXακια τις ταινίες μου - 4 σε κάθε DVD-R.

Και άντε πάλι στο παιχνίδι, έσβησα το shortcut του DVD2One και του DVD Shrink και έβαλα πάλι τον VDubMod και το SwiftAVS μου (ωραίο ακούγεται το "μου" αν την ψωνίσω χτυπήστε με).

Δοκιμάζω λοιπόν τον DivX 5.1 με όλα τα καλά settings, πάντα σε standard mode (μην τρώμε και κάνα 2ήμερο την ταινία). Καλά τα αποτελέσματα, δεν λέω αλλά ρε παιδιά με 2800+ επεξεργαστή έπιανα 10fps χωρίς ναέχω χρησιμοποιήσει φίλτρακια (Convolution3D, FluxSmooth κλπ). Νευρίασα για λίγο, σκεφτόμουν πως με τον παλιό και καλό NanDub και DivX 3 έπιανα παραπάνω frames με τον P3 στα 733.

Λέω λοιπόν να δοκιμάσω τον XviD. Πάω στη σελίδα του Koepi κατεβάζω την τελευταία stable. Αρχίζουμε... 35fps 1st pass - 50fps 2nd pass. Ω ρε γλέντια λέω, θα περάσουμε καλά φέτος. Βλέπω το video μικρή διαφορά με τον DivX 5.1 αλλά αισθητή. Δε μου άρεσε. Βάζω Convolution3D. Έχασα περίπου 7fps από το speed αλλά λέω και πάλι καλά είναι και θα τον φτάσω σε ποιότητα τον 5.1. Τρίχες. Δεν είδα διαφορά καμία (παράξενο ε;).

Επίσκεψη στο doom9 - XviD forum. Ρε ποιά stable... Η stable είναι 1,5 χρόνο παλιά έκδοση. Ούτε b-frames ούτε τίποτα. Πάμε στην τελευταία developer version.

Εδώ είναι όλα. Βλέπω και τα newbie settings, on τα b-frames, off qpel & GMC. Και on επίσης κάτι άλλα recommended καλούδια. Πάμε πάλι encode. 20fps 1st pass - 20fps 2nd pass (το motion vector δεν παίζει σε αυτή την έκδοση για να δώσει speed στο 2nd pass).

Ποιότητα; Άψογη. Άψογη. Και μιλάμε για 900κάτι bitrate χωρίς φίλτρα.

Conclusion; XviD παιδιά. Δεν με πιστεύετε; Δοκιμάστε.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

snollygoster, mporeis na ftiakseis enan mikro odhgo?:P me ta settings tou xvid, k ta filtra k pws ta xrhsimopoioume?!

8a tan kalh fash giati k egw xvid xrhsimopoiaw mias k einai free. by the way, eipes pws ekanes me teleutaia (unstable) ekdosh kai phgan ola kala? nomizw k egw xrhsimopoiw mia palia stable....

Δημοσ.

Otan kapoia stigmi ton ioynio syzitoysame gia to xvid file snolly moy eleges POTE...twra mallon irthe i theia fwtisi...

Proswpika mallon tha ksanakanw encoding se kana xrono, edw poy eimai den yparxei dvd oyte gia deigma....na nai kala i syndesi toy uni omws!!!:P

Δημοσ.

2 Crass: Ήμουν σίγουρος πως θα ήσουν ο πρώτος που θα κάνει reply.

2 Jastonas: Θα προσπαθήσω να γράψω ένα XviD guide κάποια στιγμή.

2 grigas: Καλά ντε μη με πάρετε από τα μούτρα. Τουλάχιστον το παραδέχομαι. Πάντως ακόμα επιμένω πως σε θέματα standards (hardware players) το XviD χάνει το παιχνίδι.

2 sornok: Κι εγώ έχω πορωθεί.

Δημοσ.

Ρε Snolly, πόσα χρόνια φωνάζει ο θείος NiTroGen και κανένας δεν τον ακούει;;; :D Όσο για τη συμβατότητα με hardware players, βάλε τις σωστές ρυθμίσεις, δώσε για fourCC το DIVX και είσαι κύριος!

BTW, αφού τις βάζεις τις ταινίες σε DVD-R, γιατί κάνεις 2 περάσματα; Άσε την ανάλυση του DVD, βγάλε τα b-frames, ενεργοποίησε VHQ-4, chroma motion και chroma optimizer, quantization MPEG και παίξε με το QPEL για να δεις αν θα έχει καλό αποτέλεσμα στην ταινία. Συμπιέζεις με 1 πέρασμα και quantizer 2 και έχεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε μέγεθος μικρότερο των 2GB. Εννοείται πως ο ήχος θα μείνει AC3!!! Βέβαια έτσι θα χωράνε 3 ταινίες σε 1 DVD-R, αλλά δε νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό, αφού η ποιότητα θα είναι ολόιδια με αυτή του αρχικού DVD!!!

Δημοσ.

Ώπααααα πέσαμε στα 5fps... Χμμμμμ.... Να σου πω. 1 pass cbr - quantizer mode; Μα έτσι δεν μπορώ να υπολογίσω τι τελικό μέγεθος θέλω... Παράξενο...

Πόσο περίπου θα μου βγει 1 ώρα ταινίας; (χωρίς ήχο). Ήδη κάνο ένα test σε ένα chapter του Delicatessen.

Θα σας ενημερώσω.

Δημοσ.

Σε σκηνή που κανονικά θα έπρεπε να μου βγεί 60MB με ήχο (για να έβγαινε όλη η ταινία 1115 = 1/4 του DVD-R) - μου βγήκε 90ΜΒ με ήχο.

Η ποιότητα όμως θείε Nitrogen εξαιρετική. 97% πανομοιότυπη με το original DVD. Είμαι συγκινημένος... Μόνο η ταχύτητα με χαλάει... 5 fps maximum σε Athlon XP 2800+ με AviSynth 2.5, SimpleResize και κανένα άλλο φίλτρο; χμμμμμ....

Δημοσ.

Giati VHQ-4???Eidika me quantizer 2 den nomizo oti prosferei tipota perissotero apo to VHQ-1 pou einai kai poli pio grigoro(den nomizo oti ginete orati i diafora eukola)...

Kai ta B-frames me maximum 2 den nomizo oti xalane to apotelesma, eno meionoun ton teliko ogko

Δημοσ.
Σε σκηνή που κανονικά θα έπρεπε να μου βγεί 60MB με ήχο (για να έβγαινε όλη η ταινία 1115 = 1/4 του DVD-R) - μου βγήκε 90ΜΒ με ήχο.

Η ποιότητα όμως θείε Nitrogen εξαιρετική. 97% πανομοιότυπη με το original DVD. Είμαι συγκινημένος... Μόνο η ταχύτητα με χαλάει... 5 fps maximum σε Athlon XP 2800+ με AviSynth 2.5' date=' SimpleResize και κανένα άλλο φίλτρο; χμμμμμ....[/quote']

Ανηψιέ... :wink: θέτωντας το quantizer ίσο με 2, η ποιότητα του κάθε frame του video είναι η μέγιστη δυνατή (ελάχιστη συμπίεση). Είναι κάτι σαν JPEG με 100% Quality για παράδειγμα. Δυστυχώς όμως έτσι δεν μπορείς να υπολογίσεις το μέγεθος του video. Αν βγαίνει μεγάλο το video, μπορείς να χρησιμοποιήσεις b-frames (1, το πολύ 2), αλλά η ποιότητα θα είναι κάτι ελαφρώς λιγότερο από εξαιρετική, με αρκετό κέρδος σε μέγεθος, αλλά με απώλεια στην ταχύτητα. Τώρα αν σε ενδιαφέρει και η ταχύτητα τόσο πολύ, μπορείς να μικρύνεις τις διαστάσεις του video, πχ σε 640*xxx.

Τα settings που σου πρότεινα παραπάνω είναι για την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας, εφ'όσον δεν είναι πρόβλημα ο χώρος. Γνώμη μου είναι να κάνεις υπομονή με τα 5fps και τα settings που σου πρότεινα, και να βάζεις 3 ταινίες ανά DVD-R. Αυτό φυσικά αν σε ενδιαφέρει κυρίως το ποιοτικό αποτέλεσμα. Αν πάλι σου φαίνονται λίγα τα 5fps μπορείς να χαμηλώσεις το VHQ, να απενεργοποιήσεις το Chroma Motion και Chroma Optimizer. Οι ποιοτικές απώλειες θα είναι ελάχιστες, ενώ η ταχύτητα θα αυξηθεί δραματικά.

@crAss

Σίγουρα τα b-frames θα μειώσουν αρκετά τον όγκο, αλλά η ποιότητά τους δεν είναι τόσο υψηλή όσο αυτή των p-frames, κι αυτό λόγω υψηλότερου quantizer. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, καλά θα ήταν η ταινία να μην έχει καθόλου b-frames, ή να έχει το πολύ 1 b-frame max, κι αυτό με quantizer 3.

Δημοσ.

Λοιπόν το θέμα χωράει συζήτηση γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ.

Τα συμπεράσματά μου:

Ανάλυση: 640*y (όσο βγαίνει)

VHQ-1 (σε VHQ-4 ρίχνω τρελλά την ταχύτητα με μηδαμινή διαφορά σε ποιότητα)

NO Qpel

B-frames: 2 (σε 0 που είναι ο νέος αλγοριθμός και σε -1 παίρω διπλάσιο size χωρίς να παρατηρήσω διαφορά στην ποιότητα)

Chroma Motion & Chroma Optimizer On.

Αυτά!!!

Δημοσ.

Καλωσηρθες!

Απο το DVD2AVI 1.76 μπορεις να παιξεις με το clip&resize και τα asperct ratios χωρις να μπεις ΚΑΘΟΛΟΥ στη διαδικασια του resize- crop απο avisynth.Προτιμησε precise bicubic mmx απο κει.

Για τα b-frames /150/75/0 αν θυμαμαι καλα ηταν οι προτινομενες ρυθμισεις απο Koepi.

Προσεχε , επισης , το I-frame interval να ειναι 250/3 σε PAL ταινιες για να μην μπαινουν περιττα Keyframes που ,ειδικα με quantizer 2 ,πιανουν πολυ χωρο.Το chroma motion παντα on , ενω το chroma optimizer οπου εχεις ομοιογενεις επιφανειες (cartoons, animes, υποτιτλους "καμμενους " μεσα στην ταινια κλπ)

Μακαρι να ειχα την ευχερεια χωρου σου.Θα επαιζα ,τοτε , με matrices που να κρατουν περισσοτερη λεπτομερεια παρολο το μεγαλυτερο αρχειο (το H263 θα το ξεχνουσα επιτοπου).Το QPEL μου αρεσει προσωπικα πολυ , αλλα στην εκδοση που εχεις μονο για υψηλα bitrate.Σε μια δοκιμαστικη Dev-api4 (pre -XVID 1.0...) ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ , ακομα και με GMC ( ναι, λειτουργει...) και b-frames.

Εντελως ευκαιριακα αναφερω οτι τα φιλτρα που εχει αποδειχτει με μετρησεις οτι δινουν την μεγαλυτερη ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ εικονας (δε λεω ποιοτητα γιατι ειναι πολυ υποκειμενικη) ειναι κατα σειρα το

Temporalsoften σε soft τιμες

Convolution3D σε HQ ή και συνδυασμος τους.

Μετα ερχονται τα υπολοιπα spatio-temporals (deen,fluxsmooth, grapesmooth κλπ)

Ο crass κι ο Nitrogen εχουν κι οι δυο δικιο για τα b-frames.Αυτο που κοιταει κανεις ειναι αν η ταινια του εχει πολλα κοντινα πλανα.Ειναι και τα μονα στα οποια κανεις με το ματι μπορει να διακρινει τη διαφορα στη λεπτομερεια μεταξυ p-b frame.Σε ταινιες δρασης μπορουν ανετα να μπουν και 3 b-frames και να μην παρει κανεις χαμπαρι τι εγινε.Τοτε , ναι , "κλεβουν" ποιοτητα απο frames που δε φαινονται για να αυξησουν τη συνολικη ποιοτητα της ταινιας .

Αν εχετε λιγη υπομονη για την εκδοση 1.0 θα τριβετε τα ματια σας !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...