Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην κοινοτητα.Ειμαι 29 ετων και ειμαι ακομα δυστυχως φοιτητης.Ειχα διακοψει για καποιους λογους τωρα ομως τελειωνω.Μετανιωνω που δεν ασχοληθηκα με τον προγραμματισμο απλα σκεφτομαι μηπως υπαρχει καποια ελπιδα να ξεκινησω τωρα.Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι τα ενσωματωμενα συστηματα γιατι θεωρω οτι εχουν προοπτικες.,Οποτε η c ειναι μονοδρομος μιας και δεν θελω να εμβαθυνω στην assembly.Τη σιχαινομαι.

Θα ηθελα τη γνωμη σας για το αν μπορει να ξεκινησει καποιος σε τετοια ηλικια χωρις εμπειρια και να ειναι ενα αξιοπρεπης προγραμματιστης C σε 2-3 χρονια ασχολουμενος 4-5 ωρες τη μερα τζμπα θα χασω τον καιρο μου???Περιμενω την ειλικρινη σας γνωμη και αποψη.

Σας ευχαριστω εκ τοων προτερων..

Δημοσ.
ζμπα θα χασω τον καιρο μου

Αν το βλέπεις έτσι μάλλον τσάμπα θα χάσεις τον καιρό σου. Να ξεκινήσεις να ασχολείσαι μόνο αν σου αρέσει και όχι επειδή ο (βασικός) στόχος σου είναι να πιάσεις σύντομα δουλειά.

Δημοσ.

http://www.cplusplus.com/

Το θέμα είναι ότι το να κάτσεις να μάθεις εντελώς μόνος σου είναι μεγάλο ρίσκο γιατί αν αρχίσεις και μάθεις να προγραμματίζεις με λάθος τρόπο μετά δύσκολα σώνεσαι.

Και δεν μιλάω για την γλώσσα προγραμματισμού τόσο πολύ όσο για τον τρόπο,την λογική δηλαδή, του προγραμματισμού.

Δημοσ.

Απ τα λιγα που ξερω και απο αυτα που διαβαζω  η C ειναι αυτη που σε κανει προγραμματιστη γιατι σου μαθανει να σκεφτεσαι αλγοριθμικα και να εχεις αμεση επικοινωνια με τον υπολογιστη.Ετυχε να με γοητευει το θεμα των υπολογισμων και των ενσωματωμενων συστηματων οποτε θεωρω οτι ειναι πολυ καλη επιλογη παροτι δυσκολη.Το θεμα ειναι αν η ηλικια ειναι αποτρεπτικη.Εκει ξεκιναει ολος ο ενδοιασμος μου.Ορεξη και μερακι υπαρχει.

Για το φιλο που ειπε οτι αν ο βασικος στοχος που θελω να μαθω  ειναι μονο και μονο να βρω δουλεια τοτε να μην το κανω απλα

λεω πως και αυτο μεσα ειναι αλλα δεν ειναι μονο αυτο..

Δημοσ.

http://www.cplusplus.com/

Το θέμα είναι ότι το να κάτσεις να μάθεις εντελώς μόνος σου είναι μεγάλο ρίσκο γιατί αν αρχίσεις και μάθεις να προγραμματίζεις με λάθος τρόπο μετά δύσκολα σώνεσαι.

Και δεν μιλάω για την γλώσσα προγραμματισμού τόσο πολύ όσο για τον τρόπο,την λογική δηλαδή, του προγραμματισμού.

Care to elaborate please?

Αν μάθεις με λάθος τρόπο γιατί δύσκολα σώνεσαι αν τελικά σου δείξουνε τον σωστό και τον εφαρμόζεις?Έτσι κι αλλιώς θέμα συνήθειας δεν είναι και ο σωστός και ο λάθος τρόπος?

Όπως έμαθες τον έναν θα μάθεις και τον άλλον με τη διαφορά ότι πλέον θα ξέρεις τι κάνεις.

Και για να πω και εγώ τη γνώμη μου πάνω στο θέμα, όλα είναι θέμα θέλησης.Όταν θα θες να μάθεις να προγραμματίζεις οι 4-5 ώρες θα γίνουν 14-15 και δε θα θες να σταματήσεις.Επίσης είναι και θέμα πόσο γρήγορα αφομοιώνεις τη γνώση που μαθαίνεις.

Με 2 χρόνια, ίσως και λιγότερο, ενασχόληση(πραγματική όμως όχι κοροϊδίες ε :D ) πιάνεις εύκολα δουλειά κάπου σαν junior, ειδικά με τη ζήτηση που υπάρχει τον τελευταίο καιρό.

Δημοσ.

Ok μολις κατεβασα το code blocks και εκανα το πρωτο μου προγραμμα.Σας ευχαριστω για την ενθαρρυνση και ελπιζω να γινω και εγω ενας της κοινοτητας.Να ειστε καλα :-D

Δημοσ.

Αδερφε ενα θα σου πω,ειμαι 43 και μαθαινω προγραμματισμο,η γνωση δεν εχει ηλικια,δεν ειναι λογιστικο το θεμα,αν σ αρεσει ο συγκεκριμενος τομεας χωσου και θα περασεις ομορφα και μακροπροθεσμα θα μπορεις και να το αξιοποιησεις και επαγγεματικα.Προγραμματιστικα δεν μπορω να σε συμβουλευσω τι να κανεις και πως διοτι ειμαι απειρος ακομα αλλα εδω στο Ινσομνια εχει φοβερα αξιολογα ατομα και καλους επιστημονες που θα σε κατευθυνουν αναλογος και θα σου δωσουν συμβουλες.Καλη τυχη και καλο λιωσιμο :-) :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...