platongr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Έχω μία "φορητή" εγκατάσταση με 3 υπολογιστές και ένα ipad. Θέλω εκεί που πηγαίνω να μπορώ να κουμπώσω πάνω στο switch μου την dsl που θα βρω έτοιμη εκεί και να παίξω ή αν δεν βρω, αν κουμπώσω το 3g/4g στικάκι μου και να παίξω από εκεί. Δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι και switch μαζί η συσκευή που ψάχνω (βάζω ένα extra switch, απλά βολεύει για να μην κουβαλάω κάτι ακόμη). Έχω δει το TP-LINK TL-MR3020 αλλά δεν ξέρω αν μπορεί ταυτόχρονα να παίζει σαν 3g AP και να μοιράζει και στο υπόλοιπο lan ή (άλλο σενάριο) να παίρνει internet από μία dsl και να μοιράζει στο ap. Από αυτά που γράφει νομίζω κάνει μόνο μία δουλειά. Μια βασική λεπτομέρεια, να είναι συμβατό με τα στικάκια των εταιρειών γιατί παίζω και με τις 3 εταιρείες, ανάλογα τι σήμα θα βρω. Thx !
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 αυτην την δουλεια να βαζεις Usb stick πανω και να ειναι και adsl εχω δει να την κανουν draytek που ειναι πανακριβα και εχω δει να γινεται και απο Thomson,technicolor που ομως δεν ξερω ποσο ευκολα θα σεταριστει μια που τα περισσοτερα ειναι απο cli interface.το tp link πιο πανω ειναι μονο 3g/4g router που σημαινει οτι δεν μπορεις να κουμπωσεις πανω adsl γραμμη κατευθειαν.αν εχεις adsl router εκει και παρει το ethernet και το κουμπωσεις πανω στο tp link ναι μπορει να το κανεις να παιξει σαν access point με τις καταλληλες ρυθμισεις(στο ιδιο δικτυο Ip με το adsl router οπως και κλειστο dhcp).εχει και διακοπτακι που το κανεις 3g/4g ή το κανεις wisp ή το κανεις ap(access point).αν υπαρχει εκει adsl βεβαια μπορεις να χρησιμοποιησεις βεβαια και το εκει ρουτερ αν ειναι ασυρματο.μια αλλη λυση ειναι ενα pc να κανει το access point που θα εχει πανω το 3g stick ή ενα κινητο να κανει tethering και να δινει ασυρματα σε οποια Pc /κινητα θες. ενα βεβαια παλιο adsl router Μπορει ανα πασα στιγμη να γινει και access point. και σε κατι καλυτερο απο tp link παμε σε air live http://fs.airlive.com/manual/Air4G_SpecSheet.pdf αλλιως μετα πας το αναποδο.dsl router που εχουν usb που μπορει να παρει 3g stick πανω οπως draytek,thomson,technicolor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα