Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα, θέλω έναν πίνακα αντικειμένων να στείλω ως όρισμα σε μια συνάρτηση.Π.χ. έστω έχω την κλάση Customer, και δηλώνω έναν πίνακα αντικειμένων list[10] αυτής της κλάσης; #include <iostream> #include "Customer.h" using namespace std; void myFunc(Customer List[]) { .... .... .... .... } int main() { Customer List[10]; myFunc(List); //βγαζει σφαλμα myFunc(&List); //βγάζει σφάλμα return 0; } Τελικά με ποιό τρόπο μπορώ να στείλω τον πίνακα αντικειμένων στην συνάρτηση;
Moderators Kercyn Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Στο myFunc(&List) περνάς &Customer[], όχι Customer[]. Το πρώτο δεν ξέρω γιατί σου βγάζει λάθος, εμένα μου τρέχει.
defacer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Είναι C++. Μη χρησιμοποιείς πίνακες. Ειδικά όταν δηλώνεις το μέγεθος του πίνακα μόνος σου από πριν δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι. Αντί γι' αυτό, std::array (που είναι το ίδιο πράγμα αλλά καλύτερο) ή std::vector (αν χρειάζεσαι δυναμικό μέγεθος πίνακα). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα