Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Παρατήρησα σήμερα ένα πολύ κουφό φαινόμενο στον υπολογιστή μου. Είτε αποθηκεύω είτε διαγράφω δεδομένα, η χωρητικότητα του δίσκου μου συνεχίζει να μικραίνει. Μέχρι προχθές ήμουν στα 63GB και κάνοντας ταυτόχρονα εγκαταστάσεις προγραμμάτων, απεγκατάσταση προγραμμάτων, διαγραφές αρχείων, κλπ έφτασα στα 43Gb.

Ο σκληρός είναι ssd της Sandisk και έρχεται μαζί με το Asus Zenbook που έχω. Δεν μπορώ δηλαδή να τον βγάλω και να τον δοκιμάσω κάπου αλλού. Έτρεξα διάφορα utilities για τον δίσκο. Η υγεία του είναι στο 96% κάτι που νομίζω ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για το συγκεκριμένο φαινόμενο και γενικά δεν νομίζω ότι χρήζει αντικατάστασης. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Κατα τη διάρκεια της διαγραφής αρχείων και προγραμμάτων όπου και έφτασα στα 43Gb έκανα τα εξής

:

1)Εκκαθάριση σκληρού δίσκου

2)Έτρεξα το ccleaner και διέγραψα αρκετά πράγματα

3)Έκανα ένα scan με το Avast Free Antivirus και δεν βρήκε κάτι ύποπτο

4)Scan με Malwarebytes το οποίο βρήκε 10 περίπου ύποπτα αρχεία τα οποία έβαλε αμέσως σε καραντίνα ενώ μου έγραφε ότι δεν βρέθηκε κάποιο Malware

5)Scan από τα ίδια τα Windows όπου και πάλι δεν φάνηκε κάτι.

6)Χειροκίνητη διαγραφή αρχείων και φακέλων

7)Μείωση του χώρου του δίσκου που χρησιμοποιείται για restore απ το σύστημα στο 5% από το 50% που ήταν

8)Δεν θυμάμαι τι άλλο

Όπως καταλαβαίνετε προς το παρόν προσπαθώ να μην κάνω πολλές εργασίες γιατί νομίζω ότι μέχρι την άλλη εβομάδα θα έχω μείνει χωρίς σκληρό.

Έχετε κάποια άλλη πρόταση; Έχει συμβεί ποτέ σε κανέναν σας;

Υπάρχει μήπως κάποια εντολή μέσω cmd που να μου δείχνει ακριβώς πόσο χώρο έχω και πόσο πιάνει κάθε φάκελος, κλπ; Μην είναι κάτι άλλο στην τελική.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Σε Windows 7 Home Basic 64bit είμαι. Συγγνώμη που το παρέλλειψα.

Trim is enabled. Φαίνεται άλλωστε και στο CrystalDiskInfo που είναι το utility που έτρεξα για να ενημερωθώ για την κατάσταση του δίσκου.

Δημοσ.

@harislinuxos

Όπως έγραψα στη λίστα είναι το δεύτερο πράγμα που έκανα. Καθαρισμός με ccleaner και νομίζω έγινε σωστά. Εκτός αν πρέπει να προσθέσω κάτι επιπλέον στις επιλογές καθαρισμού το οποίο μου διέφυγε.

Thanks για την απάντηση πάντως.

Δημοσ.

1) Ο χώρος στον δίσκο αδειάζει όταν αδειάσεις τον κάδο απορριμάτων...

2) Το spacesniffer είναι εξαιρετικό εργαλείο για να βλέπεις «ακριβώς πόσο χώρο έχω και πόσο πιάνει κάθε φάκελος, κλπ»

3) Τρέξε το wisecare 365 ,προσοχή στα «επιπρόσθετης αξίας» προγράμματα που προσπαθεί να περάσει....κάνε custom install και πέρνα μόνο το πρόγραμμα,και πάλι ρίχνει διαφημίσεις popup αν δεν το ξανά κλείνεις μετά την χρήση.

Κάνει όμως εξαιρετική δουλειά,στην καρτέλα καθαρισμό συστήματος έχει κοινό/προηγμένο καθαρισμό και την ελάφρυνση συστήματος,το τελευταίο είναι που σβήνει τα αρχεία των ενημερώσεων.

Δημοσ.

@TheElf

Το πρώτο προφανώς και έχει γίνει.

Το δεύτερο παω να το δοκιμάσω τώρα.

Θα τσεκάρω και το τρίτο.

Thanks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...