tsotrilos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης: Η υπαρχουσα συνδεσμολογια: Καλωδιο απο τον τοιχο ερχεται σε ενα splitter και απο το splitter φευγει ενα το οποιο καταληγει στο netmod και ενα που παει στο modem της hol (Netfaster IAD ISDN) για να δωσει adsl. Απο το router τελος, φευγουν 2 τηλεφωνικα καλωδια και πανε σε δυο διαφορετικες συσκευες τηλεφωνου. So far so good. Αλλαζω το router της HOL και το αντικαθιστώ με το tplink η συνδεσμολογια παραμενει ιδια μονο που το tp link δεν εχει εξοδους για τηλεφωνο οπως το Netfaster. Η adsl δουλευει ρολοι αλλα δεν εχω ιδεα για το πως να συνδεσω τα τηλεφωνα. Απο το spliter που δοκιμασα κατευθειαν δινει internet αλλα οχι τηλεφωνο. Τι αλλο μπορω να δοκιμασω; Σας παραθετω 2 σχεδιαγραμματα μηπως βοηθησουν παραπανω. Αριστερα πως ηταν πριν - Δεξια πως ειμαι τωρα
jkoukos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Θα συνδέσεις τις τηλεφωνικές συσκευές στις 2 θύρες (ab) του Netmod.
tsotrilos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Στις θυρες ab1 ab2 δεν μου εδωσε καθολου γραμμη. Αυτο που δεν μπορω να χονεψω ειναι οτι το καλωδιο που δινει adsl στο modem router εδινε και 2 τηλεφωνικες γραμμες...δηλαδη ειχε το netfaster καποιου ειδους splitter μεσα του που χωριζε μετα το splitter adsl και τηλεφωνο(!?!!?!!?!??!)
jkoukos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Ναι, το Netfaster και άλλα router έχουν τέτοιο εσωτερικό "splitter" για να δώσουν σε διαφορετικές θύρες τη σύνδεση. Λογικά πρέπει να ρυθμίσεις με κάποιο τρόπο το Netmod να ενεργοποιήσει τις θύρες ab. Κανονικά σε αυτές πρέπει να συνδέονται οι τηλεφωνικές συσκευές, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει xDSL σύνδεση παρά μόνο τηλεφωνία.
navigator0 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μαλλον ειχες isdn γραμμη απο οτε και πηγες στην hol και σου εδωσαν 2 voip γραμμες οποτε το netmode δεν το χρειαζοσουν και με το netfaster. Πρεπει να παρεις voip router απο hol αλλιως τηλεφωνια γιοκ.... Αυτο καταλαβαινω απο την περιγραφη σου.
tsotrilos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Τωρα εξηγουντε πολλα navigator....πως μπορω να δω οτι οντως ειναι voip οι γραμμες μου;;; ΜΟυ θυμησες ενα περιστατικο που καθε φορα που εκανα upload torrent δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω τηλεφωνο και μου ειπαν οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο (!!!!!!)...
navigator0 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Αν εχεις πολυμετρο μετρα την ταση στην πριζα σου. Η αλλιως βαλε τη συσκευη σου κατευθειαν στην πριζα.αν δεν ακους τιποτα εχεις voip γραμμη...
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2014 Τωρα εξηγουντε πολλα navigator....πως μπορω να δω οτι οντως ειναι voip οι γραμμες μου;;; ΜΟυ θυμησες ενα περιστατικο που καθε φορα που εκανα upload torrent δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω τηλεφωνο και μου ειπαν οτι ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο (!!!!!!)... εφοσον ειχες τηλεφωνο πανω απο το ρουτερ ειναι voip.εκτος αν εισαι στο Plan b που σου γραψα στην αρχη. η εκτος αν η hol σου εχει δωσεικαι voip και tdm τηλεφωνια πανω απο το splitter που αν ειναι για Home use δεν παιζει.αυτο θα επαιζε αν ειχες ζητησει απο την Hol καποιο professional πακετο ή καποιο πακετο με παραπανω απο 1 καναλι φωνης.οπως ειπε και ο navigator λογικα δεν θα εχεις καν πανω ταση στην γραμμη.αν εχεις 96 σημαινει isdn οτε οποτε μεριζομενο βρογχο οπωςκαι το ρουτερ θα πρεπει να ειναι annex b.αν εχεις 48 volt ταση σημαινει οτι εχεις tdm τηλεφωνια που μπορει να σου εχουν δωσει και εκει καποιο νουμερο ή μπορει πολυ απλα να μην εχει γινει κανενα νουμερο assign οποτε απλα εχεις ταση.και αυτο σε home use μου φαινεται δυσκολο διοτι αμα εχεις Tdm σου δινουν tdm και οχι voip.συνηθως voip δινουν σε πελατες που δεν εχουν στο αστικο κεντρο voice card οποτε δεν μπορει να τους δωθει tdm.δυστυχως τωρα παντρευεσαι το ρουτερ που σου δωσαν εκτος αν αλλαξεις εταιρεια ή αν μπορει η Hol να σε βαλει σε οριο που εχει και tdm τηλεφωνια οποτε ναμην παιζεις με voip. Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης: Η υπαρχουσα συνδεσμολογια: Καλωδιο απο τον τοιχο ερχεται σε ενα splitter και απο το splitter φευγει ενα το οποιο καταληγει στο netmod και ενα που παει στο modem της hol (Netfaster IAD ISDN) για να δωσει adsl. Απο το router τελος, φευγουν 2 τηλεφωνικα καλωδια και πανε σε δυο διαφορετικες συσκευες τηλεφωνου. So far so good. Αλλαζω το router της HOL και το αντικαθιστώ με το tplink η συνδεσμολογια παραμενει ιδια μονο που το tp link δεν εχει εξοδους για τηλεφωνο οπως το Netfaster. Η adsl δουλευει ρολοι αλλα δεν εχω ιδεα για το πως να συνδεσω τα τηλεφωνα. Απο το spliter που δοκιμασα κατευθειαν δινει internet αλλα οχι τηλεφωνο. Τι αλλο μπορω να δοκιμασω; Σας παραθετω 2 σχεδιαγραμματα μηπως βοηθησουν παραπανω. Αριστερα πως ηταν πριν - Δεξια πως ειμαι τωρα παμε απο την αρχη γιατι βλεπω οτι ναι μεν θα το εχεις λυσει το θεμα αλλα θα υπαρχουν και αλλα θεματακια τα οποια θα τα πω παρακατω.εσυ ειχες isdn οτε και πηγες σε hol annex a ή ειχες isdn οτε και πηγες σε μεριζομενο Isdn βρογχο με voip ταυτοχρονα απο την HoL που το κοβω λιγο δυσκολο.αν εχεις το β θα πρεπε να εχεις και τηλεφωνο απο το Netmod του οτε αλλα θα πρεπε να ειχες και voip πανω απο το ρουτερ.αν εχεις το α τοτε σημαινει οτι εχεις voip τηλεφωνια απο την Hol που σημαινει οτι α.τα τηλεφωνα ξεκινανε πανω απο τον ρουτερ. β.δεν μπορεις να αλλαξεις εξοπλισμο διοτι δεν θα παιζει το τηλεφωνο. γ.το netmod δεν χρειαζεται. δ.το splitter δεν χρειαζεται. ε.ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ SPLITTER ISDN ΣΕ PSTN ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΤΕ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.ΟΠΟΤΕ Η ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ Ή ΒΑΖΕΙΣ PSTN SPLITTER. Αν εχεις πολυμετρο μετρα την ταση στην πριζα σου. Η αλλιως βαλε τη συσκευη σου κατευθειαν στην πριζα.αν δεν ακους τιποτα εχεις voip γραμμη... σε pro πελατες μπορει να υπαρχει voice card και να δινει ταση απλα ο παροχος ναμην εχει κανει assign καποιο νουμερο πανω και να στα δινει σε voip.συνηθως το κανουν οταν δεν εχουν data σκετο οριο και ο πελατης θελει 2 καναλια με το ιδιο νουμερο οποτε και σου δινουν voip. Στις θυρες ab1 ab2 δεν μου εδωσε καθολου γραμμη. Αυτο που δεν μπορω να χονεψω ειναι οτι το καλωδιο που δινει adsl στο modem router εδινε και 2 τηλεφωνικες γραμμες...δηλαδη ειχε το netfaster καποιου ειδους splitter μεσα του που χωριζε μετα το splitter adsl και τηλεφωνο(!?!!?!!?!??!) ειναι τηλεφωνια πανω απο το ιντερνετ.το καλωδιο απο τον τοιχο να το πω ετσι φερνει μονο ιντερνετ δεν φερνει το τηλεφωνο οπως ειναι στην tdm δηλαδη με ταση.δινει ιντερνετ στο ρουτερ και το ρουτερ μετα εχει πανω δυο η και παραπανω θυρες για τηλεφωνο που εχουν ταση κανονικα οι οποιες σου δινουν τηλεφωνο.απλα αυτες οι δυο θυρες δεν περνανε το τηλεφωνο να το πω αναλογικα αλλα μετατρεπεται σε data και περναει κανονικα διαμεσω του ιντερνετ.αμα δεν εχεις δηλαδη ιντερνετ δεν θα εχεις και τηλεφωνο.αν κανει αποσυνδεση το ιντερνετ θα κοπει καιτο τηλεφωνο.το ιντερνετ και να κοπει βεβαια η θυρα πανω στο ρουτερ θα βγαζει ταση απλα δεν θα μπορεις να βγαλεις γραμμη αφου δνε θα υπαρχει ιντερνετ για να μεταφερει τα data της τηλεφωνιας. οι ab1,ab2 δεν σου εδωσαν γιατι δεν εχεις μεριζομενο και απλα δεν εχεις βγαλει το splitter και το netmod απο πανω.ειδικα το splitter πρεπει να βγει ή να αλλαχτει.επισης εφοσον εχεις Hol ζητα να σου κατεβασουν το margin απο το 11 στο 6 η εστω στο 9 για να κερδισεις σε ταχυτητα.οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο πιο πολυ θα κερδισεις.αν δεν εχεις καλη γραμμη ζητα 9 margin οχι 6 με σκοπο να εισαι και σταθερα αφου εχεις και την τηλεφωνια πανω απο το ιντερνετ. μην σου κανει αποσυνδεση και πεφτει και το τηλεφωνο.κακη επιλογη η voip τηλεφωνια.οχι σαν ποιοτητα αλλα οτι δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ εκτος αν καποιος παρει με χ τροπους τα στοιχεια μεσα απο τον ρουτερ της Hol και τα σεταρει σε αλλο ρουτερ εμποριου που να υποστηριζει voip. Θα συνδέσεις τις τηλεφωνικές συσκευές στις 2 θύρες (ab) του Netmod. δεν ξερω καν αν η Hol δινει μεριζομενο αλλα και να εδινε δυσκολο να του διναν και voip.οποτε adsl over pots probably
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα