Προς το περιεχόμενο

Linux - Λειτουργηκοτητα

spamstore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Εχω ενα Τoshiba A300-15B.

Σαν λαπτοπ σε γενικες γραμμες με πολλα καλα και κακα.

Εβαλα Kubuntu 14.04.1 LTS νομιζω, (δεν θυμαμαι ακριβως), με Partition.

Αυτο που δεν καταλαβαινω γιατι γινεται ειναι το θεμα χρησης του συστηματος.
Εξηγηση: Ενω ειμαι στα Windows 7, το λαπτοπ με τον νεο SSD, ειναι απολυτα αθορυβο, εκτος απο καποιες στιγμες, που οπως ειναι λογικο, ανοιγει ο ανεμιστηρας.

Οταν ομως βαζω τα Kubuntu, πραγματικα ανησυχω για το μηχανημα.
Τα πρωτα 2' ειναι οκ, και μετα βλεπω να μην σταματα ο ανεμιστηρας με τιποτα. Δεν δουλευει και στο φουλ (λες και παιζω FarCry), αλλα δουλευει ασταματητα.

Επισης, η εφαρμογη που εχει και μετρα θερμοκρασιες δειχνει το λαπτοπ να πηγαινει κοντα στους 50+ βαθμους μεσα σε λιγα μολις λεπτα.
Μια αναφορα πανω σε αυτο: Με τον παλιο σκληρο, οι επεξεργαστες ηταν στους 62? βαθμους και ο σκληρος στους 55 οταν επαιζα με τις ωρες World of Tanks..

Μπορει να μου εξηγησει καποιος τον λογο? Υποτιθεται οτι ειναι πιο ελαφρυ λογισμικο.. Τι παιζει?

Οποιος γνωριζει τον λογο, παρακαλω..
Ευχαριστω.

Επεξ/σία από spamstore
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1oν ψαξε μηπως ο επεξεργαστης δουλευει σε φουλ συχνοτητα ... μηπως πρεπει να σεταρεις "governors"...στην ουσια προφιλ που θα ανεβοκατεβαζει την συχνοτητα αναλογα την χρηση

2ον βλεπω φοραει ΑΤΙ...περασες οδηγους?αν οχι περνα τους και βλεπουμε τι θα γινει :)

Η καρτα που εχεις (3650) υποστηριζεται πλεον απο τον fglrx legacy, ο οποιος μπορει να τα καταφερνει στο θεμα του powersaving, αλλα σε αλλα θεματα ειναι αθλιος.

Εκτος απο αυτο, ο fglrx legacy δεν υπαρχει στο repo του 14.04, επειδη ειναι συμβατος μεχρι xorg 1.12 (5 εκδοσεις πισω απο τον 1.15 που εχει το 14.04) και μεχρι πυρηνα 3.4 (9 εκδοσεις πισω απο τον 3.13 που εχει το 14.04). Εχει να ανανεωθει απο τον Ιανουαριο του 13 :P

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy2&os=Linux%20x86

Οποτε, ψαξε να βρεις πως γινετια powersaving με τον radeon, τον opensource driver που χρησιμοποιει τωρα το συστημα για την καρτα σου.

Απο ότι ειδα, στο λινκ που εχει προσθεσει ο jim_p, υπαρχει bug για τις σειρες 2,3,4000 ΑΤΙ.
Αρα, μαλλον δεν θα δουλεψει ο fglrx για μενα.
Θα κοιταξω να δω τι υποστηριζει η 14.10 που αναφερει ο chek2fire.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

To εψαξα λιγο, αλλα δεν νομιζω οτι εκανα πολλα, γιατι ειδα οτι υπαρχει bug στις σειρες 2,3,4000 της ΑΤΙ.
Αν εχεις τις εντολες, να τις τρέξω, στείλε μου.
Να δω μηπως γινει κατι.

Επισης, το εχω κοιταξει και με γνωστο, και μου λεει να το αφαιρεσω και να γυρισω στο ΜΙΝΤ.
Δεν ξερω.. Θα το σκεφτω. Απλα δεν ειμαι σε φαση πειραματισμου βγαλε-βαλε.

Τις εντολες, θα τις ετρεχα..

Ευχαριστω

Τι bug υπαρχει? Αυτο που λεω παραπανω? Αν ναι, αυτο δεν ειναι bug, ειναι feature προβλημα.

Και αν οντως ειναι αυτο, δεν θα σε σωσει καμια εντολη επειδη οι εντολες στο τερματικο δεν ειναι cheat codes.

Το γνωριζω οτι δεν ειναι κωδικοι για το San Andreas.

Καπου ειχα δει ολους τους drivers, με μια εντολη, αλλα δεν εδωσα βαση.. Γενικα, απο την στιγμη που κατι δεν δουλευει, και δεν εχω τοσο χρονο, το αφηνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...