Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τα φώτα σας, τον   5/1997 αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα από τον βόλο για να κάνω Ανταλλαγή το παλιό αυτοκίνητο με κάποιο Άλο πιο καινούριο μοντέλο. Ψάχνοντας βρήκα στην Συγγρού μια μάντρα που μου έπαιρνε το παλιό μου αυτοκίνητο και εγώ έπαιρνα ένα Άλο που είχε εκεί, Συμφωνήσαμε εγώ πήρα το αυτοκίνητο του και ο μαντράς πίρε το δικό μου, έφτιαξε ο μαντράς μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την πούληση του αυτοκινήτου και την αγορά του δικού μου αυτοκινήτου και την πήγαμε  στο αστυνομικό τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής, εγώ έχω στα χέρια μου την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον 5/1997 την γνήσια. Ο μαντράς το αυτοκίνητο δεν το πούλησε και λέει πως το έδωσε για ανταλλακτικά και την μάντρα την έχει κλίση, τα στοιχεία του τα έχω όλα και τα τηλέφωνα του, τα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και σήμερα έρχονται σε μένα, ενώ είχαν να με ενοχλήσουν εδώ και 10-12 χρόνια και το ανακάλυψα με των ΕΝΦΙΑ τώρα τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει αυτό??             

Δημοσ.

Μισό λεπτό για να καταλάβω τι έχει γίνει. Βρήκες έναν άγνωστο έμπορο σε μια άγνωστη σε ένα πόλη, του έδοσες το αυτοκίνητό σου υπογράφοντας μια απλή υπεύθυνη δήλωση και έφυγες με το κεφάλι σου ήσυχο. Τόσα χρόνια δεν ένδιαφέρθηκες αν πουλήθηκε το αμάξι ή όχι; Μέχρι πριν 2 χρόνια, η εφορία έστελνε τα τέλη κυκλοφορίας ταχυδρομικώς. Σε ποιον έρχονταν απο το 1998 τα τέλη κυκλοφορίας; Στην φορολογική σου δήλωση δεν το δήλωνες όλα αυτά τα χρόνια; Από τη στιγμή που το έδοσε για ανταλλακτικά, δεν έκανε αίτηση παραγραφής του οχήματος; Εάν ναι, δεν σου τη βεβαίωση; Αδερφέ ή κάτι δεν μας λες σωστά ή είσαι ακόμα ένα τρολλ του ινσόμνια.

• Like 1
Δημοσ.

Αδερφέ να στο εξιγίσο καλητερα για να γινη κατανοϊτο επιδη η αγωρα του βολου τοτε δεν το σικονε το αυτοκίνητο γιατη ειταν mersedes 2300 kibika και ειταν του 70 μοντελο δεν ειχα αλη επιλογη απο το να κατεβο στην Αθηνα, Εκι τη περιμενεσ να εχω καπιον μαντρα γνοστο για να το δωσο?? οπως κανουν ολη ετση πιστεβο εγω πωσ ψαχνοντας βρισκησ το αυτοκινητο τησ αρεσκηα σου και συζιτασ και για το δηκοσου εαν ο καθε μαντρας σου περνη το παληο τη διαφορετηκο εκανα εγω απο ολουσ τουσ αλους που ανταλασουν το αυτοκινητο τους ?? τα τελη μου ερχοτανε τα προτα 3 χρονια και εγω φισικα ενοχλουσα αλα ο ανθροποσ με διαφορεσ δικηολογηες μου ελεγε πωσ θα γινη η μεταβιβαση πηγα στο συγγινονηον στο βολο και ο τοτε διευθηντης με καθισηχασε πωσ μαλον θα εβγεναν δυπλα τα τελη και μαληστα τον φακελο τον πεταξε στο καλαθη τον αχριστων, απο τα 3 χρονια και μετα δεν ξαναπηρα φακελο με τα τελη τωρα που εβγαλα των ΕΝΦΙΑ τωρα ενφανηστηκαν. Εγω με τον λογιστημου απο την πουληση και μετα δεν το δηλονα το αυτοκινητο οκ??

Και δεν εκανε αίτηση παραγραφής, εγώ θα ροτήσο είχαι το δικέομα να κανή παραγραφή οταν το αυτοκήνητο ειναι σε μένα??

Δημοσ.

εγω αλλο δεν καταλαβα...δηλ του εδωσες το αμαξι χωρις να γινει μεταβιβαση?

θα γινοταν μεταβιβαση οταν το πουλουσε?

ειμαστε σοβαροι?δηλαδη αν αυτος το πουλουσε μετα απο 30 χρονια , εσυ θα πληρωνες τα τελη του κανονικα + τα τελη του καινουργιου? τεκμηριο για το ενα και τεκμηριο για το αλλο?

αυτο παει να πει εξυπναδα.....καθε μερα το ανθρωπινο ειδος δεν παυει να με εκπληττει.  :-(

Δημοσ.

Φίλε βολος, δεν είπα να ψάξεις να βρεις στην Αθήνα γνωστό μαντρά. Απλά απόρησα πώς εμπιστεύτηκες το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άγνωστο είτε αυτός είναι μαντράς είτε οτιδήποτε άλλο. Αν, δηλαδή, αυτός έπαιρνε το αυτοκίνητο και πήγαινε για ληστεία, εσύ θα βρισκόσουν υπόλογος στις αρχές. Αν έπαιρνε το αυτοκίνητό σου και θέριζε 5-6 άτομα, εσένα θα κυνηγούσε και η ασφαλοστική και το δικαστήριο. Παρόλα αυτά, 17 ολόκληρα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκες καθόλου να μάθεις πού βρίσκεται ένα αμάξι το οποίο φέρει επάνω του το όνομά σου.

Αυτό με τον διευθυντή του συγκοινωνιών δεν το πολυκατάλαβα. Σου είπε ότι τα τέλη βγαίνουν διπλά, δηλαδή μία φορά σε εσένα και μία στον νέο ιδιοκτήτη. Αλλά και πάλι δεν ενδιαφέρθηκες να μάθεις εάν υπάρχει νέος ιδιοκτήτης και εάν όντως τα τέλη βγαίνουν διπλά. Αρκέστηκες στην (προφορική να υποθέσω) διαβεβαίωση ενός δημόσιου υπάλληλου. Και μετά τα τρία χρόνια πώς σταμάτησαν να έρχονται; Έγινε μεταβίβαση, κατάθεση πινακίδων ή κάτι άλλο; Τα τέλη κυκλοφορίας που λες ότι φαίνονται ως χρωστούμενα στην εφορία είναι για τα πρώτα τρία χρόνια ή από το '97 μέχρι σήμερα;

Εγω με τον λογιστημου απο την πουληση και μετα δεν το δηλονα το αυτοκινητο οκ??

Ρε φίλε, πες μου κάτι. Τελικά το αμάξι το πούλησες ναι ή όχι. Στο πρώτο ποστ λες ότι το άφησες σε μία μάντρα για να το πουλήσουν αυτοί και το μόνο που κάνατε ήταν να υπογράψετε υπεύθυνες δηλώσεις. Αυτό δε συνιστά πώληση σε καμία περίπτωση και κακώς το αφαίρεσες από τη φορολογική σου δήλωση. Για να θεωρηθεί πώληση και να το αφαιρέσεις από τη φορολογική σου δήλωση θα πρέπει να γίνει μεταβίβαση. Έγινε μεταβίβαση ναι ή όχι;

Φίλε μου, καταρχάς τα τέλη κυκλοφορίας δεν τα γλιτώνεις με τίποτα. Θα πρέπει να τα πληρώσεις είτε σου αρέσει είτε όχι. Από εκεί και πέρα, για να μην συνεχίζεις να τα πληρώνεις, θα πρέπει να κάνεις αίτηση διαγραφής του από την εφορία. Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να βρεις τις πινακίδες του και την άδειά του. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου, αλλά εφόσον λες ότι ο μαντράς έχει κλείσει και το αυτοκίνητο έχει πωληθεί για ανταλλακτικά, το κόβω λίγο χλωμό να βγάλεις άκρη. Ίσως, αν δηλώσεις ότι έχει κλαπεί να μπορέσεις να βγάλεις άκρη με την εφορία, αλλά θα πρέπει πρώτα να βγάλεις άκρη με την αστυνομία, η οποία δεν ξέρω αν θα δεχθεί ως κλοπή την περίπτωσή σου.

Εν κατακλείδι, πήγαινε και πλήρωσε τα τέλη και να παρακαλάς να είναι μόνο αυτά, γιατί κανονικά θα πρέπει να έχεις και άλλες συνέπειες από την εφορία που τόσα χρόνια δεν το δήλωνες. Και από εδώ και πέρα ας ελπίσουμε ότι το πάθημα σου έγινε μάθημα και θα είσαι πιο προσεχτικός σε τέτοιου τύπου συναλλαγές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...