johnpontios Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Εγκατέστησα πριν 2 μέρες σε netbook (HP Mini 210-2220sv) windows xp γιατί τα windows 7 ήταν υπερβολικά αργά. Την παραμετροποίηση των Windows XP Service Pack 3, την έκανα με την βοήθεια του WinToFlash για να μπορέσω να κάνω την εγκατάσταση των windows xp από το usb μαζί με τους sata drivers για να αναγνωρίσει το σκληρό. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν ξεκινάει ο υπολογιστής (χωρίς το usb stick) βγάζει μαύρη οθόνη με το παρακάτω μήνυμα: "Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των windows λόγω ενός προβλήματος ρύθμισης του δίσκου του υπολογιστή. Δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση από την επιλεγμένη μονάδα δίσκου εκκίνησης. Ελέγξετε τη διαδρομή εκκίνησης και τη μονάδα δίσκου. Ελέγξτε την τεκμηρίωση των Windows για τη ρύθμιση του δίσκου και το εγχειρίδιο αναφοράς του υλικού σας για περισσότερες πληροφορίες." και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να συνδεθώ στο λειτουργικό σύστημα αν δεν χρησιμοποιήσω το usb stick για να εισέλθω στο λειτουργικό που έχω εγκατεστήμενο στον C. Με τη βοήθεια του usb stick αν επιλέξω την επιλογή "Debug boot from rDisk 1 partition 3" εμφανίζεται κανονικά η οθόνη που φορτώνει τα windows και όλα δουλεύουν μια χαρά. [/u Αναρωτιέμαι τι να φταίει ; Το boot.ini το έχω κοιτάξει πολλές φορές και μου φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τι έχω κάνει λάθος ή έχω παραλείψει ;
jek20 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μπήκες στο bios να διαλέξεις από που θα bootαρει?
johnpontios Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Ναι όταν μπουτάρει από το σκληρό δίσκο μου βγάζει αυτό: "Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των windows λόγω ενός προβλήματος ρύθμισης του δίσκου του υπολογιστή. Δεν ήταν δυνατή η ανάγνωση από την επιλεγμένη μονάδα δίσκου εκκίνησης. Ελέγξετε τη διαδρομή εκκίνησης και τη μονάδα δίσκου. Ελέγξτε την τεκμηρίωση των Windows για τη ρύθμιση του δίσκου και το εγχειρίδιο αναφοράς του υλικού σας για περισσότερες πληροφορίες." ενώ όταν το βάζω να ξεκινάει από το usb stick με την επιλογή "Debug boot from rDisk 1 partition 3" ξεκινάει κανονικά το λειτουργικό windows xp.
Alex-V Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μην παρεξηγεις αλλα με το που ειδα xp sp3 σταματησα να διαβαζω. Απλα να ξερεις οτι τα xp με το sp3 πλεον ειναι πιο βαρια και απο τα 7. Με λιγα λογια δεν υπαρχει λογος να γυρισεις στο συγκεκριμενο λειτουργικο. Ειδικα για ιντερνετ. Ασε που τα netbook πλεον δεν ειναι και για πολλα πολλα σε θεμα browsing διοτι οι browsers οσο πανε και βαραινουν και ειναι ακομη πιο απαιτητικοι. Η μονη λυση ειναι, η windows thin pc (ειναι μια ελαφρια επισημη εκδοση των 7 απο την microsoft), η καποια ελαφρια διανομη linux (πχ lubuntu). Τωρα οσον αφορα το προβλημα που εχεις, προσωπικα το θεωρω αθλιο το συγκεκριμενο προγραμμα wintoflash. Δοκιμασε το rufus. Ισως να ειναι αυτο ο ενοχος.
TheELF Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Με τη βοήθεια του usb stick αν επιλέξω την επιλογή "Debug boot from rDisk 1 partition 3" εμφανίζεται κανονικά η οθόνη που φορτώνει τα windows και όλα δουλεύουν μια χαρά. Αναρωτιέμαι τι να φταίει ; Το boot.ini το έχω κοιτάξει πολλές φορές και μου φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τι έχω κάνει λάθος ή έχω παραλείψει ; Το boot.ini που το κοίταξες εσύ γιατί δεν μας το δείχνεις να το δούμε και εμείς; Κανονικά πρέπει να έχει αυτήν την γραμμή με rdisk(0) (πρώτος δίσκος) και partition(3) multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="τίτλος τον WINDOWS" /fastdetect Όταν ξεκινάει από το usb γίνεται rdisk(1) δηλαδή δεύτερος δίσκος επειδή το usb φαίνεται σαν πρώτος δίσκος αφού γίνεται η εκκίνηση από εκεί.
harislinuxos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό φένται πως είναι πρόβλημα του boot.ini. Αλλά και πάλι, αφού έχεις notebook, σου προτείνω να εγκαταστήσεις Linux, και συγκεκριμένα το Lubuntu ή το Debian για να πετάει το notebook σου.
johnpontios Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το θέμα είναι ότι το netbook δεν είναι δικό μου και ότι αυτοί που μου το δώσανε θέλουνε xp γιατί με τα windows 7 σέρνεται το μηχάνημα. Το θέμα το έλυσα διαγράφοντας τα άλλα partition kai formarontas όλο το σκληρό δίσκο από την αρχή. Μετά έκανα install τα xp από το usb και όλα δουλεύουν μια χαρά. Νομίζω πως η εφαρμογή WinToFlash έχει κάποιες ιδιαιτερότητες αν έχεις πολλά partition και κάπου χάνεται η μπάλα....
harislinuxos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Τότε κάνε του format τα πάντα μέσω ενός Linux LiveCD και συγκεκριμένα με το Gparted. Έπειτα προσπάθησε να τα εγκαταστήσεις ξανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα