Tzaferos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους και όλες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσω το CCNA και θέλω να ξεκινήσω το διάβασμα αλλά το προβλημά μου είναι ότι δεν ξέρω απο πού και πως να αρχίσω.Δυστηχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να γραφτώ σε κάποιο cisco academy ή παρεμφερή (είδα κάτι 2+ χιλιάρικα).Οπότε πάω για διάβασμα μόνος μου.Υπάρχουν βιβλία που μπορώ να βρώ και που ? Πρέπει να τα αγοράσω ή υπάρχουν δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή ?Πρόβλημα με τα αγγλικά δεν έχω. Τι μου προτείνεται ? Αν υπάρχουν βιβλία που θα πρέπει να αγοράσω θα ήθελα να μου πείτε ποια είναι και που μπορώ να τα βρώ. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Chrisxxx Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δες το αναλογο θεμα http://www.insomnia.gr/topic/259778-ccna-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/
clevo014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 επειδή και έμενα με ενδιαφέρει λέω κάποιος που ξέρει να μας προτείνει την ύλη σε κάποιο βιβλίο καθώς και test και ακόμα από που μπορούμε να τα προμηθευτουμε 1
cger Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 επειδή και έμενα με ενδιαφέρει λέω κάποιος που ξέρει να μας προτείνει την ύλη σε κάποιο βιβλίο καθώς και test και ακόμα από που μπορούμε να τα προμηθευτουμε Καλύτερα πήγαινε στο Link που πρότεινε ο Chrisxxx
clevo014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Καλύτερα πήγαινε στο Link που πρότεινε ο Chrisxxx εγώ βλέπω διάχυτες πληροφορίες θέλω συγκεκριμένα την βιβλιογραφία
Sirtsourekas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Εγω θα κοιτούσα στα official Cert books της Cisco. http://www.ciscopress.com/store/ccna-routing-and-switching-200-120-official-cert-guide-9781587143878 Είναι όλη η ύλη για το CCNA (CCENT / CCNA ICND1 100-101 Official Cert Guide andCCNA ICND2 200-101 Official Cert Guide). Για Labs έχεις την επιλογή Packet tracer, GNS3 ή αγοράζεις μεταχειρισμένα router , switches.
corsair04 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 δηλαδή αυτό το βιβλίο καλύπτει όλη την ύλη
cger Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Φίλε tzaferos καλησπέρα,Θα ήθελα αν θέλεις να μου πείς ποια είναι η σχέση σου με τα δίκτυa γενικά. Θα συμφωνήσω με τo official cert guide της cisco. Μην παραλείψεις επίσης το portable command guide της cisco. Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και το study guide της sybex (todd lammle) το οποίο είναι πιο πυκνογραμμένο. Στο internet υπάρχει άφθονο υλικό και guides (routeraaley, cisco.com) Τέλος, Packet tracer να βάλεις την έκδοση 6.0 και πάνω.
GKNSB Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Κάτι βασικό που δεν αναφέρθηκε. Γενικά, η ύλη στην εξέταση καλύπτεται από γύρω στις 310 ερωτήσεις από τις οποίες στην εξέταση τελικά πέφτουν περίπου 50. Μέσα σε αυτές υπάρχουν και ερωτήσεις για να κάνεις configure συστήματα κλπ. Πρέπει να τις έχεις διαβάσει αυτές. Χωρίς αυτές κατά πάσα πιθανότητα θα κοπείς, είναι περίεργα διατυπωμένες και μερικές έχουν και λάθη τα οποία πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται γιατί στην εξέταση θα τα ψιλοχάσεις. Όλα τα υπόλοιπα και το διάβασμα βιβλίων και τα labs και όλα, είναι καλά για να μάθεις τα πράγματα, για να περάσεις όμως, πρέπει να ξέρεις τις ερωτήσεις.
clevo014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 το βιβλίο με όλη την ύλη πόσο κοστίζει και ποιο είναι
cger Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Για το βιβλίο μπορείς να κοιτάξεις Παπασωτηρίου ή Public
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2014 Αν αρχίζεις από το μηδέν, κάνε για αρχή practice σε μετατροπές και υπολογισμούς δυαδικού - δεκαδικού για να είσαι έτοιμος με κάποια αρχικά Lessons του CCNA που χρειάζεται (subnetting, VLS, IP Addressing γενικά - το IPv6 χρειάζεται και δεκαεξαδικό αλλά θα το συναντήσεις αργότερα). Από βιβλία μπορείς να αγοράσεις (Παπασωτηρίου καλύτερα, γιατί τα public έχουν ένα σωρό βιβλία που αναφέρονται σε παλαιότερες versions των εξετάσεων) ή να τα βρείς σε pdf σε γνωστά σκοτεινά κι όχι νόμιμα μέρη. Υπάρχουν 3 τύπου εξετάσεων: 1) Το ICND1 (40-50 ερωτήσεις) με κωδικό 100-101 ή αλλιώς CCENT 100-101 - το οποίο αποτελεί κι αυτονομη πιστοποίηση (Cisco Certified Entry Networking Technician). 2) το ICND2 (50-60 ερωτήσεις) με κωδικό 200-101 το οποίο μπορείς να δώσεις μόνο αφού έχεις ήδη πάρει το ICND1 (CCENT). 3) το CCNA Routing and Switching (ή αλλιώς CCNA-X - 50-60 ερωτήσεις) με κωδικό 200-120 το οποίο σε μια εξέταση συμπεριλαμβάνει τα ICND1 και ICND2. Όπως καταλαβαίνεις, αν τα δώσεις χωριστά, απαντάς συνολικά σε 90 - 110 ερωτήσεις, ενω σε μια εξέταση απαντάς 50-60 ερωτήσεις. Σχετικά με τη βιβλιογραφία, θεωρώ (για μένα πάντα) πολύ πιο εύκολη τη μελέτη σε κανονικά βιβλία κι όχι σε pdf γιατί κρατάω επάνω σημαντικές σημειώσεις, υπογραμμίσεις σχέδια κτλ. Προτιμώ πάντα τα βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά (καθώς κι οι εξετάσεις είναι στα αγγλικά, αλλά και γιατί η μετάφραση στα ελληνικά σε τεχνολογικούς όρους είναι μάταιη, διότι σε συνθήκες εργασίας, όλοι χρησιμοποιούν την αγγλική ορολογία). Θεωρώ εντελώς απαραίτητα τα εξής βιβλία: CCNA Routing and Switching 200-120 Official Cert Guide CCNA Routing and Switching 200-120 Flash Cards and Exam Practice Pack CCNA Routing and Switching Portable Command Guide Κι αφού μελετήσεις αυτά, λίγο καιρό πριν τις εξετάσεις, συνοπτικές επαναλήψεις από αυτά: 31 Days Before Your CCENT Exam 31 Days Before Your CCNA Routing and Switching Exam Όλα από CISCO PRESS και προσοχή είτε αγοράσεις είτε "κατεβάσεις", να αναφέρονται οι παραπάνω αριθμητικοί κωδικοί των εξετάσεων. Για practice σε LAB, κατεβάζεις το Packet Tracer της Cisco, και βρίσκεις online εργαστήρια, ή βοηθάμε κι εμείς εδώ. Καλό διάβασμα!
ficis82 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 καλημέρα σε όλους,παρθενικό μήνυμα. Θα ήθελα να ρωτήσω πρώτα αν υπάρχει κάποια αλλαγή στις εξετάσεις για το CCENT για το 2015; Έχω ξεκινήσει το διάβασμα αλλά λόγω άφιξης καινούργιου μέλους με πήγε λίγο πίσω... tassos1978 θα ήθελα βοήθεια για τα εργαστήρια που λες ποιο πάνω για το Packet Tracer
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2014 tassos1978 θα ήθελα βοήθεια για τα εργαστήρια που λες ποιο πάνω για το Packet Tracer https://learningnetwork.cisco.com/message/63491#63491 http://www.packettracernetwork.com/packettracer53labs.html http://resources.intenseschool.com/category/cisco/packet-tracer-labs/ Γενικά στο google ψάχνεις για packet tracer free ccna labs
corsair04 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2014 Αν αρχίζεις από το μηδέν, κάνε για αρχή practice σε μετατροπές και υπολογισμούς δυαδικού - δεκαδικού για να είσαι έτοιμος με κάποια αρχικά Lessons του CCNA που χρειάζεται (subnetting, VLS, IP Addressing γενικά - το IPv6 χρειάζεται και δεκαεξαδικό αλλά θα το συναντήσεις αργότερα). Από βιβλία μπορείς να αγοράσεις (Παπασωτηρίου καλύτερα, γιατί τα public έχουν ένα σωρό βιβλία που αναφέρονται σε παλαιότερες versions των εξετάσεων) ή να τα βρείς σε pdf σε γνωστά σκοτεινά κι όχι νόμιμα μέρη. Υπάρχουν 3 τύπου εξετάσεων: 1) Το ICND1 (40-50 ερωτήσεις) με κωδικό 100-101 ή αλλιώς CCENT 100-101 - το οποίο αποτελεί κι αυτονομη πιστοποίηση (Cisco Certified Entry Networking Technician). 2) το ICND2 (50-60 ερωτήσεις) με κωδικό 200-101 το οποίο μπορείς να δώσεις μόνο αφού έχεις ήδη πάρει το ICND1 (CCENT). 3) το CCNA Routing and Switching (ή αλλιώς CCNA-X - 50-60 ερωτήσεις) με κωδικό 200-120 το οποίο σε μια εξέταση συμπεριλαμβάνει τα ICND1 και ICND2. Όπως καταλαβαίνεις, αν τα δώσεις χωριστά, απαντάς συνολικά σε 90 - 110 ερωτήσεις, ενω σε μια εξέταση απαντάς 50-60 ερωτήσεις. Σχετικά με τη βιβλιογραφία, θεωρώ (για μένα πάντα) πολύ πιο εύκολη τη μελέτη σε κανονικά βιβλία κι όχι σε pdf γιατί κρατάω επάνω σημαντικές σημειώσεις, υπογραμμίσεις σχέδια κτλ. Προτιμώ πάντα τα βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά (καθώς κι οι εξετάσεις είναι στα αγγλικά, αλλά και γιατί η μετάφραση στα ελληνικά σε τεχνολογικούς όρους είναι μάταιη, διότι σε συνθήκες εργασίας, όλοι χρησιμοποιούν την αγγλική ορολογία). Θεωρώ εντελώς απαραίτητα τα εξής βιβλία: CCNA Routing and Switching 200-120 Official Cert Guide CCNA Routing and Switching 200-120 Flash Cards and Exam Practice Pack CCNA Routing and Switching Portable Command Guide Κι αφού μελετήσεις αυτά, λίγο καιρό πριν τις εξετάσεις, συνοπτικές επαναλήψεις από αυτά: 31 Days Before Your CCENT Exam 31 Days Before Your CCNA Routing and Switching Exam Όλα από CISCO PRESS και προσοχή είτε αγοράσεις είτε "κατεβάσεις", να αναφέρονται οι παραπάνω αριθμητικοί κωδικοί των εξετάσεων. Για practice σε LAB, κατεβάζεις το Packet Tracer της Cisco, και βρίσκεις online εργαστήρια, ή βοηθάμε κι εμείς εδώ. Καλό διάβασμα! πολύ ωραίος οδηγός
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα