Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το margin τι είναι. Και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στις 2 εταιρίες? 

Όταν λες να τσεκάρω από ftp site? Προτείνεις κάποιο?

Επίσης από τα 3 site που πόσταρες, πως τσεκάρω τη σύνδεση. Στα γρήγορα που είδα, δεν βρήκα κάτι. 

Ελπίζω να μη βγαίνω πολύ offtopic. 

να το πω με απλα λογια γιατι στην wikipedia θα το βρεις λιγο πιο προχωρημενα.οσο πιο πολυ χαμηλωνει το margin ενας παροχος τοσα περισσοτερα bits μπορεις να χρησιμοποιεις σε μια συχνοτητα(tone )με αποτελεσμα να συγχρονιζεις σε μεγαλυτερη ταχυτητα.ταυτοχρονα οσο ριχνεις το margin ναι μεν ανεβαινει η ταχυτητα αλλα επειδη Pushareis την γραμμη στα ακρα μπορει να γινει πιο ασταθης.το 9 Margin πχ σε μια γραμμη μπορει να δινει 15 mbit αλλα το 6 Margin να δινει 17 Mbit. σε μια αλλη γραμμη που δεν ειναι καλη το 6 margin μπορει να δινει απλα 500kbits παραπανω ταχυτητα ενω σε μια πιο χαλια ακομα γραμμη να κανει και προβληματα αποσυνδεσεων.απο τα site που εβαλα πρεπει να κανεις download καποιον driver ή καποιο αρχειο για να δεις ποσο πιανεις σε ταχυτητα.ftp site υπαρχει

ftp.forthnet.gr

ftp.otenet.gr

ftp.ntua.gr

κατεβαζειςκαποιο μεγαλο αρχειο πχ 1-2 giga και βλεπεις.μπορεις να κατεβασεις ειτε απο τον browser ειτε με τον Filezilla.

επισης για το margin η καθε εταιρεια παιρνει τα ρισκα της.η forthnet απο default δινει 6 για να πιασεις το Max.ο οτε δινει 9 και δεν το παει πιο χαμηλα.η hol δινει 11 αλλα αμα το ζητησεις στο κανουν 5 ή 9,η on νομιζω δινει 7,9 Και κατι αλλο που νομιζω το φτιαχνεις απο το site της εταιρειας.η cyta εχω ακουσει οπως και η Wind οτι αμα το ζητησεις σου δινουν 6 αλλα απο default σου δινουν παραπανω.επισης σε καποια ρουτερ μπορεις εσυ να πειραξεις το snr.Λιγα router το κανουν γενικα.το ειπα με οσο πιο απλα λογια γινεται .για παραπανω και πιο αναλυτικα πας wikipedia Και βλεπεις για Margin για snr margin και τετοια.

• Like 1
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 ερωτήσεις. 

πώς γίνεται να κλείσω το wifi fon

και άν κλιδώνοντας το wifi για συγκεκριμένες mac ο άλλος εξακολουθεί να μπορει να μπαινει μέσω wifi fon 

Δημοσ.

2 ερωτήσεις. 

πώς γίνεται να κλείσω το wifi fon

και άν κλιδώνοντας το wifi για συγκεκριμένες mac ο άλλος εξακολουθεί να μπορει να μπαινει μέσω wifi fon 

ειναι αλλο ssid οποτε ισως το Mac address filtering Να μην ισχυει για εκει.

επισης οσο ξερω το κλεινεις απο το My.otenet.gr

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξαναρωτάω.Θέλω ίντερνετ για μερικούς μήνες.Πιάνω οτε wifi fon.Μπαίνω με κωδικούς φίλου.Αλλά με πετάει αρκετές φορές έξω.Και στο μέσα δωμάτιο δεν έχω καλό σήμα.

Όταν μπαίνω στη κεντρική σελίδα του wi fi fon μου βγάζει να αγοράσω ίντερνετ.Για 1 ώρα 2 ευρώ, για 1 μέρα 5 ευρώ, για 1 βδομάδα 15 ευρώ και για 1 μήνα 30 ευρώ.

Αν εγώ τώρα αγοράσω για 1 μήνα ίντερνετ με 30 ευρώ έχει σχέση το σήμα wifi fon που πιάνω; Δηλαδή αν ο γείτονας κλείσει το ρούτερ δεν θα έχω καθόλου ίντερνετ κι ας το έχω πληρώσει;Θα έχω καλό σήμα και ίντερνετ όπου κι αν πάω; Θα είναι γρήγορο ή 1 mbps; Θα μπορώ να μπαίνω κι από λάπτοπ κι από κινητό ταυτόχρονα;

Έχει αγοράσει κανείς πακέτο;Τι παίζει;

Δημοσ.

Ξαναρωτάω.Θέλω ίντερνετ για μερικούς μήνες.Πιάνω οτε wifi fon.Μπαίνω με κωδικούς φίλου.Αλλά με πετάει αρκετές φορές έξω.Και στο μέσα δωμάτιο δεν έχω καλό σήμα.

Όταν μπαίνω στη κεντρική σελίδα του wi fi fon μου βγάζει να αγοράσω ίντερνετ.Για 1 ώρα 2 ευρώ, για 1 μέρα 5 ευρώ, για 1 βδομάδα 15 ευρώ και για 1 μήνα 30 ευρώ.

Αν εγώ τώρα αγοράσω για 1 μήνα ίντερνετ με 30 ευρώ έχει σχέση το σήμα wifi fon που πιάνω; Δηλαδή αν ο γείτονας κλείσει το ρούτερ δεν θα έχω καθόλου ίντερνετ κι ας το έχω πληρώσει;Θα έχω καλό σήμα και ίντερνετ όπου κι αν πάω; Θα είναι γρήγορο ή 1 mbps; Θα μπορώ να μπαίνω κι από λάπτοπ κι από κινητό ταυτόχρονα;

Έχει αγοράσει κανείς πακέτο;Τι παίζει;

ο γειτονας πιθανοτατα εχει zte που απο κατασκευης εχει για τα μπαζα wifi.αλλο τοσο να πιανεις εσυ απο διπλα σπιτι.εκει μονο κανα repeater ναμπει κοντα στο ρουτερ του γειτονα (κανα παραθυρο)οσο γινεται για να σου δινει εσενα μετα μεσα στο σπιτι.

α.και να πληρωσεις  οχι δεν θα αλλαξει το σημα.εννοειται οτι αμα κλεισει ο γειτονας το ρουτερ δεν θα εχεις.το σημα εξαρταατε απο την αποσταση και τα εμποδια.1 Mbps ειναι το wifi fon οσο ξερω ειτε πληρωσεις ειτε οχι.δεν ξερωαν σε αφηνει ο κωδικος να μπαινεις απο δυο συσκευες.σιγουρα κατι θα γραφει στο site του οτε.αλλιως η μια συσκευη με κωδικο ή αλλη με username/password.αλλιως θελει πατεντα.καποιο repeater για να πιανεις καλυτερο σημα και πισω απο αυτο καποιο δικο σου ρουτερ με wan interface ωστε ολα να μπαινουν χωρις να εχεις θεμα.δηλαδη το repeater θα βλεπει το wifi fon θα δινει ιντερνετ με καλωδιο στο ρουτερ και το ρουτερ θα εχει δικο του ασυρματο μεσα στο σπιτι.αρα θα φαινεται σαν μια συσκευη.

Δημοσ.

στοιχεια συνδεσης για το wifi fon ειναι αυτα που βαζουμε για να συνδεθουμε στο interface του ρουτερ?

οχι ειναι αυτα που βαζεις για να συνδεθεις στο ιντερνετ .πχ [email protected] password mplampampla.

το interface του ρουτερ ειναι ασχετο με αυτο και ειναι απλα για να μην μπει καποιος στο Interface.τα στοιχεια αυτα στα δινουν ή τα ενεργοποιεις εσυ οταν κανεις την συνδεση.βεβαια το δικο σου ρουτερ που εχεις στο σπιτι και στο εχει δωσει ο οτε τα τραβαει αυτοματα με tr069 τα στοιχεια οποτε δεν χρειαζεται να τα περασεις παρα μονο αν βαλεις το δικο σου ρουτερ.

Δημοσ.

οχι ειναι αυτα που βαζεις για να συνδεθεις στο ιντερνετ .πχ [email protected] password mplampampla.

το interface του ρουτερ ειναι ασχετο με αυτο και ειναι απλα για να μην μπει καποιος στο Interface.τα στοιχεια αυτα στα δινουν ή τα ενεργοποιεις εσυ οταν κανεις την συνδεση.βεβαια το δικο σου ρουτερ που εχεις στο σπιτι και στο εχει δωσει ο οτε τα τραβαει αυτοματα με tr069 τα στοιχεια οποτε δεν χρειαζεται να τα περασεις παρα μονο αν βαλεις το δικο σου ρουτερ.

ναι αυτο εννοουσα,απλα δε το εθεσα σωστα...

ευχαριστω πολυ για αλλη μια φορα @poulinos

Δημοσ.

ε και τότε με ποιο σκεπτικό πουλάνε πακέτα των 30 ευρώ;

δεν ξέρω τον γείτονα για να του πω φέρε του ρούτερ σου πιο κοντά

οπότε δεν μου κάνει

με το σκεπτικο οτι υπαρχουν τοσα σημεια με wi fi fon στα οποια μπορεις να συνδεθεις.δεν ξερω αν αυτο ισχυει και για εξωτερικο μια που το fon project παιζει και εξωτερικο οσο ξερω.

απο την αλλη κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι ναι θα πιανεις παντου.ειδικα με το zte του οτε που δεν παιζει ουτε στα 5 μετρα.απο το τιποτα κατι ειναι και αυτο.απλα ναι μπορει να ειναι το ρουτερ του απο κατω του απο πανω.το ρουτερ σε μια καφετερια και δεν ξερω τι αλλο.δεν σε υποχρεωνει κανεις.απλα μπορει να εχει ο γειτονας και να θες για ενα μηνα πχ να μπεις μεχρι να ερθει η γραμμη σου.εκει ναι σου λυνει λιγο τα χερια αντι να πας σε 3g.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν καποιος θελει ιντερνετ για ενα μηνα δε μπορει να κανει τιποτα;δεν υπαρχει ιντερνετ μεσω δορυφορου πχ;

υπαρχει αλλα θα σου κανουν συμβολαιο.αν θες ιντερνετ για ενα μηνα το πιο απλο γρηγορο ειναι 3g.ειτε παιρνεις stick ειτε απο καποιο κινητο με tethering αναλογως ποσα giga Θες.

Ισχυει κανονικα και για το εξωτερικο το my wifi οπουδηποτε υπαρχει δικτυο fon  :-)

και στο εξωτερικο πρεπει να υπαρχει αρκετα χρονια αν θυμαμαι καλα.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν καποιος θελει ιντερνετ για ενα μηνα δε μπορει να κανει τιποτα;δεν υπαρχει ιντερνετ μεσω δορυφορου πχ;

Υπαρχουν και πακετα αοριστου χρονου που τα διακοπτεις οποτε θες χωρις δεσμευση αλλα το παγιο ειναι πολυ υψηλο σε συγκριση με τα συμβολαια (νομιζω 40κατι ευρω τον μηνα μονο για 24αρι ADSL χωρις χρονο ομιλιας στον οτε). Το δορυφορικο ξεχνα το, πολυ ακριβο, με συμβολαιο και με περιορισμο (πχ 25gb / μηνα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...