Προς το περιεχόμενο

Περίπου ίδιο το μερίδιο αγοράς για τα Windows 8.1 και Windows XP

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του netmarketshare.com, τα Windows 8.1 αυξάνουν διαρκώς την βάση των χρηστών τους ενώ πλέον το μερίδιο αγοράς των Windows XP μειώνεται με σταθερό ρυθμό.Τα νούμερα είναι αρκετά κοντά, με το 13,57% των χρηστών να χρησιμοποιούν τα Windows XP και το 12,1% των χρηστών να χρησιμοποιούν τα Windows 8.1, ωστόσο φέτος αναμένεται να είναι η χρονιά που το πλέον σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα βρεθεί μπροστά. Τα νέα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για τη Microsoft καθώς βλέπει τους χρήστες της να απομακρύνονται από την παλαιά αυτή έκδοση των Windows, κυρίως μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας να σταματήσει να τα υποστηρίζει και να στρέφονται στα σημερινά και στα μελλοντικά προϊόντα της, όπως στα Windows 10, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη χρονιά.

Η μεγάλη διάδοση των Windows XP ίσως να οφείλεται κατά μέρος και στην αποτυχημένη επόμενη κυκλοφορία των Windows Vista, εξαναγκάζοντας την εταιρεία να παρέχει περαιτέρω υποστήριξη για τα Windows XP σε χρήστες που δεν ήταν διατεθειμένοι να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους και τελικά 13 χρόνια μετά να θέσει τέρμα στην υποστήριξη τους -τουλάχιστον για τους μη εταιρικούς χρήστες.

Η κυρίαρχη έκδοση των Windows παραμένουν τα Windows 7, με ποσοστό 53,71%, όμως ούτε και αυτή κατάφερε να βάλει ένα τέρμα στην επιτυχία των Windows XP. Με τα Windows 8.1 η Microsoft ευελπιστεί να πάει ένα βήμα παραπέρα και ίσως τα Windows 10 να καταφέρουν επιτέλους να σβήσουν από το χάρτη τα Windows XP.

Link.png Site: Blog GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δεν ήθελα καν να βλέπω 8.1, αναγκάστηκα όμως μετά την αναβάθμιση του υπολογιστή μου να τα εγκαταστήσω. Τους έδωσα λίγο χρόνο έβαλα και classic start(σπάνια το χρησιμοποιώ) και από τότε έχω κολλήσει. Δεν θα γύριζα σε 7 τώρα με τίποτα.

τα Στατιστικά αυτά βγαίνουν πάντα από υπολογιστές οι οποίοι αγοράζονται με εγκατεστημένα εξ αρχής τα 8.1.

καλύτερα να αναφέρουν στατιστικά από μεμονωμένες άδειες των 8.1 Α!!

• Like 1

οι νοσταλγοί ας βάλουν xp αν τους βολεύει,όσοι έχουν παλιό hardware που δεν σηκώνει 7  εντάξει πέρασαν τόσα χρόνια αν θες υποστήριξη και καινούριο λειτουργικό πήγαινε δόσε 300 ευρώ και πάρε ένα μηχάνημα της προκοπής,αλλιώς βολέψου με τα xp και το παλιό hardware.

για Netbook τα 8 είναι μια χαρά ειδικά για αυτά τα touch,στο παλιό μου Netbook xp έχω αλλά δεν κάνω και τίποτα δουλειές,και με καλύπτουν μια χαρά.

και αυτό το ποσοστό των xp οφείλεται σε δημόσιες υπηρεσίες,στο τει που είμαι ένας υπολογιστής δεν έχει λειτουργικό πιο καινούριο απο xp,και με 2000 υπάρχουν ακόμα.

τα 8 αφού πωλούνται συνεχώς με κάθε νέο υπολογιστή λογικό δεν είναι να γίνουν περισσότερα σε ποσοστό ? 

• Super Moderators

τα Στατιστικά αυτά βγαίνουν πάντα από υπολογιστές οι οποίοι αγοράζονται με εγκατεστημένα εξ αρχής τα 8.1.

καλύτερα να αναφέρουν στατιστικά από μεμονωμένες άδειες των 8.1 Α!!

το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και με τα υπόλοιπα...

• Like 5

Πραγματικα εν ετει 2014, οσονουπω 2015 δεν βλεπω κανενα λογο για να προτιμησεις τα win XP απο τα 8.x. Χρησιμοποιω τα 8 απο τη στιγμη που κυκλοφορησαν (ακομα και σε vmware πιο πριν) και ειναι πολυ ευχρηστα απτη στιγμη που τα μαθεις και καλυτερο λογισμικο απολες τις αποψεις. Ας ξεκολλησουν πια ειδικα οι μεγαλυτερες ηλικιες και να δοκιμασουν κατι διαφορετικο, δεν εχουμε 2001 ! 

• Like 1

το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και με τα υπόλοιπα...

ξερω αρκετα ατομα που ειχαν αγορασει win7 στο κουτακι τους απ το ραφι !!!

ξερω ακομα αρκετες περιπτωσεις οι οποιες θα γινουν ακομα περισσοτερες  απο ατομα που περνουν λαπτοπ με 8αρια και κανουν φορματ σε 7αρια !!!

δεν ξερω κανεναν ομως εχει παει σε ενα μαγαζι κ να εχει αγορασει 8αρια !!! 

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μέσο χρήστη με πολύ μικρή εμπειρία στους υπολογιστές (πηρα pc το 2008 σε ηλικα 27 χρονών) και ξεκίνησα με τα Xp σε εναν dual core.Με βόλεψαν πολύ αλλά ήθελα να δω και τα 7αρια και τα λάτρεψα οπότε τα xp πήραν πόδι. Πριν κάνα χρόνο έφτιαξα ενα καλό pc και αποφάσισα να βάλω τα 8αρια αν και άκουγα τα χειρότερα λόγο έλλειψης start menu που δε το χρησιμοποιουσα και ποτέ αλλά και λογο οτι πολλοί φίλοι μου πολύ πιο ψαγμένοι στο θέμα μου τα πρότειναν φανατικά. Τελικά τα έβαλα και μπορώ να πω οτι τα λατρεύω.Ακομα δε μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο έφαγαν πόλεμο αν και το ξαναλέω οτι εγω στο pc μου δε κάνω και τίποτα τρομερές διεργασίες ώστε να κρίνω καλύτερα.

• Like 1

Λογικό δεν είναι ρε παιδιά; Αφού όλα σχεδόν τα νέα laptops και desktops έρχονται εγκατεστημένα με τα 8.1. Ούτε τα 7 δεν υπάρχουν στο "μενού" πια.

• Super Moderators

ξερω αρκετα ατομα που ειχαν αγορασει win7 στο κουτακι τους απ το ραφι !!!

ξερω ακομα αρκετες περιπτωσεις οι οποιες θα γινουν ακομα περισσοτερες  απο ατομα που περνουν λαπτοπ με 8αρια και κανουν φορματ σε 7αρια !!!

δεν ξερω κανεναν ομως εχει παει σε ενα μαγαζι κ να εχει αγορασει 8αρια !!!

τρομακτικό στατιστικό δείγμα...

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...