Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μία ακόμη εταιρεία έκανε την εμφάνιση της για να προσφέρει -τουλάχιστον μελλοντικά- ανταγωνισμό στο Project Ara της Google. Έτσι, μετά την Vsenn, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία Circular Devices εργάζεται πάνω στο δικό της αρθρωτό κινητό τηλέφωνο, με την ονομασία Puzzlephone.Πρόκειται για μία απλούστερη μορφή του γνωστού εγχειρήματος της Google και δεν προσφέρει τόση ευελιξία όπως το Project Ara, αλλά υπόσχεται πιο όμορφο σχεδιασμό και αισθητική και αρκετές δυνατότητες αναβάθμισης που να καθιστούν εφικτή την διάρκεια του στον χρόνο. Στην περίπτωση του Puzzlephone, έχουμε να κάνουμε με τρία βασικά μέρη ή αρθρώματα, τον Εγκέφαλο (τα πρωτεύοντα ηλεκτρονικά στοιχεία, όπως το chipset και την κάμερα), την Καρδιά (δευτερεύοντα ηλεκτρονικά στοιχεία και μπαταρία) και την Σπονδυλική Στήλη (οθόνη, ηχεία και πλαίσιο).

 

Ο χρήστης μπορεί να αλλάζει τον Εγκέφαλο όταν χρειάζεται ταχύτερο επεξεργαστή, νέα μπαταρία ή νέα χαρακτηριστικά. Ο βασικός στόχος είναι ο χρήστης να κρατάει το κινητό του για δέκα χρόνια, αντί για δύο ή τρία.

 

Η Circular Devices έχει ήδη κατασκευάσει και εργάζεται πάνω στο πρωτότυπο και ελπίζει ότι θα έχει έτοιμα καταναλωτικά προϊόντα μέσα στο δεύτερο μισό του 2015.

 

 

 

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Πρώιμο θα το περιέγραφα σαν σκέψη.

Περιμένω να δω κάποια τέτοιας τεχνικής συσκευή απο κοντά για να αποκτήσω μια σχετική άποψη.

Δημοσ.

Γιατι η google δεν ενδιαφερεται τοσο για την παραγωγη, αλλα για το R&D.

 

Με αλλα λογια, να σπρώξει τα πραγματα προς τα εκει, για αλλες εταιριες,,, 

Δημοσ.

Αυτο ειναι το μελλον .....μετα θα γυρνας στο σπιτι θα το κουμπονεις στην οθονη τσουπ θα γινεται πισι θα το πας στο σαλονι plug στην τηλεοραση Home theater.......etc Θα πεις και τωρα γινονται αυτα απλα θελεις πολα καλωδιακια..... 

  • Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να είναι. Και να αγοράζουμε τις καινούργιες τεχνολογίες με το κομμάτι, όχι ολόκληρη την συσκευή. 

  • Like 1
Δημοσ.

λέτε σε 10 χρόνια τα κινητά να είναι σαν PC σε upgrade ?  

Αν γινει ετσι τοτε εχει μελλον αυτο αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να περπατησει

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι αυτό θα πάει πολύ καλά. Με μόνο 3 μέρη στην ουσία είναι λίγο καλύτερο από τα σημερινά που είναι 2 κομμάτια (τηλέφωνο και μπαταρία) και στην ουσία θα πρέπει να ψάχνεις το σωστό εγκέφαλο που θες κλπ κλπ. Από την άλλη βέβαια είναι πιο εύκολο για τους hardware developers να το κάνουν να δουλέψει σε αντίθεση με το Ara που έχει περισσότερα κομμάτια για επιλογές.

Δημοσ.

Γιατι η google δεν ενδιαφερεται τοσο για την παραγωγη, αλλα για το R&D.

 

Με αλλα λογια, να σπρώξει τα πραγματα προς τα εκει, για αλλες εταιριες,,, 

Σωστο.. Αν ηθελε να το διαθεσει η google θα το ειχε ηδη κανει..

Δημοσ.

Σωστα παιδια αυτα που λετε, αλλα πανε να το κανουν σαν το pc, αλλαξε cpu αλλαξε καρτα γραφικων αλλαξε μνημες, στο τελος δεν τραβαει και παιρνεις καινουργιο pc. και ποσο θα κοστιζουν τα κομματια και ποια θα ειναι συμβατα, προβληματα απο το πουθενα.

εκτος και αν το κανουν μοδα και αυτο και τσιμπηση ολη  η υφηλιος παλι.

Δημοσ.

δηλαδη σε χαλαει αντι να αλλαζεις ολο το κινητο μετα απο ενα χρονο και να περνάς πραγματα παλι απο την αρχη, να αλλαζες μονο την ραμ; ή τον cpu? την λυση των προβλημάτων αυτων δεν θα την βρεις εσυ αλλα οι τυπαδες που καθονται και το υλοποιούν το ολο προτζεκτ. πχ, το android τι θα κανει οταν θα του αλλαξεις hardware στο ακυρο; προβλημα ναι, δεν θα το λυσουμε εμεις ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...