dionisis1925 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 41 λεπτά πριν, agrem είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν προετοιμασμενη για τόσο μακροχρόνια ανάρρωση και έχω απογοητευτεί από τις ιστορίες που έχω διαβάσει και εδώ μέσα και αλλού για περιπτώσεις που δεν πήγαν καλά... Μην διαβάζεις τίποτα από εδώ και από εκεί , τον γιατρό που σου έκανε την επέμβαση να ακούς και να τηρείς αυτά που σου λέει! Και προσοχή στον ήλιο πάντα με γυαλιά ηλίου.
agrem Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Στις 10/3/2022 στις 6:29 ΜΜ, dionisis1925 είπε Μην διαβάζεις τίποτα από εδώ και από εκεί , τον γιατρό που σου έκανε την επέμβαση να ακούς και να τηρείς αυτά που σου λέει! Και προσοχή στον ήλιο πάντα με γυαλιά ηλίου. Με συγχωρείτε που επανέρχομαι.. Δεν θέλω να κουράσω κανέναν αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τα νέα μου μήπως και υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες για να πάρω κουράγιο. Σήμερα πήγα στο μηνιαίο ραντεβού μετά το layser με prk στον οφθαλμίατρο. Δυστυχώς η όραση μου παραμένει θολή κυριως στο ένα μάτι, καθαρίζει για ελάχιστο χρόνο με τα δάκρυα και ξαναθολωνει. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω ξηροφθαλμια η οποία όμως είναι ήπια και δεν δικαιολογεί τη θολή όραση. Με τσέκαρε αρκετές φορές και δεν βρήκε τπτ παθολογικό. Του φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει βελτίωση και μου άλλαξε τα δάκρυα γιατί είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει κάτι άλλο. Αποκαρδιωθηκα τελείως από την αντίδραση του... Ζήτησε να με δει πάλι σε 3 μέρες αλλά εδώ δεν υπάρχει αλλαγή σε διάστημα εβδομάδων, δεν ξέρω τι περιμένει να γίνει... Δεν ξέρω τι να κάνω.. Να πάω να παρω μια 2η γνώμη; θα είχε κάποιο νόημα; Συγνώμη και πάλι για το σεντόνι... Στις 10/3/2022 στις 4:24 ΜΜ, dionisis1925 είπε Το έχουμε γράψει σε άλλο θέμα στο φόρουμ αρκετές φορές η PRK θέλει χρόνο και η χρήση υπολογιστή γενικώς κουράζει τα μάτια πόσο μάλλον τα μάτια μετά από πρόσφατη επέμβαση που έχουνε μεγαλύτερη ευαισθησία. Το άγχος δεν είναι καλός παράγοντας πάντως , θετική ενέργεια θέλει και να κρατάς τα μάτια σου υγρά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν προετοιμασμενη για τόσο μακροχρόνια ανάρρωση και έχω απογοητευτεί από τις ιστορίες που έχω διαβάσει και εδώ μέσα και αλλού για περιπτώσεις που δεν πήγαν καλά...
meletis_m Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, agrem είπε Με συγχωρείτε που επανέρχομαι.. Δεν θέλω να κουράσω κανέναν αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τα νέα μου μήπως και υπάρχουν αντίστοιχες εμπειρίες για να πάρω κουράγιο. Σήμερα πήγα στο μηνιαίο ραντεβού μετά το layser με prk στον οφθαλμίατρο. Δυστυχώς η όραση μου παραμένει θολή κυριως στο ένα μάτι, καθαρίζει για ελάχιστο χρόνο με τα δάκρυα και ξαναθολωνει. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω ξηροφθαλμια η οποία όμως είναι ήπια και δεν δικαιολογεί τη θολή όραση. Με τσέκαρε αρκετές φορές και δεν βρήκε τπτ παθολογικό. Του φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει βελτίωση και μου άλλαξε τα δάκρυα γιατί είπε ότι δεν μπορεί να μου δώσει κάτι άλλο. Αποκαρδιωθηκα τελείως από την αντίδραση του... Ζήτησε να με δει πάλι σε 3 μέρες αλλά εδώ δεν υπάρχει αλλαγή σε διάστημα εβδομάδων, δεν ξέρω τι περιμένει να γίνει... Δεν ξέρω τι να κάνω.. Να πάω να παρω μια 2η γνώμη; θα είχε κάποιο νόημα; Συγνώμη και πάλι για το σεντόνι... Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν προετοιμασμενη για τόσο μακροχρόνια ανάρρωση και έχω απογοητευτεί από τις ιστορίες που έχω διαβάσει και εδώ μέσα και αλλού για περιπτώσεις που δεν πήγαν καλά... Πόσο διάστημα έχεις που έχεις υποβληθεί στην επέμβαση . Να περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες -8 μήνες . Εάν έχεις ξηροφθαλμία ( επειδή και εγω ) , ρώτησε το γιατρό σου εάν κάνει να χρησιμοποιήσεις και υγρά gel εκτός από σταγόνες το βράδυ πρίν κοιμηθείς . Θα νιώθεις καλύτερα τη επόμενη ημέρα. 1
dionisis1925 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξηροφθαλμία από το ένα μάτι κυρίως έχω και εγώ , το βράδυ βάζω gel το hyal 0,2%, αλλά και πάλι βιάζεσαι η PRK έχει αυξομειώσεις στην όραση , μετά τους 3-4 μήνες να περιμένεις να δεις σίγουρα τα αποτελέσματα , επίσης βάζε συνέχεια φουλ δάκρυα (εννοώ 7-8 φορές τουλάχιστον την ημέρα) όχι πολλές ώρες σε υπολογιστή , τηλεόραση κτλπ και να φοράς γυαλιά ηλίου την ημέρα, όλα αυτά επηρεάζουν την αποθεραπεία. Δεύτερη γνώμη είναι μάλλον νωρίς το μάτι ακόμα θεραπεύεται. Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2022 από dionisis1925
agrem Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, πραγματικά... Δάκρυα βάζω φουλ όλη την μέρα.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.. Να είστε καλά για τον χρόνο σας!
agrem Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι με ένα update. Είμαι στους 2,5 μηνες από την prk και η όραση μου ακόμα δεν είναι σε καλό επίπεδο. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου έκανε μια σειρά εξετάσεις και κατέληξε ότι είναι καθαρά θέμα ξηροφθαλμιας το οποίο και το ήξερα ήδη. Μου άλλαξε τα δάκρυα και την κορτιζόνη και μου έδωσε ένα συμπλήρωμα Διατροφής. Αυτά όταν έκλεισα τον μήνα περίπου. Στους 2 μήνες είδα πράγματι μια βελτίωση την οποία αν αξιόλογουσα θα έλεγα ότι είχε φτάσει στο 7/10 (από 5/10 που ήταν πριν) από άποψη οξύτητας. Μείωσα και τις ώρες εργασίας μου στο μισό δεδομένου ότι η δουλειά μου είναι μπροστά από οθόνη. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες νιώθω σαν να πήγε πίσω. Νιώθω τα μάτια μου πιο ξηρά και κουράσμενα και αντίστοιχα η όραση γίνεται πιο θολή γεγονός που με το φως της μέρας δεν γίνεται αντιληπτό αλλά το καταλαβαίνω στις οθόνες και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχω στο μυαλό μου όλα αυτά που μου εχετε ήδη πει σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται το μάτι για να επουλώθει αλλά έχω αρχίσει να απελπιζομαι βρε παιδιά... Είναι φυσιολογικό αυτό το πισωγύρισμα; δεν αντέχεται αυτή η αίσθηση της ξηροφθαλμιας, ειδικά το πρωί... Εχει κάποιος εμπειρία από τα βύσματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται καμία φορά σε τέτοια θέματα; θέλω επιτέλους να επανέλθω σε μια κανονικότατα αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι ως εδώ ήταν και καλύτερα δεν θα γίνουν τα πράγματα... Σε εσάς που συνεχίζεται η ξηροφθαλμια θολώνει ακόμα η όραση ή είναι μόνο ενόχληση ξηρότητας; Με συγχωρείτε για το σεντόνι, πιστεύω ότι όσοι τα έχετε περάσει καταλαβαίνετε την αγωνία μου...
meletis_m Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 41 λεπτά πριν, agrem είπε Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι με ένα update. Είμαι στους 2,5 μηνες από την prk και η όραση μου ακόμα δεν είναι σε καλό επίπεδο. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου έκανε μια σειρά εξετάσεις και κατέληξε ότι είναι καθαρά θέμα ξηροφθαλμιας το οποίο και το ήξερα ήδη. Μου άλλαξε τα δάκρυα και την κορτιζόνη και μου έδωσε ένα συμπλήρωμα Διατροφής. Αυτά όταν έκλεισα τον μήνα περίπου. Στους 2 μήνες είδα πράγματι μια βελτίωση την οποία αν αξιόλογουσα θα έλεγα ότι είχε φτάσει στο 7/10 (από 5/10 που ήταν πριν) από άποψη οξύτητας. Μείωσα και τις ώρες εργασίας μου στο μισό δεδομένου ότι η δουλειά μου είναι μπροστά από οθόνη. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες νιώθω σαν να πήγε πίσω. Νιώθω τα μάτια μου πιο ξηρά και κουράσμενα και αντίστοιχα η όραση γίνεται πιο θολή γεγονός που με το φως της μέρας δεν γίνεται αντιληπτό αλλά το καταλαβαίνω στις οθόνες και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχω στο μυαλό μου όλα αυτά που μου εχετε ήδη πει σχετικά με τον χρόνο που χρειάζεται το μάτι για να επουλώθει αλλά έχω αρχίσει να απελπιζομαι βρε παιδιά... Είναι φυσιολογικό αυτό το πισωγύρισμα; δεν αντέχεται αυτή η αίσθηση της ξηροφθαλμιας, ειδικά το πρωί... Εχει κάποιος εμπειρία από τα βύσματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται καμία φορά σε τέτοια θέματα; θέλω επιτέλους να επανέλθω σε μια κανονικότατα αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι ως εδώ ήταν και καλύτερα δεν θα γίνουν τα πράγματα... Σε εσάς που συνεχίζεται η ξηροφθαλμια θολώνει ακόμα η όραση ή είναι μόνο ενόχληση ξηρότητας; Με συγχωρείτε για το σεντόνι, πιστεύω ότι όσοι τα έχετε περάσει καταλαβαίνετε την αγωνία μου... Μήπως έχεις και καμιά εποχική αλλεργία στη σκόνη και στη γύρη . Εχω και εγώ θέμα ξηροφθαλμίας γενικά . Έχω βρει λύση ωστόσο με το να ρίχνω gel το βράδυ .
agrem Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, meletis_m είπε Μήπως έχεις και καμιά εποχική αλλεργία στη σκόνη και στη γύρη . Εχω και εγώ θέμα ξηροφθαλμίας γενικά . Έχω βρει λύση ωστόσο με το να ρίχνω gel το βράδυ . Δεν είχα ποτέ πριν το laser αλλεργία ή ξηροφθαλμια γενικά... Η αλήθεια είναι πάντως ότι αυτό το πισογυρισμα το είδα τώρα με την σκόνη στην ατμόσφαιρα και την άνοδο της θερμοκρασίας...
Mariann_lia Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Καλησπέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας αναφορικά με γιατρούς για λειζερ.εχω επισκεφτεί ήδη 4 αλλά με ότι διαβάζω εδώ έχω φοβηθεί!
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, Mariann_lia είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας αναφορικά με γιατρούς για λειζερ.εχω επισκεφτεί ήδη 4 αλλά με ότι διαβάζω εδώ έχω φοβηθεί! Μια αποφαση ειναι! 1
dionisis1925 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, Mariann_lia είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας αναφορικά με γιατρούς για λειζερ.εχω επισκεφτεί ήδη 4 αλλά με ότι διαβάζω εδώ έχω φοβηθεί! Έχεις επισκεφτεί 4 γιατρούς , το φόρουμ σε τι παραπάνω θα σε βοηθήσει πιστεύεις;
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Mariann_lia είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας αναφορικά με γιατρούς για λειζερ.εχω επισκεφτεί ήδη 4 αλλά με ότι διαβάζω εδώ έχω φοβηθεί! Αν γινει σωστος ελεγχος πριν την επεμβαση δεν υπαρχει προβλημα αν βεβαια και ο γιατρος ειναι καλος και εμπειρος 16 χρονια περασαν απο τοτε που εκανα Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από Γιάννης Platano
Mariann_lia Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Έχεις επισκεφτεί 4 γιατρούς , το φόρουμ σε τι παραπάνω θα σε βοηθήσει Δεν πήγα σε αυτούς γιατί κάποιος είχε εμπειρία απο λειζερ και μου τους πρότεινε,και θα ήθελα μια πρόταση από εδώ, μιας και καταλαβαίνω ότι το ψάχνετε αρκετα
meletis_m Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, Mariann_lia είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα τα φώτα σας αναφορικά με γιατρούς για λειζερ.εχω επισκεφτεί ήδη 4 αλλά με ότι διαβάζω εδώ έχω φοβηθεί! Εγώ είχα περάσει από 6 γιατρούς . Τους 2 τους απεριψα εξ αρχής . Καλό είναι να λέγονται , οι απόψεις , αλλά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική . Σίγουρα θα σου κάνουν τοπογραφία κερατοειδούς και προ εγχειρητικο έλεγχο . Παράγοντας είναι και η ηλικία ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί οι βαθμοί. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εγώ είχα περάσει από 6 γιατρούς . Τους 2 τους απεριψα εξ αρχής . Καλό είναι να λέγονται , οι απόψεις , αλλά η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική . Σίγουρα θα σου κάνουν τοπογραφία κερατοειδούς και προ εγχειρητικο έλεγχο . Παράγοντας είναι και η ηλικία ώστε να έχουν σταθεροποιηθεί οι βαθμοί. Εσυ Μελετη ησουν αλλη περιπτωση απο οτι θυμαμαι Δεν εκανες lser μυωπιας. Φυσικα καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και ο γιατρος αξιολογει
Προτεινόμενες αναρτήσεις