Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Zakmo είπε Καλημερα, Εγω εκανα πριν 10 μερες επεμβαση με trans prk σε κεντρικη κλινικη στη βασ. Σοφιας, ειχα μυωπια 7,50 βαθμους και αστιγματισμο.Τις πρωτες τρεις μερες δεν μπορουσα να δω και ειχα τσουξιμο στα ματια το οποιο περναγε με παυσιπονα. Μετα ομως παρεμεινε θαμπαδα και ξηροφθαλμια με αποτελεσμα η οραση μου να καθαριζει μονο οταν βαζω κολλυρια. Πιστευετε οτι ειναι ακομα νωρις? Ειναι κατι που θα διορθωθει? Ο γιατρος σου τι λεει ? Μηδενιστηκε η μυωπια ? 10 μερες βεβαια ειναι λιγες.
PLACEBO_89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Zakmo είπε Καλημερα, Εγω εκανα πριν 10 μερες επεμβαση με trans prk σε κεντρικη κλινικη στη βασ. Σοφιας, ειχα μυωπια 7,50 βαθμους και αστιγματισμο.Τις πρωτες τρεις μερες δεν μπορουσα να δω και ειχα τσουξιμο στα ματια το οποιο περναγε με παυσιπονα. Μετα ομως παρεμεινε θαμπαδα και ξηροφθαλμια με αποτελεσμα η οραση μου να καθαριζει μονο οταν βαζω κολλυρια. Πιστευετε οτι ειναι ακομα νωρις? Ειναι κατι που θα διορθωθει? Καθαριζει ποσο εκτιμας 10/10?
Zakmo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Ο γιατρος σου τι λεει ? Μηδενιστηκε η μυωπια ? 10 μερες βεβαια ειναι λιγες. Ο γιατρος λεει οτι ειναι αναμενομενο και οτι χρειαζεται χρονο το ματι για να επανελθει. Η μυωπια εχει μηδενιστει στο ενα ματι και στο αλλο πρεπει να εχει μεινει ελαχιστη. Την παρασκευη θα με εξετασει παλι για να δουμε που βρισκομαστε Καθαριζει σιγουρα καθε φορα που βαζω σταγονες thealoz, αλλα μετα απο ενα λεπτο παλι το ματι ξηραινεται και επανερχεται η θαμπαδα.
marmagia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Zakmo said: Καλημερα, Εγω εκανα πριν 10 μερες επεμβαση με trans prk σε κεντρικη κλινικη στη βασ. Σοφιας, ειχα μυωπια 7,50 βαθμους και αστιγματισμο.Τις πρωτες τρεις μερες δεν μπορουσα να δω και ειχα τσουξιμο στα ματια το οποιο περναγε με παυσιπονα. Μετα ομως παρεμεινε θαμπαδα και ξηροφθαλμια με αποτελεσμα η οραση μου να καθαριζει μονο οταν βαζω κολλυρια. Πιστευετε οτι ειναι ακομα νωρις? Ειναι κατι που θα διορθωθει? Ξηροφθαλμία. Θα βελτιωθεί με τον καιρό, τι εάν θα λυθεί το θέμα απόλυτα η όχι όμως δεν το ξέρω. Εγώ είχα λίγο υψηλότερη μυωπία από εσένα και αστιγματισμό έκανα την επέμβαση το 2009. Τώρα έχω μια πολύ μικρή μυωπία (0,25 η 0,5 δεν θυμάμαι) καθόλου αστιγματισμό ΑΛΛΑ σοβαρή ξηροφθαλμία. Βάζω τεχνητά δάκρυα, μου έχει δώσει και ακόμα ένα τζελ ενυδάτωσης και είμαι καλύτερα αλλά δυστυχώς η ξηροφθαλμία σε εμένα θα μείνει. Δε μετανιώνω ωστόσο για την επέμβαση έστω και έτσι Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από marmagia
Zakmo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, marmagia είπε Ξηροφθαλμία. Εγώ είχα λίγο υψηλότερη μυωπία από εσένα και αστιγματισμό έκανα την επέμβαση το 2009. Τώρα έχω μια πολύ μικρή μυωπία (0,25 η 0,5 δεν θυμάμαι) καθόλου αστιγματισμό ΑΛΛΑ σοβαρή ξηροφθαλμία. Βάζω τεχνητά δάκρυα, μου έχει δώσει και ακόμα ένα τζελ ενυδάτωσης και είμαι καλύτερα αλλά δυστυχώς η ξηροφθαλμία σε εμένα θα μείνει. Δε μετανιώνω ωστόσο για την επέμβαση έστω και έτσι Βελτιωθηκε καθολου σε σχεση με το πρωτο διαστημα ή παρεμεινε το ιδιο? Εμενα θαμπωνει η οραση μου και δεν βλεπω οσο στεγνωνει το ματι. Με τις σταγονες ομως καθαριζει και βλεπω αριστα
marmagia Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 45 minutes ago, Zakmo said: Βελτιωθηκε καθολου σε σχεση με το πρωτο διαστημα ή παρεμεινε το ιδιο? Εμενα θαμπωνει η οραση μου και δεν βλεπω οσο στεγνωνει το ματι. Με τις σταγονες ομως καθαριζει και βλεπω αριστα Βελτιώνεται σε σχέση με τον πρώτο καιρό σίγουρα, αλλά εμένα πχ ακόμα και σήμερα όταν το αφήνω χωρίς σταγόνες έχω θολή όραση
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Zakmo είπε Ο γιατρος λεει οτι ειναι αναμενομενο και οτι χρειαζεται χρονο το ματι για να επανελθει. Η μυωπια εχει μηδενιστει στο ενα ματι και στο αλλο πρεπει να εχει μεινει ελαχιστη. Την παρασκευη θα με εξετασει παλι για να δουμε που βρισκομαστε Καθαριζει σιγουρα καθε φορα που βαζω σταγονες thealoz, αλλα μετα απο ενα λεπτο παλι το ματι ξηραινεται και επανερχεται η θαμπαδα. Αυτο ειναι καλο γιατι ισως αντισταθμισει την πρεσβυωπια οταν ερθει λογω ηλικιας.Πολλοι γιατροι σε συνενοηση με τον ασθενη το κανουν επιτηδες οπως σε μενα πριν 14 χρονια που ημουν 48 Λεγεται τεχνικη monovision Τωρα βλεπω και κοντα και μακρυα χωρις γυαλια Ποσο ετων εισαι ?
Zakmo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτο ειναι καλο γιατι ισως αντισταθμισει την πρεσβυωπια οταν ερθει λογω ηλικιας.Πολλοι γιατροι σε συνενοηση με τον ασθενη το κανουν επιτηδες οπως σε μενα πριν 14 χρονια που ημουν 48 Λεγεται τεχνικη monovision Τωρα βλεπω και κοντα και μακρυα χωρις γυαλια Ποσο ετων εισαι ? Ειμαι 31. Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν ειπα στο γιατρο μου οτι θελω monovision. Οποτε απλα υποθετω πως στο ενα ματι η μυωπια δεν μηδενιστηκε που ειναι στα ρισκα της διαθλαστικης, αλλα αυτο δεν με ενοχλει. Με κουραζει κυριως οτι δεν εχει σταθεροποιηθει ακομα η οραση μου και χρειαζομαι σταγονες για να καθαρισει,
dionisis1925 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Zakmo είπε Ειμαι 31. Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν ειπα στο γιατρο μου οτι θελω monovision. Οποτε απλα υποθετω πως στο ενα ματι η μυωπια δεν μηδενιστηκε που ειναι στα ρισκα της διαθλαστικης, αλλα αυτο δεν με ενοχλει. Με κουραζει κυριως οτι δεν εχει σταθεροποιηθει ακομα η οραση μου και χρειαζομαι σταγονες για να καθαρισει, Εκανα PRK το 2016 , τα μάτια έστρωσαν μετά από 2 -2,5 μήνες, θέλει υπομονή και να βάζεις φουλ δάκρυα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από dionisis1925
Zakmo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Εκανα PRK το 2016 , τα μάτια έστρωσαν μετά από 2 -2,5 μήνες, θέλει υπομονή και να βάζεις φουλ δάκρυα. Εμεινες ικανοποιημενος? Γιατι εγω νιωθω οτι θελω γυαλια παλι. Θαμπωνουν συνεχεια
dionisis1925 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Εννοείται , απλώς χρειάζεται υπομονή.
agrem Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σας. Σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας μηνας που έκανα prk για διόρθωση μυωπιας 4 βαθμών περίπου και στα δύο μάτια. Ενω όπως μου είπε ο γιατρός έχουν πάει όλα καλά, δεν εχει μείνει υπόλοιπο μυωπίας και ο κερατοειδής έχει επουλωθεί καλά συνεχίζω να εχω ξηροφθαλμία η οποία έχει ως αποτέλεσμα θολή όραση, ειδικά όταν δουλεύω στον υπολογιστή και τις ώρες με χαμηλό φωτισμό. Μόλις βάζω δάκρυα καθαριζουν αμέσως αλλά αυτή η καθαρότητα κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Έχω αγχωθεί με αυτά που έχω διαβάσει. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά; Στις 14/2/2022 στις 1:19 ΜΜ, marmagia είπε Ξηροφθαλμία. Θα βελτιωθεί με τον καιρό, τι εάν θα λυθεί το θέμα απόλυτα η όχι όμως δεν το ξέρω. Εγώ είχα λίγο υψηλότερη μυωπία από εσένα και αστιγματισμό έκανα την επέμβαση το 2009. Τώρα έχω μια πολύ μικρή μυωπία (0,25 η 0,5 δεν θυμάμαι) καθόλου αστιγματισμό ΑΛΛΑ σοβαρή ξηροφθαλμία. Βάζω τεχνητά δάκρυα, μου έχει δώσει και ακόμα ένα τζελ ενυδάτωσης και είμαι καλύτερα αλλά δυστυχώς η ξηροφθαλμία σε εμένα θα μείνει. Δε μετανιώνω ωστόσο για την επέμβαση έστω και έτσι Η μέθοδος που κάνατε ήταν η PRK;
marmagia Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 45 minutes ago, agrem said: Η μέθοδος που κάνατε ήταν η PRK; Ναι
dionisis1925 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχουμε γράψει σε άλλο θέμα στο φόρουμ αρκετές φορές η PRK θέλει χρόνο και η χρήση υπολογιστή γενικώς κουράζει τα μάτια πόσο μάλλον τα μάτια μετά από πρόσφατη επέμβαση που έχουνε μεγαλύτερη ευαισθησία. Το άγχος δεν είναι καλός παράγοντας πάντως , θετική ενέργεια θέλει και να κρατάς τα μάτια σου υγρά. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από dionisis1925
agrem Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε Το έχουμε γράψει σε άλλο θέμα στο φόρουμ αρκετές φορές η PRK θέλει χρόνο και η χρήση υπολογιστή γενικώς κουράζει τα μάτια πόσο μάλλον τα μάτια μετά από πρόσφατη επέμβαση που έχουνε μεγαλύτερη ευαισθησία. Το άγχος δεν είναι καλός παράγοντας πάντως , θετική ενέργεια θέλει και να κρατάς τα μάτια σου υγρά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν προετοιμασμενη για τόσο μακροχρόνια ανάρρωση και έχω απογοητευτεί από τις ιστορίες που έχω διαβάσει και εδώ μέσα και αλλού για περιπτώσεις που δεν πήγαν καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις