defacer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Πάντως φιλαράκια ασφαλίτες ΚΑΙ φιλαράκια αντιεξουσιαστές (που μας έλεγες πόσο % ζώα είναι πριν) - πρέπει να είσαι αρκετά διαλλακτικό άτομο... άσε που βολεύει και στην κουβέντα! Θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους να αναπτύξεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα παρά να αναλώνεσαι σε γλοιώδη ad hominem εναντίον μου, τα οποία ακόμα χειρότερα βασίζονται σε προϊόντα της φαντασίας σου και όχι στην πραγματικότητα. Το μόνο στο οποίο έπεσες μέσα είναι πως (προσπαθώ να) είμαι διαλλακτικός και ανοιχτόμυαλος. Αλλά μόνο με εκείνους που κάνουν το ίδιο, όχι με σκαλωμένα γραμμόφωνα.
caution Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους να αναπτύξεις τις απόψεις σου με επιχειρήματα παρά να αναλώνεσαι σε γλοιώδη ad hominem εναντίον μου, τα οποία ακόμα χειρότερα βασίζονται σε προϊόντα της φαντασίας σου και όχι στην πραγματικότητα. Το μόνο στο οποίο έπεσες μέσα είναι πως (προσπαθώ να) είμαι διαλλακτικός και ανοιχτόμυαλος. Αλλά μόνο με εκείνους που κάνουν το ίδιο, όχι με σκαλωμένα γραμμόφωνα. Πράγματι θα ήταν χρήσιμη η ανάπτυξη επιχειρημάτων, απλά έτυχε να μιλάω για μπάτσους σε μπάτσο-εθελοντή, εξ ου και το άγονο της κουβέντας. Τα περί γλοιωδών argumentum δεν ξέρω αν λειτουργήσουν καλά ως υπεκφυγή. Αν λειτουργήσουν, επέμενε να επικαλείσαι "προσωπικές εμπειρίες" κατά περίσταση. Forum είναι, αλίμονο...
Getta Robo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Η σωματική έρευνα που είχα την θεωρώ παράνομη, όπως αναφέρει και ο Συνήγορος του Πολίτη, εφόσον δεν υπήρχε σοβαρή υπόνοια για συγκεκριμένη ενέργεια τέλεσης αδικήματος, γνωρίζοντας ότι δεν έχω κάνει κάτι παράνομο και ότι ήταν στα καλά καθούμενα και θα προβώ σε μήνυση και θα περιμένω να χάσω στο ελληνικά δικαστήρια με πολύ χαρά ( δεν περιμένω δικαίωση από τα ελληνικά δικαστηρια ) για να πάει η υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, όπου σίγουρα θα κριθεί παράνομη και θα αποζημιωθώ. Δόξα τη Φύση που είμαι ακόμα νέος με πολύ ελεύθερο χρόνο και πολύ όρεξη. Εχεις ερθει σε επικοινωνια μαζι τους (συνηγορος του πολιτη) και εχεις αρχισει τις διαδικασιες να κινηθεις νομικα εναντιων των αστυνομικων;
defacer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 caution νομίζω πως κάπου εδώ τελειώνει η κουβέντα μας (αν μπορείς να την πεις έτσι). Καλά μυαλά και καλή συνέχεια. Αν και αμφιβάλλω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 triapoulakiakathontan : Εξυπνάδες 5χρονου όπως είπα δεν μου κάνουν εντύπωση, δεν θα πέσω στο επίπεδο σου. Θα σε παρακαλούσα να μην ξαναποστάρεις στο θέμα μου, εάν δεν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας. Εάν θέλεις να παίζεις κάνε το δικό σου θέμα. Silverage : Ούτε οι ρατσιστές μου κάνουν εντύπωση. Ντροπή. Όπως το πα Επιβεβαίωση
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Χαίρομαι που σας "αναστάτωσα" λίγο. Βλέπω ότι μερικοί αρχίζουν να σκέφτονται. Είμαι επιστήμονας-ερευνητής με δύο διδακτορικά και έχω συνεισφέρει στην επιστημονική κοινότητα όσα λίγοι Έλληνες μπόρεσαν να προσφέρουν. 2 διδακτορικά;;;; Δελαπόρτα μας έλειψες! 3
zio10 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μας αρέσει η καταστολή, δεν μας αρέσει η πρόληψη, δεν μας αρέσει η τιμωρία, δεν θέλουμε να μας ξεβολεύουν και να μας ενοχλούν...ε δεν γίνονται όλα! 2
AntiCambeR Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Επιστημονας-ερευνητης γραφει ο θεματοθετης με 2 διδακτορικα. Αργησα να ποσταρω γιατι πριν λιγο προσγειωθηκα στην γη,ημουν με αλλους αστροναυτες στον Αρη. Στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι... 4
kosmasgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Σε ποια περιοχή έγινε ο έλεγχος ? Η σωματική έρευνα ειναι και ανακριτική πράξη σε κατηγορούμενους αλλά και προληπτική βάσει Προεδρικού Διατάγματος. Υποπτος μπορεί να καταστεί ο καθένας όχι απαραίτητα αν ταιριάζει για παράδειγμα με μία περιγραφή αγνώστου δράστη που διέπραξε κάποιο αδίκημα αλλά και λόγω της περιοχής που βρίσκεται ( πχ περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα ). Για παράδειγμα ο κανονισμός των προσαγωγών αναφέρει ότι άτομα που φέρουν μαζί τους αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης ( ταυτότητα ) δεν προσάγονται σε αστυνομικό τμήμα. Προσάγονται όμως αν βρίσκονται σε περιοχή με αυξημένη εγκληματικότητα και κριθούν ύποπτοι από Αστυνομικό. Αυτά πρέπει να αναφέρονται σε έγγραφη αναφορά αυτού που σε προσήγαγε όπως και έγινε στην δική σου περίπτωση.
merxxdc Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Κοσμά εάν διάβαζες το θέμα θα καταλάβενες ότι δεν έγινε ποτέ προσαγωγή στη περίπτωση μου. Και είσαι λάθος ότι μπορεί η αστυνομία να κάνει προσαγωγές σύμφωνα με το που βρίσκεσε. Είναι παράνομο. Και έτσι κρίθηκε και από το Συνήγορο του Πολίτη αλλά και από το Ευρωπαικό Δικαστήριο. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει δηλώσει πως η «σοβαρή υπόνοια» για αξιόποινη πράξη (που απαιτείται από το νόμο) πρέπει να αφορά συγκεκριμένο έγκλημα, συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ύποπτο πρόσωπο. Κατά συνέπεια, αν σας δηλώσουν πως σας ερευνούν επειδή «βρίσκεστε σε ύποπτη γειτονιά» ή «για προληπτικούς λόγους, λόγω της εγκληματικότητας στην περιοχή», μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε, λέγοντας πως ο νόμος απαιτεί «σοβαρές υπόνοιες για συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη». Η σχετική, τέλος, θεμελίωση σοβαρής υπόνοιας τέλεσης αξιόποινης πράξης αποκλειστικά λόγω της παρουσίας σε συγκεκριμένο δημόσιο χώρο (π.χ. πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα ή πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη) κρίνεται καθ’ όλα παράνομη, διότι η σχετική ελευθερία εμπίπτει στο απόλυτο προστατευτικό πεδίο του δικαιώματος στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας (άρθ. 5 παρ. 1 Συντάγματος). Αυτό που θα έπρεπε να σας απασχολεί είναι όχι εάν ασχολούμαι με την έρευνα ή όχι αλλά εάν γνωρίζεται τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Παρ'όλα αυτά μπορείτε να επιλέγετε να μείνετε στην άγνοια, κακό δικό σας. Ο καθένας ας πράξει όπως καταλαβαίνει καλύτερα. Να γνωρίζετε όμως ότι ο κάθε άνθρωπος είναι καλό να υποστηρίζει τον συνάνθρωπο του όπου συμφωνεί με αυτόν ακόμα και όταν δεν τον πολυενδιαφέρει το θέμα και να μην γυρνάει το βλέμμα του αλλού. Γιατί έτσι θα σας στηρίξει και θα είναι δίπλα σας όταν θα έχετε και εσείς κάποιο πρόβλημα. Όταν θα σας κόψουν και άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις και θα ζείτε σε άθλιες συνθήκες ( εάν δεν βρίσκεστε ήδη σε αυτή τη θέση ) και ούτε θα μπορείτε να ζεστάνετε το σπίτι σας τότε να δούμε ποιος θα είναι δίπλα σας και εάν θα ενδιαφερθεί κανένας για εσάς.Ευχαριστώ πολύ τον ΝικοΚαλλιθέα για την υπόδειξη του λινκ.Εάν θέλουν οι mods μπορούν να κλειδώσουν το θέμα γιατί πια δεν έχει νόημα η ύπαρξη αυτού. Την απάντηση την πήρα περί νομοθεσίας.Ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι σε όλους να ζείτε όπως θέλετε να ζείτε και να σας σέβονται με αξιοπρέπεια.
TriLoBiTe Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μας αρέσει η καταστολή, δεν μας αρέσει η πρόληψη, δεν μας αρέσει η τιμωρία Νίκο Μαzioτη εσύ;;; :lol: 1
kosmasgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Ναι δε διαφωνούμε : Το «σοβαρές υπόνοιες για συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη» είναι το standard σε όλες τις περιπτώσεις. Γιαυτό δε το πρόσθεσα εφόσον το γνώριζες ήδη. Διάβασα στα γρήγορα το περιστατικό και νόμιζα σε προσήγαγαν για να σου κάνουν τον σωματικό έλεγχο σε τμήμα. Η υπόνοια τέλεσης αξιόποινης πράξης ειναι κάτι αόριστο και γιαυτό δεν βλέπεις να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στη νομοθεσία. Ετσι πως αναφέρεται στον Νόμο κατά την γνώμη μου είναι στην κρίση του Αστυνομικού. Αν η αξιόποινη πράξη είναι κατοχή Ναρκωτικών Ουσιών δεν νομίζω ο Αστυνομικός να χρειαστεί ιδιαίτερο νομικό πλαίσιο για να σε κάνει οποιοδήποτε σωματικό έλεγχο θεωρώντας σε ύποπτο για κατοχή ουσιών και ιδίως σε μία περιοχή που συλλαμβάνονται αρκετά άτομα. Αν μιλήσουμε για άλλη αξιόποινη π.χ. για μία ληστεία που έγινε λίγο πιο κάτω ή στη γύρω περιοχή και σε κάνουν σωματική έρευνα εκεί η υπόνοια θα πρέπει να είναι σοβαρή όπως για παράδειγμα να ταιριάζεις στην περιγραφή του δράστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις