Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Ιρλανδία που είμαι έχουν δικαίωμα να σε ψάξουν και οι security στα supermarket άμα κινήσεις υποψίες. Φυσικά και η αστυνομία. Στην Αγγλία που έχω ζήσει 6 χρόνια επίσης η αστυνομία με είχε ψάξει ευγενικά αρκετές φορές. Στην Τσεχία μου έχει συμβεί το ίδιο όταν είχα πάει σε κάποιο συνέδριο.

Προσωπικά δεν είχα και δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν με ενοχλεί καθόλου, ίσα ίσα που νιώθω ασφάλεια. Στο Αεροδρόμιο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αστυνομία αεροδρομίου λέγεται και δεν έχει να κάνει με την ιδιωτική αεροπορική εταιρία...οπότε "πολίτες του κόσμου" που η επαναστατική σας ιδεολογία θίγεται άμα υπάρχει έλεγχος και δεν είναι όλα άναρχα, "κομμένο το αεροπλανάκι", το δισάκι σας στον ώμο και κάντε οτο-στοπ, κολύμπι, κλπ.

Όπως είπα, καλά κάνουν και μακάρι να ψάχνανε περισσότερο, ο ισορροπημένος έλεγχος δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, το αντίθετο.

• Like 3
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Να μη σου το χαλάσω αλλά έλεγχο κάνουν στο αεροδρόμιο και όχι κατά την επιβίβαση. Για παράδειγμα όταν είχα μαλλί επιπέδου death metal frontman ο έλεγχος μετά την αποβίβαση ήταν σύνηθες φαινόμενο.

True. To περιστατικό (περιστατικά) που ανέφερα με το ''λέλουδο'' που φορούσα ήταν σε αεροδρόμιο μετά την αποβίβαση. Φύλλο και φτερό.

Δημοσ.

bil,αν δεν καταλαβαινεις το ρητο,ρωτα τους κατοικους στις σκουριες χαλκιδικης,που μπηκαν στα σπιτια τους μεσανυχτα.επισης,ρωτα τον πιτσιρικα στο αμερικα,που τον πυροβολησε ο αστυνομικος.ουπς,πεθανε και δεν μπορεις να τον ρωτησεις....

Δημοσ.

bil,αν δεν καταλαβαινεις το ρητο,ρωτα τους κατοικους στις σκουριες χαλκιδικης,που μπηκαν στα σπιτια τους μεσανυχτα.επισης,ρωτα τον πιτσιρικα στο αμερικα,που τον πυροβολησε ο αστυνομικος.ουπς,πεθανε και δεν μπορεις να τον ρωτησεις....

Η θυσία του όμως μας δίδαξε και μας έμαθε χρήσιμα πράγματα όπως :

Δημοσ.

Σίγουρα είναι η έμφανιση-μέρος που βρίσκεσαι που τραβούν τα αστυνομικά βλέμματα πάνω σου.Δεν με έχουν ελέγξει ποτέ ενώ άλλους από την παρέα όταν είμαστε μαζί μπορεί να τους ψυρίζουν μισή ώρα.Ακόμα και στο αεροδρόμιο περνάω πιο γρήγορα από όλους.

Γενικά με το συνάφι τους τηρώ το "από μακριά και αγαπημένοι".

Δημοσ.

Τι έμαθε κάποιος αδαής από την όλη συζήτηση;

α)Τα όργανα του κράτους δεν τρέχει και τίποτα αν σε κάνουν φύλλο φτερό στα καλά καθούμενα λόγω εμφάνισης, ή επειδή δε γουστάρουν τη μούρη σου.Κι αν πας να διαμαρτυρηθείς ,μερικές μπάτσες ή μια ζαρτινιέρα (γιατί όχι και μια σφαίρα να στρώσουν χαρακτήρα τα κολόπαιδα),δε θα σου κάνουν κακό.

β)όλοι(το όλοι σε αστερίσκο ,γιατί δε πιστευω να περιμένει κάποιος λογικός να σταματήσουν τα όργανα ποτέ στο δρόμο λιμουζίνα με σκούρα παράθυρα) είμαστε υποπτοι μέχρι αποδειξεως του αντιθέτου.

γ)καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.Τα ίδια έλεγε και η πεντακάθαρη κύρα κούλα που δεν χρωστούσε φράγκο και κοιτούσε πάντα την δουλίτσα της  -εκτός φυσικά των περιπτώσεων που αφορούσαν την κλειδαρότρυπα του γειτονα -μέχρι που ψηφίστηκε κάποιος νέος νόμος που την έδεσε χειροπόδαρα οικονομικά,και τώρα θα χάσει το σπιτάκι της λόγω χρεών στο κράτος.

δ)θα κάνει ο κύριος κακομοίρογλου  μύνηση τα όργανα του κράτους και το δίκαιο θα λάμψει(εδώ εκλαψα στην κυριολεξία)

Δημοσ.

Επίσης, αν καμιά μέρα μπαίνοντας στο σπίτι σου συνειδητοποιήσεις ότι έχουν μπει ληστές ή αν καμιά μέρα πας να πάρεις το αμάξι σου και δεις ότι λείπει, θα αναγνωρίσεις την εξουσία τους ή θα παραμείνεις επαναστάτης χωρίς ατία;

Δυστηχώς αυτό έχει γίνει, οι τροικανοι έχουν μπει εδώ και χρόνια σαν ληστές στα σπίτια μας με τους μπάτσους να φυλάνε τσίλιες απέξω

Δεν λέω ότι δεν αναγνωρίζω τον ρόλο τους ως ρουφιάνους των αφεντικών, σαν τσομπανόσκυλα κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Λέω ότι δεν αναγνωρίζω την εξουσία τους πάνω μου

Δημοσ.

Αν το πρόβλημα του ts δεν είναι η παρανομία του ελέγχου αλλά η συμπεριφορά του μπάτσου και αν θα σου βάλει χέρι στον πρωκτό (παρατυπία κατά defacer)

Δεδομένου πως σου πήρε άνετα ένα μισάωρο να γράψεις αυτό που έγραψες, δεν είναι νομίζω παράλογο να περιμένω να έχεις σκεφτεί έστω μισό λεπτό τι είπε ο defacer που του βάζεις λόγια στο στόμα. Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχεις κάνει, ας το κάνω εγώ για σένα φωναχτά.

Αν ο μπάτσος που είναι περιπολία ζητήσει "στα καλά καθούμενα" να σου κάνει έλεγχο επειδή στραβοκοιτάει τη μοϊκάνα σου, εσύ του μιλήσεις ήρεμα και χωρίς τρέλες και αυτός σου κάνει τον έλεγχο ενώ στα μάτια του θεού που είναι δίκαιος δε θα έπρεπε, χωρίς αγριάδες κλπ: αυτό είναι παράτυπο. Καλή τύχη να αποδείξεις πως είναι παράνομο, δεν πρόκειται να γίνει σε κανένα σύμπαν που ζούνε άνθρωποι. Και δεν το λέω αυτό μηδενιστικά, το λέω γιατί αν οποιοσδήποτε δικαστής αποφαινόταν πως είναι παράνομο απλά θα ήταν σα να έχει κόψει τη δυνατότητα της αστυνομίας να κάνει ελέγχους γιατί με την ίδια λογική τέσσερις νταβραντισμένοι μουσάτοι που κάθονται στο παρκαρισμένο αμάξι τρεις ώρες τώρα απλά παίζουν μπιρίμπα και δεν υπάρχει λόγος να γίνει έλεγχος, move along.

Αν σου τα έχει κρατημένα και κάθε φορά που σε πετυχαίνει σου κάνει μανούρα για σπάσιμο αυτό εκτός από παράτυπο είναι σίγουρα και παράνομο και μάλιστα αξίζει να το κυνηγήσεις γιατί παίζει να δικαιωθείς.

Αν σου βάλει και χέρι στον πρωκτό, τότε ή είσαι παιδεραστής και έπεσες σε θερμόαιμους μπάτσους ή αλλιώς είσαι σε ένα φόρουμ και λες μαλακίες γιατί είναι τζάμπα.

Τέλος αν δεν φάνηκε από όσα είπα ως τώρα, είμαι σε γενικές υπέρ του περιορισμού της δυνατότητας των υπηρεσιών ασφαλείας να εμπλέκονται στα προσωπικά του καθενός, είμαι και λίγο ρομαντικός (εξέτισε την ποινή του ο δολοφόνος με βούλα και σφραγίδα; να βγει και να τον αφήσετε ήσυχο) αλλά δεν είμαι ούτε κομπλεξικός (acab) ούτε ζω σε παραμυθάκι.

Εξ ορισμού η αστυνομία υπάρχει για να επιβάλλει το νόμο δια ροπάλου. Εφόσον η αστυνομία στελεχώνεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι, ακόμα και οι καλύτεροι ανάμεσά μας, σφάλλουν, είναι αναπόφευκτο ότι το ρόπαλο θα πέσει και σε περιπτώσεις που δεν πρέπει. Προσωπικά αν αυτό το σενάριο εξαντλείται σε περιπτώσεις καταχρηστικού ελέγχου είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος.

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργο νερό στο Βερολίνο ή έφυγες μικρός από την Ελλάδα;

Έφυγα πριν από δύο μήνες ακριβώς. Το νερό στο Βερολίνο λένε πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και μένα μου φαίνεται μια χαρά.

Όπως είπα και παραπάνω τα κόμπλεξ του στυλ acab φτου φτου μακριά απο μας. Υπάρχουν ζώα αστυνομικοί όπως υπάρχουν και ζώα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Προσωπικά από ίδια εμπειρία πιστεύω πως το ποσοστό ζώων ανάμεσα στους δεύτερους είναι μεγαλύτερο.

ΥΓ: Όλοι οι μπάτσοι είναι γουρούνια αλλά μην ακούσω κανέναν να λέει τίποτα για Αλβανούς ή μαύρους γιατί έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο ε;

Δημοσ.

Έφυγα πριν από δύο μήνες ακριβώς. Το νερό στο Βερολίνο λένε πως είναι εξαιρετικής ποιότητας, και μένα μου φαίνεται μια χαρά.

Όπως είπα και παραπάνω τα κόμπλεξ του στυλ acab φτου φτου μακριά απο μας. Υπάρχουν ζώα αστυνομικοί όπως υπάρχουν και ζώα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Προσωπικά από ίδια εμπειρία πιστεύω πως το ποσοστό ζώων ανάμεσα στους δεύτερους είναι μεγαλύτερο.

Τα ζώα του αντιεξουσιαστικού χώρου όμως - που λες ότι γνωρίζεις - δεν έχουν θεσμικό ρόλο απέναντι στην κοινωνία. Οι μπάτσοι έχουν.

Ξεχνιέσαι στην σύγκρισή σου...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...